icon

Susedia nám búchajú

anjika42
15. okt 2017

Máme dvojročné chlapča a napriek tomu, že s ním chodievame von - doobeda asi hodinu a pol, poobede detto, niekdy aj dlhšie a tam behá, tak behá ešte aj doma večer. A dolní susedia nám búchajú aj keď behá o ôsmej večer. Máme parkety, už sme aj do kuchyne kúpili koberec, dávame mu namiesto papučiek špeciálne ponožky, no aj tak nám búchajú. To ho mám priviazať? On behá hlavne v tie večery, keď v ten deň nekakal. Ja chápem, že možno vstávajú veľmi skoro a chcú mať o ôsmej večer pokoj. Ale čo ja mám robiť? Na jeseň o ôsmej večer ho von nevezmem, aby sa vybehal, keď je už tma.

simca06022011
17. okt 2017

@nikaeli lepsie by som to nenapisala, presne... vedu sa deti iba k egoizmu, nevychovanosti ale oni si sami v puberte neuvedomia ze sa nespravaju zle, ani v skole si to neuvedomia a uz vobec nie v dospelosti, ked "ja som pan a budem si robit co chcem"... to mu musi mama a otec vstepit a usmernit. Keby sa takto v buse spravala moja dcera, tak dostane po pysku a vyplazila by jazyk tak akurat sebe... sice by som bola ja za zlu, ale aspon by sa uvedomila :DD Viete aj rodicia, aj tam maminka modelka raz bude stara a vrati sa jej to, ked sa bude s touto nevychovanostou stretavat vsade... uz teraz to vidno na kazdom rohu, ci v restauraciach alebo obchodoch pri obsluhe, alebo aj pri klasickom stati v rade niekde... slusnost nikde...

candii
17. okt 2017

@anjika42 tak skusit susedom vysvetlit ze je to dieta pre Boha a ze sme vsetci taky boli a ze ono proste sediet nebude a ty ho nebudes k posteli privezovat lebo im to vadi, nemali sa nastahovat do panelaku s takym sa pocitat musi a nerusite nocny klud a na margo prispevkov, ktore tu mudruju ze 2r dieta ma spat tak kazde dieta je ine 😉

silverrko
17. okt 2017

Ja ked vysvetlim ze zehlicka pali dieta tam nejde....rozumne ked vysvetlim da sa to aj takto🙂 rozhodne nie som za bitku...👍

bobana297
17. okt 2017

@martina2001 dakujem

mia18112
17. okt 2017

Este k tym detom, naozaj nie vsetky chodia spavat o 20 tej. Verim, ze kazdy rodic by si takyto idealny stav prial z celeho srdca. A viem, ze su aj deti volam ich ,, Duracell,, ze proste neobsedia pri ziadnej bohumilej cinnosti, aj keby sa rodic neviem ako snazil !

nika898
17. okt 2017

@nikaeli az tak to myslene nebolo ale nam tiez v bytovke prerabali byty a vrtali priklepovymi vrtackami a ako naschval vzdy len vtedy ked mi maly spal ako nahle sa zobudil tak prestali a nijak som to neriesila. Ponadavala som si ale nesla som im buchat nech su ticho. A ta veta bola myslena ze pokial to nerobi naschval lebo najdes aj takych co budu buchat hulakat a neviem co vsetko naschval v zmysle tvoje detco tu robilo randal cez den ja budem teraz.

nikaeli
17. okt 2017

@candii vsetci sme taki neboli. My s bratom sme nebehali, neskakali, nejacali v byte, netrepali loptu o stenu a len raz som si pustila radio hlasnejsie - dodnes si to pamatam - mala som narodeniny - sladkych 16 a pustila som si P.Nagya - So mnou nikdy nezostarnes 😇 prisla suseda a ta ako na mna najacala, som sa skoro od hanby prepadla a samozrejme prisla vecer nazalovat aj nasim. V zivote viac som to neurobila. Som panelakove dieta uz 37 rokov a som naucena brat ohlad na inych. A akosi to aj od inych ocakavam. Asi som hlupa 🙄 ale ina uz nebudem. Nasi ma tak vychovali a som im vdacna za to, ze som slusny a ohladuplny clovek aj napriek tomu, ze tym casto trpim 😕 a napriek tomu takto vychovavam aj moju dceru a nasej babike, ktora k nam onedlho pride, tiez nedovolim prevratit byt hore nohami.....

