icon

Susedia nám búchajú

anjika42
15. okt 2017

Máme dvojročné chlapča a napriek tomu, že s ním chodievame von - doobeda asi hodinu a pol, poobede detto, niekdy aj dlhšie a tam behá, tak behá ešte aj doma večer. A dolní susedia nám búchajú aj keď behá o ôsmej večer. Máme parkety, už sme aj do kuchyne kúpili koberec, dávame mu namiesto papučiek špeciálne ponožky, no aj tak nám búchajú. To ho mám priviazať? On behá hlavne v tie večery, keď v ten deň nekakal. Ja chápem, že možno vstávajú veľmi skoro a chcú mať o ôsmej večer pokoj. Ale čo ja mám robiť? Na jeseň o ôsmej večer ho von nevezmem, aby sa vybehal, keď je už tma.

yanni
15. okt 2017

@sardinka32 A to mas doma moju copanu? napodobne. Akurat, ze ma 2,2 roky a neodkväcla by ani o druhej v noci. Tiez by este tancovala, spievala, vykladala, citala milion knih, 1000 krat isla na zachod a nevim co este. NAstastie telku nepozerame, takze aspon ten problem u nas neriesim. Tiez sa obcas pytam, kde tie deti beru tolko energie.A to dnes bol u nas dost narony den, spala len 10 min v aute a tiez vecer o 7 este chcela klabosit, kreslit, robit kotrmelce (ano vie robit kotrmelce. Ako na to prisla, stlae len "kotrmelcuje" grrrr)

yanni
15. okt 2017

@novana fuuu na toto som ja alergicka. U nas odjakziva a cuduj sa svete, dodrzuje to aj ansa dvojrocna, sa po gauci neskace, neblazni (a to mame gau fakt letisko), nestavaju z vankusov bunkre (to som zatrhla uz pred 100 rokmi u chalanov). Gauc je na sedenie popripade lezanie. Tak isto postele.

sardinka32
15. okt 2017

@yanni No, moja vecer vzdy naberie druhy dych, zato ja som uz K.O. Takze do tej postele ju vlastne zeniem aj zo sebeckych dovodov...aby som si aj ja oddychla. 😂 Dnes ale napriklad sme boli na celodennom vylete a teda nemala vynimocne poobednajsi spanok a dopadlo to tak, ze ked sme vecer dosli domov, zvalila sa este oblecena v bunde a ciapke na gauc a zaspala tak tuho, ze aj ked som ju prezliekala nevedela o svete. 😀

yanni
15. okt 2017

@sardinka32 toto by som chela zazit. Ani jeden taky nebol. My sme tiez boli cely den prec. Na obed spala len 10 min v aute. Potom uz len verklikovala cele poobedie. A este aj kravy sme bolo obzerat😂 Sa riadne naslapala. Nejake tri kilometre je to. No nezobrala som ju na ruky. Nech chodi, naco ma nohy. Tiez som si naivne myslela, ze zaspi za dve minuty. No prdlajz.

eni01
15. okt 2017

Byt nie je ihrisko a dietatko (mám 3 ročnú slečnu) treba naučiť režimu. U nás prichádzame z von o 18.30 - max 19.00 a potom sa kreslí, pozerá rozprávka, číta a iné aktivity ktoré neobťažujú nás rodičov, sú bezpečné pre dcérku a su ohľaduplné k susedom. Ked je synátor živý tak posuňte režim, menej spánku alebo skorší spánok a dlhšie von a nastoliť kludnejší režim večer (zvykne si nan), aj jemu to prospeje aj teraz vo vývoji aj neskor ked sa bude učiť bude večer kludnejší. Tak isto aj vy rodičia sa budete venovať v klude malému a "vypustiť ho" nie je riešenie.
Mám susedov (už len týžden-stahujeme sa ) ktorí maju už 6-7 ročný párik detí a 2 roky sme si vytrpeli čo dorábali ..ako podrástli už o nich ani nevieme, naštastie 🙂 Ale kto to nezažil, nevie si to predstaviť

