Susedia nám búchajú
Máme dvojročné chlapča a napriek tomu, že s ním chodievame von - doobeda asi hodinu a pol, poobede detto, niekdy aj dlhšie a tam behá, tak behá ešte aj doma večer. A dolní susedia nám búchajú aj keď behá o ôsmej večer. Máme parkety, už sme aj do kuchyne kúpili koberec, dávame mu namiesto papučiek špeciálne ponožky, no aj tak nám búchajú. To ho mám priviazať? On behá hlavne v tie večery, keď v ten deň nekakal. Ja chápem, že možno vstávajú veľmi skoro a chcú mať o ôsmej večer pokoj. Ale čo ja mám robiť? Na jeseň o ôsmej večer ho von nevezmem, aby sa vybehal, keď je už tma.
@modrava sorry, ale tym, ze mu zakazem o 8 vecer chodit z neho dobreho, alebo zleho cloveka nevychovam. To si naozaj nemyslim. Treba ho ucit poslusnosti, zdravemu respektu, vediet mu odopriet veci, ukazat, ze si ich musi zasluzit, ucit ho zodpovednosti a podobne. Ale zakazat o 8 chodenie len preto, aby som nahodou nerusila susedov, ktori aj tak rusia mna... To mi tam naozaj nezapada..
@modrava No neviem, ja tu vsade citam, ze dieta o 8 musi byt v posteli, alebo sediet na sedacke a maximalne si citat.. Takto mi to tu vyznieva. Ak nahodou prebehne z izby do izby, tak ho matka nezvlada a nema rezim.. Samozrejme, ze ho po 10 nenecham trieskat na radiator, alebo sa vozit na odrazadle, ale cela ta diskusia zacala tym, ze niekomu vadi, ked dieta o 8 iba beha po byte.. Ja teda neviem, ale u nas su este po 8 pocut od susedov podstatne ine hluky a ten panelak proste zije.. Preto mi to pride cele scestne ako na autorku utocia ako to nema zvladnute..
@lolalita tvoj prvý príspevok neznel asertívne, ale drzo, bol o tom, ako si sa povyhrážala susede pod tebou a tvoje decko aj na odrážadle behalo. Aká si ty len hrdinka rázna.
@najk podľa mňa je rozdiel ak niekto ide večer na záchod a ak si niekto večer nevie ukázniť deti. To ostatné ako vrieskanie a trieskanie, je na vás, ako si so susedmi dohodnete, ale rozhodne pre mňa nie je dôvod učiť dieťa bezohľadnosti, lebo aj ostatní sú bezohľadní. Normálne chodenie z izby do izby nikoho nemôže rušiť. Decko pravdepodobne lieta po byte a dupe.
@alaguema Nečítala som celú diskusiu, len príspevky autorky (lebo som chcela vedieť, v čom je problém). Z toho vyplynulo, čo som napísala, lenže na MK sa vždy odbočí od témy a ľudia reagujú na príspevky iných, nie autora. Autorka mala presne ten problém ako ja. Neprodukovali sme nadmerný hluk a žena pod nami mala proste potrebu sa prejavovať. Tak sme si to vyjasnili. Vtedy, keď mi tie nervy rupli bol malý naozaj hlučnejší, než obyčajne, lebo vonku bolo škaredo, neboli sme celý deň vonku a hrali sme sa ozaj hlučnejšie, ale nie nejako neúnosne. Odhliadnuc od všetkého, nieje fér označovať niekoho, koho nepoznáš za mater, ktorá si myslí, že jej decko je pupok sveta. V tých pár riadkoch sa nedá vysvetliť vždy celá situácia. Treba čítať príspevky autorky, ak jej chceš ozaj pomôcť. Pekný večer prajem.
@alaguema aj normalne chodenie moze rusit. By si neverila ako niektora nasa suseda neuveritelne dupe. Kazdy krok neuveritelne zadunenie. Deti dupu uplne rovnako, lebo dopadaju na paty a nie na spicky. Zato jej ale nadavat predsa nepojdem. Preto si nemyslim, ze by niekto mal vycitat detom, ze o 8 este behaju. Chapem, ze to moze rusit, ale je to proste panelak. Vsetky zvuky sa eliminovat nedaju. Autorka nikde nepise, ze by dieta kricalo, hadzalo veci o zem a podobne. Iba beha. Preto sa jej zastavam. Na tom predsa nie je nic tak zle.. To neznamena, ze nema zvladnute dieta.. Jasne, ze ho nenecham robit randal, ale stojim si za tym, ze zakazovat o 8 behanie mi pride scestne.
