Správanie 7-ročného syna

30. mar 2023

Maminky, chcela by som sa poradiť ohľadom môjho syna. Má 7 rokov, je prvák a jeho správanie sa veľmi zhoršilo od nástupu do školy. Majú tam jedného chlapca, ktorý sa škaredo správa, je vulgárny, bije deti, je nervak, za všetko kričí, hádže sa na zem, ničí veci, odvrava. Môj syn ho vo veľa veciach kopíruje, napr rieši všetko krikom, je nervózny zo všetkého, za všetko plače, používa frázy toho chlapca, či už škaredé, ale aj také zosmiesnovacie. Mladšej sestre sa za všetko vysmieva, hovorí jej ze je tupá (to ma tiež od neho). Proste úplne si nespoznávam syna, bud je nervak alebo sa všetkému smeje úplne nasilu, spieva a provokuje, vydáva rôzne zvuky a rozpráva ako bábätko a pritom má vykrutene ruky a nohy, úplne ako chorý. Ja už neviem čo robiť, vysvetľovanie nepomáha, zákazy nepomáhajú, ignorovať nepomáha, už mi normálne moje dieťa lezie na nervy 😪 dcéra to všetko tiež opakuje, takže to mam x2, iba o hov.nach a sr.ckach počúvam od oboch. Manžel, tak ten to už vôbec nezvláda, ten radšej ide už preč než byť s nimi alebo mu rupnu nervy a bud ich nejak silno chytí, alebo vyhuci sa na nich alebo ich aj zmlátil po zadku a to tiež je bez efektu, tak radšej je stále v práci, potom robota na dvore, potom cez víkend ide tiež radšej niečo robiť alebo na futbal a ja so s nimi sama a

evica17
30. mar 2023

Neviem čo by pomohlo, v jednej knižke (deti potrebujú hranice) som.citala také riešenie problému,že dohodli kedy sa tak môžu správať a zvyšok sa budú správať normálne ? Napr 20 minút denne a zvyšok budú normálny ? Ich to.prejde,keď im to dovolis.kedze krik,ani vysvetľovanie nepomáha.

roja01
30. mar 2023

Ja by som si porozpravala s ucitelkou. Ci by nepomohla dohovorom tvojmu synovi. Je to predsa len autorita a ked vysvetli, ze druhy chlapcek je chory a preto satak sprava. Ak by nepomohlo, asi by som ziadala o preradenie do inej triedy.

ladygina
30. mar 2023

tiez by som sa asi obratila na pani ucitelku. neviem, co by mohlo v tejto situacii pomoct, nakolko ten chlapec za to vobec nemoze. som vdacna, ze podobne veci riesit nemusim, neviem, co by som robila na tvojom mieste.

nwnw
30. mar 2023

Pipnem sa tiez to riesim ale moj je skolkar. V triede maju par tych co prepadli ci jak uz mali byt prvaci ale nie su no presne zosmiesnovanie, ponizovanie, urazanie, vulgarnosti vsetkeho druhu, vybuchy zlosti😩🤦🥺. Ucitelka o tom vie, aj dava pozor len ked je chora alebo zastupuje ina tak na dvore vonku sa tito mentalni atleti realizuju na malych. Bojim sa co to bude v skole...
Rodicia nic este nadavaju na ucitelku za chrbtom ze si dovolila upozornit ich na nevychovanost ich dietata.

slavomira236
30. mar 2023

Skus nech prelozia toho chlapca alebo tvojho...predtym bol aky? V skolke nevystrajal? jeho nikto nenuti sa s tym chlapcom kamaratit....moj po nastupe do prvej triedy tiez boli nanho staznosti lebo vystrajal s jednym chlapcom tamteho mamicka furt len na mojho na svojho nepozerala. Oneho chlapca aj k psychologovi ucitelka odporucala. Nakoniec ho jeho mama dala preradit do inej triedy a je klud. Poviem ti to takto rovny rovneho si hlada. Ak by tvoj syn nechcel nepridal by sa k nemu neooakoval by....robia to po nom aj ostatne deti ci len tvoj?

maryetta
30. mar 2023

Mam to iste. I ked je druhak. Jednak pochyta od spoluziakov. Nieco aj v druzine.
Ale mna niekedy uz tak vytaca. Ze si hovorim ze to snad ani nie je moj syn.
On co obl vzdy vzorny. Spokojny. Tichy.
Tak mam “ublacane” decko. Ci uz krikom alebo presne takym tym nutenym smiechom. A ako sa predvadza. Napodobnuje ine deti.
Ja som povedala aj ucitelke aj druzinarke ze toto spravanie co ma od kedy je v skole tak…. Som ich poprosila nech ho aj ony usmernuju. Kludne prisne ako sa len da.

zorkahorka
30. mar 2023

Hm. Nejde sice o moje dieta, ale o synovca. Je prvak. Uz ked isiel do prvej triedy, spraval frajersky a arogantne. Aj k mojmu synovi. Ako vidim, nie je to nahoda