majaxy
15. okt 2017

Ja som nečítala príspevky, ale téma susedia, by bola dlhá. Na mna susedka zavolala policajtov, lebo sme mali žúrku, podotýkam, raz za rok, ona mala malé dieťa, že nevie spať. Policajti sa len zasmiali, lenže ona si poriadila psa, ktorý ničí môj život každý den. My po nočnej spať nevieme, pes šteká, my vo volne relaxovať nevieme, pes šteká, lebo oni nie sú doma. Boli tu aj iné veci, ale mna susedia nezaujímajú, pokiaľ nerobim bordel po desiatej. Ignioruj búchanie, dieťatko v papučkách ich nerozhodí...A ked, tak nech...Ja by som toto neriešila....Pokiaľ to nerobí po desiatej, len by som sa smiala, a moje dieťa je pre mna prvoradé...Nevravím robiť napriek, ale susedia sú šibnutý, žiť si svoj život, normálne, činžiak alebo bytovka, je dvojsečná zbran.

majaxy
15. okt 2017

@eni01 Byt nie je hrisko ....A to ludia nevedia ? Česť výnimkám.Ale povedz to dettsku. Ked nenarušuje nočný kľud neriešim. Mám dospelé dieťa, neriešim susedov s malými deťmi. A ku mne tiež chodia deti, zas neriešim susedov, kým neruším nočný kľud. Chcem povedať, že nezviažem deti,pokiaľ dodržiavam nočný kľud. A ano, kto nezvláda domové poriadky, a vadia mu susedia, nech ide bývať, napr do domu, možnosti sú...

cecilia68
15. okt 2017

@admet Netáraj...dieťa má usmerniť matka☹

lenkaam_1
16. okt 2017

Svoje deti este nemam..ale neviem si predstavit ze by som ja bola toto robila...ved by ma nasi rozniesli na kopytach...presne ako sa pise byt nie jw ihrisko kazdemu spuntovi raz za cas sibne ale mat to casto? Co mas robit? Proste mu to zakazat...nie a hotovo behaj vonku doma sa robia "kludne" aktivity...nechapem argument "skus to vysvetlit decku" co mam co vysvetlovat? Nie lebo si doma,nie lebo pod nami byvaju ludia,nie lebo to nie je bezpecne bodka.

lavender273
16. okt 2017

@anjika42

Je to blba situacia pre obe rodiny. Ak clovek zije v bytovke tak mu musi byt jasne ze v podstate 'zije' este s dalsimi ludmi naokolo.

Aj u mojej babky susedove dieta beha jak blaznive cely den (pani asi fakt nepocula o ihriskach ) a moja babka len mavne rukou ved je to male dieta. Je to aj o tolerancii ale aj to ma hranice.

Aj mne by bolo neprijemne ze rusime susedov, ale na druhej strane aj ty mas narok na svoje sukromie. Urcite by som sa snazila upravit malemu rezim tak aby bol o 8smej v posteli. Keby zacal behat snazila by som sa ho nejak oblbnut knizkou, hrackou alebo hrou. Za pokus by to stalo.

Inak preco mlady chodieva spat o 10tej?

sashenocka007
16. okt 2017

Ja jedune co malemu zakazujem je hrad sa v jeho izbe ked je este moc skoro alebo moc neskoro lebo chodi autickami. Vtedy pozera v obyvacke rozpravky a podobne. Ale kazdopadne o 22 zacina nocny klud dovtedy si mozte doma robit co chcete nikto vam n8c nemoze..

bluff
16. okt 2017

Aj nam buchali... a vies ako to skoncilo? Odstahovali sa 😀 😂 kasli na nich

emilia25
16. okt 2017

Veru panelak je jeden strasny dom kde je pocut aj prd na zachode takze aj kakat treba po tichu.my sme sice maly super susedov aj ked sme mali deti uz ale aj tak pre tie deti je najlepsi dvor a hlavne ten vzduch co neni tak zamoreny.samozrejme ze aj na dedine sa najdu debilci bohuzial na takych sme natrafili aj my co mi syn pomaly sepkal na ulicke co sa bal uz aj hovorit tak som mu vysvetlila ze na nasom dvore sa proste sepkat cez den nebude to kde sme tak ja si kupim dom hlavne kvoli dvoru aby sa deti mali kde bezpecne blaznit a nejaky blbecek povie mojmu dietatu ze ho obari horucou vodou.takze najlepsie to maju asi ludia co byvaju v dome ale bez susedov.

