icon

Vzdelávanie 6-mesačného bábätka

1. okt 2023

Ahojte, nevedela som ako dat nadpis ako ste sa venovali babatku v polroku?
Ucili sedkat alebo skusali veci na vnemy alebo tak? Pripadne nepoznate nejaku literaturu, kde o tom je viac?
Dakujem. 🤗

syslik81
1. okt 2023

v 6 mesiacoch maximalne tak zacala s prikrmami .. a citala rozpravky pustala hudbu

viestta
1. okt 2023

Sedieť sa ešte ma čas učiť až keď bude strvornozkovat.

angeli121212
1. okt 2023

Dieťa sa vyslovene nemá učiť sedieť naučí sa to samo, keď bude na to dostatočne zrelé a bude mať doatatočne vyvinuté svalstvo atd. ja som proste malému dala priestor kde sa mohol slobodne pohybovať v rámci svojich možností maxiimálne som mu čítala občas krátku rozprávku

denkabemommy
1. okt 2023

Prosím ťa, neuč dieťa sedieť, to zvládne aj samé, keď bude pripravené.
Môžeš skúsiť kontrastné knihy, ukázať ťap ťap, pá pá ale miesto učenia dieťaťa, uč seba o psychomotorike dieťaťa, potom budeš vedieť, čo s ním v akom veku, zároveň mu neublížiš "radami starej matere" 🙂

basulaak
1. okt 2023

Spievat, mojkat, nehat ho nech sa plazi, lezi na brusku a chyta hracky co blikaju hraju. Hrat s nim kuki kuk. Najlepsia hra je objavovanie.

bolarazjedna
1. okt 2023

Dieťa netreba učiť sedieť (je to vyslovene škodlivé!!!!), ono sa to naučí samo, keď psychomotoricky na to bude pripravené, to isté platí na stvornozkovanie, chôdzu... Netreba dieťa učiť, samé sa naučí!!!
Kúp mu hračky primerane veku, napr hrkalku, mäkké kocky ci knižky s rozličným povrchom.... A za chvíľu aj tak zistíš, že najlepšia hračka je, čo nie je hračka.....
6mesacne dieťa netreba nijako špeciálne vzdelávať.... Bud pri nom, vnímaj jeho potreby, veľa mu spievaj, hovor riekanky, básničky, tlieskajte, buchajte, hojdajte sa.

anavixy
1. okt 2023

Motoricky neucit nic, mozes motivovat a pomahat v spravnych pohybových vzorcoch (otacanie, pivotovanie, druhe vzpriamenie), ale to si musis najst sama ako (je to uplne jednoduche, staci si najst profily detskych fyzioterapeutov na ig, kde najdes fotky, videa..) Nuž a intelektovo hlavne citat knizky, napodobnovat zvieratka, ukazovat co je co, deti su vnimavejsie, nez si myslíme… hracky primerane veku, hlavne nech sa rozvija koordinacia ruk, oci.. a hlavne na to “ucit sedkat” uz, mlade mamy, zabudnite 🙏🍀

nikpa
1. okt 2023

Len nie učiť ,,sedkat,, prosim ťa 🙄 chces mu zničiť chrbticu?! Dieťa sa sedieť naučí samo, až bude mať dosť pevné telo na to. Uponahlanim a podopieranim mu akurát tak ublížis.

selena_luna
1. okt 2023

Precitaj si psychologiu pre milujucich rodicov, kolektiv slovenskych autoriek. Je tam vela o vyvoji mozgu a teda aj vhodnych sposoboch ako kedy stimulovat dieta. Vela ti to pomoze pochopit ako babo premysla a co kedy potrebuje.

autor
1. okt 2023

@denkabemommy ano dakujem

autor
1. okt 2023

@selena_luna dakujem moc