icon

Susedia nám búchajú

anjika42
15. okt 2017

Máme dvojročné chlapča a napriek tomu, že s ním chodievame von - doobeda asi hodinu a pol, poobede detto, niekdy aj dlhšie a tam behá, tak behá ešte aj doma večer. A dolní susedia nám búchajú aj keď behá o ôsmej večer. Máme parkety, už sme aj do kuchyne kúpili koberec, dávame mu namiesto papučiek špeciálne ponožky, no aj tak nám búchajú. To ho mám priviazať? On behá hlavne v tie večery, keď v ten deň nekakal. Ja chápem, že možno vstávajú veľmi skoro a chcú mať o ôsmej večer pokoj. Ale čo ja mám robiť? Na jeseň o ôsmej večer ho von nevezmem, aby sa vybehal, keď je už tma.

alenky
16. okt 2017

@anjika42 A preco si z toho vobec nieco robis? Preco ta to trapi? Ty si vlastnik bytu, takisto si platis najom ako ta pani. Co mas dieta priviazat? Zial to je byvanie v panelaku, nech si pani zvykne, al.sa prestahuje. My sme s manzelom byvali stale v rod.dome a ked sme prisli do bloku mali sme co robit, aby sme si zvykli nehovoriac o tom co nas tu cakalo. Momentalne mame dve deti, sme viac nez hlucni kto mi nezdravi aj viem preco....Ale po 22hod.maju klud, ked su deti chore aj o polnoci vysavam sople a este mi nikto nezaklopal, len nech by skusil. Ja sa takisto musim prisposobivat tym co si pustaju hlasnu hudbu, prerabaju byty...Taktiez mam susedu s dietatom, pocujem ich a co jej mam klopat na radiator. Ved to je smiesne, bezne tu stekaju psy...ale stazovat sa na dieta je smiesne....

anjika42
autor
16. okt 2017

@nelinka2009 tvoje dieťa, možno to večer sedí 🙂

alaguema
16. okt 2017

@anjika42 dieťa netreba priväzovať. Stačí nedovoliť behať večer. Sadnúť si s ním a hrať sa, okúpať, čítať rozprávku. Veď o ôsmej majú večierku aj moje 7 a 9 ročné slečny. Aj ja mám večer rada kľud a keby mi nado mnou večer dupalo dieťa, tiež by mi to liezlo na nervy.
@najk áno, presne tak. Tu si sadkaj a buď v kľude, naokolo žijú ľudia. To, že si bola vytešená, že ti dietko začalo chodiť, neznamená, že nemusí brať na nikoho ohľad.

nelinka2009
16. okt 2017

@anjika42 no takto, aby sme,sa zvlast my dve pochopili. Ja som si tu tvoju situaciu predstavila podla tvojho opisu ibak vyhrotene. Az teraz som sa nejak dostala k info, ze sa jedna len o 'prebehnutie z izby do izby'. Na to vsetkom co som ti pisala,aj trvam. Dost dobre nechapem... Teba ta situacia trapi az tak, ze mas potrebu to nejako riedit? Lebo teda pokual sa jedna o nejake prebehnutia, tak si zle zadala temu. Mala,si ju formulivat nueco ako' nenormalna suseda'. Ake ano moje deti su kludne a lenive. A o 20.00 su v posteli. To odporucam aj tebe, nie kvoli susede, ale kvoli tebe a tvojmu syncekovi. Ak suseda bucha z,dovodu, ze ti dieta len prebehne po byte.. Tak s tym neurobis nic, tak ako ani ta suseda s tym nic neurobi. Takze sa prestan trapit kravibami, mas predsa vacsie starosti ako riesit toto. Inak ti drzim palce a prajem hlavne vela velmi vela zdravia tebe aj celej tvohej rodinke.

nicol_ka55
16. okt 2017

To mate este dobre, ze vam bucha iba vecer. Moja kamaratka ma za susedu starsiu pani, ktorej vadi aj ked sa deti hraju cez den a sem tam im nieco spadne na zem alebo sa chvilku nahanaju kym ich kamaratka neokrikne. Pani sa uz dokonca vyhrazala aj policajtami ale to jej kamoskyn manzel velmi rychlo vysvetlil, ze by s tym nepochodila.

caramelbiscuit
16. okt 2017

Ach susedia večná téma 😂 Ak to dieťa nejak nepreháňa tak susedu nech aj rozdrapí. My máme tiež šľahnutú susedu, ktorá sa sťažuje na všetkých dookola, na nás sa na bytovom družstve sťažovala, vraj chodíme hlasno po schodoch a na susedov, že mala zadymený celý byt keď grilovali, pričom mali elektrický gril 🙂 s takýmto človekom proste nevyjdeš ani keby si sa veľmi snažila. Ja som teraz zhodou okolností just otehotnela a preto pomaly začíname riešiť sťahovanie aj kvôli hentej bosorke, budem dosť vystresovaná z novej situácie a z mimina, nepotrebujem sa nervovať aj z pošahanej susedy.