admet
16. okt 2017

@cecilia68 ty netaraj...

admet
16. okt 2017

@emilia25 veru,problemom nie su deti,ale neznasanlivi dospeli.

erickatt
16. okt 2017

Ja ked som sa presťahovala na činžiak v noci som sa v panike budila co to za zvuk, sused bol na wc, všetko bolo počuť, a ked boli deti malé žalovala na mne suseda svokre, ze robime krik cez deň. Ale ona v nedeľu rano o pol 7 spustila paaaaaaneeeenkaaaaa Maaaaariaaaa. A trepala snicle...

sisy222
16. okt 2017

Treba im zabúchaj spať,no co iné spravíš 🙂
Ja som deti krotila,nebehajte,nedupajte,teta sa bude hnevať..a susedia pod nami si v klude púšťali hlasnú hudbu,bolo och počuť,ako keby sme mali steny oddelene papierom..ci v noci,ci skoro rano..
Treba si uvedomiť,ze v paneláku je život iný a treba urcite veci vediet tolerovať a naučiť sa spolu zit.male Deti vyrastu,ale nespokojným dospelakom stale cosi moze vadiť.

simca06022011
16. okt 2017

@emilia25 u nas je takyto sused, deti vyrusuju ich psov, a ti potom stekaju.. deti behaju po dvoroch, deti nevieme co... ze on tie psy pusti.. jeden podgurazeny otecko sa do neho teda pustil, ze nebude jeho dcere sa vyhrazat a nech teda sa ukaze.. bola z toho celoulicova hadka, nakolko ten chlapik nebol od nas, bol iba na navsteve a sused hned zacal skakat (byvaly vojak na dochodku), ze co si dovoluje a kto on je.. tak hned tam boli aj dalsi 2 chlapi, navstevu spacifikovali, ale susedovi vysvetlili, ze chapeme, ze byvali tam 30 rokov sami, ale tomu je koniec, nase deti sa budu hrat vonku a skakat si po potoku kolko chcu, to ze ma neprisposobivych psov nie je nas problem a tie deti nic zle nerobili, ani nehulakaju, ani nic neposkodzuju iba sa hraju pri dome a na luke (nemame domy postavene jeden na druhom, za dvomi domami je este obrovska luka pred dalsim domom, a tento sused je cez cestu, cize ani priamy sused to nie je... NIKDY viac si usta neotvoril do nas. Ako okrem toho pana "na navsteve" (tomu sa ale vazne vyhrazal, ze pusti na jeho dceru psa) sa s nim vsetci slusne bavili, ale razne... mozno to treba aj vam poriesit. Dni ked susedia diktovali aj to, ci si niekto vobec sadne na dvore su prec... kedysi deti hulakali na dvoroch, aj pod oknami panelakov aj do 22, kazdy den, a bolo ich kopa, teraz tento hluk dost ustal, deti von nechodia.. tak nech si pani suseda zakladatelky toot predstavi a dupanie malych noziciek v nozkach bude mat oproti tomu nic :D Tym samozrejme dupanie a lietanie po byte o 20 neschvalujem, ani trieskanie veci o zem, ale od tial potial...

