Štvorročný synček s manželom zametá

19. okt 2022

Baby pomôžte mi,ja už som bezradná.Maly bude mať 4 roky,s manželom sa nezhodneme na výchove.Ja som prísna,manžel malému všetko dovolí.Potom to tak aj vyzerá.Syncek si to využíva a manžel mu všetko dá.Ci je to v obchode niečo chce manžel mu kúpi.Ked neaku činnosť nemá rád manžel mu dovolí aby to nerobil.Priklad umývanie zubov.Ja mu uvyvam nasilu,potom manžel kričí na mňa že som zlá matka lebo kvôli mne malý plače.Place lebo si skúša kde má hranice.Place v obchode keď ja mu nekupim už xte auticko,plače u lekára lebo musí tam ísť,plače doma lebo nechce ísť spať,plače lebo nechce sa umývať atď atď.Najhorsie je to v noci,ideme spať,večera,rozprávka,zhasnem svetlo.Maly kričí mama pod sem,chce hračku do postele,chce kakao do postele,potom zas inú hračku.Ja mu to nedám,tak kričí tato pod sem a on uteká a všetko mu dá.Alebo nedovolím mu jesť veľa sladkostí, plače,dôjde manžel a dá mu to.Ze veď je to ešte dieťa že nemôžem byť taká prísna naňho.Alebo mi povie že ho ani neľúbim keď nič mu nechcem dovoliť.Minule vyťahoval vysávač z elektriky,predtym dal autíčko do mikrovlnky a zapol to.Uz som počula ako to iskrí a utekala som to vypnúť.Nakricala som naňho,že toto sa nerobí.Pocul to manžel,isol za malym a povedal mu že mamina je zlá že kričí na teba a že ho neľúbim.Lubim no nechcem aby nám skákal po hlave.Musi mať neake hranice čo môže a čo nie.Len ako to vysvetliť manželovi?Je to jeho prvé dieťa.

janapeterjana
19. okt 2022

Nemám radu, ale ja by som svojho chlapa asi rozdrapila... Lebo výsledok tohto jeho prístupu možno nevidieť hneď, ale určite sa prejaví.

lauriik
19. okt 2022

Takto sa neda vychovavat dieta. Musite mat rovnaky nazor na vec inak dieta si bude robit co chce 🙄 Ja by som skusila dohovorit manzelovi. To kde videl, ze dietatu vsetko povolit? 🤦🏼‍♀️

dskjhfdlkdjhl
19. okt 2022

A to si dlho hladala takeho chumaja? No, ja by som potom povedala, ze mna napr. nebavi varit, tak varit nebudem a ani sex by ma s takym chlapom nebavil. Mozno potom by mu docvaklo. Ale mozno ani nie, vyzera byt hlupy ako tago.

autor
19. okt 2022

@janapeterjana
@lauriik Stále mu dohováram vysvetľujem že toto není dobré všetko malemu dovoliť.No jeho odpoveď je to ešte dieťa a čo som taká prísna naňho ja.
@dskjhfdlkdjhl Keď sme sa spoznali a po rokoch plánovali dieťa nemal takéto názory.Dlho sa nám nedarilo,už sme mysleli že ostaneme bez detí.A ostala som tehotná,odvtedy sa zmenil.Daval pozor na mňa ako na pozlátené vajco.Ked sa synček narodil ešte horšie.

midori123
19. okt 2022

Prepáč, ale tvoj muž je čistý ch*j!
Len raz! Len jeden jediný raz by môj manžel povedal pred našou dcérou že ju som zlá a že ju neľúbim, keď jej niečo nedovolilm, a taký cirkus by nastal, že dovi-dopo!
A ešte len potom by sa začali u nás doma diať veci! To by kukali obaja…

taga
19. okt 2022

Tvoj muz by naozaj nemal hovorit dietatu, ze ho nelubis a samozrejme by nemal dovolit robit nebezpecne veci a pod...
Na druhu stranu, ani ty by si nemala decko do vsetkeho nasilu nutit, to podla mna tiez nie je cesta, vytvoris mu blok a nebude s tebou uz vobec spolupracovat.. a takisto, ked ta k sebe vola, asi potrebuje tvoju pozornost, aj inu, ako nonstop "vychovavanie"

stanislavicenka
19. okt 2022

Fuha, tak toto je Ina kava. Tvoj muz mal asi tazke detstvo, a to si mysli, ze nechce dat synovi. Skoda, ze je taky kratkozraky, ze mu vlastne robi medvediu sluzbu. A reci typu, ze mama je zla, tak to je Sila. Takto deptat vlastne dieta.
Jasne by som mu dala najavo, ze takto to nepojde dalej. A ked si neda povedat od teba, dat mu precitat Osborne clanky, kam vedie rozmaznavanie, alebo ho natvrdo vziat k nejakej psychologicke. Ked nieco syn nemoze v skolke, a jeduje sa, to aj o ucitelkach hovori, ze su zle.

