icon

Vigantol - kŕče a bolesť bruška. Stretli ste sa s tým?

renatka100
29. jan 2011

Ahojte, doktorka nám naordinovala vitamin D - vigantol a po každom užiti je cca po pol hodine malá v kŕčoch a bolestiach bruška, stretli ste sa s tým aj Vy?

Strana
z5
brenky1
17. okt 2016

Devit tak ako v predchadzajucom prispevku od 22111979 stoji cca 7-8 e nemiesa sa s mlieckom !

dezire1000
17. okt 2016

Moj bol z vigantolu nervozny vkuse reval tak som ho svojvolne vysadila a odvtedy klop klop mame pokoj a uz mame 11 mesiacov.Uz by som to nedala mojmu malemu ani za svet a to som davkovala presne a podla pokynob

karolinka1991
17. okt 2016

@lenkamedulienka33 Ahoj, ak chces, mam Oleovit na predaj, tri neotvorene balenia - rakusky vyrobok, dost ho odporucaju namiesto Vigantolu

slnecnica228
19. okt 2016

@renatka100 ahoj a tie kŕče a bolesti jej za koľko prejdú? Bo nám to dala teraz a mam strax jej to dať bo uz i tak máme kolíky 😭

karolinka1991
1. nov 2016

ak by bol zaujem,mam k dispozicii este 3 neotvorene balenia s expiraciou do 2018

karolinka1991
1. nov 2016

Ahojte, ak by bol zaujem,mam k dispozicii este 3 neotvorene balenia Oleovitu s expiraciou do 2018 - je to rakusky vyrobok, ktory pediatri dost odporucaju namiesto Vigantolu

jencova30
8. nov 2016

Mame rovnako zlu skusenosť s Vigantolom, do pol hodiny po podani obrovsky plač a krče. Povedala som to doktorke a že veľa detí na tieto kvapky reaguje zle. po vysadeni je z nej opäť smejko a namiesto nich davame Devit. Aj aplikacia je omnoho jednoduchsia ako u Vigantolu.

quenti
8. nov 2016

Vigantol je biznis lebo ako jediny preplaca poistovna.Napchali by mam do deti cokolvek bez ohladu na to co to s nimi dorobi.

mitachorche
27. jan 2017

náhodou som objavila túto diskusiu... malý má 22 dní, a týždeň mu dávam Vigantol... pokiaľ som mu ho nedávala, tak to bolo kľudné bábo, ktoré prespalo väčšinu dňa... od kedy ho užíva má stále kŕče, nikdy mi negrckal, teraz je to na dennom poriadku a vkuse poprdkáva... myslela som, že som možno niečo zjedla a odrazilo sa to v mliečku, ale už som presvedčená, že je to z toho vitamínu... takže vysadíme, uvidím či nastane zmena

mimi8814
27. jan 2017

@mitachorche davaj mu ine, od Jamieson alebo Swanson.... ja som tiez davala vigantol a teda bolo to peklo... ale vtedy sa o tom este nehovorilo, ze by to mohlo byt s toho

sacli
27. jan 2017

@quenti áno a všetky ostatné vitaminy D dostávate zadarmo a nik na nich nezarába :D
celkova cena lieku vigantol 1,57e. Lekáren zarobí tak 40 centov distribučná firma tak 20 centov a výrobca tak 50 centov.

lubovoľné voľnopredjané kvapky s vitamínom D 8-10 eur lekáreň zarobí tak 3e distribučka 1,5 a zvyšok a 4-5eur výrobca
Ale vigantol je biznis. :DDDD
Keby lekárne a lekári naozaj chcli robiť biznis neodporúčajú vigantol ale voľnopredajné D čka, lebo na nich zarobia oveľa viac.

A najpodstatnješia vec nik nekontroluje voľnopredajné výrobky či skutočne obsahujú toľko vitamínov ako je písané na krabičkách. Takže v tých kvapkách nemusí byť vôbec žiadne Dčko. Nik to nikdy nekontroloval ani nebude.
U akéhokoľvek lieku štátny úrad pre kontrolu liečiv kontroluje obsah čistotu atď. a je priestor pre hlásenie nežiadúcich účinkov. Keby to s vigantolom naozaj bolo tak ako píšte tak ho stiahnu z trhu.