Inak ja som mala susedu u otca a ta dokonca vrieskala na cele schodisko, stacilo ze niekto sa pohol v kuchyni, do dnes to nechapenm... doma sme boli tak pol dna v nedelu, niekedy pol dna v sobotu, a to vzdy vrieskala. Stacilo ze niekto tukol do stolicky a uz bola nastartovana. Casom sme ju ignorovali. Potom v byte kde som do teraz byvala, zase mala jedna suseda uchylku trieskat nam na dvere kovli otvorenym vytahovym dveram (bud opity suedia vedla nechali, alebo nidekto iny na UPLNE inom poschodi), ale ona trieskala vecer nam, raz dokonca az po 21tej, ze ako si to dovlujeme, nedala si povedat, ze my sme doma od 16tej a vytahom sme ani nesli. CO pomohlo? Na jedno zabuchanie vybehol moj chlap, s tym ze ked na neho spustila to jej "ze my tam byvame najkratsie a nevieme si zatvarat atd a ona nebude chodit pesi", tak jej povedal nech drzi hubu a vypadne, lebo este raz pride s tymto tak za seba neruci a zatresol jej doslova dvere pred nosom a viac sme ani ju nevideli. Clovek sa fakt snazi slusne, ale niektori susedia si stale nieco najdu a treba proti nim zakrocit ak to prekracuje hranicu - jeden vyhadzoval kocik a bicykle vsetkym z kocikarne, lebo ta je vraj jeho... a on nebude to po pol deci obchadzat aby si vytiahol bicykel. Najskor sme si davali veci do inej miestnosti (u nas sa kocik nedal vyniest do bytu), potom sa rozhodlo a vymenila sa zamka, dal sa kazdemu kluc, veci sa zamkynali o prirobene zelezo a uz nikto z tade nic nevylozil a on si mohol piskat. Dalsia pani mala uchylku riesit kto umyl chodbu a kto nie, aj ked ona nikdy neumyvala :D A nemala ako vidiet, ze napr. ja som umyla doobeda cez tyzden... ako aj viac inych susedov. Proste susedia sa musia niekde vyventilovat :DDED

emilia25
16. okt 2017

@admet ved to a este ked mi zadrel sused ze jeho zena co som sa s nou povadila cez plot ze neznasa deti a ze nevie ako to bude ked budu mat vnucata tak to svedci len o jednom ale nechapem ako mohla vychovat tu jednu dceru co maju.zvyknuti boli ze dom bol 2 roky neobyvany ziadny sused a zrazu rodina s 3 detmi vtedy dnes uz zo 4mi.a zrazu aj oproti dalsie 2 deti vtom istom obdobi tak z tichej ulicky sa stala ulicka plna deti co sa tam vedia bicyklovat ked je teplo.

dai
16. okt 2017

Tak hlavne ked sa stahujem tak rozmyslam do coho - ja napr. Byvam vo veziaku - novostavbe - absolutne neviem ze mam susedov - ak tak tak len v dobrom...
Spolunazivanie je vzdy o vzajomnej tolerancii - ja si 2x kusnem do jazyka ci pojdem susedke v lete vynadat lebo ma na terase zurku , kedze viem ze aj my ju budeme mat...
Co sa deti tyka - tam sa treba snazit do situacie toho druheho - ta pani pod zakladatelkou moze mat zdravotne problemy, problemy so spankom, moze vstavat zavcasu do prace etc. ... kazdy vecer v uplnom tichu pocuvat trieskanie a nemoct spat - to aj z uplneho flegmatika moze spravot cholerika🙂 vyhovarat sa ze dieta musi... no, nemusi - dieta predsa domacnost neriadi - ked uz musi tak sa spytam susedky v ktorej miestnosti by jej to najmenej vadilo aby to de ko neskakalo rovno nad jej hlavou... pre mamky inak co obhajuju vybehanie - v sr je s 2rocnym vacsinou zena este na materskej - vacsina rano si s dietatom pospi, niektore aj cez den, pocas dna pohidka pianko - uvedomte si ze pracujuci ludia maju iny rezim a ten vecer chcu pokoj ... pocas dna mozte vy to dieta vybehavat omnoho viac - ak mu hodina doobeda a hodina poobede nestaci tak s nim budte vonku dlhsie, ked vodite ze vecer ma problem zaspat o normalnom case tak ho neukladajte na poobedny spanok - mne v tomto veku ani jedno dieta poobede uz nespavalo - ja som pracovala a akonahle mi v skolke poobede nahodou zaspali tak som mala nenormalny problem ich ulozot pred 11tou vecer - jasne ze som potom aj ja bola vycerpana - ale aj v take chvile mali vecer pokojove aktivity - kazda psychologicka to potvrdi ze dieta pred spanim ten pokoj potrebuje - cim viac skace, beha, tym horsi spanok ma, tym tazsie zaspava...