nelinka2009
16. okt 2017

@anjika42 inak toto mam aj ja a mlady slobodny chalan pod nami... Dieta vysipalo lego... Muz chcel plavajucu podlahu (nastadtie, jeho naxor vyhral v dvoch izbach len), takze sused dostal muzovu vyzitku s prianim pekneho dna a odkaxom nech sa zastavi, ked bude nat jeho dieta tak 1-2 roky. Neries sprostosti.

silverrko
16. okt 2017

@nelinka2009 My mame krajne riesenie ihrisko v obyvacke (cez uprsane dni)ale je pravda ze sme susedov pod nami upozornili teda riesili sme to a im to nevadi. Ak by im vadilo urobim opatrenia. Nuz ale papucky to dieta obute musi mat to by suseda nepochodila ziadna...Mne mala pospi na obed 3-4 hod vonku sa vyblaznime....a vecer taktiez celu noc.

silverrko
16. okt 2017

@nelinka2009 ja ked idem s malou von a jazdime na odrazadle len cakam ako daaka suseda vykukne z okna ze co to tu tak rachoti😅 +dostanem vynadane.Na moje prekvapenie mi minule jedna povedala- malo by mesto urobit krajsie cesty nie take hrbolate🙂 az sa jej lepsie jazdi.....sused ako sused

sense
16. okt 2017

Nuz kvoli podobnym susedim sme sa prestahovali, len timali este aj psa a dcera sa budila....teraz byvame tiez v panelaku a mame parterre byt a super, susedianad nami deti nemaju do siestej su v praci a vrtanie o osmej vecer rax za mrsiac prezijeme....keby ni denno denne dupe niekto nadhlavou tiez mi to vadi a staxujem sa....tu vidim problem aj v rezime dietata, kt vlastne rezim nema...zakladatelka tu ma viac podobnych tem....

deltaa
16. okt 2017

nema nahodou uz dieta o osmej lezat v posteli? inak nechapem tento trend "dat decku slobodu a nech si robi co chce" a vidim o osmej kopec ludi s kocarom po obchodnych centrach. Potom sa necudujem ze dieta vobec nerespektuje co mu rodic povie .

svetkaadamko
16. okt 2017

@anjika42 pokiaľ je to naozaj tak, že tvoj malý občas prebehne z izby do izby, tak jednoducho suseda má zrejme problém fakt už len s tým, že niekto dýcha rovnaký vzduch ako ona. Ak by to bolo až tak, že vkuse 2-3 hodiny dieťa lieta po byte a ja si nemôžem ani telku pozrieť, to už je diskutabilné. Ale ja sama som z paneláku, kde sa ale susedia dosť rešpektovali. Tiež mi veľa vecí vadilo, keď sused v noci v spálni pustil TV tak, že som to v našej spálni počula ako keby som ju mala zapnutú ja, potom ráno vstal o 7-mej a na plné hrdlo "spieval" takým fajným chlapským hlasom, keď mali u seba vnukov, tak sa večer o 21:00 s nimi tak neskutočne šantili, že som nepočula svoj televízor. Proste kadečo bolo, ale keďže to bolo naozaj raz za čas, nikdy som to nešla riešiť, trápne by mi bolo. Ale mám kamarátku, ktorá ma 2 deti, ktoré tiež pobehajú po byte večer o tej 7-mej, kým idú spať a jej spodnej susede vadí aj to, keď sedia pri telke a smejú sa. Takže to je tak. Kašli na to.

nelinka2009
16. okt 2017

@silverrko len keby si sa kvoli kazdemu 'speci mudremu bez malych deti' cloveku mala prisposobit a teapit sa, tak by ta to do hrobu priviedlo... Jednym uchom dnu a druhym von... Ja,sa pred dcerou s nikym nehadam, ignorujem. Ak sa inak neda, tak si dieta zastanem, ale vzdy komunikuhem slusne. Mna uz aj v obchode babicka upozornovala na spravanie dcery, tak som sa slysne spytala, ci ju porodila, ze vie co smie a co nesmie.. A bolo.

vevesh
16. okt 2017

@deltaa to, ze dieta ide spat neskor , neznamena ,ze si moze robit ,co chce alebo ze nema rezim - kazdy ma inu potrebu spanku a inak nastavene "vnutorne " hodiny na dobu zaspavania.....a su susedia, ktorym aj spendlikova hlavicka vadi....
@anjika42 najprv by som sa snazila vydiskutovat po dobrom, a ak by to nefungovalo - su ludia , ktorym vadi vsetko.....tak smola, stazovat sa moze az,ked bude maly narusovat vecerny klud...

