icon

Štvormesačné dieťa robí prvé kroky

lussylujzalu
30. nov 2016

Ahojte. Naša malá princezna má v piatok 4 mesiace este sama nesedí ani nelozi. Ale s pomocou čiže pridržiavanim robi kroky .myslíte že je to v poriadku.ci je to ešte skoro?

jlp
5. dec 2016

To som pochopila spravne, ze ty pridrziavas 4 mesacne dieta, aby robilo prve kroky? A SI TY NORMALNA?!!!!! .... Nechaj to chuda dieta pekne objavovat svet.
To normalny clovek nevymysli. Nezabudni jej ku klobase dat nozik, aby si ju narezala na obed.

monikaparson
5. dec 2016

Tu akékoľvek dohovárania a reči vedúce k autorke témy nezaberú. Veď si len prečítajte, čo napísala. Namiesto, aby bola rada, že sa jej niekto snaží otvoriť oči ešte píše, že vlastne závidíme, lebo jej dieťa je vývojovo popredu. Tu by som to skôr definovala tak, že nemá všetkých päť pokope. Tak či onak, nič s tým nespravíte. Len mi je ľúto toho malého drobca, ktorý už teraz musí vyvíjať takú silu, aby bol schopný toho, čo od neho chcú.

Zasa na druhej strane, keď si ja spomeniem aký tlak vyvíjali na mňa, keď som nedávala dieťa do pasívneho sedu ani neťahala za ruky, tak veľmi málo stačí, aby to s dieťatom začali robiť. Doteraz si pamätám, keď sa ma opýtali, že ako sa ona naučí sedieť, postaviť na nohy a chodiť, keď ja jej v tom nepomôžem. Vtedy som skutočne nevedela, či sa mám začať smiať alebo plakať nad hlúpsťou človeka. Ak sú ozaj ľudia, čo tomu veria, čo bohužiaľ sú, tak zbohooom.

simca06022011
5. dec 2016

@monikaparson to som uz tiež videla, dajte to dieťa sadnúť nech sa unaví, vymorduje a bude potom riadne späť! ( Toto bola rada pre 6 mes bábo, kt sa narodilo v cca 32-33tt a rodičia s ním nechajú robiť či sa iným zachcelo :/)

monikaparson
5. dec 2016

@simca06022011 Ach jaj. Mňa aj baví to ako idú všetci deti len vyčerpať, aby hlavne spali a bol pokoj. Potom idú takto "vedené" deti označovať za hyperaktívne, lebo neobsedia.
Ja si fakt často vravím, že táto doba je totálne prepnutá. V tej svojej naivite by som čakala, že ľudia sa budú snažiť o zmenu, nejakú nápravu a hlavne, čo sa výchovy, starostilvosti o deti týka. Už len používanie tých pavúkov, hádam všade si vie človek načítať aké je to nevhodné, dokonca škodlivé a aj tak sa stále používajú. Detto predsádzanie, stavanie na nohy, ťahanie do chodenia. Argument je, že dieťa je zdravé, všetky prehliadky ok. Ako keby im nedochádzalo, že tu sa to ukáže až v dospelosti. 30, 40tnici s bolesťami chrbta a iné. Kto ich nemá. Ale nieee, to s tým nemá nič spoločné. 😀 To sa už len zasmiať.

simca06022011
5. dec 2016

@monikaparson keby 40nici... Mňa morduje chrbát už od mlada :D

petatrubicka
5. dec 2016

@monikaparson uplne suhlasim co ste napisala🙂 ...tej skvelej mamicke rozumu nedame☹ len chudatko drobcek☹

lussylujzalu
autor
6. dec 2016

Ste trapne

lobic
6. dec 2016

4 mesiace je este malicko a nemyyslim ze by sa dieta sedenim nejako unavilo extra cize nejako by som to neriesila takto ale zasa netreba tu hned kazdeho kamenovat tak kazdy podla svojho uvazenia ci nie?