@admet teda ja som v de byvala ale tam si nikto nedovoli nechat vecer decka robit co chcu - mozno v nejakej socialne zaostalej oblasti, nie v normalnej komunite... celkovo pri takej dolezitej veci akou susedske vztahy su - kedze nam urcuju do velkej miery ci sme spokojny s byvanim alebo nie, sa ohanat zakonmi je divne ... ja som teda velmi rada ze nemam v svojom okoli ludi ako si ty ci zakladatelka ale takych s ktorymi sa da na vsetkom rozumne dohodnut...
Zakladatelke by som mkzno odporucila sem tam upiect nieco dobre, navstivit pani a milo ju poprosit o zhovievavost, zoznamit ju so synom etc. ... uplne inak bude reagovat na niekoho koho ma rada ako na niekoho kto jej strpcuje len zivot

emilia25
16. okt 2017

@simca06022011 aj toto je taka vec ze si toto dovoluju len vtedy ked je muz v robote alebo neni doma akonahle nevidia auto na dvore a ja som vzdy s detmi na dvore hlavne cez leto tak uz koza spusti a tak naposledy som sa ani ja uz nedrzala a pustila tiez.ale clovek chce mat od susedov pokoj tak som sa rozpravala zo starym a hento mi povedal vravim mu ze vsak pridte normalne pred branu ja som vzdy v altanku tak vyjdem povie mi ze zena spi a budem chalanov tisit lebo ja osobne ho pocujem z jeho obyvacky az k nam do kotolne ako vresti po psovy jeho aby bol ticho.ja nechapem z coho tu ich budku maju postavenu ked ho tak silno pocujem az k nam.my ked zavreme okna chalani mozu vrieskat z plbeho hrdla von neni nic pocut a staci mala ventilacka a ako by boli vonku ale u nich je vsetko zavrete aj tak ho pocujem.

admet
16. okt 2017

@dai ja som zase rada, ze mam v okoli znasanlivych ludi, ktori sami odchovali deti a vedia, ze deti sa nie vzdy spravaju ako dospeli. A ze nemam takych asocialnych susedov ako ty.

nelinka2009
16. okt 2017

@admet dai ma asocialnych susedov??? Prosim ta preco?? Mne sa velmi paci ten napad s kolacom... Byvame sice uplbe hore, takze ziadne dupoty, ale mame deti... Pojdrm ja dnes vecer odniest slobodnemu susefovi pod nami... 😁

admet
16. okt 2017

@nelinka2009 vy dve ste asocialne 😉

admet
16. okt 2017

Je smutne, ked sa niekto musi ohanat zakonmi kvoli neznasanlivosti druhych. Ale ako vidim, je to potrebne.

nelinka2009
16. okt 2017

@admet no to nie... Ja som tu lietadlo... 😁😂, ale je pravda, ze na teba sa zjavne nechytam... Medziludskym vztahom a dobrym medziludskym vztahom treba viest deti od mala a najlepsie sa vedu vlastnym priklafom a nie, ze susefia sa musia prisposobit... Ja uz by som aj na socialku anonymne od nervov pisala...

admet
16. okt 2017

@nelinka2009 anonymne? Ty sa nevies podpisat pod svoje mudrosti? Socialka riesi vazne veci, nie neznasanlivych susedov 😉

nelinka2009
16. okt 2017

@admet no niekde je problem ak dvohrocne dieta pravidelne vystraja do noci... Kontrola prospeje... Ano anonymne vzhladom na dobre susedske vztahy

pillipilli
16. okt 2017

@anjika42 to keby mali mojich susedov tak su na prasky ... maju dve dcery, to ze dupocu ako kone a vrieskaju odusu,stale im nieco pada... Rodicia to iste v ruzovom hocikedy aj o pol noci vrieskaju ako sibnuti a to nehovorim ako vrieska ich mater po detoch. Spat poobede sa neda ked su doma,maleho stale zobudia. Absolutne maju vsetko v pecku. Ich teoria je “platime najom ,budeme si robit co chceme”. Bouzial susedov si nevyberies,inak su to Taliani takze tak...

dai
16. okt 2017

@admet asocialnych susedov?🙂 mozem vediet na zaklade coho si na toto prisla? ako som pisala - u nas sa nikto nikde nestazuje a mame krasne vztahy - je to aj hlavny dovod preco napr. stale nie som v rodinnom dome - lebo takto dobri susedia sa fakt tazko hladaju... takze este raz - ako si prisla nato ze u nas byvaju asocialy? len preto ze dosli pani argumenty?🙂