Štvormesačné bábo veľmi plače, zajakáva sa a jeduje
Ahojte mamicky.Moj syncek ma cerstve styri mesiace a pri polohe na brusku namiesto dvihania hlavicky strasne place az sa zajakava a jeduje sa ☹ Neurologicka nas chce odporucit na rehabilitacie, ale chcem tomu predist.Inak cely den je nervozny a vyzaduje si nonstop pozornost.Spanok ziadny cez den a v noci sa budi dva krat na 5 min.Nemate niekto s tymto skusenost? Dakujem
Moje deti moc na brusku tiez nechceli byt. Davala som ich, aby si cvicili svaly, ale vzdy som ich musela nejak zabavat a po par minutach bol koniec (po 1-3 minutach!!!). Resp. hned, ako zacali plakat (nie mrnkat), tak som ich zase otocila. A potom som to skusila neskor. Vzdy som len kukala na ine babatka, co si po leziacky na brusku aj brali hracky (starsie, samozrejme) a spokojne sa zabavali. U mojich deti nemozne...
Takze, davaj po troskach na brusko, snaz sa nejak zabavit, za aj ty si lahnes oproti a rozpravas alebo ukazujes hracky a tak. Ale nenechaj ho tak dlho, ze az zacne revat...Zacne plakat hned? Nedviha hlavu vobec? Ani sa nesnazi? Lebo to potom asi treba riesit... Radsej teraz nejake cvicenia s babatkom ako neskor poriadne problemy...
dobré je nosiť dieťa "na tigríka", posilňuje si pritom svaly a deti túto polohu dobre tolerujú a je to taký prechod do polohy na brušku. Poloha na brušku je fajn, ale ak už tam dieťa nie je spokojné, tak sa tam prehýňa do luku a to nie je správna poloha. Radšej ho potom dať do polohy na chrbátik bez plienky na pevnejšiu podložku a podporovať ho, nech zdvíha nožičky, aj tým si posilní brušné svaly. 😉
@ichbinich : ďakujem za reakciu...dám malého na bruško, chvílku zdvíha hlavičku no potom sa zaryje nosom a začne kričať plakať chytať sa za uška, očervenie a nohami sa odráža a posúva...keď má dobrú náladu tak sa chvílu zdvíha smeje a potom si začne cumlať ručičku...no a potom zase plakať... najprv som si myslela že to nejak súvisí s kolikou..lenže tá prešla našťastie ale krik neprešiel...švagriná má dcérku s ktorou musí cvičiť tzv. vojtovku..to je strašné :/
@le4 tiež sa to snažím ale je to taká zábavka na chvílku...asi chcem od neho vela..neviem či je slabučký,. neviem kde robím chybu...ja viem že každé bábatko má individuálny motorický vývin..možno to začne sám od seba...možno ma len detská doktorka zbytočne stresuje..ja neviem
@jankavra:
Ked hlavu dviha, to je dolezite a dobre. Tak potom ho tak davaj aj niekolkokrat za den. Ze nie naraz na cojaviem 15 minut, alebo kolko vydrzia ine, ale proste niekolkokrat na tu chvilku, kym nezacne plakat. Lebo podla mna je zbytocneho nechat plakat na brusku, to sa mu len znepaci ovela viac. Radsej skusi zabavat alebo tak, ako pise @le4. Ako som pisala hore, moje deti to tiez nemali radi, musela som im ukazovat hracky alebo seba alebo nejak zabavat. A postupne sa naucili.
Trochu mimo temy, ale napriklad dcera teraz, ked uz super chodi aj beha, krasne stvornozkuje... Ona sa suchala po zadku, ona pred chodenim nestvornozkovala... az teraz 😉 Takze vsetko ma svoj cas, u niekoho skor, u niekoho neskor. Ak by hlavu nedvihal vobec, to by bolo treba riesit. Ale ak dviha, staci ho motivovat 😉
Vsetko dobre!
@jankavra neboj podla mna zachvilu sa mu na brusku zapaci. Moj vydrzal max minutu-dve zo zaciatku (dlhu dobu) a stresovala som sa. Skusali sme viackrat za den, aby mal akoze tych 15 minut (skor biednych 10:D). Tiez straaaasne plakal. Nakoniec sam od seba zacal byt rad na brusku. Ked sa naucil sa prevalit na brucho v 3,5 mesiqcoch (pomerne skoro) este aj vtedy sa jedoval ked zostal dlho na bruchu. Citala som na zahranicnych forach prispevky zufalych mamiciek takze to nie je nic ojedinele a pravdepodobne je Tvoje babo uplne v poriadku.
@jankavra ked je na brusku, skus ho niecim zabavit a na brusku ho nechavaj len chvilocku. Trebars mu ukazovat farebne, sustave hracky vydavajuce zvuky, svoju tvar a tak. Alebo skusit neskor znovu. Neviem, preco sa bojis rehabilitacie. Podla mna urcite neuskodi tam zajst. Maly Ti v noci spi krasne, podla toho, co pises. Cez den, bohvie, aky mate den, ako fungujete, ake ma podnety...to sa neda ohodnotit. Mozno je len nespave dieta. Skuste ist na plavanie pre babatka. A ked sa Ti chce studovat, tak odporucam knihy od ceskej autorky. Eva Kiedroňová. Rozvijej se, detatko a Nezna naruc rodicu.
Dakujem baby, tak budem teda trpezlivo skusat dalej..snad sa nam to podari a bude vsetko v poriadku

Ja mam sice zatial len 2,5 mesacne babo no tiez na brusku velmi nechce byt. Hlavku dviha pekne no po chvilke bud zacne plakat alebo si cmulat prsteky. A so spankom to mame rovnako v noci spi krasne no ale cez den skoro vobec :(