Zdrobeniny pri rozprávaní sa s deťmi
Žienky dá sa prosím vás nejako odnaučiť svokru aby sa maznala pri rozprávaní s deťmi? Momentálne prerabaju svokrovci dom tak na istý čas sú u nás. Už sú u nás týždeň a svokra sa rozpráva s deťmi štýlom ideš papinkat? Robiť ham ham? Ako si sa vyspinunkal? Nechceš ísť spinuškat? Choď si trosku babaluc. Koľko si po škole babaluc? ( ležal). Na obed mame kuriatenko s ryžkou a trošku ho osolenkame. Keby sa tak rozpráva s ročnou dcérou okej prežijem ale 6 ročný syn pozerá ci je babka v poriadku a 5 ročná dcéra tak isto. No a keď sa mňa dnes poobede opýtala ci si dám kavinku s kolačinkom tak to bol strop. Aj ja aj manžel aj syn ju už prosil nech rozpráva normálne ale ona že nie niekde čítala že je dôležité používať rôzne tvary zdrobnenim pri deťoch. A ja už týždeň počúvam jak je vonku teplúčko môžme ísť na prechadzôčku ako pôjdeme brm brm a robiť ham ham na obedík bude polievočka a panenôčka zo zemiačikom ktorý sa piekol v trúbenke večer sa kupenkať potom na chvíľonku babaluc a hajinkat a ráno zase brm brm do škôločky a školičky. Doteraz takto vôbec nehovorila zrazu akoby sa prepla. Fakt neviem ci vydržím toto mesiac počúvať mate niekto podobnú skúsenosť? Ja som už na prášky z toho. Momentálne išla s deťmi sadinkať mrkvičku a hrášoček do zahradôčky. Dá sa jej nejako rozumne vysvetliť že fakt sa takto s deťmi nekomunikuje?
Dobre to dopadlo😁😅 ...ale muselo to ísť pekne na nervičky takto hovorenkať 😉
@pinkgirl každú vetu som si v hlave najskôr zdrobenkala a aj tak som veľa krát povedala normálne slovo alebo som sa zakoktala som rada ze už to mám za sebou 😂
Na paraaaaadu🙂
😂😂😂 tak vam blahozelinkam a prajem dobre vztahy aj na dalej. Mate super priveh do rodinneho albumu. Krasny vecer / den

Dopadlo to teda takto. Dohovor nepomohol tak sme všetci začali rozprávať ako ona. V nedeľu som jej popriala dobručke ranečko a na ranajočky ponúkla chlebíček zo šunčičkou a s vajičenkom a masielenkom už divne na mňa pozerala nato jej hneď muž povedal celodenný program že pôjdeme do mestíčka na vyletiček a na kavinku s kolačinkom do cukrárenky takto sme fungovali do dnes rána kým uznala že to znie strašne divne a sama prestala. Som rada ďakujem vám za každú reakciu.