lussylujzalu
autor
6. dec 2016

Ja beriem vsetko co ste mi tu napisali.ale nie to ako ste to napisali.kazda jedna sarkasticky s podtonom urazania.(cest vinimkam.) zamyslite sa nad sebou.do ubohych chorych a podobne mozete nadavat sebe samim a nezabudnite to ucit aj svoje deti.falosnosti a podobne.to ja lutujem vase deti.ktore bohuzial dedia inteligenciu po matkach.tak to teda by som na vasom mieste nechcela.a aby ste boli v obraze ja som chodila ako 5 mesacna 😉 rusim diskusiu caute

nikusik0
6. dec 2016

Rusis diskusiu lebo vies ze trepes 5 cez 9. Jasne moja ma 6 mesiacov a robi uz stojky kotrmelce a tuez ked ju drzim len vo vzduchu za ruky tak prejde aj 2 kilometre denne.

puklica13
6. dec 2016

😅 vidis ..sak moje deti v 6 mesiacoch lietali..kokos to ake ich mam vyvinute😂

simca06022011
6. dec 2016

@lussylujzalu poprosím dôkazy o tvojom chodení v 5. Mesiaci... Veľmi nás to zaujíma... 5m dieťa môže byť radi ak sa vôbec nejaké premiestňuje a nie chodí...

puklica13
6. dec 2016

@simca06022011 Sak mama jej povedala 😂..v piatich chodila, v osmich lyzovala a v roku tancovala waltz
😂

simca06022011
6. dec 2016

@puklica13 no mňa by to vážne zaujímalo, bez srandy.. lebo ak ti nie je pravda tak toto tvrdiť už je trochu cez.. možno to možné je a ja som zaspala dobu :/

sense
6. dec 2016

@simca06022011 to by aj mna zaujimalo vidíet dieta kt. pred cca 20rokmi chodilo uz v piatom mesiaci... dieta kt. chodilo v roku bolo vyvojovo popredu ...

simca06022011
6. dec 2016

@sense no pred 20 rokmi mohlo byť bežné deti stavať... Čo ha viem 🙂) ja sama mám fotky z pred 30+ kde na vlečú za ruky... Ale to som už mala rok 🙂) a nechodila som sama... '/ ako ja som lemra, my to máme v rodine, ale mám okolo seba akčné deti čo chodia z ničoho nič v priebehu pár týždňov, napr. Sused kamarát v cca10 mesiaci, teraz už uplne sama má za chvíľu rok... No ale v 5.????

puklica13
6. dec 2016

@simca06022011
@sense
Ved ked ju supli do choditka..tiez mam fotku ako 7 m ze "chodim" v choditku...a ked som mala 12 a objavili mi vychylenie chrbtice..lave plece mam posunute dopredu a nizsie..veru ai mama spomla ze ked som sa prehanala po kuchyni v chodulke tak jednym plecom dopredu..jak superman...

sense
6. dec 2016

@simca06022011 moja svokra tiez bola v soku ked videla video kde dcera robi sama prve kroky, ze to pred tridsiatimi rokmi tak deti akurat lozili

vevesh
6. dec 2016

@simca06022011 to , ze 5 mesacne chodi je sice veeelmi velka vynimka (pod 1% vsetkych deti) , ale nie nemozne- to, ci sama autorka dopomaha(la) alebo nie je uz irelevantne, kdeze sa tu po utoku ani neprizna, a hadam si zobere rady k srdcu , ak dopomahala a ak nie, tak jednoducho dieta chodi, a za to, ze 99% to nerobi, neznamena, ze je to zelezne pravidlo a vynimka neexistuje..

