icon

Synček má 2 roky a 8 mesiacov a nerozpráva

duta
2. jan 2013

Dobry den moj maly drobec mi vobec nerozprava... Povie mama a to je pre neho kazdy ak tak mojmu manzelovi povie kaka alebo mama mio(manzela volame mio)... Rozumie vsetkemu co sa mu povie ale z neho neviem dostat nic okrem tych jeho gangoreni ktoremu mi uz rozumieme ale ostatny nie... Skusala som uz co sa dalo kazdy vecer mu citam rozpravky aj cez den aj obrazky mu ukazujem malujeme a snazim sa z neho aspon nieco dostat no zatial bezvysledne... 😖 neviete niekto poradit???uz som uvazovala aj o navsteve logopeda len neviem chcela by som malemu dat taky volny priebeh tomu rozpravaniu...

lutsine
9. jan 2013

@lalinko2010 na zaklade odporucani viacerích mamiciek v diskusii a v lekarni mi poradila,ze je to aj na posilnenie imunity takze v pohode...

lalinko2010
9. jan 2013

@lutsine jasné, pozrela som si to na nete, len my chodíme k alergologičke a tá nič také že aby sme dávali nehovorila, imunitu máme ok, aspoň podľa jej slov a vyšetrení, ale toto ma zaujalo, že sa to podáva a rozbehne sa reč, preto som reagovala. a ako malému dávať tabletky, lebo ja ich doňho nedostanem.

karamel
9. jan 2013

moj maly zacal rozpravat az v troch rokoch 🙂

abbie
9. jan 2013

@lutsine ja som uz o tomto niekde pocula ... inak, aky bol tvoj maly s recou na tom, kym toto zacal brat? neni to skor na imunitu?

lutsine
9. jan 2013

@abbie no hovoril len mama baba tata a take blabotanie...teraz uz pekne opakuje slovicka po nas a uz sa mu daria aj troj stvorslovne vety,,,,takze velky pokrok..urcite mu to neublizi...prve zmeny som si vsimla po troch dnoch...a davam mu len 3 tobolky rozdrvim vecer do mliecka...

roberta6
9. jan 2013

Sesternica s tým bola s malou u dr. a tá jej povedala, že do troch rokov to netreba riešiť.
Po troch rokoch sa jej malá ozaj rozkecala, ale dodnes nenarozpráva vela ked nemusí.

abbie
9. jan 2013

@lutsine no tak ja to kupim a vyskusam to, aj imunitu ma o nicom cez zimu ma furt sople, tak hadam uskodit by mu to nemalo, aj ked to nepomoze ... da sa to bezne kupit v lekarnach, ci si objednavla cez net?

lutsine
9. jan 2013

@abbie kupila som hned v prvej lekarni, lekarnicka vravela,ze je to velmi dobre na imunitu,kedze je to bez chémie a inych pridavnych latok...

abbie
9. jan 2013

@lutsine a ako to teda davkujes? davas mu 1x denne 3 tabletky naraz do mlieka?

lutsine
9. jan 2013

@abbie na krabicke je davkovanie 3x denne 2 tablety....ja mu davam len vecer 3 tabletky...

abbie
9. jan 2013

@lutsine a citit to chutovo v mlieku?

lutsine
9. jan 2013

@abbie nie necitit, dam trosku cukru alebo medu a je to ok

abbie
9. jan 2013

@lutsine aha, tak dik za info, snad sa mi to dnes podari zohnat a hned vecer vyskusat 😀

lutsine
9. jan 2013

@abbie ok potom daj vediet.-

abbie
9. jan 2013

@lutsine ok, dam 🙂

leteku
9. jan 2013

@lutsine - ahoj a aké veľké sú to tobolky? Tiež sa chystám to vyskúšať.

lutsine
9. jan 2013

Menšie ako paralen...

kbeata
11. jan 2013

@duta je to individualne, 😉 od 2,5-3 rokov sa to este toleruje,ak by rec nenastupila po tretom roku treba navstivit odbornika,lebo okolo 4-teho roku dietata jeho recove centrum uz nebude tak pruzne,a tazsie by sa s nim spolupracovalo,a rozdiel aj je ak nerozprava 4-ne dievcatko,tam ide o vaznejsiu pricinu,chlapci su o trosku pomalsi 😉

abbie
11. jan 2013

@lutsine ahoj, tak ja som to zohnala az v tretej lekarni ... malemu som to rozdrvila na prasok a pridala do mlieka + som pridala lyzicku medu, ale absolutne to neprerazilo tu chut 😖 po par hltoch mi vratil flasku so slovami nenene ... musim vymysliet nieco, kde mu to primiesam 😒

