Trojročné dieťa a počítač
Ahojte, chcela by som vedieť váš názor na to, či sa má skoro 3 ročné dieťa hrať na počítači. Ja som zástanca toho, že deti by mali na počítači stráviť čo najmenej času a takéto malé ešte vôbec nemusia vedeť pracovať s počítačom. Mi sme skôr kreatívne, dcérka rada kreslí, tvorí, maľuje, strihá, počúva rozprávky na CD a pesničky. Dnes bola nás sestra, ktorá ma znosila, že dnes je už taká doba, že deti vedia všetko oveľa skôr a že by som jej mala dovoliť a ukázať prácu s PC, že len každý deň trošku, napr. pexeso hrať na počítači, dopĺňať farby. No ja neviem, nie som tým stotožnená.
Dcérka bude mať v marci 3 roky, je veľmi šikovná, pozná takmer celú abecedu, dokonca sama začína už aj písať tlačené písmenká, pozná čísla, farby, veľa pesničiek, dlhé básničky, je toho dosť čo vie. Zatiaľ do škôlky nechodí až od marca. Nemáme doma ani dvd, takže ani televíziu veľmi nepozerá, len večer večerníček, skôr má rada knihy a čítanie.
Som zvedavá na váš názor, čo vy na to?
obcas si rikam, kde je zlata stredni cesta..
MOJE temer 11ti lete deti-dvojcata na PC nejdou!!!, pokud se mne nezeptaji a ja nepovolim...
Starsi dcera - 14 let, na PC vyhledava jen zpusob jak uspokojit profesorku, kdyz maji neco na PC najit v podobe "referatu"..Profesorka NECHCE vyhledavani z klasicke knizni encyklopedie.. 😖
Ma svuj notebook a i na nej je treba pro dvojcata "povoleni".. 😅, tentokrat od ni. 😅
Neni nic delano na silu, (!) proste to tak u nas funguje..a to uz od lednice..alni lednice se neotvira "jen tak"..ptaji se, zda a co muzou..
Ze jsem hyena? no to urcite ne. 😀 😀 😀 .naopak, zlobim se, kdyz se mne ptaji..nikdy NIKDY jsem jim nic nezakazala..ani PC a ani LEDNICI 😀
@hameeda Ahoj, viem, ze si sa to nepytala mna, ale tu sme zacinali my:
http://www.thomasandfriends.com/en-us/games/ind...
(rovnake su napr. aj pre Shaun the sheep, Pingu, Bob the builder atd., staci si tuknut oficialnu webku)
http://gcompris.net/index-en.html - to su vzdelavacie hry, niektore su tazsie, niektore lahsie. my to mame pod linuxom, netusim, ci to funguje aj pod inymi operacnymi systemami.
@fidka79 odkiaľ ty vieš, ako to vyzerá v ostatných domácnostiach, prepáč, ale z jednej jednoduchej otázky si postavila svoje materské ego na piedestál a o ostatných píšeš, že sa deťom nevenujú, nevedia im utrieť zadky... 😕 nie si ty už z toho tvorenia kapánek prepracovaná? ... toto sú večné alibistické príspevky o kreatívnom tvorení, čítaní, písaní, učení... len sa z toho raz nezbláznite, neučte deti samostatnosti ... tvorte s nimi od rána do večera 😕
to, že je moja dcéra od svojich štyroch rokov každú nedeľu, keď mladšia spí, na počítači a varí si, pečie, oblieka bábiky, kreslí, považujem v dnešnej dobe za úplne normálne a tie, ktoré to budete odsudzovať, odsudzujte ... aspoň máte o zábavu postarané
@zuzkat1 to som nenapísala, cháp to ako chceš, mňa tie bláboly o spoločnom tvorení nudia, aj ja si tvorím s deťmi, ale nepotrebujem na to poukazovať v každom príspevku a v každej téme
@fidka79 viem, o čom je škola a teraz sa pochválim áno, som dokonalá mama, bola som na rodičovskom združení v pondelok a mňa ako jedinú poslala učiteľka domov hneď na začiatku so slovami, že mám neuveriteľne šikovnú dcéru ... a chodí aj na základnú umeleckú školu-konkrétne výtvarnú, má podľa učiteľky závideniahodnú predstavivosť a nádherne maľuje... a vidíš, od 4 rokov pozná počítač
ospravedlňujem sa, ale aj ja som sa potrebovala pochváliť 😉
@zuzkat1 sú tú názory, ako sa má rodič dieťaťu venovať "denne 24 hodín", pomaly mať výčitky, že ide na záchod, alebo potrebuje poupratovať...stále si s ním čítať, písať, a zase tvoriť, maľovať... ale nikde som nespomenula, že dieťa posadené za PC sa učí samostatnosti..len mi prídu niektoré mamy, že svoje deti nenechajú ani dýchať... 🙄
Podla mna je to aj o tom nakolko sa dieta o pc zaujima. Teda ja by som jej nikdy nenavrhla pod zapneme comp,ale keby dobiedzala tak neviem... No u nas sa pc zapina raz za mesiac ked platim seky a inak nie. Na kona chodim cez mobil.
