Upišťané ročné dieťa
Ahojte mamičky, aj Vaše detičky sú v tomto veku také upišťané ??? Moja bola ako anjelik, fakt, ani sme nevedeli, že ju máme. Keď bola ešte drobec, plakala len keď bola unavená alebo keď chcela papať, inak úplne kľudné dieťa... vedela sa aj sama zahrať.. a teraz ? Teraz len vkuse piští, mrmčí a ja už ozaj na to nemám nervy. Neviem, či dačo chce, či ju dačo bolí, či to je jednoducho len jej prejav. Dakedy až zvýšim na ňu hlas, lebo ma z toho jej mrmčania a pišťania bolí hlava. Celý deň som viac menej na ňu sama, manžel robí od rána do večera ..Máte aj vy podobný problém ? Ako to zvládate, riešite ??? 😢
Moja bola tiez taka nezaplakala pokial nebola hladna ,unavena alebo ju nieco nebolelo ale asi mesiac dva dozadu bola tiez taka stale mrncala a iba na mne bola nacapena a ja som nemohla nic poriadne urobit ked skriekala tak ma to vytacalo ze co hukas ked ti nic neni a vedela som ze jej nic nieje lebo som sa na nu vtedy cely cas divala aj som na nu nakricala ale niekedy to bolo este horsie tak som si povedala ze nebudem na nu uz kricat a ked bude revat len koli tomu ze chce ist na ruky a nemozem si ju zobrat lebo umyvam riad alebo daco ine taj nech si reve ved ju to prejde a je to tak place niekedy sice aj 3min ale potom prestane pretoze vidi a vie ze si nepomoze
nuz je to faza vyvoja....ale mozu jej ist aj zubky...moze aj nieco chciet zial hovorit nevie....ale aj my sme si tym presli a aj teraz ma obcas take chvilky, proste ani my dospeli nemame vzdy super naladu...
to prejde,aj ja som si myslela,ze nikdy ta faza neskonci,ale skoncila,ak ti ma kto pomoct z rodiny,skus ju niekomu aspon na 1-2h ked sa da dat,nech sa vyvetras 🙂 je to len ponorkova choroba a prvy rok zivota bol najhorsi,ak nemas komu,to ze pisti neber osobne,je to len sebavyjadrenie dietata
moja dcéra chodí do prvej triedy ZŚ a upišťaná je stále. Má to už od mala a nie a nie sa toho zbaviť. keď bola malá celé noci jačala, krčala - museli sme ju hojdať. Neustále sme chodili k lekárovi že jej musí niečo byť. lekár len že to je taký typ, ona je zdravá , nič jej nie je.... mierna zúfalosť. v školke také isté stavy, v škole si tiež s ňou užijú. takže len čakáme kedy ju to už konečne prejde. hádam sa raz dočkáme. Máme 4 deti, ale ani s jedným také problémy nemáme - ale zas iné.
nam pomohlo ist von-min 2 hod doobeda a 2 hod poobede-ale bezkat,nie sa vozit v kociku
@ppetinka ahoj, nas maly to robi este ako stvorrocny, furt upistany, pockaj, potom si este bude vydobijat svoje a bude to chciet robit po svojom. ked to neumoznite, bude furt mrncat. normalka. uz si uvedomuje svoju identitu pomaly. je to tazke s tymi detmi.
nasa je upistana odkedy sa narodila, teraz ma 14 mesiacov a stale pisti, ale menej ako ked bola mensia 🙂 takze ja to beriem pozitivne 🙂 bud rada, ze zacala pistat az teraz, podla mna si len bola zvyknuta, ze mas ukazkove dieta a zrazu pisti. Ale ja si myslim, ze ich to raz prejde 🙂
Aj náš je upistany a k tomu máme obdobie vzdoru, presadzuje svoje hádzanie o zem, revanie a to ma silné hlasivky aj niekoľkokrát denne, keďže nehovorí tymto dáva najavo co sa mu nepáči, prejaví to hocikde vonku v obchode v meste na návšteve keď nie je po jeho . A to mame 2,5 roka
Jaj, to je aj moj! strasne za vsetko mrnci, hlavne za hracky, za kluce, za jedlo, ked jeme my a nechceme mu dat. Az nam to vyraza z ruky...neviem tiez co s nim, asi nie je dobre riesenie vsetko mu dat co chce, ale nechcem ho nechavat mrncat 🙂
Aj moj ma momentalne nejake blbe obdobie, 15 mesiacov. Najhorsie je obliekanie, ale mrnci aj ked nedostane nieco, co chce, co sa deje pomerne casto. Asi su decka v tomto veku dost frustrovane, zacinaju si uvedomovat, ze tahaju za kratsi koniec a takto si vydobyjaju pozornost. No, asi fakt treba len zatnut zuby a vypustit paru usami 🙂
odvrátená strana detstva a materstva, decko nebýva vždy také ňu-ňu-ňu, ako si ho človek vysníva...
