icon

Trojročný syn ma začal odmietať

lukassamel
19. apr 2017

Ahojte zienky.Potrebujem sa vyzalovat a zaroven aj trochu poradit.Mam 3rocneho syna ktory zacal chodit od februara do skolky a odvtedy sa zmenil.Zvycajne som ho chodila zanasat ja rano maval zachvaty nechcel sa ma pustit atd.potom uz keed som odisla tak bol v pohode ale zacal mavat zachvaty zlosti nepocuva ked nieje po jeho tak katastrofa s muzom sme na neho sli aj po dobrom aj po zlom .Nic nepomaha abi motivacia.ranny plac skolke neprestava a tto ho bol uz zaniest aj muz a aj svokra.navyse ma zacal odmietat iba za muzom chodi a mna nechce.Zhorsilo sa to este viac lebo nedavno sa nam narodilo babo a ja som bola dlho v nemocke tak o to viac je nalipnuty na otca.Ja sa venujem aj malemu.Kazde rano ho nachxstam do skolky kef pride sa s nim hram.Venujem sa mu sby nemal pocit ze je na vedlajsej kolaji ale on mi kolkokrat povie ze aby som tu nebola a mne to pride luto.Neviem cim to je ci aj tym ze ja som ta prisnejsia...

ema234
19. apr 2017

Nic si z toho nerob, moj ma vyse 4 roky a odmieta ma od svojho roka,chodi len za manzelom, odomna nechce nic, od neho vstko. Ja sa mozem aj roztrhat. Takze len tato vsetko moze, ked ho idem aj pohladit tak nechaj ma tak. Tak ja viem ze to urcite prejde 🙂

kacenka2803
19. apr 2017

@lukassamel ahoj netráp sa detičky prechádzajú roznimi obdobiami povec mu že potrebuješ jeho pomoc s babatkom nech ti poda plienku len drobnosti .... Hovor mu že on je veľký braček a že bude ochraňovať mladšieho súrodenca aká si rada že ho máš .... chvál ho opakuj mu že ho ľúbiš ako je pre teba doleziti keď bábätko spinká venuj sa mu naplno ono to určite prejde neboj nič 😉 držím palce

jana_eyre
19. apr 2017

No tak je to na neho vela zmien, skolka a do toho babo.. Doteraz si bola pre neho iba ty, zrazu je v skolke a ty si doma s babom.. Z jeho pohladu to je krivda, aspon ja si myslim ze to jw pricina.. Ja by som na tvojom mieste maleho aspon na mesiac stiahla zo skolky, aby si zvykal na to ze vas je viac, ale aby zaroven vedel ze ho stale lubis.. Ono to zo zaciatku to bude tazke, ale urcite sa to napravi.. Ja som doma s 3r dcerou a malym babom (uz druhy krat) a je to pohoda..

ema234
19. apr 2017

@kacenka2803 ono to tak nefunguje, deti maju svoju hlavu, mozes mu vysvetlovat dookola, ja mu stale vravim ze ho lubim, stale ho obimam a nic sa nezmenilo.

tarvika
19. apr 2017

hneva sa na teba lebo mas babo a z jeho pohladu ho babo nahradilo, ty ho odkladas do skolky aby si sa o babo starala. zvazila by som davat do skolky iba na pol dna.

kacenka2803
19. apr 2017

@ema234 určite si poznáš svoje bábo vieš čo naňho platí tak to praktizuj .... Mne by sa to nepáčilo keby všetko robil manžel dohoda medzi vami nebola žiadna manžel sa môže vyhovorit že ho bolí nozicka nech ti pomôže Mamka a podobne ...

zibi
19. apr 2017

@lukassamel ja si mysim, ze je to jeho taka obrana
za 1 skolka - to je pocit separacie a odlucenia - moze prezivat uzkost , nove prostredie podnety atd
2. nove babo - to je dost na spracovanie - priparvovali ste ho na prichod babatka?
3. tvoj dlhy pobyt v nemocke - podla mna 3 rocne babo si nevie vysvetlit racionalne, ze maminka je v nemocnici a ma pocit, ze si ho opustila, odisla - proste prezival urcite stres a strach , pretoze ty si pre neho priorita c. 1 a on o tu osobu prisiel

