Susedia nám búchajú
Máme dvojročné chlapča a napriek tomu, že s ním chodievame von - doobeda asi hodinu a pol, poobede detto, niekdy aj dlhšie a tam behá, tak behá ešte aj doma večer. A dolní susedia nám búchajú aj keď behá o ôsmej večer. Máme parkety, už sme aj do kuchyne kúpili koberec, dávame mu namiesto papučiek špeciálne ponožky, no aj tak nám búchajú. To ho mám priviazať? On behá hlavne v tie večery, keď v ten deň nekakal. Ja chápem, že možno vstávajú veľmi skoro a chcú mať o ôsmej večer pokoj. Ale čo ja mám robiť? Na jeseň o ôsmej večer ho von nevezmem, aby sa vybehal, keď je už tma.
@admet v nemecku a podobnych krajinach aj ludia jeden druheho respektuju a nie len ja ja ja. A ja chcem a ja to musim mat a ostatní sa poserte. byvam tiez v panelaku a som dost stara aby som to vedela porovnat ale ak ma clovek v celom byte koberce je to velmi poznat nemyslim take koberceky meter krat meter. A dalsia vec ja ked si zaplatim za svoj byt tiez chcem mat pokoj a nie aby bola velka pardubicka nad mojou hlavou.A aj v panelkau su pravidla co sa smie a co nie ... ako napriklad ze sa neprasi z okinek koberce, nepustas pracku v noci atd. Lebo netreba zabudnut oni sa mozu nad tebou odstahovat ale pride familia ze ti budu vlasy dupkom stat a potom ti ostava len pekne vykradnut banku a ist do domu...
a co sa tyka este toho Nemecka tam by si ludia moc nevyskakvolai ze by neboli k druhym ohladuplní lebo by nedostali predlzenie prenajmu... takze si dvakrat rozmyslia ze bude niekto robit doma dostihy
@anjika42 neblszni s tymibtabletksmi... Ja by som mu ten rexim upravila, ale nue kvoli susefom, ale kvoli nemu samitnemu a tebe. Uvidis, zevto bude lepsie aj pre vas. Tri hodiny spanok poobede je dost a v skolje to ho( ju aj tak tri hodiny nikto poobede spat nenecha. Cim viac svoj domaci rezim prisposobitevtomubskolkovemu, tym lepsie sa mu do skolky nadtupi.
@bykaterina je rozdiel medzi dietatom a dospelym. Dospely sa musi riadit domovym poriadkom, ale dieta musia ostatni susedia respektovat.
@admet prosim ta netrep, ako moze niekto respktovat nevychovane dieta napr ? zato ze rodicia sa detom hojdat na lustroch tak ja ako sused to budem trpiet 😀 no si vedla ako jedla... ja ako sused mozem respektovat to ze dieta place ked je chuda chore alebi idu zuby ale nie ze nad hlavou mi bude niekto lietat... toto moze napisat iba clovek co ospravedlnuje nevychovanost...a hlavne ked to este aj pocuva od rodicov vsak nech si robi co chce..
@bykaterina nevychovane dvojrocne dieta? Nebud smiesna. V Nemecku by si stazovanim sa na normalne prejavy malych deti u susedov nepochodila. Cmuk.
@admet vsak ale ina neriesi nemecko, ze ano
@nelinka2009 ja hovorim, ako je to v Nemecku.
@admet no tak tomu never.. vdaka tomu nemusia predlzit zmluvu na prenajme.. a ano aj 2r dieta moze byt uz nevychovane. 2r dieta uz vie co moze a co nie a skusa... a mozes to volat ako len chces aj obdobie vzdoru ..2r dieta vie odkial pokial a je len na tebe pokial mu dovolis
@bykaterina zakony v Nemecku su jasne. Susedia musia strpiet prejavy malych deti. Ak by boli deti dovodom pre nepredlzenie zmluvy na prenajom, sla by som na sud a vyhrala ho.
@admet Prepac, ale nikoho v tejto diskusii to, ako je to v Nemecku nezaujima.
@sardinka32 ale zaujima. Keby si sa nahodou vystahovala do Nemecka, stazovat by si sa nemohla na susedovie deti. By ta poslali do kelu.
@admet Zijem v DE 20 rokov. Mame sice dom ale zili sme aj v "panelakoch". Papier znesie vela. Teoria a prax su dva velmi odlisne svety. Tu a deje tiez vselico.
Druha vec je "nerezim" dietata. Na tom musia "pracovat" hlavne rodicia. mame, okrem ineho, tiez dvojrocnu slecnu. A nie, nie je to jednoduche kludne dieta. Ma vrtulu v zadku. Tiez by len skakala, tancovala, behala, vozila sa na stvorkolke atd. Ale odtial potial A to byvame na dedine vo vlastnom dome, mame len jednych priamych susedov "cez plot" ale v urcitych hodinych si nedovolia vystrajat. O 8 sa spi, popripade velkaci musia byt zalezeni v izbach a byt ticho. A toto nie je o dietati. je to proste mnou a mojim manzelom zavedeny rezim. A je to stale tak. Aj an dovolenke, aj cez vikendy, aj cez prazdniny.
Ako to tu uz niekto povedal- kludovy rezim. Po 18:30 je u nas piano. Vecera, kupanie, citanie atd. Ale zaidne nahanacky, behacky, vykrikovanie, hadanie sa.