@modrava To nezistime. Ale ja sa skor priklanam k tomu, ze suseda je prilis precitlivela a bude jej vadit vsetko. A ked estelen pridu kamarati tomu dietatu, tak zisti, co je to riadny randal. My ked sme tu mali na navsteve nejake dieta, tak sa mi tiez vzdy vlasy stavali aky robi hluk. Ale samozrejme, ze iba z diskusie nezistime, kde je realne v tomto pripade pravda. Vacsinou niekde medzi 🙂
No my máme bohužiaľ tiež podobný problém. Mala ma 2roky a je to živšie dieťa,no nemám pocit že by dakto extrémne behala,ale v paneláku je všetko počuť,aj bežné chodenie či spadnutie hracky na zem. Tiež chodíme veľa von a snažíme sa brať ohľad na susedov,určite večer nelieta po byte. Lenže pod nami býva sused čo chodí len na nočné a celé dni je potom doma a potrebuje spať,takže o to je to horšie. Už nám bol pár x zvoniť a sproste nadávať až by som povedala že sa vyhrážal. On deti nemá a je dosť nervak,nevie pochopiť že decko nemoze lietať vo vzduchu..
@najk pozri mne osobne je to šumafuk. Ale na začiatku píše, že behá, lebo je "nevybehaný" a nekakal. Súvislosť mi ušla, ale nevadí. Pod nevybehaným dieťaťom si predstavujem dieťa, ktoré je ako nastrelené a behá. Nie chodí z izby do izby. Ja chápem ľudí, ktorí chcú mať večer svoj kľud, chcem ho po celom dni aj ja. Nie je dôvod, aby počúvali dupot nevybehaného dieťaťa. Ak je večer takto nastrelený, tak asi s ním treba tráviť ešte viac času vonku, alebo mu vymyslieť aktivitu, pri ktorej sa vybehá a následne aj vykaká. Susedia to môžu mať v paži, že je on nevybehaný. Pravdepodobne si chce pani večer oddýchnuť a stolica malého suseda ju nezaujíma.
@alaguema Nema zmysel to tu rozoberat. Mas svoj nazor a svoju pravdu. Reagovala som na prispevky autorky. Tak isto ako ty pises, ze susedia maju pravo na pokoj, aj dieta ma prava a aj rodicia. Ja viem presne, co myslela tym nevybehany... A aj keby tu ktokolvek napisal cokolvek, nedovolila by som si podobne vyjadrenia, ako si poizila ty. Vazne to uz nechcem rozoberet. Prajem ti pekny vecer.
No každopádne je to nepríjemné pre obe strany keď je dáky konflikt. Lenže sú fakt ľudia ktorým vadí všetko. My sme mali nad nami susedov ktorí majú stolárske firmu (často niečo skladali aj doma) a mali deti ktoré hrávali hokej,tie rany do radiátora pukom si nechcite predstaviť. A tiež sme si neponohlim. Tak viem pochopiť obe strany.
Vaham odvcera, ci sa zapojit.
Skus sa na to pozriet inak - naopak - prides domov z prace a nad hlavou ti dupe dieta. Boli ta hlava, u susedov dupe dieta. Nedajboze si chora, mas teplotu, no u susedov je dieta. Ved je to iba dieta. No a co, ze beha kazdy den, aj vecer - je to iba dieta a ma predsa papucky.....
Vies preco ti to takto pisem?? Ja mam takych susedov uz 10rokov. Su presvedceni, ze si vo svojom byte mozu robit co chcu. Maju na to pravo! Maju uz starsie deti. Ked sme sem prisli, boli to pubertiaci. Traja. V jednej izbe radio, v druhej klavir, o stenu futbal, k tomu pes. Moja dcera mala sotva rok. Nemohla kvoli nim spat. Ani na obed, ani vecer - ved nie je nocny klud!