to co teraz prejavuje je jeho obrana- podla mna, by si si to nemala brat osobne, aj ked ta to urcite boli, ale mala by si mu ukazat, ze ty nikam nejdes, aj ked ta prec posiela, lebo ty si jeho maminka a ze sa chces s nim hrat a ze od neho nikde neodides..aby ten strateny pocit istoty nadobudol znova, aby nemal ten strach uzkosti z odlucenia... pripadne si vytvorte nejaky ritual, ktory budete robit len vy dvaja - na ktory sa bude tesit ked dojde zo skolky, alebo ho vecer pred spanim objimaj a hladkaj viac ako predtym, citaj mu rozpravky - vela sa mu venuj, aby ho to preslo..je toho na neho vela a nevie to podla mna spracovat, a este aj v skolke ma vela novych podnetov a dojmov... to ako sa chova je v podstate len take volanie ..neverim, ze to dieta robi s umyslom ti ublizit, jednoducho mu tu stratenu istotu musis vratit, tym, ze neodides a budes s nim 🙂

to s tym placom v skolke je normalne..dobre to opisala tato psychologicka si precitaj
https://eduworld.sk/cd/zuzana-granska/3379/psyc...

ema234
19. apr 2017

@kacenka2803 ja mam super manzela on sa nevyhovara na nic, maly uz chodi do skolky a manzel z prace az vecer takze domacnost je na mne, tam ide oto ze ked tato je doma tak len tato tato a tato.

alaguema
19. apr 2017

@lukassamel a prečo je v škôlke, ak tam on nechce a ty si doma? Táto kombinácia udalostí nové bábo a škôlka, nebýva veľmi dobrá. Zrejme prežíva pocit, že si ho opustila, keď on musí byť v tej škôlke a ty si s bábom doma. To ti ozaj nenapadlo nechať si ho doma?

zapka21
19. apr 2017

Zda sa, ze je na tvojho synceka privela zmien. Davat v priebehu roka do skolky do zabehnuteho systemu nie je prave najlepsia volba. Tvoj syncek sa svojim sposobom vyrovnava s tym, ze si ho "odsunula", a podla neho je to kvoli mladsiemu dietatku. Mas na vyber - jednak odhlasit ho zo skolky na zvysok skolskeho roka, aby sa zzil aj on s babatkom alebo budete obaja rano trpiet nevedno dokedy s rizikom roznych tazkosti. Syncek ta potrebuje, stale je dost maly, prichodom noveho surodenca sa z neho nestane VELKY chapajuci a racionalny clovek. Situacie preziva emocionalne, iracionalne, tak ako aj ostatne deti.

lukassamel
autor
19. apr 2017

@kacenka2803 ja ho praveze zapajam do kupkania a do vsetkeho co sa malej tyka to mi pomaha rad aj mu hovorim aky je pre mna dolezity ale aj tak nim potom sekneva uz je len ocinko

luslus
19. apr 2017

To je normalne.moja nechcela do roka a pol nikoho ineho iba tatinka. A yeraz iba mami mami,akoze fakt vsetko smie robit iba mama. To su take fazy

lukassamel
autor
19. apr 2017

@zibi praveze na babo sme ho priravovali takze vedel co pride a co sa doma zmeni a praveze ja sa s nim hram no ak ho prehovorim aby sa somnou hral a uspavat ho chodi aj muz aj ja .a stale mu vravim ze pre mna vela znamena a ze uz nikdy neodidem

zibi
19. apr 2017

@lukassamel prajem , nech to cim skor prejde...🙂 ♥

lukassamel
autor
20. apr 2017

@zibi dakujem❤

luci58
20. apr 2017

Tiez som mala problem so syncekom, ked nastupil do skolky. Neodmietal ma, ale nepocuval, jedoval sa, po pol hodine co som prisla domov z prace to zacalo. Kym bol s babkou, ockom v pohode, ked som prisla tesil sa, vyobjimali sme sa, vybozkavala som ho, po pol hodine otocka o 180 stupnov. Tak som sa ho raz spytala, ci sa na mna hneva, ze chodi do skolky, ci si mysli, ze som ho tam odlozila. Odpoved "ANO" Tak som mu potom zdoraznovala, ze ho velmi lubim, neodlozila som ho do skolky, len musim chodit do prace, aby som zarobila peniazky, aby som mu mohla kupit auticko, topanocky, kabat. Aby sme mohli ist do ZOO a on mi pomaha tym, ze chodi do skolky, ze to je jeho praca. Ze ked nie som s nim velmi mi chyba a postupne sa to zlepsovalo.Zakazdym som mu to opakovala. Vela plakaval v skolke, az mi ucitelka povedala, ci by som pre neho nemohla chodit skor. Ale dozrel a par tyzdnov dozadu mi pri prechadzke hovori "Maminka, ked pojdem do skolky nebudem plakat" hovorim mu super zlatko, velmi ma to potesi. A naozaj po mesiaci doma /bol chory/ som ho zaviedla do skolky a pekne sme sa rozlucili, zakyval mi a isiel rovno k detickam. Byva casto chory, vynechaval zo skolky min. 3 tyzdne. A plakaval iba on, pri placi ucitelke zdovodnoval preco musi chodit do skolky, ze mi pomaha vsetko co som hovorila ja jemu🙂

