Z čoho môže dieťaťu kolísať teplota v priebehu dňa?

mimi198
12. feb 2010

ahojte, nasla som tu vela o teplote ale konkretne co by som chcela vediet tu nie je. Maly ma 15 mesiacov. a niekedy sa stane ze mu vyskoci teplota napr. na 37,7 po odcitani uz. a za pol hodinu nema ziadnu a pritom ani celicko alebo tak ze by sa mi zdal teply nie je , niekedy sa mi zda zase teply ale nema teplotu ja uz tomu nerozumiem aby mu behom pol hodiny zase klesla teplota na normal 37stupnov po odcitani. idu mu aj zubky je mozne ze by to mohlo takto skakat so zubkov? inak v poslednej dobe mava aj zvysenu teplotu nie nonstop ale niekedy pocas dna alebo vecer vacsinou okolo 37stupnov po odcitani . neviem ci to mam pripisovat uz zvysenej teplote. ale kazdopadne prekonal zapal pluc a myslela so ze je to este nejaky po infekcny stav ako lekar povedal tie zvysene. no uz je to dva tyzdne od toho a stale to ma , napr. niekedy nema aj tri dni ziadnu a potom zase zvysenu alebo taku kolisavu ako som pisala. poradte prosim mate niekto skusenosti? uz tej teplote nerozumiem.

lalus
12. feb 2010

ahoj a nebude to len termoregulácia??? Detičkám vyskočí teplota na 37 a keď sú len ubehané po hre, či menej pili. Nám sa napr. už stalo, že dopoludnia vypil strašne málo vody, doma sa jašil a po odmeraní mal 37,3 (už po odčítaní). Dali sme mu napiť vody a do 45 min. bol bez teploty

paola.o1
12. feb 2010

ahoj my to mavame tiez a uz dlho dlho. vobec neviem z coho to je, ani dr nam to nijak nevysvetlil. ale presne ako pises, po odcitani ma maly teplotu napr. 37.8 a o hodinu nema teplotu a o dve hodiny ma zase 37.8 nechapem

mimi198
autor
12. feb 2010

ja som este tak rozmyslala ze ci to nemoze byt aj so zubkov. tak ze to skace a je to take vselijake. aj teraz som mu merala a ma zvysenu 37.4 po odcitani som zvedava kolko bude mat pred spanim este. no proste som s toho tiez na nervy lebo kazdy den nic ine nerobim len mu kontrolujem teplotu a snazim sa prist na to cim to je. uz sama neviem kedy je teply alebo nie je. lebo niekedy nema ani celicko teple a ked mu odmeriam ma teplotu keby som to nekontrolovala a nemerala mu tak to ani nezistim. lebo vacsinou prvy signal u matiek byva odmerat teplotu ak sa zda teply, he no a niekedy sa mi zda teply a zase teplotu nema uz som s toho maagor.

dadkaa
13. feb 2010

Moja dcerka ma bezne 37 teplotu vecer alebo na obed pred spanim, ja to pripisujem tomu ze je unavena, tak sa jej ta teplotka zvysi. Ako malemu meras teplotu okrem teplomera??? lebo ak len chytis čelo rukou to neucitis, ja skusam mojim čelom na jej čelo alebo dam pusinku na čelo a vtedy ak je horuce iba meriam teplotu. ak ti to ulahci aby si nemusela stale merat teplotu, ruky su chladnejsie tak preto skresluju. dufam ze som pomohla.

mimi198
autor
13. feb 2010

No ja tiez davam pusu na celo alebo zase líca na jeho celo a tak vselijako uz. a citis jej tych 37 stupnov? myslim celom. lebo ja naozaj niekedy ked mu dam pusu na celo tak ho necitim tepleho a ma.

dadkaa
13. feb 2010

no nejak to neriesim ked ma teplotu tych 37, iba ak je viac a to uz citim. sirup na znizovanie uzivam az ked ma nad 38,5.

itinka123
18. feb 2010

Baby prosim pomozte mi !!! okrem paralenu mate aky najrychlejsie a zaroven najsetrnejsi sposob na zrazanie teploty. Maly ma ukurat 39 a to som ho pred hodinou sprchovala vlaznou vodou....znizila som mu ju,ale zas je vysoka. o 14.00 som mu dala cipok a tam pisu, ze najmensie rozostupy by mali byt 6 hodin.prosim poradte.dakujem

paola.o1
18. feb 2010

ahoj ja davam ten paralen sirup kazde 4 hodiny, alebo striedam s panadolom a zabaly vlaznym uterakom

katka.m
19. feb 2010

Môj mladší mal vždy problém so zrážaním teplotky. Mali sme v 3. týždni stafylokoka aurea, 6. chorobu už 2x, pri zúbkoch,po každom jednom očkovaní, na jeseň chrípku. Vždy teploty nad 39 a paralen alebo ibuprofen skoro vôbec nezaberali. Tak som posledne, pri tej chrípke skúsila octové ponožky. Bola to posledná vec, na ktorú som sa odhodlala, lebo som bola absolútne zúfala. Po 4 dňoch horúčiek mu teplota do hodiny zišla. Na 2dcl pohár vody dve pol. lyžice octu. Namočiť ponožku, nasadiť a na vrch ešte jednu suchú. Nechať do 20 min., po 20 min. zopakovať. Ja som neverila, ale zo zúfalstva skúsila a zabralo.

itinka123
19. feb 2010

baby dakujem velmi pekne za rady 🙂