icon

Výška a váha 3letých dětí. Jaká by měla být?

dreamy123
14. jún 2008

Ahojte, mam 3 rocne dievcatko, ci uz skor velku slecnu 😀 ma 106 cm, 18 .8 kg. Je to vela? Staci, ak napisete vysku, vahu a presny vek- my sme 3 roky a 1 mesiac. Moj syn v tomto veku mal 97 cm, vazil 14 kil 😅

majkl81
Odpoveď bola odstránená
habibi78
10. okt 2011

@marketka25 tak co na to manzel?

mamkamarketa
10. okt 2011

holky neda mi to nereagovat. to ze Terezka ma nadvahu,je z fotografie jasne.
ale trosku nechapu jak si jeji maminka protireci? 😕 pry holcicka ji zdrave...ale vysocina s rohlikem je totalni hnus 🙄 mastna hnusna uzenina,co nema zadne ziviny,rohlik taky nic moc :- (nehlede na to kolik to ma chemie)S tim,ze holcicka ji kinder penguin ji asi nepomuze 🙄 to,ze se snazi koukat na ''ecka'' je chvalihodny,ale davat holce lipanka,jen proto ze nema ecka....zase je plny cukru a tuku. co nejaky bio jogurt s cerstvym ovocem?
rozhodne te nikoho nechci urazit,ale deti jsou opravdu krute na ty co se lisi 😔 a obezni deti jsou casto obetmi sikany..apod. je asi jasne,ze nechces tomu holcicku vystavit...
@marketka25
podivej se do batolat je tam diskuze vite co ji a piji nase deti. procti si to,maminy si vymenuji tipy na potraviny a tak 😉

marketka25
10. okt 2011

@anjelicek26 úplná extrémní nadváha to není,má navíc 4kg,a navíc má 3 roky a schodí to 🙂)

anjelicek26
10. okt 2011

@marketka25 - 4 kila su viac ako 1/5 jej vahy, to ako keby ja mam +15kg navyse 😕 To sa nezhadzuje len tak, ale chce to od zakladov zmenit pristup k stravovaniu - aj u rodicov - nakupovat len zdrave veci, co neni doma - to nelaka. My sa toho tiez drzime.

stvura
Odpoveď bola odstránená
marketka25
10. okt 2011

že má prostě 4 kila navíc,má nadváhu,ale mi zhubneme,Terka je šikovná a já si to pohlídám,a navíc už stoho jako včera neděláme takovou tragédiji,jsou natom děcka mnohem hůře.Mám krásnou zdravou holčičku která má ve 3 letech 4 kg navíc,a co,ona to vyběhá a já jsem tady odtoho abych si to ted pohlídala a malá zbytečně nepříbírala. 😉

marketka25
Odpoveď bola odstránená
marketka25
10. okt 2011

@stvura v roce máš mít 12 kg a né ve 3 letech,to musí bejt kost a kůže

marketka25
10. okt 2011

@mamkamarketa Ps.moje terka ty 4 kg schodí,tak nevím proč tu píšešš o šikaně,chováš se jako bych já i moje malá sme byli stracené

stvura
Odpoveď bola odstránená
marketka25
10. okt 2011

@stvura tak to jsi zatím vyděla hodně málo dětí

mamkamarketa
10. okt 2011

@marketka25 tak hele ty hvezdo,mas obezni dite. otevri oci a prober se ! NE,lipanka nedavam (proc?) uzeniny (parky a podobny s***y nekupuju!!!!!) kupuju sunku s 90%masa a to jen pro nas.
Zacni s tim neco delat,pac i ty 4kg jsou hodne!
zacni s tim neco delat,jinak bude nestastna!!!
to s tou chemii bylo mysleno na vysocinu a ne rohlik,ale pokud se ptas. ja rohliky nekupuju

babullka1
10. okt 2011

Moj ma 2 roky a 2 mesiace a ma 15,5kg a vobec neni obezny ani silny..akurat je proste vysoky..velky sa aj narodil 4050g....a tie deticky ktore maju aj v 3 rokoch nahodou nadvahu....to este nemusi znamenat ze budu ju mat aj ked vyrastu...len to chce dobru vyzivu a pohyb....len to uz je na rodicoch aby to podchytili vcas...