katka2224
6. dec 2016

@lussylujzalu to nie su kroky, vo 4.mesiaci este moze pretrvavat vrodeny reflex, tzv.
Chôdzový automatizmus
ak novorodenca chytíme pod pazuchami tak, aby sa nôžkami dotýkalo pevnej podložky, začne napodobňovať chôdzu. Tento reflex do cca 4 mesiaca vymizne.
V tomto veku nechaj babatko maximalne past konicky, teda poloz na brusko a stimuluj, aby si dvihalo hlavicku.
Nenechavaj ho ale dlho, radsej viackrat za den par minut. Urcite nie, ked place alebo je mrzute 😉
Na nete najdes vela tabuliek spravneho vyvinu babatka, no najdolezitejsie je, aby si babatku vlastne nijak nepomahala, nechaj, nech samo napreduje podla vlasrnych sil a schopnosti. Ziadne pavuky, posadzanie, drzanie za ruky pre chodzu nepotrebuje!
Vychutnaj si tento cas, kym je Tvoje dieta este babatko, tak rychlo to ubehne 😊

simca06022011
6. dec 2016

@vevesh veď áno a ja by som to rada vidieť.. seriózne vážne.. veď keď to je 1 % 🙂)) to sa len tak nevidí... Proste ona si stojí za tým že oba chodila, jej dieťatko chce chodiť. Nuž 🙂)) my sme sa doma ani neplazili...
@puklica13 mňa nosili za ruky a pekne som si svoje na rehabilitácia užila a bolieť má bude chrbát do konca života.... Nuž ja som k tomu pristúpila inak 🙂 dieťa lenivé, chodiť začala v 15m samostatne 😂

vevesh
6. dec 2016

@simca06022011 kedze jeden kusok z troch bol taky, tak mam realnu skusenost, ze to mozne je (lenze dieta bolo od zaciatku vyvojovo popredu - v 6 tyzdnoch sa dokazalo za 30 minut same zgulat z manzelskej postele😲😲, v 6 mesiacoch si sadalo do sedu z volneho padu zo stoja😲 🙈🙈, stveralo sa po polickach v kniznici 🙈, ako 12 mesacne dokazalo same vliezt do vane😲😲😲😲....cize nezvycajne a fakt 1% - ale tym, ze sme ho v tom nepodporovali, sa naucilo SAME chodit az v 15tich mesiacoch...

puklica13
6. dec 2016

@vevesh tak ale ty pises ze 5 mes chi..chodi znamena ze nevlacim za ruky,ndrzim pod pazuchami a nenarvem do choditka, ale ze sa same bez pomici postavy a kraca..moj prvy syn tiez ako 10m zacal a nemal este rok a behal po dulaku v ba ako nastartovany,chytit som ho vse nevedela..takych je pomerne dost....ale tu jedna tvrdi ze 2m sa se odplazi ku gaucu a same sa postavy..a ina ze 4m chodi..

puklica13
6. dec 2016

Pisem jak madar z mobilu😂 sorry

@vevesh a to posadenie z volneho padu ..to sa se postavilo ci ho len pridrzali a pustili? Lebo uprimne takto by to "dokazalo" mnozstvo deti

vevesh
6. dec 2016

@puklica13 vsak moje zacalo okolo nabytku chodit ako 4 mesacne- ano bez pomoci, bez pavuka, bez vedenia- same sa vystveralo a neskor nasledovala ina akrobatika- a to je 1% "rychlych" deti, co sa vymyka normalu....keby som sama doma nemala, tak neverim, ze to v tak skorom veku mozne je...

vevesh
6. dec 2016

@puklica13 normalne sa pritiahlo o skrinku, postavilo a hodilo do zadu na zadok (pri prvych pokusoch samozrejme prevratilo do zadu a treslo si hlavu, ale trening robi majstra a za tyzden sa tak hodenim posadzalo🙈🙈)

puklica13
6. dec 2016

@vevesh fakt by som chcela vidiet ako 4m same stoji..urcite to mas zaznamenane..nepodelis sa?

vevesh
6. dec 2016

@puklica13 mam a nepodelim- sukromie si strazim, ale kedze to je prostredne dieta, tak viem velmi dobre, co a v akom veku je normalne a co sa uz normalu vymyka...ostatni surodenci sa zdaleka v tomto veku ani nechytali, to som bola happy za pretacanie ci pasenie konikov😀

puklica13
6. dec 2016

@vevesh no ved to mi bolo jasne aj predtym..ved to bola z mohej strany ciste recnicka otazka..prajem pekny vecer