candii
17. okt 2017

@nikaeli tak ked 2 si mala 2 roky tak to si tazko pamatas aka si bola 😀 ja mam doma skoro 2 rocneho tak viem posudit ze sa mu tazko vysvetluje aby nebehal a niektorym susedom vadi aj hlasny prd. Tolerancia ma byt z oboch stran si myslim a to neznamena ze clovek alebo dieta ktore si v byte trosku zabeha je automaticky neohladuplne, zle vychovane a pod.. nastastie pod nami nebyva nikto ale napr. ked bola maly novorodeniatko a mal tazke koliky a plakal vkuse tak som pocuvala blbe reci.. co by si robila? Zapchala dietatu usta ponozkou? Proste su situacie ked s tym vela neurobis

mia18112
17. okt 2017

My sme mali problem so spankom strasny.U nas problem vecer aj rano. Neurologicka uz zufala z nas. Rano vstaval maly o 4.30 culy a vyspaty !!! Ja urevana, vycerpana, hotova. Snazili sme sa tiche cinnosti ako kreslenie, plastelinovanie, citanie, malovanie....pri vsetkom vydrzal max. 15 minut.My uz sme o 8.30 nedockavo volali kamoskam ci uz nejdu von a mali sme za sebou ranajky, desiatu a obed navareny aj babovku napecenu...verim, ze nas obcas bolo pocut, ale co som mala robit? Odist z vlastneho bytu? Kam ? Na Mars? Ale babovku a muffiny sme susedom rozdavali sj 2 x do tyzdna.

modrava
17. okt 2017

mam pocit, ze vzdy ked niektorej dojdu argumenty, tak sa spomenie privazovanie o postel, presypanie ryze, odobratie papuciek. duracellky. podstata je niekde uuuuplne inde...

nikaeli
17. okt 2017

@nika898 je rozdiel prerabat byt a je rozdiel nechat behat dieta o osmej po byte.

Vyjadrim sa uz len k tomu spaniu. Je to vsetko o rezime. O tom, ako to Ty ako matka, vy ako rodicia, nastavite. Ja som starsiu dceru od malinkeho mala vecer o siestej kupkala, nakojila a hajku. O siedmej, pol osmej bola v postielke. O siedmej chodila spinkat aj ako skolkarka, neskor o pol osmej. Dnes ma desat rokov, o 20.30 je nekompromisne v posteli. A moze sa fucat kolko chce. V piatok ma dovolene do 21.30, v sobotu do 21.00. Je to nasa dohoda, ktora plati uz roky, lebo je takto naucena. A budem k tomu viest aj nasu babiku. Rezim nastavuje matka dietatu. Nie naopak. A vies preco? Lebo aj ja som chcela mat po celom dni trosku klud, vecer si sadnut a prebrat s drahym den, co mame nove a kam pojdeme cez vikend. Venovat chvilku jeden druhemu. A nie cakat, kedy mi 2-rocne dieta vecer same konecne odkvecne, aby sme aj my mohli ist spat.....

mia18112
17. okt 2017

Opakujem sa, ale pokial to nie su extremne zvuky ako party, vrtacka,kladivo atd. ale normalne zvuky ako chodza, pracka a wc.....nazyvat toto netolerantnostou je scestne - chore !

nikaeli
17. okt 2017

Tymto moje prispevky v tejto debate koncim. Kto chce, ten mi rozumie. Kto nechce, nepochopi ani keby som napisala celu knihu..

Kto chce, hlada sposoby.
Kto nechce, hlada dovody.

😉

mia18112
17. okt 2017

@nikaeli Jeziiis toto ked citam ? Vies kolko rodicov by si zelalo mat z celeho srdca takyto idealny dokonaly stav ??? Ale nie vzdy napriek mega obrovskej snahe a trpezlivosti a silnym nervom je mozne dosiahnut takuto dokonalost ako mas Ty. A nemyslim to naozaj v zlom ani nerypem, skor konstatujem iba.

modrava
17. okt 2017

@mia18112 ked si pozries uvodny prispevok, autorka spomina, ze ma kvoli tme nevybehane dieta, ktore to dobieha po veceroch doma.
to nie je ani chodza, ani pracka, ani wc.
to, ze to tu niekto v prispevkoch spomenul neznamena, ze o tom je debata. zjavne si si vybrala co si potrebovala...

