Výška trojročného dieťaťa
nasa dcerka ma tri roky a meria len 86cm.narodila sa o mesiac skor a vazila 2,20kg.myslite ze to dozenie alebo mame navstivit odbornikov.mate niekto podobny problem?ako ste to riesili?dakujem za kazdu radu. R🙂
klud, moja sa narodila ako 43 cm, dobehla ale až niekedy v skolke. V skolepatrí medzi stredne vysoké. Mladsia sa narodila ako 52 cm a patrí medzi najvyssích v skolke, ale puberta to rozhodne. Ak by mal byt nejaký hormonalny problém s výškou tak sa to ukaže....Znami to riešia od skolky. Maju dvojičky tak tam to bolo vidiet už v skolke, ale v dnesnej dobe aj tomutosa da nastastie pomoct.
@renatkaj treba si pozrieť rastové grafy.aspoň orientačne.určite je dôležitá aj výška tvoja a muzova.môj mal napr.takú výšku cca v roku.o chvíľu bude mať 3,5 roka a meria 104 cm.v škôlke je chlapec ktorý bude mať začiatkom júna 6 rokov a výškovo je ako môj syn,prípadne ma možno o 1-2 cm viac a nijako to neriešia
Syn ma 2 a 3/4 roka a meria 92cm ;) tiez sa mi zda krpaty 🙂
Moja v 3 rokoch 110cm a 17 kg, o tyzdenbude mat 4 roky a ma 116 cm a 18 kg, narodila sa 3 tyzne skor so 47cm, takze myslim ze s narodenim to nema nic spolocne skor s genetikou....aku vysku mate vy a vasa rodina.....
A mame kamarata kt ma 5,5 a je "o pol hlavy nizsi " od nasej a vazi len 15kg, len oni su ceka rodina nizsi...
Ahoj,
moja cerstvo trojrocna ma 100 cm , ked sa narodila mala 50 cm, narodila sa po termine. My s muzom sme skor mensi tak aj nase deti su dost utle. Mala ma nejakych 12 kg. Moja kamoska ma tiez nizke deti, ale ona je liecena na stitnu zlazu a jej nastarsia dcerka bola uz tiez na pozorovani ohladom stitnej zlazy, zatial jej nic nezistili. Kamoska ma tiez nizsie syna, pretoze ma take kratsie nozicky a spolu s pediatrickou zvazuje pouzivanie rastoveho hormonu, kedze ide o chalana a ti maju byt trochu vyssi.
Takze podla mna sa porad s vasou pediatrickou, ta pozna vasu rodinnu genezu a odporuci ti dalsi postup. drz sa!
To je jedno kolko cm má 3 ročne dieta. Podstatná je finalna výška v dospelosti.
A že v 15 rokoch moze aj krpec vsetkych prerast.
Neriesila by som to u tak malých deti.
Ahoj. Predcasne narodene deti to dozenu zv do 2.roku zivota. Treba zajst za pediatrom, ktory sleduje jeho vysku v percentilovom grafe, ak je pod 3. percentil tak to treba riesit. Vtedy endokrinolog zhodnoti vysku rodicov, urci predpokladanu vysku v dospelosti, zisti ci nema deficit rastoveho hormonu atd. Pripadne pokial ma nizku hmotnost zvazia sa ine problemy. Takze skoc za pediatrom. Popripade ked chces napis mi do spravy presny vek, hmotnost a vysku a skusim ti to v tych grafoch pozriet.
@renatkaj ahoj ja sice nemam skusenost ale mala som na ZS spoluziaka doslova bol mini :0) a ked sme vychadzali tak nas dobehol vsetkych.Zlaticko ked pzeram na vasu vysku tak podla mna je Vasa dcerka upne pohode nema byt pokom 170cm baba bude niska tak ako vy .Podla mna si nerobte vobec starost ;0)
@renatkaj ahoj, u nas bol problem s vyskou a vahou. Ked sa dcerka narodila, mala 46cm a 2400g, cely cas pomenej rastla a priberala, tak od 6.mesiaca sme chodili po vysetreniach, tyzden sme boli v nemocnici, kde jej robili rozne krvne testy, sono bruska, atd., potom sme boli na neurologii, v metabolistickej ambulancii, na gastre cinnema aleriu na KB alebo celiakliju, na genetike, ci nema poruchu rastoveho hormonu, u tej antro(neviem co), co meria komplet vsetko a na endokrinologii, moja pediatricka, nechcela nic zanedbat a chcela si byt ista, ze je vsetko v poriadku. Jedine, co jej zistili je, ze ma na nieco miernu alergiu a zvysenu funkciu stitnej zlazy. Toto vsetko sme absolvovali od jej 6.mesiacov do 2 rokov. Po dovrseni 2 rokov zacala vsetko dobiehat, takze uz vyskou a vahou je v strede tabuliek, inak bola na dolnej hranici a to ma byt aj pokom nizka, je ja mam 160cm a aj moja babka mala 158cm, ale radsej nas poslala, nech si je ista. Ono mala moze mat rastovu genetiku po tebe a po muzovi, ale aj nemusi. Je na tebe, ci pojdes na vysetrenia a budes mat aspon istotu, ale moj maly ma teraz 1,5 roka a ma nieco medzi 80-86cm, tak neviem ci by som to na tvojom mieste radsej neriesila, my sme si tym presli a urcite, by som si tym radsej presla znova, nech mam istotu, ze je vsetko ok
M9j sa narodil o pol mesiaca skor ako 2680g a mal normalnych 50cm... 🙂 teraz ma 2 a pol roka a cca 94cm... podla mna to neni vyskou pri narodeni, ale genetikou 🙂
podla mna ma primeranu vysku k svojim genetickym predpokladom 🙂 je to dievca, takze pohoda, skor by som riesila, keby to bol chlapec a urcite by som nechodila s nou kade tade po vysetreniach len kvoli vyske, kedze je to stresujuce aj pre to dieta, radsej s malou travit cas doma
@madamcoco nechcela som ta urazit. Iba vravim ze ak dieta vyskou vybocuje treba to riesit, pretoze to moze byt znamkou problemu. Chronicke ochorenia sa ako prve prejavuju poruchou rastu. Preto ako prve lekar pomeria vysku a hmotnost. Tiez keby nahodou tam nieco bolo, a nepride sa na to, dieta zostane male. A teraz sa tomu da lahko pomoct
Moja sa narodila o mesiac skor mala 45cm a 2200g teraz ma 2.5roka 98cm 14kg. Ale my s muzom s vysoky. Ale kamoskina ma 4 roky a je len o par centy vysia ako nasa ale zasa oni su nizsi obaja. Podla mna to je genetika. Pre istotu by som sa obratila na lekarku pre pokoj v dusi.

ja nemam taky problem, ale nemate v rodine niekoho takeho nizkeho co ma 150-160cm?
nejaka babka, prababka, dedko, pradedko.. proste ze ci to nepodedila