mamkamarketa
10. okt 2011

@anjelicek26 souhlas. pro 3lete dite shodit 4kg je celkem dost 😔

rolak
10. okt 2011

@marketka25 by si sa čudovala,ale sú mamy,čo lipánka ani pribináčka nedávajú 😀 ja som našej dávala ako 10 mesačnej,dávam stále a pritom je furt chudá. 😀 oona nie je veľká papkáčka. ale to s tými 12kilami v roku,to je blbosť, každé dieťa je iné, zväčša sa vážne hovorí o trojnásobku pôrodnej hmotnosti,ale 12kg sa chápe, že už je to väčšie dieťa. podľa mňa je dobrý znak to,že za posledný rok tvoja dcérka pribrala len kilo, asi bola z tých detí,čo ako maličké veľa priberajú, nech jedia hocičo, poznám také detičky. a teraz už toľko priberať nebude. je to dosť možné. hlavný je fakt ten zdravý životný štýl.

stvura
Odpoveď bola odstránená
marketka25
10. okt 2011

@mamkamarketa frajerko,umíš čísttt????kolikrát jsem tu dneska už napísala otom že si to budu hlídat a že prdolka mi zhubne,kolikrát jsem to psala!!!!!!! Tak mi tady nedávej najevo že jsem hloupá a že nato prdím jasné!!!

marketka25
10. okt 2011

Prdím tady nato,nebudu si vmém stavu dělat tady zvás hlavu a číst otom že moje malá je mega mega tlustá a že takové dítě ste ještě neviděli- keci v kleciDD Každopádně já přiznávám že moje malá má navíc a taky říkám že to schodí,je šikovná 🙂)) Takže se ,loučím a všem hezký večer 🙂

sisstin
10. okt 2011

@marketka25 no ono to "hlídání" není tak jednoduché, jak si představuješ 😉 4kg nadváhy (a to v podstatě vlastně od hranice normálu a obezity) je fakt strašně strašně moc. Průměrné tříleté dítě má 100cm a 14-15kg 😉 tvoje holčička už se pohybuje v pásmu monstrozní obezity.

A mimochodem, zkus ty jako dospělá sníst každý den Pribináčka a na konci týdne si stoupni na váhu 😉 to, že je něco bez "eček" neznamená, že to není kalorická bomba, to si jako dost lidí plete. I věci bez nežádoucích ochucovadel atd. i jsou kalorické se spoustou energie 😉

Kdysi na Spektru dávali pořad, který mapoval osudy zhruba 6 dětí, které měly naprosto stejný problém jako tvoje dcera. A bohužel z 80% dětí, které byly obezní do 4 let, byli obézní dospělí. A pokud je dítě obézní do 6let, tak ta šance, že z něj bude dospělý průměrné postavy je už docela mizivé 😉 A všichni rodiče se k tomu stavěli podobně jako ty - "vždyt tak nic hrozného nejí, vždyt on (ona) to vyběhá, co všichni máte atd." a pak když jim ukázali grafy, v jakém pásmu se pohybují jejich děti, tak byli těžce v šoku 😉 Jenže ty tady zřejmě stojíš jen o to, aby ti ostatní říkaly, že to nic není, že to žádný problém není, že jsou na tom děti i hůř atd. Ale to tvé holčičce v ničem nepomůže 😉 A hloupými, sprostými útoky na ostatní nic nevyřešíš 😉

Tohle sama doma nezvládneš, určitě vyhledej odborníky, kteří vám poradí. Tady už nejde jenom o vzhled, ale vážně o zdraví!!!! Takže držím palce 😉

anjelicek26
10. okt 2011

@marketka25 - nezda sa ti, ze si sa trochu sekla v tone. Len ti tu bolo cierne na bielom napisane, co uz vies sama davno a nepocuva sa to dobre, ked dospelej zene niekto vycita jej vlastne chyby - to uznavam. Ale ta vaha malej ide na tvoje triko - nikto iny ju do troch rokov nekrmil, iba ty.

A ano su maminy co nedavaju kazdy den pribinacika, nedavaju lipanka, napriklad ja, moje deti, mavaju zdravsie alternativy, mne sa mala ide zadrhnut za sojovymi jogurtami s ovocim, da sa aj tak, nie su hnusne, ani nejedle, ale vyborne. Ono nie je len striktne zdravo a nie je len striktne nezdravo, treba hladat tu spravnu cestu pre seba a pre dieta.

