Syn sa odmieta pýtať na wc
Ahojte maminy.Prosím vás o rady,skusenosti,typy-triky,ako môjho syna motivovať,aby chcel ist na wc,ci ročník.o mesiac bude mať dva roky.viem,nemám to silit,ale v septembri nastupujeme do skolky.on si už uvedomuje,že cika,či kaka,ale iba mi oznámi,že Mama sejem,ale akonahle ho začnem vyzliekat chytí neskutočny amok.keď ho posadim na nocnik,tak neurobi nic ale vzapeti do plienky pustí vsetko s úsmevom.kupili sme hraci nocnik,toaletu oblepili nalepkami a vyzdobili ju,ale nič.akoby mal v hlave,že plienka je najlepsia.za vsetky vaše rady,či skusenosti som vám vopred veľmi vďačná.Lucia
@lusinda69 ja byť tebou,tak mu na chvíľu dám pokoj s celým odplienkovaním a hotovo.máte pol roka ešte do septembra a ak ho budeš do toho tlačiť,narobíš viac škody,ako osohu.základ je,že pochopil,že kaká alebo ciká,to,kde to má robiť mu dôjde neskôr.nemá ešte ani dva roky,tak sa naozaj neponáhľaj.zvládnete to,ako každé jedno zdravé dieťa a ver,že do toho septembra cez deň budete bez plienok.
@lusinda69 my sme mali tento istý problém a tým urýchlením som si len zavarila, prestal kakať a cikať, odmietal piť, aby necikal, tak som sa po mesiaci vrátila k plienkam a skúsila cez leto. Povedala som, že do bazéna sa nemie cikať, že by sme museli ísť z vody von a on miluje vodu a zabralo to, povedal, že chce cikať, a potom to už šlo......no zasa prišlo obdobie, že sme kakali rok len s čípkom alebo raz za týždeň s bolesťami, nikam sme nemohli ísť, kým nebol vykakaný, trvalo to rok, ani rôzne sirupy nepomohli, potom už mal strach, lebo ho to bolelo. teraz to máme striedavo oblačno, ale motivujeme ho, že za každé kakanie dostane niečo čo chce..pustím rozprávku, vláčik na nete, darček, cukrík, sladkosť inú at´d, určite to nesil
Môj synček mal teraz dva roky a nepýtame sa... Doteraz mi ani na nočníku nechcel sedieť...Tiež ideme v septembri do škôlky...Netlačím na neho, sestra nechala tomu voľný priebeh a keď mal asi 2 r a 1 mesiac jej zo dňa na deň povedal, že nechce plienku a hneď sa pýtal sám...
pockat na leto a na holaka...nas velmi rad cural do travy
@lusinda69 Neuveris ja som mala ten isty problem,ani som spavat nemohla,Tiez dcerka isla do skolky a tu to je tak ze ziadne plienky.No september sa blizil,hovorili mi cez leto vyzen malu do zahrady holu,ale tu leto mame tyzden v roku.Dohovarala som jej,sladkosti davala,nalepky sme lepili,vsetko mozne,no svokra mi opakovala nechaj to dieta ona raz vyhodi plienky,daj jej cas a neuveris 2tyzdne pred skolkou isla hore do izby akoze sa hrat ale isla na wc a uz len kricala mami,mami cikala aha.ja som skoro odpadla,vsade sme telefonovali na sk babkam aby mala dcerka radost a uz to islo akurat vecer na noc mala este plienky cez den uz nie.Teraz to nechaj tak nech si oddychne a skus to za 2tyzdne zase,nekric,len opakuj pojdes do skolky budes mat kamaratov ale tam plienocky nemozu deti mat...drzim palce
Naša malá doma vôbec nechcela chodiť na nočník, chodili sme do materského centra a keď videla, že tam už deti chodia na nočník tak chcela aj ona ukázať že to vie. Treba ísť medzi deti, od nich to lepšie odpozerá. A tiež by som počkala až na leto...
Ahoj my sme zacinali velmi skoro od kedy sa naucila sama sediet tak som ju davala obcas na nocnik , osvedcilo sa mi to lebo zacala skoro hned kakavat len do nocnika a od roka a pol sa pekne pyta a sme bez plienok. Ked sa zacala pytat tak sme zo dna na den plienky odlozili . Prvy tyzden bol velmi nehodovy ale vzdy sme prezliekli , nehresila som ju len som jej povedala , ze treba do nocnika. a Po tom tyzdni to bolo uz ok, samozrejme , ze sa nam obcasne nehody nevyhli ale to patri k tomu.
Ale myslim si , ze do septembra mate dost casu a urcite to zvladnete, pockaj kym bude teplejsie, aj my sme sa ucili v lete. Drzim palce.
ahoj my sme s dcerou tiez zacali postupne od jej 1,5 roka ale cikala na nocnik len sem tam niekedy sa podarilo inokedy nie. sla do jasli, kde mohla mat plienky a sice ju posadzovali na nocnik s detmi, nechcela cikat len do plienok. tak sme urobili prestavku a skusili znovu a momentalne z vecera do rana si to slecna rozmyslela a zacala cikat len na serblik alebo do wc a hned sme sli do gatiek a ziadne nehody-ale to uz mala 33mesiacov. problemom zostalo kakanie, zadrziava, nechce kakat a ked uz to nevie vydrzat tak len do plienky. ale zasadne kaka len doma, tak to v skolke nebude prekazka a musime na tom este "popracovat" 🙂
ahoj,ja tiez odplienkovavam syna,ma 19 mesiacov,zatial sa nepyta,ale uz vydrzi dost dlho necikat,ked je holy sadne si na nocnik a urobi potrebu,v teplakoch si mysli,ze moze,ale snazi sa.Moja rada je,necakaj na leto,ked ti to oznamuje,to ste uz skoro v cieli.Daj dole plienku,slipy,vysvetli mu,ze co a ako a do dvoch tyzdnov budete bez plienky,to ti garantujem.Ide o to,ze vela kamosiek mi vravelo,ze v lete vonku sice cikaval kade tade,ale kolkokrat si ani neuvedomoval,ze cikal a ani mu to nevadilo,v lete,mokro nevadi ze.Ale teraz ked sa pocika,tak mu to vadit bude,uz nie je taka zima,aby zamrzol a do septembra sa musi aj natrenovat.Moj tiez ide na pol dna do skolky,ratam s tym,ze s detmi sa moze zabudnut,tak v cikani a kakani proste musi byt uz profik.
Ahoj mi mame 2,5 tiež tento problem od 6mesiaca krasne chodil na nočnik boli sme v nemocnici na infuzkach a už neni kamarat s nočnikom ani wc musim ho nutit a davat sama.tiež si neviem rad nehavam to na leto a spolieham sa na okolie že to pride samo...cim som viac donho hudla bolo to horšie.držim palce
Ahojte baby.mam mensi problem.maly sa zacal pytat na wc.trvalo to asi tyzden.potom sme isli ku svokrovcom a tam si crkol do slipov lebo ho svokra nestihla dat na wc a od vtedy sa zase nepyta.hmm.stalo sa to uz niektorej z vas?moze mat na to vpliv aj prostredie v ktorom sa ja necitim dobre a syn to citi a zaprel sa?

@lusinda69 skus si vyhladat Odplienkovanie za 7 dni, jedna kocka to tu ma alebo mala ako clanok, vygooglis 🙂