Veľmi vzdorovité 2 ročné dieťa
Ahojte,maminky,som matka skoro 2ročného chlapčeka.V poslednom čase je velmi vzdorovitý,plače,hádže sa o zem,ked nie je po jeho voli,trucovitý,.....píšem to sem preto,lebo posledné dni je toho už dost....nechce si vyzliect pyžamko po spaní,mám problém ho dostat domov z zvonka,nechce sa ist umyt-ručky,tvár,atd....skoro vždy to ide so vzdorovaním....chcem sa opýtat,aké máte skusenosti so svojimi detičkami,čo sa týka tohto problému,ako ste to zvládali,zvládate....niekedy som už fakt vyčerpaná,a velakrat mám už pocit,že nezvládam situáciu a potom kričím... ☹ inak je to vnímavý,šikovný chlapček..Dakujem za príspevky..🙂
ako baby konečne sa cítim lepšie po tom čo som tu čítala že nie som v tom sama chodím von aj z inými mamičkami a detmi ony za zhovárajú detičky sa spolu htajú a ja??ak je iba jeden na jedného je to super ak je detí tri a viac moj malý prestáva mať záujem a odchádza a ja behám za nim ako na špagátiku,do obchodu ho radšej nebrávam nechám ho pri babke rýchlo si nakúpim a idem s ním von tam kam on ukáže.ked ho chcem ale dostať von tiež ho musím niečim zabaviť napr.reklama je super vtedy sa dá aj obliecť,ked sa po cca 2hod vraciame domov zase krik že domov NIE!umývanie rúk je večný stres musím mu spievať jaroša O))čisté ruky zaspáva asi 1 hod a potom by spal aj do 17,00 vždy s ním idem druhý krát von ked už všetky deti vetšinou idú domov v poslednom čase je strašne ma mňa zaťažený čo ani na toaletu nemožem v kllude zaberá naň iba kinder vajíčka na your tube vtedy sa aj v klude naje ibak neobsedí a vrieska hádže vecami ked nechám flašu s čajom bez dozoru všade je pokvápané ked má nervi a nie je po jeho hned sa obzerá z čím by hodil tiež to vždy nevydržím a ked mu už 10krát poviem kludne a on nič kričím a občas dostane aj po zadku ved ešte stále máme plienku ani to sa mu nechce radšej to bude pol dna držat a počká si na plienku ako by mal ísť na nočník alebo na záchod inak je tiež velmi šikovný a vnímaví aj sa na ňom vela krát nasmejem ale tie jeho stavy ...fakt preba len predýchavať lebo krik nič nerieši je to ešte horši
@monkamonka musíš? Naozaj musíš? Nie, nemusíš, iba si to nahováraš, že musíš. Krik nič nerieši, to máš pravdu, ale predýchavanie tiež nie, prečítaj si pár príspevkov nad tvojím - sú v nich úžasné rady. Ak máš pocit, že tvoje dieťa je iné, nie, nie je. Možno živšie, možno sa vehementnejšie dožaduje svojho, ale iný je najmä tvoj prístup k nemu.
Ahojte baby,tak môj malý tiež trucuje,hnevá sa,pľuje a pod.ako opisujete...všetko musí byť po ňom,,tiež sa snažím mu vysvetľovať nejde ani po dobrom ani v zlom.Jednoducho obdobie musí prejsť,aj u nás to trvá už rok,,ja hovorím že keď pôjdu do škôlky tam sa naučia nebudú mať na výber,,doma len vymýšľajú,nudia sa aj počasie je oničom aby už bolo leto.....aj ja som na nervy ale nepomôžeme si každé dieťa je individuálne,,na niekoho zaberie na niekoho nie a pritom sa venujem malému celý deň.O...držím palčeky a jedine pevné nervy žienky
@petribela mrkni na www.montessoridoma - sú tam super námety, aj tu na MK dávajú mamičky perfektné nápady na rôzne činnosti. Jasné, že ak sa dieťa nudí, tak vymýšľa a počasie je teraz 😝
@timea7 aj nad tým som rozmášľala,vidíš bol tak zvyknutý od malička,najmä na švagrinú...po dlhom čase sme ho mali, tak každému je vzácny,,,ale rozmaznaný nie je,rešpekt má,,,ale ako dieťa vymýšla,presadzuje si svoje.Nezvyknem sem písať len som bola zvedavá aj na ostatné mamičky aký majú problém:O...ďakujem ti ešte raz
@timea7 máte pravdu treba mu stanoviť pevné pravidlá čo može a čo nie a tiež neustúpiť ked už mu nejaký trest dám vdaka za rady fakt a začnem hned
@monkamonka nevykaj mi 😉 , všetky deti skúšajú, kam až môžu zájsť, ty si tu od toho, aby si stanovila mantinely. Nech sa ti darí 🙂
diky moč už bolo toho naozaj dosť O))
@kika831 Takýchto ľudí "milujem" ako keby oni nemali deti..... Mne tak jedna "známa" sa nasáčkovala do dvora, že ten chlapček tak strašne kričí...keď som jej povedala dôvod, tak sa ma spýtala, že či je normálny? To ma dorazilo. Malý plakal preto lebo som dačo hodila do popolnice, a on to práve nechcel...ale to mi povedal, až ked som to tam hodila... Radosť veliká, čo ti poviem......A to mám ešte o rok mladšieho a mávame dutety, najhoršie je že človek sa tak snaží a nakoniec sa aj tak cítim že som hrozná matka...........keby tak stál niekto vtedy pri mne a povedal, čo treba v danej situácii robiť. Lebo mám pocit, že u nás neplatí nič.... Ale vraj to prejde, pýtam sa kedy?
