icon

Vidí vaše dieťa tajomné veci?

hana207
15. jan 2013

Moja 2 a pol rocna dcera mi uz niekolkokrat povedala, ze v izbe alebo v kuchyni vidi uja. Boli sme tam len my dve. Stretli ste s niecim podobnym? Mozu deti vnimat nadprirodzene veci?

Strana
z2
luci452
16. jan 2013

moja dcerka 7r. vidi vily...aj mi ich opisuje, ake maju saty, vlasy a ake su velke...ze maju kridla a su pekne...a ked bola mensia, nepresla po trave skor, ako povedala vilam, aby si davali pozor, ze ide na travu... 🙂 .. ja tiez verim, ze deti vidia ovela viac ako my... ja som nikdy dcere nehovorila, ze vily neexistuju a ze si bymysla a podobne...ja tiez verim, ze je tu nieco viac...mavam obcas sny, ktore cosi znamenaju...raz sa mi snivalo o kamaratkinej babke, najskor bola strasna burka, bola tam aj moja mala ale burky sa vobec nebala...a kym sme prisli z jednej zastavky na druhu, bolo po burke a svietilo krasne slniecko...na druhy den som volala tej kamoske, ze co sa mi snivalo a ona mi na to povedala, ze jej babka v tu noc prekonala slaby infarkt...takze preto vo sne silna burka ale hned slniecko...potvrdila mi to aj jedna pani kartarka...ze vraj mam nejake "antenky" s ktorymi vnimam viac, ako ostatni...len to neviem ovladat...a moja mala to ma zrejme tiez...a casto mavam zablesky situacii, ktore sa o par minut ci hodin splnia...take ako ked pozerate film...alebo ked sa s niekym rozpravam tak mi zrazu prebleskne, ze co ta osoba povie a o par minut je to tu...ta osoba to povie...niekedy ma az zamrazi...takze tak... 😅

nikuskabee
18. jan 2013

Ja si tiež myslím,že deti niečo viac vnímaju.Čítala som veľa kníh od Sinelnikova ruského psychiatra..,raz v jednej knihe písal,že ak silno začnem myslieť na niečo v duchu,dieťa to mäže aj vidieť a ukludní sa,veru do dvoch rokov to malý vždy presne opísal,čo som mu v duchu posielal,aby sa upokojil,ale teraz sme to už dávnejšie nepraktizovali a myslím,že už nie je taký vnímavý,lebo má hrozný strach,vždy sa niečoho bojí.A tiež si myslím,že v dome zomrel svokor a nik s ním nemal nejak dobre vzťahy,či nevidí jeho,alebo tak.Už som rozmýšľala,že by som dala vysvätiť dom,lebo ešte nebol,odkedy ho svokra postavili.Aký máte názor.Pred mesiacom ešte vpohode,sám šiel do izby,i ked sa bál tmy,ale teraz sa hrozne bojí ísť aj po svetle.

beruska9561
18. jan 2013

Aj ja som sa s podobnou vecou stretla u mojej dcerky,asi 2,5 rocna vedela pekne rozpravat,pamatam si na vecery,ked pravidelne pri zaspavani hladela do steny a tvrdila,ze je tam jezisko. Teraz si spominam aj na casy,ked bola mensie babatko a castokrat sa zahladela na jedno miesto,usmievala sa,natahovala ruky,az som mala dojem,ze tam urcite niekto,ci nieco je,co v nej vyvolava prijemne pocity.teraz toto iste robi sestrina dcerka,vzdy len s usmevom skonstatujeme ze ci je tam anjelik,ked sa tak krasne usmieva.ja osobne verim,ze deti maju schopnost vidiet duchov,lebo su to ciste dusicky

euka210
18. jan 2013

fantazia deti je neobmedzena

spuntikmathiasko
20. jan 2013

@lussy23 ale ved duchovia existuju, ak to nechces nazvat duchom tak nejake zbludile duse

bajboj
20. jan 2013

Az mi mraz chodi po chrbte ked toto citam...ja si tiez myslim ze deti vidia toho viac ako dospeli..Ja mam s tym takuto skusenost: Pred rokom nam zomrel kamarat co sme s nim chodievali do hor.Mame taky maly zrub, kde sme sa stretavali.Po pohrebe sla kamaratka s vnuckou a nas zrub kde bolo asi 5 ludi.Ked prisla domov mamia sa jej pytala kto tam vsetko bol a ona vymenovala vsetkych piatich a plus tohto kamarata.Mamina aj babka jej vraveli ze on tam urcite nebol no ona tvrdila ze ano.Tak to potom nechali tak.Ked sli dalsi krat a zrub zasa tam bolo zopar ludi a ked prisla mala domov maminu zavolala zo druhej izby a sepkala jej:Mami zase tam ten Toby bol...ale nehovor to nikomu...