martina2001
16. okt 2017

@anjika42 neviem ci mate vy odhlucnene podlahy, ale pri najbližšej buchacke susedy, slusne k nej zaklop a porad odhlucnit si strop. My to mame, sused pod nami nevie ze mame deti, no sused nad nami ma byt ako ihrisko, dieta sa tam dokonca bicykluje.

bobana297
16. okt 2017

@martina2001 co ta vyslo to odhlucnenie ?

friday13th
16. okt 2017

V prvom momente som z tvojho príspevku pochopila, že dieťa lieta ako tornádo a dupoce ako kobyla. Všetkým, ktoré tvrdia, že dieťa môže robiť čokoľvek, pretože je to dieťa a ostatní to musia rešpektovať, by som rada ozrejmila jednu vec....Aby ste raz neboli prekvapené, keď susedom rupnú nervy a začnú robiť naschvály vám 😉 Nejaký ten metal na plné gule cez obed, keď chcete dieťa uspať a podobné chuťovečky 😉

Nečítala som celú diskusiu, ale myslím, že som zachytila niečo o tom, že ide iba o premiestnenie sa do inej izby.....ak to naozaj nie je dupotanie v pravom zmysle slova, tak je dosť možné, že je suseda typ človeka, ktorej vadí aj vzduch okolo nej 🙂

lolalita
16. okt 2017

Necitala, som, co ti pisali baby, ale mam takmer 2 rocneho chlapca, maleho certa, co je neustale v pohybe. Tiez nam buchali, ked zacal behat a niekedy aj na odrazadle. Zbehla som dole a vyjasnila si to. Razne, ale slusne som pani povedala, ze to ze bucha moj 2 rocny syn, to sa da pochopit, ale ona dospela zena, ze vytrieskava, ze to je ubohe. Pripomenula som jej, ze aj ona mala male deti. Povedala som jej, ze ak vie s dietatom vyjednat, aby len sedel na zadku, nech sa s nim pride pozhovarat a upozornila som ju, ze ja byvam nad nou a ked ma nastve, dam si zalezat na tom, aby mala dovod buchat. Tiez som jej ozrejmila, co sa deje u nich doma, ked tam ona nieje a ze nabuduce volam policiu a ze este raz trepne metlou o strop, tak nepridem ja, ale manzel. Uz som toho vazne mala dost. Od vtedy mam pokoj.

martina2001
16. okt 2017

@bobana297 spytam sa, no my sme kupovali holobyt a robilo sa to pri dorabke, nie je vsak velka suma

dorottka
16. okt 2017

@friday13th suhlasim... s typmi ludi, ktorym vadi aj cinknutie mikrovlnky (pravdivy pribeh), sa neoplati diskutovat, proste tam nepomoze nic. V ostatnych pripadoch proste tolerancia musi byt, nie sme hovada, ale ludia, ktori ziju zial chtiac nechtiac pokope a podla toho sa treba spravat... nie styl, ja si platim najom a vsetci musia byt absolutne stotozneni s tym, ze cela rodina si bude robit, co chce, lebo je MOJA.
Je to o zakladnej tolerancii... deti su detmi, to je jasne a nikto nemoze chciet absolutne ticho. Ale ako vsetko, aj to ma svoje hranice. Tak ako ja nepocuvam nahlas hudbu, neskacem na svihadle na plavajucej podlahe a manzela posielam cvicit na elektrickej gitare do garaze, pretoze vedla byvaju dochodcovia a pod nami babatko... tak ako ja nenecham svojho psa hodiny sameho doma, ale nosim ho do psej skolky, aby cely den nezavyjal a susedia mali pokoj a mohli si oddychnut, tak akosi ocakavam aj ja, ze budu brat susedia ohlad aj na mna - vsetky veci by som totiz mohla robit doma mimo nocneho pokoja, ale proste viem, ze by to susedom asi znacne strpcovalo zivot, a to nechcem. Spolocnost robia ludia ako celok, nie separatni jednotlivci, kazdy bez ohladu na toho druheho.

alaguema
16. okt 2017

@lolalita Ak ti príde normálne, že sa tvoje dieťa fúrikuje na odrážadle po byte a všetci pod vami majú čušať, tak si asi prototyp matere, ktorá si myslí, že jej decko je pupok sveta. Nemá len sedieť na zadku, ale večer má byť tichšie a určite odrážadlo do bytu nepatrí. Tak, ako tvoja pani suseda mala malé deti, budeš raz ty dôchodkyňa. Som zvedavá, aká budeš tolerantná k cudzím deckám na odrážadlách tebe nad hlavou. Tiež sa ti asi nebude zdať, že sú to malí neodolateľní géniovia, ale malí nevychovaní spratkovia.

