icon

V koľkých rokoch chodia deti po schodoch bez opory?

sisiska
28. dec 2011

Kedy vam zacali vase deticky chodit bez drzania sa do schodov? Citala som na nete, ze dvojrocne dietatko by uz malo samo chodit po schodoch bez drzania, nasa 23 mesacna dcerka vsak chodi po schodoch este stale tak, ze sa drzi zabradlia alebo mojej ruky, je to v poriadku? dakujem

Strana
z2
mandragora22
15. mar 2012

@sisiska prepac, ale myslim, ze fyzioterapeutka by mala v prvom rade absolvovat kurz psychologie, pretoze ta podla mna len zbytocne vystrasila. moje dieta je uplne zdrave, moja pediatricka sa vyjadrila, ze jej nic nechyba, ze je ziva, zlata, zdrava a vsetko je, ako ma byt. ani vo sne ju nenapadne pytat sa take hovadiny, ci strieda nohy, ked kraca po schodoch... a to vari uz chces, aby ich striedala a sla po schodoch uplne bez pomoci? nemyslitelne. aspon nie na klasickych panelakovych schodoch, teda ak byvas v panelaku. su pre taketo dieta prilis vysoke. tiez zalezi samozrejme od vysky dietata, ak ma 80 cm kraca po nich inak, ako ked ma 90 cm 😉 😉 ja si myslim, ze keby si urobila anketu, tak by si zistila, ze v 2 rokoch maloktore dieta ide po schodoch striedanim noziciek a bez pomoci. no ja take v sirokom okoli fakt nepoznam 😒 a to su deti zdrave, nechodia k lekarom, nechodia na ziadne rehabilitacie apod.

katuska169
15. mar 2012

moja dcerka zacala ked mala rok aj pol,ale zato drziavame sa podnes zabradlia

diid
16. mar 2012

@sisiska mozno sa len boji skus jej dat vacsiu hracku do ruk alebo chod von pred nejaku verejnu budovu, kde maju siroke schody a niet sa kde pridrzat. To len aby teba ukludnilo ze to dokaze, lebo vobec by som sa nad tym nezamyslala, ma cas.

Strana
z2