mirka7582
20. jan 2013

😀 ano je to pravda nam sa to stalo až 3krat. a ked ho kojím tak zvikne pozerat cez plece a prestane cucat tak zviknem povedat nech ho nechaju na pokoji nech sa kludne napapa 😀 ale ked sa nam stalo prví krat ,že ukazal prštekom a kričal ujo je tam skoro som umrela od strachu 😕 a pred včerom sedím u svokri malí papa polievku kuka sa na predsklene dvere a vraví aha 2 ujovia ešte aj svokor sa kukol a nič sme nevideli a svokra sa pyta kívali ti a Samík ano 😀

zabkalu
21. jan 2013

tak ako niektorí aj dospelí tak aj deťúrence vidia to čo my ostatní vidieť nemôžeme. ja osobne nevidím, ale mnoho krát mám pocit, že citím že je niekto pri mne. Môj drobec od narodenia pozoroval kúty, usmieval sa, bľabotal, otáčal hlavičkou rýchlo akoby sledoval niekoho kto prelietava ponad jeho hlavu. No najviac ma zarazilo, keď mi pred nedávnom umrel otec, boli sme na cintoríne. Môj syn sa vybral medzi hroby, roztiahol ruky a keďže ešte nerozpráva, tak som nerozumela tomu čo im "hovorí" ale gestikuloval a rozprával akoby viedol s niekym debatu. tak uvidíme dokedy nám to vydrží. 🙂 ale keďže som zvedavá a malému to vydrží kým na naučí rozprávať, tak sa popýtam čo to... 🙂

seginiatko
23. jan 2013

ahoj, neviem ako moja dcera, ale posledne 2-3 tyzdne vkuse krici bojim bojim - ale to asi skusa , ze coho sa ma akoze bat a coho nie, tak ju len ukludnujeme ze sa nicoho nebojime.
avsak ja mam osobnu skusenost, ze som videla zopar duchov, babku 2x, kamosku 2x , takze na take veci verim ...

tehua
24. jan 2013

@nanulik toto robil aj moj syn, este nemal ani rok. byvali sme v starom dome. tiez sa velakrat zadival doprazdna a zacal sa nahlas smiat - uplne ako ked sa mu niekto prihovara. aj moje papagaje niekedy sycali doprazdna, ako keby tam niekto stal a skadlil ich. v novom dome sa uz nic take nedeje.

lubikan
25. jan 2013

urcite ano,ja som si niekolko x vsimla,ze bola som s malou sama,ona sa hrala,zrazu sa zapozerala na miesto na stene,pred seba,ale ten pohlad bol taky,ako ked sa diva na konkretne niekoho...

a zrovna asi 3 dni dozadu,uz som deti ulozila spat,ja som kukala telku,MM v praci...mala pride za mnou,ze maminka,nemozem spinkat,niekto sedi na mojej posteli..mna obliali poty,ze kruci co mam robit,dosrana jak one...rychlo som len malej povedala,ze sak sme tu len my.....

lubikan
25. jan 2013

@seginiatko a nebola si "doliafana" ?...bo mne zomrela babka 2 roky dozadu a snivalo sa mi o nej len asi 3 x...a tak som si aj zelala,aby ma prisla navstivit,lebo ona bola dost duchovne zalozena,a takisto,jej sa take veci diali...ale este ked zila sme sa rozpravali,ze ked umre,nech ma pride pozriet,ale tak,aby som sa nebala...casto nad tym uvazujem,ci som toho vobec "hodna",alebo radsej nejde,bo by som sa bala,alebo ze inak nic take neexistuje 😒

lubikan
25. jan 2013

@nikuskabee ..neviem,nieco mi hovori,ze deti pokial nemaju zlu skusenost,ze im bolo ublizene, by sa nemali bat...ale ked ich zacne niekto strasit bubakmi,tak automaticky dostane strach..preco by sa mal bat nejakeho ducha,v reale skor hanbit... 😖