bobana297
17. okt 2017

@najk co by som dala za to, aby suseda nam nami naucila svoju dceru ze sa da aj chodit. a nie skakat vsade a poskakovat ako konik. od 20:00 do 22:00 si myslim,ze je dost. uz sa smejeme od zufalstva s manzelom ze takto vydrzi skakat dve hodky kazde vecer po okupani. ze je ako pes ktory sa susi behanim po byte. a ver mi kazde den uz to nieje sranda. ci je den ci vecer stale skace a to uz ide na mozog. lebo to decko nevie chodit len behat cez 3 izby co su v jednej linii aj 4 hodiny. ze nepocujes nic len cinkot poharov vo vitrinach. a na to nepomozu ani papucky ani ponozky ani koberce. bohuzial tak su stavane dnesne bytovky. ja to beriem ze ako sa ona stale ohana ze deti nevedia lietat no bohuzial vedia. vidim to na dalsich 3 rodinach v nasej bytovke ktore maju tak stare deti ako ona a stale ich vedu a ucia ze vonku a v skolke sa vybehat a doma sa.hrat s hrackmi. tvrdi mi ze sa nechodi stazovat ked sused nad nou ma zur alebo orgie ale ver mi ze sa vzdy az nalakam ked trieska do stien a huci ukludnite sa tam a huci ze krista to uz nieje normalne 😂😂😂. tak by tiez mohla vediet ze to je len rozpravanie a ine veci a ze to skakanie je 100 krat horsie ako take dobre orgie 😂😂😂😂😂

simca06022011
17. okt 2017

@bobana297 orgie aspon rychlejsie skoncia a netrvaju cely vecer :DDD ak hej, to by som si pozrela :DD

bobana297
17. okt 2017

@simca06022011 vsak toto. a nemavaju to kazdy den a kazde vecer 😂😂😂

dai
17. okt 2017

@mia18112 autorka pise ze jej dieta beha kazdy vecer - chapes slova - beha a kazdy vecer? to nie je ze raz prebehne a chodi... ono beha, skace, je nevybehane - napriek tomu ze ona cuci doma na materskej kazdy bozi vecer jej decko otravuje susedov svojim behanim - jej jedno, ona rano nevstava🙂 manzelsky zivot asi tiez nic moc - neviem kedy by stihali ak jej dieta je kazdy vecer hore do 22-23 hod. a pobehuje po byte...
nehnevaj sa na mna ale ospravedlnujes nieco co je neakceptovatelne medzi normalnymi vychovanymi ludmi ktori vychovavaju svoje deti nielen ze ich MAJU - ak vychovavat nevedia tak nech si priplatia a idu niekde na samotku u lesa - tam mozu svoje deti vybehavat aj cele noci a nikto im nebude buchat...
- uz som tu pisala ze deti mam 2, cakam dalsie - jedno velmi narocne, velmi slaby spac... vsetko sa da riesit ked sa chce, kto si ale bude stale hladat vyhovorky preco sa to neda a ospravedlnovat svoje asocialne spravanie ten samozrejme ze nic nevyriesi...

bobana297
17. okt 2017

@dai tak tak. alebo novy susedia. co mame nad nami ale sregom byt. 3,8,11,15 rocne decka okrem toho 15 rocneho. muz vstaval o 4 rano a hentie decka do pol 2 tam dupali nahanali sa hukali kopali do stien. a ked som tam o pol 11 uz vybehla taka nasrata tak az po tom ako som drbla pästou do dveri ( klopala som 4 krat a aj zvonila ale milostiva mater neotvarala) tak otvorila matka s usmevom prosim? prajete si? kks nadychla som sa a hovorim ste normalna aj s vasimi deckami tu otravujete vsetkych susedov okolo co tu vstavaju rano o pol 5 do roboty a hovorim muz vstava o 4. a ona sa zasmiala a ze: no viete my sme sem prisli z rodinneho domu a decka su naucene si robit co chcu. aj do 1 rana. a ja ze prosim? to si robite srandu zomna?a krava mi povie no ked budete mat tolko deti co ja pochopite ze inac sa neda. a kusla som si dojazyka na co si ich tolko dala robit ked sa ich nevie vpratat do koze. ale dobre. hovorim na urcite nebudem mat nikdy 4 deti. a ked aj. budem sa im venovat a isla som radsej prec lebo uz som mala scifi pred ocami ako ju bijem a kricim na jej harantov 😂😂😂😂😂😂

dai
17. okt 2017

@bobana297 pre mna je toto strasne, bezohladne spravanie... a presne ako pises - nebudem si robit 4 deti ked sa o ne neviem postarat☹ ako moji pribuzny byvaju v radovkach ale aj tam su ludia k sebe prijemni, chapu ze na zahrade nemozu robit bordel do noci, ked maju nejaku party tak najblizsich susedov informuju dopredu - proste sa spravaju normalne ludsky, nie ako opice - ako pre mna fakt sa takto niekde na samotke mozu spravat, ani v rodinnom dome nie - ved aj tam mam predsa susedov - trosku ohladuplnosti nezaskodi...