Navyše väčšina tých kŕčov po vigantole sa zhoduje s príznakmi kolík..

orsi_h
27. jan 2017

@sacli super si to napisala..

jencova30
30. jan 2017

@sacli moja dcérka mala stále krče do hodiny ked som jej podala Vigantol. Koľkokrát som Vigantol nepodala toľkokrát krče nemala. Ked som sa na to spýtala lekárky priznala že veľa detí je citlivých na Vigantol. Od kedy som zmenila kvapky ani raz ju bruško nebolelo takže koliky to tiež neboli.

uhrovcanka
20. jún 2017

@karolinka1991 dobry den. Reagujem na Vas prispevok, je uz sice statsi, ale mate este stale tie lieky namiesto vigantolu? Mala by som zaujem. Dakujem

winni
20. jún 2017

@mimi8814 Aj dcérka mala problémy kvôli vigantolu, nakoniec som sa s lekárkou dohodla na jednorázovej dávke vit. D, ktorá sa potom opakovala o tri mesiace. Teraz len v zimných mesiacoch podávam od firmy Jamieson.

karolinka1991
20. jún 2017

@uhrovcanka dobry den,bohuzial uz nie,rychlo sa predali

uhrovcanka
20. jún 2017

@karolinka1991 dakujem za odpoved. Vsetko dobre prajem

karolinka1991
20. jún 2017

@uhrovcanka dakujem,aj ja 🙂

01tatianka
20. jún 2017

Jamieson baby-D a máme konečne pokoj 😊

28jajka
3. júl 2017

Zajtra nedam ten vigantol a uvidim lebo dnes hruza..a som rozhodnuta pre jamieson

staninka1992
6. apr 2018

Nam doktorka tiez predpisala Vigantol rok som jej ho davala dve balenia sme minuly po roku sme sli k doktorke zas sa pytala ci jej davam vigantol ja ze uz ma rok ste hovorili ze ho nemusi brat a povedala mi ze to 4 balenia ma minut a predpisala jej ho uz som jej ho nedala z vigantolu mala krce v brusku nic mi do roka nejedla len na mlieku umelom sme boli akonahle sme prestali davat vigantol rozjedli sme sa tak letel do kosa vobec neni dobry zlu skusenost mame s nim

lara02
6. apr 2018

Ano bohužial, mám s tým skúsenosť, dokonca som nedávno od jednej matky čítala, že vigantol určite nespôsobuje bolesť bruška, pretože všetky Dečka sú vyrobené na rovnakej báze, čo je totálna sprostosť. Ako prvorodička som absolútne s týmto odpadom nemala skúsenosti, preto som ostala prekvapená ked sa z kľudného bábätka stalo bábo uplakané, nespokojné. Večne sa pučila, že jej treba kakať a nikde nič, plakala, plakala a plakala až potom som si o tomto dačo prpečítala a tak som z dieťaťa urobila "pokusného králika" a na víkend vigantol nedala a zrazu som mala naspäť to kľudné bábätko preto som hned v pondelok šla do lekárni po iné Déčko, konkrétne od Jamiesonu a odvtedy žiaden problém, dcéra má 2 roky a stále jej ho dávam 🙂 a teraz viem, že ak raz bude druhé tak určite ten hnus mu nedám.

sabi92
7. sep 2018

@lara02 chcem sa opytat po akom case presla ta bolest bruska? Za dva dni? Dakujem

lara02
7. sep 2018

@sabi92 vždy, keď som jej ten vigantol dala tak ju bruško bolelo, vtedy ten víkend čo som jej to nedala bol úplny kľud, v pondelok som jej nasadila to druhé a koliky hneď prešli.

ivkajapo
4. jún 2019

@petra141181 nedávala si vôbec vit.D? A detičky ok?

ivkajapo
4. jún 2019

@lara02 čo druhé sú dávala? My máme problémy po DeVite

mitachorche
Autor odpoveď zmazal
mitachorche
4. jún 2019

@ivkajapo skús Jamieson Baby-D. Toto mi krpec v pohode toleroval a veľa detičiek toto Dčko toleruje

matik3110
4. jún 2019

Vigantol spôsobuje krče veľmi často detičkám, jamieson je super alebo devit...vigantol ani náhodou, nám ich hneď dala dr, že máme skúsiť a keď videla, že malému nie je dobre, vysadili sme a vravela, že mamičky sa na toto déčko sťažujú často...a aj v mojom okolí, takže za mňa vigantol nie 🙂

lara02
4. jún 2019

@ivkajapo Dečko od Jamiesonu

Strana
z5