Nie je to len o susedoch. my obaja mame narocnu pracu, rano sa vstava skoro, tiez chceme mat vecer klud, trosku vypnut a ist bez stresu spat.
Dvojrocne dieta nie je hlupe, len ho treba naucit poriadku a nie nechat donekonecna skusat, co si moze dovolit.
Problem autorkin vidim aj v tom, ze ho nechava spat poobede tri hidiny. Jasne, ze potom am energie za 10tich a vystraja o 9-10 vecer.
@admet zila zaujimalo socialne oddelenie 😉 a kukli by sa na vychovu a vyvoj deti ..
A keď je nevybehaný? Pred obedom je vonku hodinu a pol asi, tam s malými prestávkami lieta, po obede spinká, potom vonku zase lieta, už ako som písala, mu dávame ponožky miesto papučiek a aj tak to nepomáha
@bykaterina a zistili by, ze sa jedna o normalne dieta. Takze by si zase nic neporiesila.
@admet A koho to zaujima? Nepostrehla som v tejto diskusii nikoho, pre koho by to bola uzitocna info. Je to mozno ine aj vo Francuzsku, Dansku, Anglicku...ale to neznamena, ze je to spravne a akceptovatelne aj na Slovensku.
@admet zakony v DE su jasne. Na klar. Aaaaaber..... co sa tu spomina najomna zmluva. Zo zakona je trojmesacna (aspon kalsika, samozrejme su vselijake varianty) z oboch stran. Ked ti da vo vypovedi trojmesacnu lehotu nemusi udat ZIADNY dovod. Dovod musi byt udany, len keby ta vyhodili doslova zo dna na den.
@bykaterina to by mi pri 4. stupni rakoviny fakt pomohlo
@sardinka32 stazovat sa na male dieta, ze chodi po byte...to je take asocialne. Tiez buchas svojim susedom na strop?
@yanni no tazko budes niekomu vysvetlovat ... to ako keby si hadzala hrach o stenu
@bykaterina mne netreba nic vysvetlovat, lebo zijem v Nemecku so svojimi detmi a dokonca mi ani nikto nebucha na steny 😉
@admet chodenie po byte a dupanie, skakanie, behanie, vrestanie, prehananie sa na odrazadle po parketach o 9tej vecer je sakramentsky rozdiel. To uz by aj mna ako matku svihlo, keby som mala doma taketo dieta. Dieta treba vychovavat, usmernovat, urobit mu rezitm. A toboz, ket matka je tak vazne chora.Ona si tiez ma pravo vylozit vecer nohy a mat trosku pokoj (vlastne kazda matka, nie len chora).
Ale to mi tu nevyriesime. Kazdy kritizuje len okolie. Najskor treba zacat od seba. Dietatu zmenit rezim. Nechat ho spat poobede hodinku-dve, ulozit ho o 12stej a potom ma do siestej-siedmej casu sa vonku vybehat.
Poposuvat casy. Mozni som prehliadla ale nepisa sa nikde, kedy vstava. ak drichme do 9-10, tak sa necudujem, ze potom ide aj poobede neskoro spat a budi sa o piatej. To o 8-9 este nie je vyblazneny.
@admet Ja mam 2,5 rocne dieta, ktore o pol deviatej spi. Tiez vymyslala vecer, chcela pozerat rozpravky, skladat puzzle, vozit sa na motorke po chodbe. Proste som vypla TV, vylozila motorku na skrinu a povedala som jej, ze ideme spinkat. Po par dnoch pochopila, ze jej nepomoze revat ani sa zlostit, skratka pojde spat. Dieta je dieta...bolo by hore aj do polnoci - moja by ani neodkvecla od unavy, lietala by aj do rana, ale od toho som tu ja, aby som dohliadla na to, aby mala aj odpocinok.
Chudaci susedia ☹
@admet no tak nebucha a nenadava ti nikto, tak zrejme ste OK v ramci tolerancie. Ale nie zial vsetci su rovnakí ludia o to tu cele ide
@anjika42, tiež som sa na poslednej návšteve stretla s jedným "nevybehaným". Hodinu skákalo z gauča na kreslo, keď som sa mamičky opýtala, či sa nebojí, že dieťa príde k úrazu, zasmiala sa a odvetila, že nie, lebo ono už je zvyknuté a skáče takto celý deň. Evidentne inú zábavu nepoznalo. Dieťa treba naučiť sa hrať. 🙂 https://babetko.rodinka.sk/vychovavame/tvorivo-... https://najmama.aktuality.sk/clanok/235959/15-s...

Suseda nad nami sa kúpe aj o pol dvanástej v noci a o jednej chodí v opatkoch - a nikdy som jej nebúchala . a tiež si myslím, že by jej stačila sprcha a nech nosí tiché papuče ...ale nikdy som nerobila buch buch buch..poobede spáva aj tri hodiny ..keby som mu spánok skrátila a zabudila ho násilne, bol by otrávený a mal by záchvaty zlosti - keby sme si o siedmej sadli k youtubu s pesničkami alebo k duckovi tv a potom mu to vypla, aj to viem, čo by nasledovalo - puzzle ho nebaví, ked chce behať, skôr ten youtube,ale ked mi to vypnem, počuť ho až do vedľajšejulice, toť babo raď...a tabletky na ukľudnenie tak malému dať nemôžem a ani by som nedala, je to samá chémia