Za akú dobu sa vaše detičky naučili na nočník?
@petra098 druhy den je strasne skoro, vytrvaj aspon tyzden
Vek dieťaťa?
No, aj ja som dúfala, že to pôjde rýchlo... Ale moje dieťa si samé vyberie plienku a naháňa ma s ňou, že ju chce🤦♀️a dobre si uvedomuje, že má chodiť na serblik, vo vnútri mu to už aj ide, no vonku sa mi vždy pocikal... Má čerstvé 2 roky🤷♀️
Ani jeden nechodil. Rovno na wc. Bedala som plienku a tym dnom boli bez problemov odplienkovani. Prvy mal 2.5, druhy dva aj stvrt. Ake je stare dieta? Ak pod dva aj stvrt, vybodla by som sa na to
Druhý deň??😅 u nás to celé trvalo tusim aj tri mesiace keď to naozaj pochopila 😅🤦♀️
rocne dieta nevie co je serblik, ani to nechape, a ty "places", ze skusas s nim druhy den a nejde to???
to nemozes mysliet vazne... Ale ako vtip je to dobre, vazne.
Hod sa do klidku, vyloz nohy a neries.
Dieta dozreje aj same. A hlave musi vyzriet a dozriet jeho nervova sustava, a to je vacsinou niekde medzi 2 a 3 rokom.
Naco trapis dieta a seba tiez a vyrabas si zbytocny stres??? Akoze fakt nechapacka...
@petra098 ešte rok počkaj🙂
@poslednepogo rok mi už príde veľa myslím si že do roka a pol by už dieťa mohlo chápať ☺️
Ked si to zacal uvedomovat, na treti den bez nehody, mal 2roky a 3mesiace
Fuu, jeden rok ma len? No, tak s takym skusenost nemam. Moje deti boli odplienkovane az par mesiacov po druhych narodeninach. Prva pochopila na druhy den, o co ide. Deuha az na piaty a dokonca kakanie az na 20. den. Obzvlast ak prva bola dcera a teraz syn, jooj, to nepojde tak lahko u chalana podla mna. Skusajte par dni, ale dajte mu cas
My sme nikdy doma nemali NOCNICEK...🤦♀️mali sme nocnik a ten zacal pouzivat vedome sam od seba ked nemal ani dva, po druhych narodeninach uz ani v noci nepotreboval plienku.
Par mesiacov po 2. narodeninach pocas 3-4 dni. Vedela si stiahnut gatky, vedela povedat, ze pisa, bolo leto tak sme to vyskusali inak ma nejako nevzrusovalo, ze nosi plienku a mam pocit, ze ked mala rok, tak mi neprislo, ze zrovna ist na nocnik je nieco, co v tom veku potrebuje a zvladne, ale tak to bola ons.
@petra098
Asi by som neocakavala, ze sa definitívne odnauci za nejaký týždeň. Pekne by som pravidelne posadzala na nočník naďalej. Po prebudení, pred spaním.... počas dňa niekoľko krát. Potom sama uvidíš, že bude plienka čoraz častejšie suchšia. Len neprestavaj posadzat. Moja dcéra sa definitívne odnaucila, aj počas noci v 16mes. Bez nehody. Asi od roka som ju nechavala doma bez plienky. Nočník bol pre ňu absolútna samozrejnost. Neskôr jej tie plienky už tak vadili, že jedného dňa povedala, že ich nechce a bolo. Ani cez noc.
@petra098 u oboch to trvalo niekolko mesiacov :-/
Kam sa ponahlas? Ja som mojej plienku vzala ked mala 2 a pol roka, 3 dni trvalo, kym to pochopila a odvtedy sa stala nehoda len vynimocne....
@petra098 Naucil sa chodit na nocnik za jeden necely den ked mal 2.5 roka.
Velmi som sa na to pripravovala ale nemohlo to byt jednoduhsie. Rano som obliekla len nohavice a vysvtlila ze odteraz cika a kaka do nocnika. Pocikal asi 5 nohavic, vadilo mu to. Prvy krat sa vycikal do nocnika poobede a odvtedy tam chodi. O niekolko mesiaocv neskor, som prestala davat plienku na noc, ked mal tyzden rano suchu plienku a on sam ma poziadal aby som plienku nedavala.
Kludne dcerku zoznam s nocnikom a nechaj jej ho nech sa s nim hra, ale este je priskoro. 11 mesiacov je skutocne rekord.
@petra098 pytas sa nazor, tie si dostala, 99% ze do min. 2 rokov dietata mas kopa casu. Ale ty si aj tak ides svoje, lebo ty si myslis. Tak naco sa pytas, ked sa teda vacsinovym nazorom a radami nemienis riadit, resp. ani nemienis ich zvazit, zeby si svoje konanie poznemila, ci odlozila? Tak si rob ako uznas za vhodne. Diskusia je potom zbytocna,
Ja s bratom sme boli odplienkovani v roku metodou - pocikam sa bez plienky dostanem po riti. Vraj v priebehu dna nas takto odplienkovali (vela placu samozrejme). Dnes sa ako mama len so zdvihnutym obocim divam na mojich rodicov ked sa tym chvalia a mna sa mama stale vypytuje preco nedavam na nocnik. Ma len 17 mes, ma este cas a ja som leniva. Na nocnik si sadkat vie, zatlieskame si pochvalim, ukazujem mu ze tu sa robi pisi-pisi (ukazujem mu na pipika ked tam sedi, potom si nanho ukazuje on. Asi zatial prd rozumie, ale hrame sa tak). Zatial nam to tak staci 😁

Keď dozrel čas a uvedomoval si, že bude pisať, kakat tak bol odplienkovany za par dni. S nocnikom sa nikdy neskamaratil, chodil rovno na WC. Mal asi dva a pol roka