Dievčence je to ťažké, aj moja malá to v roku skúšala, no pochopila to veľmi rýchlo ze plačom a trucom nič nedosiahne. Ak poprosi tak to ma účinok. Nemôžete ustupovať ani keď ste v koncoch, tiež sa hodila o zem, zasmiala som sa a povedala jej ze aj keď sa rozpuci nedám jej to, pretože je to nebezpečné atď. Záleží od situácie. Vysvetľovať a zaujať. Malá sa od malička stále vypytuje čo je toto a ono a ja aj keď som z nej na nervy odpovedám. Na začiatku som s tým sekla a mám pokoj do dnes. Nepolavovat, ak neposluchne vonku ok ideme domov a naozaj ideme, aj keď ju budem ťahať celou cestou, ak robí scény v obchode, zostane v aute s tatkom alebo ju ignorujem a nabudúce so mnou nepôjde. Treba sa veľa hrať, mojkat a občas ich nechať rozhodnúť sa aj samé. Ak sa rozhodnú zle vysvetliť prečo to tak nemôžu. Musíte im veriť a učiť samostatnosti. Ak sa nechcú obliekať ok nepôjdu von, skúste to cez víkend keď je tatko doma, povedať ideme von , nastane rev , nebudem sa obliekať ok vy sa otocte a choďte von, ostane s tatkom, aj keď bude vrieskat nevradte sa, pochopí to velmi rychlo, že takýmto spôsobom nedosiahne nič. Pevné nervy.
@pekyn ako je možné že tatka bije, aký rešpekt pred Vami ma, to si predsa nemôže dovoliť. Ked si spomeniete na nás aký rešpekt sme mali pred rodičmi, veľa z nás sme im vykali. Môj muž sa nad tým pousmial, že to by si dovolil iba raz. A to nie je zástanca bitky ani malú nikdy neudrel, ale toto si nemôže dovoliť a treba to seknut kým je malý. Držím palceky.
@ pekyn a susedu múdru si nevšímaj, nech sa stará do svojich veci.
@lenkusik ide o to, ze my sa rozvadzame a maly ho vobec nerespektuje. Na mna to skusil raz a uz nie,... ano, respekt pred rodicmi mam, k nasim som si nieco taake nikdy nedovolila,... dufam, ze sa to zlepsi, musi! Jedine koho poslucha je moj ocko, tak travim s deckami vela casu u nasich.
@pekyn to mi je luto že ti takto dopadlo. Možno aj preto je taký nervózny, buď trpezlivá, veľmi sa s ním hraj a pritul si ho k sebe, aby cítil ze ho máš rada, že ho ľúbis a hovor mu ze ked je na teba zlý tak ta z toho boli srdiečko. Nechaj ho aj presadiť si svoje ak nechce ísť von, povedz v poriadku , že ty si chcela ísť s ním napr. na kolobezku ale keď nechce v poriadku, opýtaj sa čo chce teda robiť. Aj ja som malu občas nechala rozhodnúť kam ideme, väčšinou sme brali na prechádzku aj psíkov, takže vedela že sa musia najprv vyvencit a potom mohla ísť na preliezky alebo kolotoč, viac menej som ju nepriamo vedla k samostatnosti, aj keď sme sa vozili vedela že ak má nepocka, viac sa s ňou voziť nebudem a verím jej do dnes. Ak niečo sľúbi ona dodrží to ale je to aj naopak , ak jej sľubim niečo ja tak to splním a to je aj s odmenou aj s trestom. Dodnes si to uvedomuje a drží sa toho aby ma nesklamala. Buď k nim dobrá a oni ti to vrátia, ale nezabudni ze občas treba aj pokricat, prípadne dať po zadku keď už všetko zlyhá. Na toto všetko treba rešpekt a vážiť si rodicov,, bez toho to nejde. Bez rešpektu budeš ťažko hovoriť ze tá boli srdiečko, bude mu to jedno. Tak sa držte.

@barbie0209 presne ako píše @hameeda. Základ je byť dôsledná pri trestoch ale aj pri odmenách. Proste aby dieťa vedelo, že čo povie rodič, to platí. Čiže, keď ešte raz hodíš autíčko o zem, vezmem ho. Ak budeš hádzať do detí piesok, ideme domov. Ak budeš skákať po gauči, vypnem rozprávku. Jednoduché vety, aby dieťa pochopilo, že jeho konanie má následky. Ale slovo treba aj dodržať v sľuboch a odmenách. Ak zješ celý obed, dostaneš sladkú odmenu. Keď budeš v obchode poslušný, cestou von môžeš byť chvíľu na autíčku.
Chvíľu to trvá, ale ak budeš dôsledná, dieťa rýchlo pochopí. Bude ešte skúšať posúvať hranice, ale Ty nesmieš povoliť.
Môj najstarší syn sa mi raz hodil v obchode na zem. Len som nad ním stála a spýtala sa ho, či sa mu dobre leží. Po chvíli pochopil, že nič nedosiahne, zdvihol sa a poslušne odišiel.