modrava
17. okt 2017

staci vidiet rozdiel medzi detmi nezvladnutelnymi a nezvladnutymi. tych nezvladnutelnych je minimum.

nika898
17. okt 2017

@nikaeli ano matka nastavuje rezim a moje dieta ho ma ale ako tu uz jedna mamicka pisala je takzvany duratel proste sa nezastavi, nezaspi mi sam. Ked ho necham sameho v postielke tak mi z nej vylezie a ked som pri nom skor ako o pol 9 nezaspi a ver tomu ze je ovela horsie sediet pri nom hodinu lebo ako ty pises mala ti bola v postielke o 7 ako ho nechat do 8 hore a za pol hodinku spinka. Ano dobre citas vylezie mi z nej a uz dva krat kvoli tomu spadol. Tak co je lepsie. Pytam sa ta ako matka matky. Nechat dieta pol hodinku pobehat po byte alebo nech ma otraz mozgu, nedajboze by si zlomil vaz lebo spadne z postielky??? Teraz mi odpovedz. A ano je ine prerabat byt cely den a je ine kazdy den po dobu dvoch tyzdnov vyvrtat 5 dier priklepovov vrtackou vzdy v case od 10-12.

dai
17. okt 2017

@nika898 ale ved riesenie si sama napisala - chapem ze nepohodlne pre teba - ked chces pohodlicko tak predsa nebudes sediet/lezat hodinu pri dietati, je pohodlnejsie nechat ho behat - vies, toto je presne o com sa bavime - ta pohodlnost matiek ( ktore pritom su doma, tych povinnosti vela nemaju okrem domacnosti a dietata ) a neohladuplnost voci okoliu ( kde mozu byt matky, ktore okrem toho ze maju deti, ktore rano napr. musia vstavat, cize musia spat o nejakom case aby boli schopne v skole sa ucit, rano v pohode vstat etc. ... musia chodit aj do prace, same byt oddychnute - pocas dna sa neprechadzaju, nemozu si pospat /polezat s dietatom - mozno je to chirurgicka ktora operuje vazne pripady, musi byt oddychnuta aby sa dokazala sustredit etc. ...)
ty pises ze radsej nechas vybehat ako sediet pri dietati... ja pisem ze svojho casu mi mala spavala na rukach lebo inak nevedela a vrestala - tak som pol noci sedela, ci chodila a drzala ju na rukach - ano, bola som vycerpana, ale teda vnimam aj okolie ze nemozem nechat dieta plakat celu noc len zato ze ma problem so spankom ci je duracelka ... takto sme fungovali do cca. jej 2och rokov - moja mala sa zaspavat sama naucila az v 7mich rokoch, ked sa naucila citat - nastastie cita rada a vlastne citanim sa uspava... ale dovtedy poctivo kazdy vecer som bola pri nej pokial nezaspala - mojkala, ukludnovala, rozpravala rozpravky, citala - cokolvek co ju ukludnilo, pomohlo jej zaspat...tiez by bolo jednoduchsie ju nechat do 10tej vecer behat po byte - ano, potom odkvecne sama a ja nic nemusim a ona je stastne vybehane dieta - ze ano🙂

nika898
17. okt 2017

@dai aj ja som svojho syna uspavala na rukach mal tazke koliky tiez som vela noci sedla s nim v naruci lebo tak pokojne spinkal. Ale on mi

babulkomale
17. okt 2017

@nikaeli
ja rozumiem o com hovoris. Poznam mamicku, co to tiez takto chcela si "naucit". Bohuzial dieta je po nej nocna sova a ona akokolvek sa snazi, ritual dodrzi, jedlom ho natlaci, okupe, rozpravku precita, dieta sa hadze a jasi este hodinu v posteli a to dokonca aj vtedy ked uz je zhasnute a starsi davno spi, alebo sa ona s narusitelom musi presunut do inej izby.
Tiez si predstavovala ako polozi dieta do postielky a ono tam bude spat ako babika. Ako dopadla? Musela pri nom poobede lezat, lebo ked nelezala, okamzite bol hore a do vecera neznesitelny. Takze uz aj v noci spava s nimi. A mohla by som pokracovat do vecera prikladmi na temu: Ako si mamicka naucit chcela, ale narodilo sa jej ine dieta ako mala objednane.
Poznam matky aj s piatimi detmi a kazda ti povie, ze kazde je uplne ine.