duta
autor
12. jan 2013

@abbie ahoj ja som mu dala do mliecka cukor a to zabralo... Malinky mi vypil cele mliecko... 😉

monuska342
12. jan 2013

ahojte aj ja sa pridavam moj maly vie povedat asi 10 slov a ostatne take hatlaniny iba to trepe od rana do vecera nechce ani moc opakovat uz zacinam byt zufala 😒

berryvajt
13. jan 2013

@monuska342 ahoj..moja malá presne je na tej istej úrovni - teda jedna z nich 😉 -ale ja som sa rozhodla nečakať a už sme objednané k logopedičke,termín máme 14.2..ja som nešťastná len kôli tomu,lebo nie všetko rozumieme,čo ona ukazuje a s tým pádom ona je z toho nerôvzna a hádže sa mi o zem a plače...ja jej chcem pomôcť..neviem,či to robí aj tvoj malý...

kacena4
13. jan 2013

@monuska342 @berryvajt niekolko stran spat som pisala toto: moja mala ma 2,5 roka a tiez doteraz nerozpravala vobec len mamatata (spolu) a viac moc nic ani ham, chodime k logopedovi poradila nenutit, neopakovat slova, nanapravat, len komunikovat a komunikovat aj miesto nej kazala nam hrat sa na predavacku a kupujucu (napr.) a rozpravat sa popr. hovorit to co ma ona, postupne sa zacina chytat, hoci len svojimi slovami spat - hapi, voda -mmm ale uz aspon zacala komunikovat nebojte postupne sa to upravi, ak v tom nie je nieco ine. nenutit len podporovat v komunikacii, nie opakovat slova, lebo bude frustrovana ze sa jej to nedari

berryvajt
13. jan 2013

@kacena4 čítala som..ja ju nenútim,nenapravam...len komunikujem..teraz má obdobie,že na všetko ukazuje či v knižke,alebo doma a všetko jej musím povedať,čo čo je..dookola,dookola...ona sa chytá hoci len svojimi slovami( skôr nejaké zvuky sú to,ako slová ) -komunikuje s nami gestami,poukazuje,vysvetluje všetko po svojom......v tom problém neni,ale stane sa,že jej proste nerozumiem 😠 tak ja chcem ísť tiež len kôli tomu k tej logopedičke,aby mi dala rady,ako správne postupovať,čo robiť,ako ju motivovať a podporovať,aby som jej pomohla...dúfam,že za tým neni nič vážne,len OVR. 😉

kacena4
13. jan 2013

@berryvajt ja som len napisala co kazala nam logopedicka a zacina sa mala chytat, hoci je to hatlanina 2 "slovna" a vacsinou rozumiem len ja popr. muz zacina sa chytat drzim palceky nech aj vy zacnete cim skor. podstatne je ze chape a komunikuje svojsky

berryvajt
13. jan 2013

@kacena4 však ano,to je dôležité,že všetkemu rozumie...dúfam,že začne aj ona...u nás je problém aj to,že naša Johanka jej nedá pokoj..ona rozpráva od 15 mesiacov a proste vkuse ešte aj zo sna 😀 ..ked sa spýtam niečo Sofi,tak odpovie Johanka ...ale hádam príde čas,ked obe budú také ukecané🙂 ešte raz vďaka.

mycats
14. jan 2013

@lutsine zaujimave, asi to skusim aj ja 🙂 skoda, ze su to tablety. sirupcek by nam bol lepsi 😉

velvet26
15. jan 2013

ja davam malej tiez pangamin, ale tie draze, su obalovane v cukrovej poleve, vyzeraju ako lentilky,len mensie, takze vacsie deticky ich lahko prehltnu....nasa ma 1 rok a 8 mes...drvim jej ich a davam do pitia...rano jej dam do cajika, to popija cely den a vecer jej dam trochu do mlieka alebo kakaa, vypije bez problemov....takze skuste tie draze..ak ich rozdrvite tak aj s tou cukrovou polevou a to prerazi ich chut...mala nema problem vypit ich aj ked su v cistej vode...
inak ja som kupila aj rybi olej pre deti natural s pomarancovou prichutou....omega mastne kyseliny su na rozvoj mentalnych funkcii...inak ja som si tiez vsimla ze odkedy jej pangamin dava rec sa zlepsila... 🙂

mycats
15. jan 2013

@velvet26 🙂 🙂

abbie
15. jan 2013

pre rozvoj CNS velmi odporucam cédrový olej 😉