Suché a drsné miesta na pokožke. Stretli ste sa s tým?
Ahojte,
malému sa začali robiť na pokožke suché miesta, s drsnejšou pokožkou. Najskor to bolo len nakolienkach, myslela som, že z toho, že leží na brušku, ale už je to aj na lítkach a trochu na pleciach. Sú to také malé mapky, dotykom sa dajú nájsť a okom, len ked velmi zblízka sa pozriem..červené to zatial nie je, tak hádam to ekzém nebude. 😒
Stretli ste sa s tým už niektorá? može to byť od kúpania alebo nejaká alergia na prací prášok, či aviváž? používam detský, tak neviem.. ☹ 😖 😖
my sme suche miesta premastovali Bepanthenom a zaberal
Bepanthen je na to naozaj veľmi vhodný, pozrela som aj na letáčiku k tomu čo mám doma - Bepanthen Care - pokožku regeneruje a hydratuje (nevysušuje), vhodný na každodenné používanie, na starostlivosť o suchú pokožku, vhodný pre celú rodinu: Bepanthen Care Masť podporuje regeneráciu suchej a namáhanej pokožky. Udržuje ju pružnú a hydratovanú, Obsahuje okrem masťového základu aj 5% panthenolu (provitamín B5). Táto aktívna látka posilňuje prirodzené regeneračné procesy pokožky, hydratuje a regeneruje. takže akurát na to...vyskúšajte 🙂
na suché miesta používam bepanthen extra mastičku.. vhodný na každodenné používanie, na starostlivosť o suchú pokožku. posilňuje prirodzené regeneračné procesy pokožky, hydratuje a regeneruje.
ja som pouzivala bepanthen extra na zadocek, v lete na hydrataciu koze po opalovani / ak som nemala krem po opalovani/, tiez na suche miesta maleho aj moje a krasne mi hydratoval pokozku a najnovsie ho natieram aj malemu okolo ust, nakolko mu idu zuby a ma vyrazky okolo pier - do rana vsetky zmiznu 🙂
Pouzivat detsky prasok-ja pouzivam lovelu.casto prevalovat nech nie je babatko v mokrom a kremovat ja som bola spokojna s bepantehom extra. Pokakany zadocek umyvat pod vodou a zapareniny ani ekzemy by nemali byt.
zuzitka..možno to vyznie odomna nezodpovedne, ale k tomu jedlu počas kojenia...tiež som od začiatku dávala pozor čo jem, postupne som po malých množstvách začala jesť bežnú stravu-zelenina,paprika, parad- len trošku- mesiačik ku chlebu napr.,.. ovocietiež - okrem citrusov, to neriskujem, na orechy si tiež dávam bacha, strukoviny nejako tiež nejem ani kapustu, len na vianoce bola 😎 neviem, či sú to všetko veci alerg., ..a áno, kakao lubim aj ja 😀 ale si predstav, že mne dokt. povedala, že to je OK 😖 a čokoláda..neviem, ako by som bez nej žila, 😵 ale človek si zvykne...tiež som ju začala jesť len v malých množstvách, od začiatku a sledovala som či sa niečo objaví u malého a nič sa neprejavilo, žiadne vyrážky a pod., až teraz som si všimla, že sa mu rozširujú suché miesta. Uvidím, ako sa to vyvinie, prášok som zmenila, kozmetiku vylúčila, okrem indulony, tak snád..a v čoko sa budem krotiť..
kisska potešila si ma, že to može tak jednoducho zmiznúť, asi zájdem aj ja za dok., rpe istotu...mali ste to aj červené, tie flaky? lebo my to máme úplne normálnej farby, len je to ako husia koža na dotyk 😖
@amarelka čo to bolo prosím? Zmizlo to? Okrúhle drsne miesta telovej farby ..len dotykom som našla u dcérky.