icon

Uplakané ročné dieťa

terezia23
27. jún 2017

Máme krásneho, zdravého takmer ročného syna. Podľa lekárky je veľmi šikovný. Veľa vecí dokázal urobiť oveľa skôr ako by mali deti v jeho veku. Všetko ho zaujíma, veľmi skoro začal rozumieť čo sme chceli od neho. Má výborne vyvinutú jemnú motoriku a zaujímajú ho technické hračky odkedy vníma. Miluje všetko nové, neokukané. Vie sa nadchnút. Má veľa energie a potrebuje cez deň nesmierne veľa aktivít aby sa nenudil. Popri tomto všetkom je to ale najuplakanejšie dieťa aké poznáme. Povedala mi to aj lekárka. Denno denne bojujem so srdcervúcimi nárekmi keď ho idem prebaliť, umyť, prezliecť, keď sa chvilinku nudí, keď sa otočím, keď ho položím, lebo nevládzem ho držať na rukách toľko koľko on chce, keď mu hračka nefunguje ako on chce, prípadne keď mu ešte jeho rúčky nedovolia urobiť takú činnosť akú si on už premyslel, tak sa jeduje. Nie je to len taký plač, ale nárek, syn celý očervenie, lapá po dychu a potom niekedy aj pol hodiny vzlyká, kým sa mi podarí dať ho dokopy. Syn má veľmi mocný hlas a ja ďakujem za susedov, že nám ešte nebúchali. Začal sa už aj hádzať o zem keď mu nedám čo chce a samozrejme vrieska keď nie je po jeho. Som už vyčerpaná a keď mi niekto povie, že sme si ho naučili...nie nenaučili, je uplakaný od narodenia. Lekárka povedala, že je precitlivený, ale nevedela čo s tým. Máte niekto podobné dieťa? Neviem či sa dá niečo poradiť, ale aspoň ak máte niekto podobnú skúsenosť pomôže mi vedieť, že to snáď s vekom prejde?

Strana
z2
andulam
27. jún 2017

baby ja vam odporucam vyskusat davat detom rybi olej,moja dcerka bude mat 3 roky a mavala velmi divoke nalady a zacala aj v noci plakavat a byt agresivna,na ten rybi olej som citala,ze je dobry aj na mozog,tak som ho skusila kupit a od prveho dna zazraky :D velmi sa skludnila,spanok super a potvrdili mi aj ine mamicky,ze rybi olej ma taky vplyv na deti.za skusku nic nedate.

ingridd
27. jún 2017

Na ukludnenie skuste pocuvat theta hudbu, nemusis cez sluchadla, ale volne v priestore , na youtube ich je vela, mne sa paci tato

https://www.youtube.com/watch?v=zDJcVpW-3YI
jana_eyre
27. jún 2017

Ja mam take tretie dieta s tym rozdielom, ze malokedy reve pri cudzich ludoch (miluje ked sa mu niekto prihovara a ma co sledovat) a tak mi nikto neveri ze je to dost narocne dieta.. Neviem veru ci to prejde, je to moje tretie dieta ale prve s takouto povahou.. Vemi dufam, ze ked zacne chodit a dosiahne vsetko sam a lahsie ako pri lezeni bude mu lepsie.. Lebo ano, je to fakt narocne a casto sa citim uplne vyhoreto..

worldtravel
27. jún 2017

Nás syn bol plačlivé a bojazlive dieťa a preto sme k nemu pristupovali v klude ale to neznamenalo, ze sme mu dovolili vydobyjat si veci krikom. V našom prípade posadenie do kúta fungovalo. Neviem koľko rokov ma vás syn a či dokáže komunikovať. My sme našemu oznámili, ze sa musí ukľudniť aby mohol z "miesta" odísť. V rámci možnosti počas dňa sme mu dávali možnosti výberu z dvoch aby sa cítil ze ma kontrolu nad niečim. Napr. Chceš modré tričko alebo červene, chceš rohlik alebo jogurt, budeme citát tuto knihu ale tamtu atd... v prípade placlivych výpadkov alebo "trucu" sme ho posadili na bezpečne miesto aby sa ukludnil, bez rozprávania ale s predchádzajúcim varovaním , ak neprestaneš tak si pôjdeš sadnúť na "koberec". Samozrejme chápeme ze dieťa prejavuje emócie, prípadnú nespokojnosť a aj vtedy ten čas na "koberci" bol vnímaný z mojej strany nie ako trest ale skor miestom na zamyslenie. "Ok, som nazlostený ale musím sa aj vedieť ukľudniť" Vieš prečo som ta dala sadnúť na "miesto?" Lebo to a to... používaj slova, povedz mame co chceš atd...Mame 3 synov a fungovalo to zo všetkými.

emilia25
28. jún 2017

Ja mam uplakaneho stredneho syna a teda uz aj pani ucitelky su z neho na prasky pocut ho v skolke aj do dolnej triedy co su to take revy.ale u nas su to pokazene zuby keby viem co sposobia blbe tablety na zelezo pocas tehu v zivote ich neuzivam ale to ziadny gynekolog nepovie len zubar.maly bral este po narodeni zelezo tam ho zas zapekalo dlho problem z toho s kakanim trval tiez velmi dlho.no tie zuby este otvorit usta si dal ale ako pocul o vrtacke ani bohovy.uz mi ide od septembra do skoly a bojim sa toho velmi ked im tam zacne tak plakat od bolesti.uz sme tento mesiac boli na 2 antibiotikach co mal zapal opuch licka.a kym mu vypadnu tiez to moze byt este niekolko rockov.najradsej by som mu to vsetko dala vytrhnut ale zubar hned ze to potom zas zubky budu krivo a hoci jako rast.tiez sme z neho doma naprasky.a to mame dalsich 2 chalanov a malu ani ta tak neplace pri prerezavani zubkov vlastne vsetci 3 dokopy tolko neplacu co nas stredny.inac vcera bolo o tomto hovorene v damskom klube ze deti treba viest k samostatnosti potom si nebudu vyzadovat tolko pozornost a pohraju sa aj same.tiez je dobra aj ta volba co tu uz pisali baby.tiez vcera mi stredny zacal vymyslat s dzusom ze chcel iny tak som mu povedala ale ten si si vybral sam a stacilo ako odpoved.no prajem hlavne vela trpezlivosti a pevne nervy

manucik22
31. júl 2017

Dobry den,
opis Vasho synceka sedi na toho nasho ako cez kopirak 🙂. Chcela by som sa este opytat, ako reaguje na cudzich ludi-ci sa ich neboji, prip. ci sa k nim pyta na ruky. Dakujem

barbaramisko
15. jún 2022

@terezia23 viem že je to už dávno čo ste tu písala o uplakanom dieťati . Chcem sa opýtať ako to pokračovalo vyrástol z toho ? Mám ten istý ale že úplne ten istý problém so svojim synom :(

terezia23
autor
11. jan 2023

@barbaramisko Prepáčte, že píšem až teraz, lebo veľmi tu už nechodím, prečítala som si až dnes. Napíšem vám do správy 🙂

gabikamk
29. aug 2023

@terezia23 dobry den, aj mne by ste mohli napisat? mame podobny problem, tiez so syncekom - rocnym

adiicka
28. jan 2024

Dobry den, nam zacal tiez problem s velmi castym plakanim za vsetko a to este dcera nema ani rok .. zmenilo sa u vas casom nieco ?

Strana
z2