koralinka
30. jan 2013

moja má rok a pol, nikdy jej ublížené nebolo a nebola ani strašená nikým a ničím a včera v noci sa zobudila so strašným plačom, volala ma a ukazovala na dvere alebo zrkadlo (mám to hned vedla seba) potom som ju objala a ukludnila sa lahla si chrbtom k dveram ale ešte kým zaspala dvakrat pomaly otočila hlavičku a skontrolovala tie dvere - normále som do rana nespala že č isa jej len snívalo alebo prečo tie dvere ešte dvakrat ,,kontrolovala"

a včera v noci sa potom ku mne stále tulila (ona spáva stále s nami, nemáme už ani postielku) ale nikdy nechce aby som ju držala alebo sa k nej tulila ked spí ale včera po tom ,,incidentne" sa na mna nalepila a nemohla som sa ani otočiť držala sa ma ako liesť

a dnes navečer sme sa hrali v jej izbe ja som bola k nej chrbtom a zrazu dobehla ku mne a opäť si lahla na mna - ja som jej do tvári nevidela - začala som ju hladkat po vláskoch a muž že preč omá taký ystrašený pohlad? a ja jej hovorim: čo sa stalo? čo si videla? a zas ukazaovala na stenu vyplašene a vrhla sa na mna

normálne mám nervy z toho a dúfam, že sa jje len niečo snívalo včera a dnes si na to spomenula ale asi zas nebudem spať a čakať či nezačne plakat ☹

radacak
1. feb 2013

@00matula Toto som uz pocula ako to opisujes.ze vraj ked vidís alebo proste je neaký duch tak to nazvem pri tebe nemozes kricat a pohnut sa aj ked chces a citis chlad...joooj strasné..mála sem tam ties nieco hovorí ale neprikladala som tomu poornost ked sa hrá ze ma toho a toho..ale vecsinou si domisla tych co ziju a ma ich rada.má fantáziu len pestrú..ale veru ja som bojko baby..ked nam sused zomrel alebo niekto z okolia ja nemozem ani spat bojim sa aj na wc ist neviem preco..zvycajne ked ho pochovaju opadne to...ale je to strasny pocit stále musým na toho doticneho mysliet a to aj ked to nieje niekto velmi blyski staci ze ho poznám len tak z videnia.. ☹

radacak
1. feb 2013

malá sa nam ties budila v noci a ties posielala het niekoho ale to boli ai zle sny..ja neviem uz...zvykneme ties na noc sviecku zapálit v izbe

berry89
Autor odpoveď zmazal
berry89
Autor odpoveď zmazal
berry89
22. jan 2023

@luci452 zdravím vás mám rovnaku skúsenosť moja dcéra ich vi dávala vily v 4,5roka trvalo to asi mesiac potom vravela ze sa .snimi rozlúčila a už ich nevidela dnes má 8rokov... No môj syn zase vidí Anjelov a archanjelov, rôzne duchovné bytosti. od 4okoch dnes má 6 a vidí ich a komunikuje snimi stále.. Veľa prípadov bolo takých ze som sa presvedčil ze neklame. 😊🙏😇😇😇

timkao
3. dec 2023

@koralinka Váš príspevok je síce už starší, ale presne rovnakú skúsenosť mám aj ja. Dcéra mala necelé 3 roky. Spávala už sama v izbe v ktorej mala šatníkovú skriňu so zrkadlom. Začalo to celé pozvoľna. Najprv začala horšie zaspávať, tvrdila, že je niečo v zrkadle. Ja som jej vravela, že to sú odrazy svetiel áut. Ona však bola stále nepokojnejšia, začala mi odmietať späť v tej izbe a neskôr tam nechcela vojsť ani cez deň. Keď som sa jej vypytovala, hovorila mi, že tam vidí uja. Celé to trvalo asi mesiac. Bolo to niekedy v novembri. V tomto období sa mi zabil bratranec z druhého pokolenia. Potom sa celá tá situácia upokojila, malá sa vrátila do svojej izby. Prišla však pandémia a moji rodičia sa pred Vianocami nakazili kovidom. Otcov stav sa zkomplikovať a na Troch kráľov zomrel. Neviem, či tieto dve veci nejako súvisia, ale stále mám pocit, že áno. Bolo to hrozné obdobie.

Strana
z2