V akom veku vedia deti povedať R?
Kedy vedeli vaše deti pekne povedať písmeno R ?
Moja dcéra začala rozprávať v roku ale r jej nešlo dlho. Okolo 5,5 roka zo dňa na deň.
Môj malý vie povedať r od roku cca, lenže nerozpráva zas ako iné deti v jeho veku. 😃
Syn v 5 a dcera v 3,5...
je to individualne ale malo by nabehnut cca do 5r.
Je to individualne, ale z lekarskej a fyziologickej stranky je do 8 rokov okej. Dnes sa tlaci na to, aby to uz vsetky deti v predskolskej triede, teda v 5 rokoch, vedeli vyslovit...
Moj syn sa naucil az v skole ako skoro 7ročný
Dcéra nastúpila do škôlky keď mala 2r9m a už R vedela rozprávať,ale ona všeobecne veľmi skoro rozprávala aj vo vetách.Syn má o pár dní 3roky rozpráva veľa a stále,a R mu nabieha zatiaľ iba v nejakých slovách ako papier,tanier,bager...a je mi to jedno,snáď kým pôjde do skoly mu nabehne
Dcerka ako 4 rocna,lebo sa jedovala ze nevie vyslovit spravne svoje meno Laura,tak cvicila 😃 a odvtedy sa jeduje ked jej kamarati hovoria Laula 😃
R a Ř vedel syn pomerne skoro. Zato s L sa trochu trapime.
starsia vedela dobre R na 2 roky, mladsia bude mat 5 a nevie a budeme asi chodit k logopedicke... takze je to fakt individuálne.
Od 2 rokov le každé dieťa je iné... Jedno povie skôr druhé neskôr....
Starsia v troch a mladsia v dvoch rokoch. So starsou som trenovala, mladsia sa naucila sama.
V prvej triede. Pomohla nám logopedicka a každodenné cvičenie.
Moja vedela v 8 mesiacoch, keď sa hrala, tak začala vrčať ako autíčko písmeno R. Slová začala používať asi v 1,5r aj s písmenom R, ale napr L nevedela, to až v 4r 🙂
V 1,5 roku. Jak nastupil do skolky, "zabudol" ako sa povie R.
Aj syn hovoril r dosť skoro, ale ľ tam to hovoril s l, tvrdo veľmi dlho. Aj detská lekárka mu hovorila, že musíš si ohnúť jazýček, ale on to aj tak nerobil.
6,5r, aj to zatiaľ len v slovách ako krv, prst.
Od 5tich rokov chodím s ním na logopediu, ma dosť krátku uzdicku a to mu ju strihali v pôrodnici.
Chlapec okolo 4r a dievca uz v 3r. Akoze v slovach Drahokam. Rebrik. Ryba...
Syn v 5. Rokoch a to ho ani bežne nepoužíva, keďže v angličtine také nie je.
Ja som ho vedela uz pred jednym rokom v ramci blabotania, nejako som na to prisla. Mame aj nahravky, kde mam kusok po roku a tam ho uz pouzivam normalne v reci. Sestra sa naopak nenaucila sama nikdy, az ako teenagerka chodila k logopedovi.
Moj maly je velky recnik od utleho veku, zacal hovorit ako 10mesacny. Ale ma 3.5r a R a L zatial ani naznak.
V 5 rokoch, ale vela cvicila aj u logopedicky, aj doma.
Moja už v škôlke vedela cca v 5tich rokoch.

Ahoj, našej nabehlo v piatich rokoch, davala naň chvíľu velky doraz, teraz uz ho rozpráva super 🙂