V akom veku ste úplne odplienkovali dieťa?
Dcerka ma 15 mes. Kaka do nocnika,aj cika, len zároveň cika aj do plienky 🙂
Náš malý prestal cez deň cikať keď malniečo pred tretím rokom no na noc nosil tri mesiace pred štvrtým rokom. Nenútila som ho, keď nechcel tak som ho nechala. Na noc som mu nedala plienku, vysvetlila mu, že je už veľký chlapec a hneď sme to mali bez nehôd.
Syncek az pted tretim rokom a rovno aj na nocnuz nemal plienku a dcerka este nema ani dva roky a uz chodi bez plienky.
2 a pol roka
Staršia mala 2 roky a mesiac, začala sa sama pýtať, vôbec sme nič nenacvicovali 🙂 druhá pri 3,5 roka, rovnaký systém, nerobili sme pokusy, proste jedného dňa prišli, ze chcú cikat 🙂
Obidve deti hned ako mali 2 roky-synovi som trosku ,,dohovarala,"ze uz je velky a ked zistil,ze je to lepsie bez plienky,odrazu sam odmietal aj na noc.Dcerka tak isto -od 2 rokov a 2 mesia.uplne bez plienky...
oboch 2 roky, v lete ked je teplo, teda sa mozu aj docikat do gati. ale nacvicovala som s nimi nocnik uz od 9.mesiacov, najprv po kazdom jedle, neskor aj po kazdom spanku. dcera este ked mala plienku uz sa sama pytala na velku ked mala1,5roka
úplne v 4,5 roku... píšem "úplne" ...
úplne 5 rokov a 3 mesiace.........dieťa s diagnózami DMO (det.moz. obrna) diparéza ťažšia forma + ďalšie diagnózy...
Moja mama mi hovorila, ze ked som bola mala ja, tak deti oducali okolo jedneho roku, lebo tie latkove plienky boli ine a dieta citilo ze je mokre. V duchu ma to potom zaraza ze preco to teraz funguje az od ovela neskorsieho veku.
v 2 rokoch a jednom mesiaci cez deň a v 2 rokoch a 3 mesiacoch sme už aj na noc boli bez plienky ;) U nás to šlo relatívne hladko.
od 18 mesiacov sme boli bez plienky, od dvoch rokov sme už nemali plienky doma vôbec.
od 17 mes bez plienky uplne, s obcasnymi nehodami, od 20 mes uplne bez nehody.
U nas cez deň bez plienky od 19teho mesiaca, v noci od 21eho mesiaca, mala sa však pýtala na nočník aj skôr, hlavne kakať hoci nie vždy sme stihli dobehnúť 🙂
Rok a 9mesiacou,mala mala ked sme uz vobec nemaly plienku.
starší 2 roky a 2mes. a mladší ako 3ročný
Dcerka mala 20 mesiacov,a syn 25 mesiacov
prva dcera 1,5 rocna aj v noci, druha presne 2 rocna aj v noci bez plienky.
Ahojte, som tu prvý krát. Mám skoro trojročné dvojičky, cez deň sú už bez plienočky. Práve premýšľam nad odplienkovanim u dievčatka aj cez noc. Ako dlho to asi trvá, deň, dva, tri? Mám z toho dosť už teraz stres. Už sa odhodlávám asi týždeň. No ona veľmi ľúbi piť vodičku a dosť jej vypije aj večer. Máte niekto radu alebo osobnú skúsenosť? Do akej večernej hodiny jej môžem dať piť? Mám obavy, že sa kvôli tomu v noci dlhšie nevyspím😢. Chlapček pije strašne málo, takže s tým asi problém nebude. No jeho si nechám na neskôr. ☺️Ďakujem
2 roky a 2mesiace.
2 roky cez den,3 roky v noci.nemala som nervy a trpezlivost silit to.v tomto veku sa rozhodla prirodzene sama,plienky boli zrazu suche.beriem to tak ze vtedy asi prisiel jej cas,nocniku proste skor ako v 2 rokoch nerozumela.povula som o pripade kedy nasilu ucili na nocnik v 9 mesiacoch a mne to pride chore.
Cez den 2,5 rokoch v noci (teda úplne) 4,5 rokoch obaja chlapci
prvy syn cez den 2r a 3-4mesiace, nocnu okolo 3 rokov.. dcera cca v 15-16mesiacoch, rovno aj denna, aj nocna - sama od seba..
všetky 3 deti v 2. roku dietata
Moja má 2 roky aj 3 m a od 18 mesiacov plienku nema. Ani na noc uz.
Od 1,5 roku komplet.
Od 21 mesiacov cez den aj v noci bez plienok a aj bez nehod😊
Staršia mala 2 roky a 3mesiace a mladšia 2roky.Sami prišli zo dňa na deň a posadili sa na záchod, na nočník nechcela ani jedna

cez den od dva a pol roka, na spanie stale mame, tam to tak skoro nevidim, kedze plienka je max.nacurana. o mesiac bude mat maly 3 roky.. skusali sme spanie bez, no vstaval od cicin po kolena komplet mokry. Tak netlacim,nevidim v tom zmysel...raz to hadam pride