Najdolezitejsie je zacat u seba. Lebo ak sa ma mala zdravo stravovat - a zhodit 4 kg je teda fakt dost - treba zacat od vas, to, co nakupujete, co varite, zamysliet sa nad kazdou prkotinou. Lebo to, co bude jest v skolke, uz neovplyvnis.

rolak
10. okt 2011

nehnevajte sa na mňa,ale mne neprišlo,že marketa útočí,skôr ste začali útočiť vy a ju to vytočilo až ku koncu... a neviem,či sa dá porovnávať jedálniček malého dieťaťa,ktoré rastie, s jedálničkom dospelého.... deti potrebujú prijať dosť energie.... len si to prosím nevyložte tak,že sa majú prejedať, to samozrejme nechcem povedať... ja osobne nemám rada mamičky,ktoré sa pasujú do roly sudcov a lekárov zároveň, a z vás som už začala mať taký pocit, pa, pa!

berenika39
10. okt 2011

@marketka25 Taky mě mrzí ton, jakým jsi tu odpovídala, zbytečně.
Ani nejde o to, aby ted malá hubnula, ale aby do budoucna měla takový jídelníček, díky kterému bude přibírat jen pomalu, v souladu s růstem. A to dokážeš jen tak, že bud něco načteš, nebo se zeptáš tady, určitě ti někdo v dobrém poradí, nebo se zeptáš lékaře. Ale s přístupem "pribináček a vysočina" je to bohužel, k ničemu. I když se to blbě poslouchá.
A totálně, totálně irelevantní je hlášení, že malá zhubne, protože je "šikovná". To není v její moci, tohle je věc výhradně rodičů a jejich vedení, přístupu, příkladu. Ona netuší nic o tom, jak funguje metabolismus 😒 . Je šikovná na spoustu věcí, já vím, ale na hubnutí sama nestačí...a ty o tom nemáš páru. tak si dej poradit.

janka_pn
10. okt 2011

@babullka1 aj moja mala v tom veku asi cca 14 a pol kg, lenze za tristvrte roka pribrala na 16 a meria 104.... vo veku tvojho syna by sa to priberanie malo zastavit 😉 o tom sa to tu kruti, ze do cca 2 rokov zvyknu byt deti buclatejsie (nie vzdy) ale potom zvykne prist obdobie ze skratka vybehaju, vyrastu.... suhlasim s nazorom, ze 23kg je na tu vysku a vek prilis vela. vyhladala by som odbornika na vyzivu.

akika722
10. okt 2011

@marketka25 ahoj,tak mne sa zda v roku 12kg dosť 😅 moj mladši ma 14m a ma cca 11kg ale je dosť vysoky..narodil sa s vahou 3650g aaaaaaaaaaaa mmoj starši ma 3,5 r A Má 15kg/108 CM! a vooobec nieje chudučky,ale vobec..
23kg sa mi zda prišerne vela na 3rôčky ☹ -to nepíšem v zlom,ono sa to može časom upraviť,poznám take deti čo sa jednoducho "vytiahli" /akože rychlo vyrastli z toho/
takže pripajam foto mojho 15kg 3,5r syna aby si videla že nie každe dieťa z menšou vahou je ako "kosť a koža"
na fotke mal 3roky a chudy sa mi nevidí vobec...

janka_pn
10. okt 2011

ale mamina si to uvedomuje, co je hlavne 😉 a nehadajme sa 😀 😀 😀 😀

babullka1
10. okt 2011

@janka_pn aj mojmu malemu sa to zastavilo..uz vobec nepribera dalej...ale zato podrastol poriadne... 😉

berenika39
10. okt 2011

@rolak určitě děti potřebují přijímat energii - ale stejně jako dospělí - nesmí příjem zásadně převyšovat výdej. z toho vzniká obezita. když není srovnání, může dítě dlouhodobě jíst vlastně velké porce, nevhodná jídla, jídelníček je bez rozmyslu. a pak nastane problém - kila navíc. jenže dopělý to má snadný, přestane žrát, zakousne se do spinningu nebo běhání a kila shodí. dítě ne - dítě má založeno na obezitu a musí spolíhat na to, co chytrého vymyslí dospělí🙂.

janka_pn
10. okt 2011

cerstve 3 a 16 kg..... 🙂

anjelicek26
10. okt 2011

Nasa mala ma tiez 103cm/15,4kg a prijde mi to idealna vaha na tu vysku, ok vek ma trochu vyssi, ona je krpec - to ma po mne 🙂 23kg ma priemerne tak 6-7 rocne dieta co viem od kamosiek 😕