Dnes maju tito pubertiaci 20-28 rokov. Najstarsia ma uz dve deti. Travi tu cele dni, napriek tomu, ze byva inde. V noci drobec place. Fajn. Je to drobec, nema ani rok. Dnes plakal od druhej do pol stvrtej. Nespala som. Ze som tehotna na Pn, ze ma celu noc bolel zlcnik, to je vedlajsie. Rano som odviedla dceru do skoly a zalahla. No od susedov starsi vnucik (ma asi 4) behal na odrazadle od 8ej do 9,30. Ano, citas dobre. Hodinu a pol po podlahe hore dole. Do toho pes. Potom konske dostihy, nahanacky po celom byte, skakal asi zo skrine, fakt neviem. Na obed som uz bola zufala.. Je vecer, nieco po 21ej. Len pred chvilou prestal zase behat. Asi musel, lebo ten mensi zas place. Moja 10.rocna uz spi.
Vies co tym chcem povedat?? Sme tyrani vo vlastnom byte. Ja musim tolerovat nevychovane male deti, lebo su male. A im je sum a fuk, ako mi je cele dni zle a ze potrebujem klud, lebo som na rizikovom. Moja dcera nikdy nebehala, neskakala. Nedovolila som jej to. Pretoze byt nie je ihrisko. Nasou povinnostou je ucit deti hodnotam. Medzi ne patri aj ohladuplnost a respektovanie inych. Tvoj syn nevie, ze vecer nema behat, lebo tym dupotanim vyrusuje unavenych susedov. Ale on to nebude vediet ani ked bude mat 5, ci 10 rokov, pokial ho to nenaucis. Argument, ze nechce vecer pozerat youtube :-O sorry. Toto ma polozilo na zadok. Preco ho nevezmes citat? Preco si spolu neskladate kocky? Preco ho nevedies k tichej aktivite - pod zlaticko, uz je vecer, trosku sa zahrame a pojdeme pomaly spinkat.. Toto je tvoja povinnost. Ty ho to musis naucit, resp.vy dvaja s tatikom. Nerozumiem, preco si niektori rodicia myslia, ze sa ma malym detom vsetko tolerovat len preto, ze su male..
Prepac, ale musela som..
@anjika42 Necitala som vobec celu diskusiu, ale myslim, ze sa absolutne nemas preco trapit. Dieta je dieta, ved tam nerobite hluk naschval, akoze nejake alko party a pod. Nocny klud je od 22 hod nie ? Panelak je hold taky, pocut vsetko....pokial je to medzi 6 hod a 22 hod....mozes sa aj Ty aj susedia rozkrajat. Netrap sa vobec.
@anjika42 ahoj. Citala som len zopar prispevkov ale ja by som sa na susedov s prepacenim vysrala. Ja mam doma 18 mesacneho a bezne mu padaju veci z vysky na zem a to je pocut urcite viac ako to ze tvoj syncek beha. Nastastie sused pod nami bol tankista a vzdy ked sme sa ho pytali ci maly velmi nebuchoce tak sa len zasmial ze on nic nepocuje. Sme ludia a vsetci sme boli deti a vsetci sme behali. Podla mna je to zakomplexovana fuchtla ktora nevie co od radosti a buzeruje s susedov kvoli prkotinam. A urcite ho nemas priviazat ani na neho kricat a ani mu zakozovat behat po byte. Je to tvoj byt a nocny klud nerusis tak nech sa strci. Ako raz by mi to daky sused spravil tak by si vypocul. Ignoruj ju pokial ti nebudi maleho tak ju nechaj nech si bucha 😉
Nehnevajte sa, ale hovoríme o dvojročnom dieťati. Tak behá, no Bože. Hádam ho človek nepriviaze. Ja som teda za to, ze vychovávať, to áno, ale je mi na grc, ako niektorí zabudli, ze tiez boli deti a 20h nie je neskoro!!!!!! Nech behá alebo mu kúp kolobezku 😂 s trubkou nech ich porazí. 😂😉
@nikaeli krasne napisane s citom a prakticky. Tiez som nazoru,ze deti treba ucit ohladuplnosti. Proste ak byvam v panelaku,dietatu nedovolim behat na odrazadle,hadzat loptu. Byt nie je ihrisko. My sme boli doma tri sestry a fakt zive,ale vedeli sme,ze doma ziadna lopta,ziadne hlucne hry...a nebola som terorizovane decko ale mali sme urcite pravidla. V dnesnej dobe akosi nevieme byt k detom.dosledni,nieco zakazeme a nevieme na tom trvat. Ved tym mu neublizime,ale ucime ho poslusnosti...