nika898
17. okt 2017

@dai teraz nebude lezat v tej postielke a mozem citat, spievat, hladkat cokolvek a ani vecer nechce byt na rukach doslova sa driape prec ze chce behat a nemozem si dovolit teraz aby mi ruckami tlacil do brucha kedze som v 29tt. V postielke robi kotrmelce, mostiky a neviem co vsetko mozne. A myslim si ze ked je uz 8 v postielke nie je to az take katastrofalne. Ako ja osobne nepoznam dospeleho cloveka ktory chodi spavat pred 8 vecer.

novana
17. okt 2017

dai

dai
17. okt 2017

@nika898 tak ja aktualne zaspim aj skor ako o 8mej ... dospely clovek jasne ze potrebuje menej spanku ako dieta - a detto po tej 8mej sa neide premavat na odrazadle po byte - teda aspon ja s muzom to nezvykneme robit:-/ kludne ho teda nechaj v tej postielke - nech si tam robi co chce... ci zato ze sa tam mrvi tak ho vytahujes a nechas ho robit co chce?
@babulkomale jasne ze deti su rozne - u nas mi nepomohol ziaden rezim sveta pri dcere - syna staci ulozit a spi, dcera absolutne a to je od neho o dost starsia... ale aj ak mas take ine dieta tak robis ako ta tvoja znama - sama pises ze ho nenecha same si robit co chce - je s nim,ukludnuje ho etc. ...( to bol aj nas pripad...)

nikaeli
17. okt 2017

@nika898 ja som ale netvrdila, ze to bolo med lizat. Snad si si nemyslela, ze som dala dieta do postielky a ona v sekunde spala 😅 nie, az take idealne to nebolo. Ja som s nou lezala, aj ked bola skolkarka.. prave preto, aby nevyliezala z izby.. a naucila sa..
Ja viem, ze je kazde dieta ine. Ale rodicovstvo je aj o vytrvalosti. Je na Tebe, co si vyberies. Ale pamataj, ustupis raz a 100x to olutujes 😉 ja nie som dokonala matka, ale nebudem sa stale ohanat tym, ze je moje dieta male, tak moze to, ci hento. O par rokov sa moze situacia zmenit a nad Tebou bude byvat male dieta. To Tvoje bude mat 10, mozno poruchy ucenia (ako ma to moje) a k uceniu potrebuje maximalny klud.. No.. Mas smolu.. Nad Tebou byva MALE dieta.. Ale.. Ono raz predsa vyrastie, ze? Ci vtedy bude fer buchat na stenu, aby boli ticho, lebo Tvoje dieta potrebuje klud? To sa vam tu vsetkym snazim vysvetlit. Ze nie sme pupok sveta a byvaju tu s nami dalsi, a preto by sme mali nase deti viest k ohladuplnosti..

A ver, ze viem co to je prerabka bytov. Ja som vo februari potratila a bola som mesiac doma. Vedla mna, aj nad nami sa prerabali dva byty naraz. Napriek tomu tvrdim, ze je to ine ako behajuce dieta kazdy vecer.

@babulkomale ja viem, ze nemoze byt vsetko idealne.. Mala som ale potrebu napisat, ze sa to da aj inak, nez len nechat dieta vybehat sa do noci a cakat, kym odkvecne. Mnohe maminky su viac ako pohodlne a nemaju na to nervy. Ja som dosledna. Mozno aj preto, ze pracujem s detmi s autizmom a tam je gro rezim, vdaka ktoremu lahsie zvladaju rozne (aj stresove) situacie a myslim si, ze rezim pomaha vsetkym, aj nam dospelym. Ja sa opakujem - netvrdim, ze ma byt dieta o osmej v posteli, ale trvam na tom, ze je nasou povinnostou ucit ho ohladuplnosti 😉