babi dajte ešte niejaké typy na také ľahké hry pre detičky, u nás z tých čo ste mi dali tak nás zaujal trošku ten vlačik, inak nič 🙂
Určite nie. Dieťa sa nevie ovládať a nevie kedy s počítačom stačilo, aby neboli problémy neskôr...
@janinah
@zuzkat tak ale to s tou ritkou-ved to tu bolo vzdy-st.syn ked nastupil do skolky pred 13 rokmi-tak v tej dobe nemal pocitac doma takmer nikto-a aj tak si vacsina deti zadok utriet nevedela-asi preto ze po stolici s to naucia deti az neskor spravne utriet-nie 3-4 rocaci a ani snurky si taketo deti nevedia viazat-to az 5-6 casto az 7 rocaci-kedze vsade su suche zipsi.
To nie je o PC ale o schopnostiach deti ktore proste idu s vekom.
no a k PC-kedze u nas na nom denne robi muz a aj st syn a aj ja-tak maly s tym vyrasta a vie od 2 rokov robit s you toube,od 3 rokov vie hrat hry-aj ked naucene ho nebavia-on skor oddychove angry birds-to je jeho oblubene -aj na PC,aj na tablete ale aj ako stolovu hru to hra a vtacikov a prasiatok ma doma celu zbierku-miluje to a hra sa tak denne na zemi aj 4 hodiny s nimi.
A pre zmenu niekedy aj na PC.
Okrem toha mam doma zbierku-velmi slusnych prac-malovanie,strihanie,kreslenie,dokonca ho uz chytila aj grafomotorika a pyta si ulohy-co mu ja osobne pripravujem a "pise" vlnky,obluciky,slimacikov,cirky-zvisle vodorovne....pyta si to sam. 🙂
A prcauje a pracuje-on to tak vola-ze pracuje a nemame ho rusit.
Ozaj pekne kresli da si pred seba angry birds a nakresil hoc akeho-a to nema este ani 4 roky.
Vonku je v dazdi,vetre,snehu,hmel.....sme najvacsi tulaći v nasej strvrti-kazdy nas tu pozna.
Teda PC nerovna sa hned odfalknute rodicovstvo.
Pĺus sme doma na predlzenom rodicaku-takze sa m venujem ozaj dost. 😉 kazducky den.
@gabika99 ked toto vsetko ovlada tvoje 3 rocne dieta... tak ma toho aj na viac ako kreslit si babiky....
podla mna nic zle na tym neni ked jej TY ukazes nieco SPOLU par minut nieco budete robit.
Moj maly 3.5 ovlada moj Iphone a Ipad ako keby sa stym narodil heheheh
ale ma to obmedzene ked niekde ideme na dlhsie cesty tak ma dovolene vsak 4 hodky sediet v kuse to aj nam je dost.... 🙂))
doba je veru taka.... vsak tu prvaci robia domace na pocitaci :((( takze zial no... tak to je

@gabika99 tie temy tu boli iba prednedavnom, stacilo dat do vyhladavaca, je to fakt par sekund... ked mas cas na zalozenie temy, tak mi ver, ze to vyhladanie by ti trvalo podstatne kratsie 😉