wena
16. okt 2017

@lolalita Prepáč, ale to vážne dovolíte dieťaťu odrážadlo v byte? 😒

korytnacka1
16. okt 2017

@wena odrazadlo patri von. Ale zas podla toho ake, su aj take mensie z lahsich materialov co nerobia moc hluku

luna379
16. okt 2017

Nečítala som diskusiu ale za mňa teda ak to je medzi 6:00 a 22:00 nemajú čo búchať, nerušíte nočný kľud.
My sme sa minule hádali s priateľom, kričali sme (aj také veci sa stávajú) o 18:00 a susedia čo s nimi zdieľame stenu nám vybúchavali popri našej hádke, tak som im odbúchala naspäť a zakričala som že neni nočný kľud. Keby neboli vo vedľajšom vchode ale pod nami, tak by som im išla niečo aj povedať. A na tvojom mieste by som to tak tiež riešila, pekne susedov oslovila s tým, že hádam sa má právo dieťa vybehať. A po 22:00 už ale bola naozaj ticho.

simca06022011
16. okt 2017

@luna379 nočný kľud j nočný kľud ale bytovky majú aj svoj poriadok kde okrem nočného kľudu sú stanovené aj iné pravidlá. U nás v bytovkách som bežne videla vylúčené hlučné aktivity ktoré obmedzujú obyvateľov aj v iných hodinách... Úplne vylúčené napr boli vysávanie atd, kľud sa stanovil už po 19tej. Ako sa píše aj v iných prispevkoh, nie každý je na vás program zvedavý, nech už robíte čokoľvek a nie je vôbec vhodné ľudi obťažovať hurhajom. Nie každý je celý deň a noc doma... sú ľudia čo si prídu domov aj oddýchnuť alebo nsjubine problémy ako počúvať susedov :D

eternityz
16. okt 2017

Nerieste, nad nami behavaju aj po 20 a niekedy pocut cez sachtu vo WC prosim pekne bubny 🙂 co narobime... My sme zas radi, ze pod nami nik nie je 😀

lolalita
16. okt 2017

Presne podobné reakcie som aj čakala. Nie, nedovolím dieťaťu lietať na odrážadle, ale nech mi nikto nehovorí, že sa Vám dieťa niekedy v byte nezahralo s loptou, alebo nevyliezlo na tú trojkolku, či odrážadlo. Netušíte, aké je to tŕpnuť, že decku niečo večer spadne, lebo tá pod vami hneď trepe do stropu, alebo o rúry. Nemohol ani prebehnúť bosý po podlahe. Ak by bolo dieťa ozaj tak hlučné, tak sa ospravedlním, ale nieje. Kto chce absolútny kľud, nech ide bývať na samotu a nie do paneláku. Hneď ma tu súdite, aká som matka a to ma nepoznáte. To je také koníkovské. Ja som už toho mala dosť. Bola som asertívna, ozvala som sa a už máme pokoj. Netreba si nechať skákať po hlave. Inak, nado mnou býva vozíčkarka. priala by som Vám to zažiť, ale som normálny človek. Vybrala som si život v paneláku, so všetkým, čo k tomu patrí... Mier.@alaguema @wena

najk
16. okt 2017

@alaguema Ja budem pocuvat ako z inych bytov do noci skrkaju stolicky, lebo si ich nevedia podlepit, vrzgaju dvere, lebo si ich nevedia namazat, vrestia po sebe susedia, trieskaju dverami, steka tam pes, obcas zurky do druhej v noci, do toho len co otvorim okno, mam tu nahulene a nikoho netrapi, ze ma tym obtazuje a dietatku poviem: hlavne aby sme inych nerusili. Tu si tichucko sadkaj a pocuvaj vsetkych okolo, ale Ty chod po spickach, alebo po osmej vecer nechod vobec, lebo mozes niekoho vyrusovat. Je to panelak. Vsetky tieto zvuky k tomu patria. Raz zaspi o 8, inokedy sa podari, ze zaspi o 10tej. Nebudem mu zakazovat chodit. Pride mi to scestne. Tiez susedom nezakazujem, aby nesli po 8 curat, lebo to pocujem a pride mi to nechutne, alebo aby po 8 neprali, lebo ma to rusi..

smile31
16. okt 2017

@anjika42 ahoj 🙂 tiež bývame v bytovke a suseda stará pani nám búchava a sťažuje sa, no je to jej problém, malý neruší nočný kľud tak nech sa aj na hlavu postaví, ja to už vôbec neriešim, je to taká protivná babka, ale ja to už neriešim

modrava
16. okt 2017

@najk tu predsa nejde o to co robia ini a ci ich sudis, odsudzujes, suhlasis s nimi ale o to, aby si zo svojho dietata vychovala slusneho cloveka.