doriiis
19. okt 2022

Ja mam pevne nervy ale takehoto muza by som velmi rychlo upratala.Raz by nieco take povedal

autor
19. okt 2022

@midori123 Aj sa kvôli tomuto často sa hádame s manželom.
@taga Ja sa mu venujem normálne,hráme sa spolu,učím sa s ním,chodíme na prechádzky na výlety.On je celkom normálny chlapček.Len keď je manžel doma vtedy strašne vymýšľa.
@stanislavicenka Práveže manžel mal pekné detstvo.Neviem prečo on sa správa k malému takto že mu všetko dovolí.V škôlke synček poslúcha,je tichší,málo rozpráva.Aj so mnou keď je tak všetko v poriadku.No keď je manžel doma,tak koniec, vymýšľa, skúša,ako keby ho vymenili.
@doriiis Ako by si ho upratala?Aj ja mám pevné nervy,a vysvetľujem donekonečna manželovi no nechápe nepočúva ma.

doriiis
19. okt 2022

No normalne slovne...by som mu velmi rychlo dala pocitit,ze o kom moze takto rozpravat.

evica17
19. okt 2022

Ja to vidím jediné smer psychológ. Vy musíte mať jednotnú výchovu,najmä pred dieťaťom,potom mimo si môžte porozprávať čo sa vám nepáčilo na zásahu toho rodiča voči dieťaťu a čo s tým idete robiť. Syn vycítil čo si môže dovoliť a tak to robí, ale chýba je v mužovi. (Aj keď si myslím že aj na psychológa bude nadávať že je zlý a že najlepšie vie vychovávať on,tvoj muž ).

autor
19. okt 2022

@evica17 Nechce ani počuť o tom že ísť k psychologovi.

jumama
19. okt 2022

Podla mna je mozne riesenie nieco taketo: Nauc sa aj ty aj ocko povedat malemu, ze sa musite vzdy vsetci traja dohodnut. Ze povies ty svoje dovody, ocko svoje dovody aj syncek svoje a ze musite najst spolocne riesenie, take aby vyhovovalo vsetkym a nikomu neublizovalo. A tu dohodu potom dodrzat. Uz len tymto ziskate cas, a naucite sa dolezitej veci - zdelit si svoje myslienky a naucite sa aj hladat kompromisy.

Dohodnite sa na tejto jednej a najzasadnejsej dohode - urcity cas rozhodujete vsetci traja spolu. Nikdy nesmie maly poza chrbat tebe alebo ockovi pytat stanovisko ked jeden mu vec uz zakazal. Aspon na tom by ste sa zhodnut mohli.

Podla mna netreba syna hresit ze nemoze davat auticko do mikrovlky. Ale ucit, ze ta nesmu kovove veci. A sadnes si s nim ku skrinke a budete hladat, co je kovove a co nie - a vsetko mu povysvetlujes. Ze to tam nesmie. Tak isto uzavrete veci. Dalsi den preberte jeho hracky a poukazuj mu, co vsetko by do mikrovlnku nesmelo a on nech to dovysvetli preco.

Uc ho spoznavat dovody, nielen zakazuj. A takymto vysvetlujucim sposobom ak na to pojdes, aj ocko nepovie, ze si iba prisna. Ze iba zakazujes.

katy084
19. okt 2022

... odišla by som na týždeň,aby sa staral o syna sám den i noc zbadal by sa... ak nie ultimátum...

lilope
19. okt 2022

Manželovi treba dať prečítať/prehrať nejakú príručku ako sa vychovávajú deti, keď na to nevie prísť prirodzene sám. Okrem toho, že syna vychováva úplne opačne ako ty (a úplne nesprávne), ešte aj pred ním podkopáva tvoju autoritu a čo je najhoršie, očierňuje ťa pred ním a nazýva zlou matkou, čo ho neľúbi. 🤦 Tvoj muž sa správne absurdne a keď v tom bude naďalej pokračovať, o pár rokov ho syn pošle do pi**.

letfenixa
19. okt 2022

@autorka témy, ako tvoj manžel nezvláda synove nenalady zakladas opakovane, vždy dostaneš x rád, ako to riešiť, nespravis nič, len po čase zalozis novú tému.

ninka1991
19. okt 2022

No prezivali sme nieco podobne ale nie az taky extrem. Pomohlo nam aj toto. https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna... Muzi su taki.... ale to aby pred detmi rozpraval o mne ze som zla by som mu netolerovala. Ale vydiskutovala by som si to s nim bez ich pritomnosti.

zuzinka888
19. okt 2022

Ked budu syna boliet zuby nech ide k zubarovi. Potom uvidi ako syncek place. Aj ja som to tak mala. Este ho aj zubarka sfukla ze ciste zuby sa nekazia.... Tyzden sa so mnou nebavil a potom uznal ze zuby sa cistit musia ci s placom alebo bez.