😢
@nikaeli Ja ked si spominam kolko som sa ja naplakala koli tomuto....nas maly maval strasne koliky cele 4 mesiace v jednom kuse....vrieskal cele noci, ja som bola hotova, vycerpana, aj 12 - 16x v noci hore. Aj nam buchali susedia.Co som mala robit ? Kam ist ? Cez den som si chcela pospat, ale sused napr.vrtal, niekto prerabal jadro, inde sa vysavalo, hrala hudba od pubertiakov.Ale bol den a ja som chcela tak strasne spat !!! Ale vsetko raz prejde a skonci a pokial to nejde do extremov, co narobime ? Nikdy som nebola nikomu buchat, lebo viem ze medzi 6 a 22 si mozem tak akurat....
Len to som chcela povedat, ze pokial to nie su ozaj extremne zvuky ako vrtacka, kladivo, hudba a pod... nie je co riesit....Zvuky ako chodza, wc, alebo pracka su uplne normalne....
Ufff.. tak baby, toto som ani nemala čítať.. neviem, čo ma to napadlo.. nezvyknem a už ani nebudem.. lebo by som tu bola zvozena pod čiernu zem za neschopnu mater, ktorá si nevie umravnit deti.. malý vrieskal moc často.. robila som čo som mohla.. a áno, behá doma na odrážale, nemám ho kde schovať.. snažím sa ho mať v kocikarni, ale nie vždy sa mi to podarí.. a malý má asi akumulátor.. čím viac behá, tým viac behá.. celé dni sme von, doma iba cez obed, aj dnes sme prišli o ôsmej večer domov- odchádzali sme o tretej.. akokoľvek som sa snažila umravnit si dieťa, nech sa hráme potichu, tak nula bodov.. knižky ho nebavia, keď ich citam, vrieska, alebo ich trhá.. teda, teraz už skoro nie, ale aj tak ho nedonutim sedieť na riti, kým si nevybije baterky a nerozhodne sa, že chce ísť spať.. chodí spávať o deviatej, aby nebol hore už o štvrtej, teraz sa to už zlepšuje, vďakabohu sa obedny spánok skrátil na hodinu.. v noci sa budí stále aspoň 5x, budi sa na vlastné pohyby.. ano, skusali sme bez spánku cez deň, to bol non-stop v hysaku, takže to nešlo.. keď nie je po jeho jaci.. od 10meziacov si trieskal hlavu o pieskovisko, keď sa mu nedarilo.. či sme išli podobrotky, či pozlotky, neovplyvnili sme to nijako.. z určitych veci žiaľ musí iba vyrásť.. vďaka Bohu za mojich susedov, ktorým sa deň čo deň ospravedlňujem, za vzniknutý hluk.. okolo roka sa nevedel zabaviť ináč, iba trieskanim.. všetky hračky mal schované, vždy si niečo našiel.. a nie po koberci, po gauči, ale vždy na podlahu.. mal aj dvojhodinove hysaky za to, že som nedovolila.. kým som ho v x veciach usmernila, bol to pre susedov teror.. teda ešte stále je, malý ma 2 roky.. a to ešte som zvedavá, čo ich čaká.. mala má pol roka a je ešte akčnejšia ako bol on.. oni to berú s úsmevom, že veď ale sú to deti.. že konečne deti.. bez nich by bolo pusto..
Dnes sa začal hrať s loptou, tak sme radšej išli pozerať pesničky na youtube, dúfam, že už suseda bola spokojná - mne dupali susedia viackrát aj o štvrtej ráno a dala som si štuple do uší..ale dva razy, keď nahlas sa rozprávali po 11tej, som ich bola poprosiť, aby sa stíšili a čo..normálne sa zdravíme, malý aj motorku susedovu obdivoval - ale búchanie je trapné prečo nepríde povedať? ja za ňou dole nepojdem - a inak suhlasim, že kto je po nočnej, alebo má migrenu (poznám výborne tento stav) chce klud aj o druhej poobede, ale čo so živým dieťaťom? fakt už mám panický strach z dní, keď bude furt pršať a nebude sa mať kde vybehať, iba v byte

@bobana297 strop stal okolo 6eur/m2 a podlaha necele 2eura/m2