icon

V akom veku vedia deti povedať R?

13. jún 2023

Kedy vedeli vaše deti pekne povedať písmeno R ?

kylie1983
13. jún 2023

Ahoj, našej nabehlo v piatich rokoch, davala naň chvíľu velky doraz, teraz uz ho rozpráva super 🙂

fiafia
13. jún 2023

Moja dcéra začala rozprávať v roku ale r jej nešlo dlho. Okolo 5,5 roka zo dňa na deň.

divokykonik
13. jún 2023

Môj malý vie povedať r od roku cca, lenže nerozpráva zas ako iné deti v jeho veku. 😃

martina2ve
13. jún 2023

Syn v 5 a dcera v 3,5...

kacena4
13. jún 2023

je to individualne ale malo by nabehnut cca do 5r.

vevesh
13. jún 2023

Je to individualne, ale z lekarskej a fyziologickej stranky je do 8 rokov okej. Dnes sa tlaci na to, aby to uz vsetky deti v predskolskej triede, teda v 5 rokoch, vedeli vyslovit...

kvietok2012
13. jún 2023

Moj syn sa naucil az v skole ako skoro 7ročný

deginko
13. jún 2023

Dcéra nastúpila do škôlky keď mala 2r9m a už R vedela rozprávať,ale ona všeobecne veľmi skoro rozprávala aj vo vetách.Syn má o pár dní 3roky rozpráva veľa a stále,a R mu nabieha zatiaľ iba v nejakých slovách ako papier,tanier,bager...a je mi to jedno,snáď kým pôjde do skoly mu nabehne

simona92101
13. jún 2023

Dcerka ako 4 rocna,lebo sa jedovala ze nevie vyslovit spravne svoje meno Laura,tak cvicila 😃 a odvtedy sa jeduje ked jej kamarati hovoria Laula 😃

diewcatqoo
13. jún 2023

R a Ř vedel syn pomerne skoro. Zato s L sa trochu trapime.

oriesocek
13. jún 2023

starsia vedela dobre R na 2 roky, mladsia bude mat 5 a nevie a budeme asi chodit k logopedicke... takze je to fakt individuálne.

sense
13. jún 2023

Od 2 rokov le každé dieťa je iné... Jedno povie skôr druhé neskôr....

lauriik
13. jún 2023

Starsia v troch a mladsia v dvoch rokoch. So starsou som trenovala, mladsia sa naucila sama.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mirkava
13. jún 2023

V prvej triede. Pomohla nám logopedicka a každodenné cvičenie.

dzulik_
13. jún 2023

Moja vedela v 8 mesiacoch, keď sa hrala, tak začala vrčať ako autíčko písmeno R. Slová začala používať asi v 1,5r aj s písmenom R, ale napr L nevedela, to až v 4r 🙂

beata_k
13. jún 2023

V 1,5 roku. Jak nastupil do skolky, "zabudol" ako sa povie R.

mpg
13. jún 2023

Aj syn hovoril r dosť skoro, ale ľ tam to hovoril s l, tvrdo veľmi dlho. Aj detská lekárka mu hovorila, že musíš si ohnúť jazýček, ale on to aj tak nerobil.

nique
13. jún 2023

6,5r, aj to zatiaľ len v slovách ako krv, prst.
Od 5tich rokov chodím s ním na logopediu, ma dosť krátku uzdicku a to mu ju strihali v pôrodnici.

ivangeline
13. jún 2023

Chlapec okolo 4r a dievca uz v 3r. Akoze v slovach Drahokam. Rebrik. Ryba...

sisaka
13. jún 2023

Syn v 5. Rokoch a to ho ani bežne nepoužíva, keďže v angličtine také nie je.

marianarem
13. jún 2023

Ja som ho vedela uz pred jednym rokom v ramci blabotania, nejako som na to prisla. Mame aj nahravky, kde mam kusok po roku a tam ho uz pouzivam normalne v reci. Sestra sa naopak nenaucila sama nikdy, az ako teenagerka chodila k logopedovi.
Moj maly je velky recnik od utleho veku, zacal hovorit ako 10mesacny. Ale ma 3.5r a R a L zatial ani naznak.

ruzasipova
13. jún 2023

V 5 rokoch, ale vela cvicila aj u logopedicky, aj doma.

mimikarol
14. jún 2023

Moja už v škôlke vedela cca v 5tich rokoch.

miriam11
Odpoveď bola odstránená