kacenka2803
21. apr 2017

@lukassamel skús ho nedať aspoň na týždeň do škôlky nech ste stále spolu .... Myslím si že sa cíti odstrceni keď vidí že sa staráte hlavne o bábätko čo je prirodzene ....

kacenka2803
21. apr 2017

@ema234
Ja som si myslela že cely deň lipne len na tatkovy ale to je normálne keď príde s práce že mu je vzácny to je normálne

lukassamel
autor
21. apr 2017

@kacenka2803 teraz bol dlho chory tak sme boli doma spolu ale nic sa tym nezmenilo

ema234
21. apr 2017

@kacenka2803 tak manzel musi chodit d prace 🙂 tam ide o to ze on ho musi rano vyprevadit, tato ho musi dat rano do skolky, ak nahodou isiel tato skor do prace a maly este spal tak place ako chce tatu, ked pride tato z prace tak musi len tato mu nachystat mliecko, tato ho musi dat spinkat. Ked bol mensi odo mna sa nehcel dat ani nakrmit. Taky zavislak na tatovi. Ale bolo to omnoho horsie ked bol maly.

ema234
21. apr 2017

@lukassamel zmeni sa to ked z toho vyrastie

miali
21. apr 2017

Ja by som ho prestala davat do skolky. Teda aspon na cas. Mozno mesiac dve a mozno by som so skolkou znovu zacala az od septembra. Vzala by som si ho domov a travila s nim cas. Spolu traja. Ty, on a babo. Spolu by sme sa starali o babo. Mozno by som mu dala nejaku funkciu. Nieco z jeho pohladu dolezite a zaroven uzitocne aj pre teba
Pr. hadzanie spinavych plienok do smeti. Vysvetlila mu preco je to dolezite a ze je ro jeho uloha. Ma pocit, ze si ho odlozila do skolky, mozno odhodila.

darka2001
21. apr 2017

Jaj ani si nevies predstaviť ako ta chapem. Dcéra ma 3,5 od septembra je v skolke a tiež sa nam narodil ml syn a odvtedy da vsetko zmenilo,bola som dlhšie v nemocke a na vsetko mala tatinka,na mna bola doslova nahnevana,zw som ju nechala samu a uz nie je na prvom mieste,aj som si poplakala,aj ponadavala.....
Chce to cas,syn ma 6 mesiacov a naozaj sa to zlepsuje,pomalinkY,ale ide to.
No bolo to naraz veľa zmien- skolka,bratcek,ta mala hlavička to musí cele spracovať.
Ale aj tak mi občas chyba ta moja mala princezná.......

kacenka2803
21. apr 2017

@lukassamel všetko potrebuje svoj čas veľa šťastia 😃

bianus
22. apr 2017

@ema234 Ja by som na vasom mieste kludna nebola... este som nepocula, zeby dieta takto odmietalo matku...

ema234
22. apr 2017

@bianus ja to tak neberem, lebo moj manzel ma syna z prveho manzelstva a tiez bol na nom zavislak, deti z toho vyrastu. Pisala som, ze maly ma nechcel ani objat, teraz sa uz obimame, ono ho to prejde 🙂 Ja som vacsinou casu s malym doma vsetko ok, ale ako nahle pride tato tak musi s nim vsetko. Takze casom sa to zlepsuje. Neviem preco by som nemala byt kludna, nemam ist nahodou k nejakemu odbrnikovi, ako chodia dnesne matky, lebo dieta je take a take. Kazde dieta je ine. Takze tak 🙂

ema234
22. apr 2017

@bianus
http://www.pluska.sk/mamina/dieta/vychova/preco... radsej si precitaj clanok, lebo usudzujes len zo svojich pocitov 🙂