Všímam si, že moje 16 mesačné dieťa skoro nič nevie
Ahojte baby prosím poraďte mi.
Synčeka ako 10m operovali na hlávku(mal predčasne zarastený lebečný šev tak mu vyoperovali časť kosti)
Po operácií sme na neho museli dávať mega extra pozor aby sa nikde ani len neťukol hlavou,takže priznávam že sme mu zrejme aj znemožnili prístup aby sa rozvíjal sám.
Všetko s hlavou je už v poriadku,ale teraz s odstupom toho pol roka si všímam že vlastne skoro nič nevie.Manžel sa mi smeje že preháňam,ale syn nevie povedať žiadne slovo.Vie len mamama,bababa,gagaga a takéto podobné veci ale iné nič...lem nedávno začal chodiť,ale aj to je také že každú chvíľu padá,sám sa nevie postaviť.sám si nevie chytiť ani lyžičku či fľašku...pred operáciou aspoň niečo chytil do ruky,ale po operácií nič nechytí okrem hračky...proste nechce...hocičo mu vysvetľujem či ukazujem a on nič,pozerá a ide si svoje...keď mu niečo hovorím počuje ma aj reaguje,ale proste ako keby mi na to kašlal...už neviem ako ho niečo naučiť lebo absolútne mi na to kašle,ako keby mal svoj svet...
Prosím poraďte mi čo robiť lebo ja už fakt neviem čo robím zle
Malym detom najviac poma ked im mama nepomaha, musis ho len nechat nech robi vsetko Sam svojim tempom. Do 3-4r tie deticky vsetky svoje schopnosti maju na tej rovnakej urovni.
@angie666 nase dieta tiez nic nevedelo v 16 mesicoch. Ani chodit, ani rozpravat ... a nejaky vykon? Nula bodov. Bol pozadu vo vsetkom. V case vsetko dobehol. Ak mas potvrdene ze je dieta v poriadku, tak len pockaj. Dieta nemozes cielene naucit nic. Musi mu dozriet nervova sustava. Mozes mu opakovat, ukazovat, vysvetlovat - a pokial na to nebude mat potrebny mozgovy rozvoj, tak sa mozes roztrhnut, aj tak to nespravi. Vydrz ... to pride.
@angie666 urcite mu to okolo operacie a vsetko to extra chranenie trochu spomalilo schopnosti Lebo nemal sancu robit urcite veci. To ale neznamena ze sa mu malo venujes alebo nieco robis zle. Proste si ho uživaj vsetko pride casom. Ak mas nervy z dr tak najdi inu. Taku co Ta upokoji ked je dieta ok.
@angie666 uz si mala dost stres stou operaciou. Maly je v ooriadku a vsetko doženie. Uz len klud a radost z neho ti prajem. Fakt nehladaj chyby v nom ani v sebe. O par rokov budes lutovat ze si si to baby obdobie viac neužila. Maly su len raz. Urcite si uzasna mamina chranis ho staras sa najlepsie ako vies. Uz len relax a pozeraj ako rastie. Aj tieto starosti zbytocne svedcia o tom ako ti na nom zalezi. Len si mlada maminka tak ti vedia druhi urobit zly pocit za veci za ktore ani nemozes. Takze Hlavne klud vsetko bude dobre. ❤️

@angie666 tak to s nou trocha suhlasim s tou postielkou dieta si ma trenovat ruky a tahat sa hore, vstavat...volakedy pred vela rokmi boli postielky kovove, ale chapem bojis sa ma zdr.problemy, ja by som doktorku zmenila, ked je medzi Vami napatie