aj moja je taka, ako ja hovorim "kriticky ten den, ked sa naucila, ze aj s dudlom sa da mrncat a plakat" 😀 ale kedze mna moja starsia sestra oslovovala v detstve "mama, rob uz nieco, nech ten pišťoš tolko nepisti" tak asi je to rodove 😀 😀 a kedze moja je u babiek cely den, kym som v praci a potom, ked ja pridem, tak sa mazna, je to des 😀 moja mamina hovori, ze ona je cely den uplne v pohode a ked ja pridem, len mrauci...no co uz, su to maznaci, c vedia, ako si vydobit svoje 😀 😀 😀
moje dievcatko ma 14 mesiacov a presne ako vravis ty do cca roka bola total kludas a bezproblemova. Vedela si 10 min. sama citat jednu knizku. (samozrejme ze sme vela citali aj spolu) Ale teraz byva presne taka, akoby roztrzita, este aj ked sa jej venujem nevydrzi pri nicom ani minutu a chce furt menit cinnosti. A mrnci. Ja si myslim, ze je to o tom, ze uz potrebuju viac podnetov. Treba chodit viac von a brat ich medzi ludi, ine deti. My ked na prechadzke pozorujeme psy, macky alebo holuby je cela stastna. Proste potrebuje nove veci, tie styri steny doma pozna uz moc dobre. Takze nam prajem pevne nervy.
Asi je to iba obdobie kedy naozaj chce spoznavat viac a viac veci, ako pise @katushno1 aj nasa je najradsej ked ideme von a vyblaznime sa do sytosti, najradsej vsade peso,lebo to moze prist ku "skumanemu" az uplne blizko, pochytat, prip. ovonat,su to proste male deti ktore vyzaduju stale viac a viac pozornosti .
Moj maly ma takmer rok a pol a je bezproblemovy, place snad len vtedy, ak sa niecoho velmi zlakne alebo ak sa niekde velmi udrie 🙂 no pred cca dvomi tyzdnami zacal mat take umrncane obdobie. tiez mi to obcas lezie poriadne na nervy, ale snazim sa vzdy (ak sa da) uputat jeho pozornost niecim inym a dat mu take podnety, aby pri tej aktivite dlhsie vydrzal. A hovorim si, ze toto obdobie je len faza, ktora raz prejde 🙂
aj ja som myslela, ze som hadam jedina, kto ma take upistane, nervozne a uplakane dieta...ja sa s tym trapim uz od tretieho meisaca, vtedy zacal byt placlivy...tiez sme pobehali hadam vsetkych doktorov, lebo nikomu neslo do hlavy, ze je taky urevany...a nikde nic nezistili, dieta zdrave...ale boli to zuby, uz na konci stvrteho meisaca mal prvy a dne s ma 1rok a 2 mesiace a ma 16 zubov....je to s tym placom trochu lepsie, ale dakedy ma den, ze len za mnou chodi, na ruky sa driape, sam sa zahrat nechce...a to nehovorim o obliekani-z toho mam uz aj stres normalne- a v kociku sediet a len tak ist na prechadzku, tak to neni vobec nic pre neho...tiez cakam, ze raz sa stane daky zazrak a snad to uz aj prejde a konecne si tu matersku aj uzijem...prvy rok je najhorsi, ako tu uz pisala jedna kocka.
@ppetinka Vraví sa síce, že obdobie vzdoru prichádza až okolo 18. mes., no podľa mňa aj ročné deti vedia rodičov pekne potrápiť. Ostáva len vydržať a teda ak mám byť konkrétna, tak u nás som si všimla, že malá je nervnejšia tie dni, keď mám na ňu menej času. Skús teraz najbližšie dni odložiť všetko čo sa dá a venuj plný čas dieťatku 🙂 U nás toto nervné obdobie nakoniec trvalo len dva týždne, ale čakám, že to pravé obdobie vzdoru ešte príde... 🙂
No moj má skoro 4 roky a to je niekedy na nevydržanie, keď niečo hovorí tak piští akoby spieval a nevie to normálne ani za toho povedať a už to trvá ale dobrý rok 😒

no bohužiaľ musíš vydržať ,či máš alebo nemáš na to nervy ,má fázu upišŤanosti a má ju určite každé dieťa ,aj moje tri ju mali ....kúp si šumivé magnézium a dávaj si na nervičky a vydrž to kým ju to prejde.... 😉