Vrodené vykĺbenie bedrových kĺbov, zasadrovanie nožičiek. Vaše rady
Ahojte mamičky! Nájdu sa tu také, ktorých detičky majú nožičky v sadre pre vrodene vyklbenie klbikov? Rada by som sa vás spýtala vaše skúsenosti, ako ste dieťatko obliekali, prebaľovali, nosili, prevážali a tak? 🙂 Prosím poraďte, podeľte sa. Mám 2,5 mesačného syna, ktorému pred pár dňami zasadrovali nožičky a už sa vyskytli prvé problémiky. Všetkým vám vopred ďakujem o akúkoľvek radu, skúsenosť 🙂 .
Ved doktor si všetko pofotil🙂 že už videl kadečo ale také parádnice este nie 🙂
Dievčence Já som chlap 😂
Ahojte 🙂 ! mame problem dcera je po neuspesnom spikovani.Klbik sa nedostal na miesto a caka nas operacia :( ,ktorej sa uz dopredu obavame.Je tu niekdo,koho dieta podstupilo tiez operaciu bedroveho klbu ?
Moja mamina mala ten istý problém so mnou 1/2 roka V sadre 1/2 v remeňoch chodiť som sa naučila ako skoro 2 ročná, našťastie dbali na mňa a som ok, často má boleli nohy keď som rástla ale to sa dalo, som jej vďačná že jej na tom záležalo a venovala sa tej problematike! Je to dôležité
@zizi79 ahoj my sme ked mala mesiac vysela dva tyzdne potom ju operovali mesiac sadra dva mesiace remence bala som sa ako to bude aj s vuvojom ale super ked mala 7m zacala sediet o mesiac stvorkovala v 13m zacala chodit co nas uplne odrovnalo na kontrole sme boli ked mala rok potom v troch a mame prist v 6 ak daco kludne pis
Dievčata, prosím vás kolko dni boli vaše detičky v nemocnici po zasadrovaní? Zajtra nás to čaka a nikto mi nevie povedat kolko tam budeme. 😢
Ahoj Wanilocka ! zasadrovali a ked je vsetko OK ,na druhi den po sadrovani sa prepusta domov/popoludni/. Dakujeme za odpovede 🙂
@wanilocka po operacii 24 hodin potom sme sli domov
máme sa hlásiť v ortopedickej ambulancii na Antolskej. Včera nás prepustili z pôrodnice a do týždňa sa tam máme zastaviť. viete mi poradiť, kde je ambulancia? ordinujú pondelky a štvrtky.
Na antolskej? Ak áno, tam je tuším ambulancia na prízemí ale na druhej strane ako sú gynekologické ambulancie a na konci.
Inak odborníci sú aj na Kramároch.
Dievcata, drzim paste a zelam vela sil! Ja som sa narodila s dysplaziou bedroveho klbu. 5 tyzdnov som mala Pavlikove remence a dalsich 5 mesiacov som bola v sadre. Dnes mam 32 rokov a je to celkom v pohode, nekrivam, nevravim, ze ma to uplne nebolieva, to zas nie, obcas sa klb ozve, ale nijako zvlast ho nesetrim 🙂 ...tak snad vas to trochu potesi 🙂
@andrea1511 ahoj, ako ste fungovali v nemocnici kym mala vysela??? Vobec si to neviem predstavit a v pondelok nas to caka pravdepodobne...ako si krmila, odgrgavala a hlavne teda uspavala, nas maly je nauceny zaspavat na rukach a cez den toho teda vela nenaspi (dokopy mozno 2 hodiny)...a kde ste lezali???my ideme na Kramare
@nika14121 juj prepac az teraz bo ona mala mesiac takze s uspavanim problem.nebol to papanie bolo na prd musela som lozit na postielku a prehnuta kadejako a negrgali sme vobec ..... ako ste dopadli?
@andrea1511 estelen nas to caka..v pondelok nastupujeme do nemocnice...uvidime ako to budeme mat so zaspavanim ale s tym grganim to bude u nas problem lebo maly grga aj 2-3 krat pocas jedneho jedenia...kde ste boli hostitalizovane???
@nika14121 my sme boli v BB a tam.to.bolo cele zle cp.ti poviem Mala na 3poschodi ja som.mala.len.stolicku vedla postielky spavat som chodila na 1poschodie a chepes kojila som, a ked plakala tak mi volali na fon ale potom.sme to vyriesili cez.znamych a dali mi k nej postel to.bolo v takych boxos sklenenych nie izbach tazko sme my prezivali skoro sme aj o mliecko prisli ale.ona bola velmi statocna a aky ste stary?
@andrea1511 nas maly ma 3 mesiace tak to bude asi trochu tazsie s tym lezanim kedze je dost zvedavy ale tak bude to musiet zvladnut....platim si nadstandard tak snad s postelou nebude problem
@andrea1511 ako dlho ste boli v nemocnici??? Kolko bola mala vyvesena???
@nika14121 vysela 14 dni na 15operovali po 24hod.od operacie sme sli domov.
@nika14121 na kramaroch je uplne super personal. Nasa mala visela v Prahe, ale mame doktora na Kramaroch, aj sme tam neraz boli, nemozem na nich krive slovo povedat fakt!!!
Vsetky vymozenosti sa mozu strcit, ludsky pristup je naj! A sukromne zalezi od psychiky rodicov, deti to fakt zvladaju lepsie. Nasa Kali mala 6 tyzdnov, no lezali sme s 5 mesacnym chlapcom na izbe my mesiac, date to! drzim palce, kludne sa pytaj.
Dievcata necitala som vasu diskusiu, ale takto nozky v sadre mala moja sestra. Dnes 40 rocna koza 😁 obmedzenie mala ze nemoze robit namahavu pracu na nohy inak uplne v pohode.
@nika14121 bala som sa, to vies ze ano, kojila som, tak som ju musela drzat. Prvu spiku mala vselijaku, strasne vela sadry v divnej pozicii, takze to nemala ani rada byt nosena. Lezala a podlozila som jej nozicky, aby bola stabilizovana. Nemusis sa bat drzat ju, nedavaj ju moc na brusko, inak je to ok.
@zizi79 nasa Kali bola zasadrovana od jula do konca septembra a velke teplo!!! Ale dalo sa to, naozaj...Teraz ju nema a znasa tepla rovnako, deti to uplne nevnimaju, ver mi. Prve 2-3 dni boli tazke, potom si zvykla. Vela stastia! Kludne sa pytaj, keby si nieco chcela vediet.
@zizi79 az sa sama cudujem ze uplne super to znasa....ale bude to asi tym ze sme cely den iba vnutri a von vychadzame okolo 7 az pol 8, aby bol drobec aspon trochu na vzduchu...za izbu sme platili 35€ na noc, ocakavala by som od toho urcite viacej ale hlavne ze som tam mala pokoj a sama s malym na izbe

@brezo1 úžasné😊 Mama môže predávať. Reklamu dať do ortopedických ambulancií😊. Ja som svojho času tiež chcela, ale žiaľ nevyšlo času 😕