icon

Zobrali vám vaše neočkované dieťa do škôlky?

anicka766
26. okt 2017

.

nelinka2009
27. okt 2017

@veronicka88 no ja keby som bola doma, tak nechodi, to co ju tam naucili by sme zvladli aj dima a nenaucila by sa aj kopec negativneho a to nehovorim o chorobnosti, kedze ucitelky ani len niesu schipne vyveteat triedu, udajne aby deti nevyskakovali z okna

veronicka88
27. okt 2017

@nelinka2009 chorobnosť je v škôlke normálna,stretne sa s bavili s ktorými doma nie.u nás to trvalo pol roka.teraz je už kľud.ja som sa s učiteľkou proozpravala a povedala jej časť mi vadí a keď sme to povedali viacerí tak sa stala naprava-deti si napr.u nás neumyvaju zuby pred spaním vďakabohu menili si kefky a podobne.je to o komunikácii všetko sa dá keď sa chce.

nelinka2009
27. okt 2017

@veronicka88 tato tema je ale o inom... O tom, ze nemoze byt dieta diskrimonivane a vyradene zo skol systemu len preto, ze nieje ockovane. Rada s tebou pokecam o svk skol systeme ak chves napis ip. Proste toto su nazory nasich mam co vy tu prezentujete, len preto, ze nieste ochotne zabojovat za zmenu a je pre vas istejsie a pohodlbejsue zviest sa s davom. Sama pises, ze vsetko zaplatis aby sa dueta v skolje malo dobre. Mas teda strach pidovne ako zakladatelka, ze ak by si vycnievala z radu, tak by tvohe dieta nedostalo adekvatne vzdelanie a starostluvist??? Ak by su napr beuhradila zrps... Pozerali by cez prsty a vyvesili ta na tabulku hanby...??? Toto vola po zmene len narod este nedorastol.

bluka2
27. okt 2017

@veronicka88 Aj u nas bola prva zima sama casto nejaka nadcha, druha zima uz nic tusim, presne. Fuha, kefky? To si neviem predstavit, ze to niekomu vobec nepadlo. ved jasne, ze im napadne menit si to. v nasej skupine si v kuse menia topanky

nelinka2009
27. okt 2017

@bluka2 ti to pride divne umyt zuby po jedle a pred spanim???

bluka2
27. okt 2017

@nelinka2009 V skolke? 2x denne rano, vecer sa ti zda malo?

nelinka2009
27. okt 2017

@bluka2 ano zda... Pokecaj so zubarom o tom... To je zas len taku postkomunisticky pozostatok... Rano a vecer zuby umyvat

bluka2
27. okt 2017

Zaujimal by ma teda aj nazor ostatnych, aj ked sme mimo temu a aj ked postkomunisticky pozostatok to vo viedni urcite nebude

veronicka88
27. okt 2017

@nelinka2009 naučila som sa v živote sa neobhajovat.a tak sa nebudem ani pred tebou.ja som tá posledná ktorá ide s davom.strava,obuvanie a všetko to dookola nebudem sa rozpisovať lebo už úplne uhybame od témy...napíšem ti len toľko,bojovať bojujeme aj my v škôlke dokonca aj učiteľky vramci svoje chuťové možnosti ale kým si volíme to čo si volíme hore zmena nenastane môžeme sa aj na hlavu postaviť a štrajkovať po celom Slovensku.mozes zmeniť svoju škôlku,diskusiou,kompromismi.a keď tak urobíme všetky nie nátlakom potom to pôjdem všade.moje dieťa má na obedy aj kus kus,aj cícer aj pseno aj ryby a pochvaľuje si zakaždým keď príde zo škôlky.naucil sa jesť polievky a pomazánku,zapečené zeleninu.to by som nikdy bez sily kolektívu doma nedokázala.ja sa s ním zvládam aj učiť,aj sa hrať keď sme doma.a teda vidno že ma nepoznáš,dav a ísť s davom je to posledne čo robím ja.avsak naučil ma život aoja škola že nátlakom sa nedosiahne nic.treba rozprávať a aj rodičia musia niečo robiť nielen učiteľky.nase deti trávia v škôlke a škole 75% dňa.stoji mi zato ozývať sa a diskutovať.ked vidím výsledky.a čo sa peňazí týka naši opravili okna,vynovili nakomplet ihrisko aj interiér triedy.ja neľutujem jedného eura čo som škôlke dala. Príde ti to divné?ja vidím kde idú peniaze máme ako rodičia prístup keď požiadame ku bločkom,fakturam.a ver mi švagriná mi robí ekonomiku na škole pod ktorú spadá Naša škôlka,info mám z prvej ruky.

nelinka2009
27. okt 2017

@veronicka88 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏 plne suhlasim len potom preco je problem ak niekto svojmu novo prijate drobcovi do skolky prinesie 5000€ preco ta to pohorsuje???

veronicka88
27. okt 2017

@nelinka2009 mňa to pohoršuje?mňa pohoršilo že si sa vyjadrila absolútne mimo témy,nikto sa nepýtal na príspevky v škôlke,ani na nejaké peniaze ani na nic.autorka príspevku sa pýtala či jej vezmú neočkovaný dieťa do škôlky.a ty si napísala nejakú sumu a úplne mimo témy ihneď prvý príspevok.preto sa k nemu vyjadrili aj ostatné baby.to je všetko.pekny deň ti želám.

nelinka2009
27. okt 2017

@veronicka88 preroze to o tom je... Nikto nebude riesit ocko neocko, ale s kapacitnych a aj inych dovodov su uprednostnovane deti rodicov, ktory maju co skolke ponuknut...

marlenka222
27. okt 2017

@veronicka88 ratam ze za vsetko mozem ja lebo trepem a lebo som si dovolila povedat ako to u nas chodi 😀 inak ja sa pohybujem na tenkom lade a pomaly ma udaju za realitu. Pritom same mamicky tu napisu ze daju aj 5000€ len aby sa ich dieta dostalo bez problemov.

nelinka2009
27. okt 2017

@marlenka222 ano zacalo to tebou a tvojim nazorom o neockovani... Bol to priklad z praxe tak to proste je... Je jedno ocko neocko... Skolky peniaze nemaju a ak chce skokka aspon yrosku modernizovat, popripade detom dopriat cokolvek potrebuje financie... Od rodicov, ak niekto ma a da, tak riaditel pri prijimani neriesi, ci je dieta ocko a ci neocko... To je len vyhovorka

gugu56
27. okt 2017

Áno vzali

nelinka2009
27. okt 2017

Same pisete, ze do skoljy peniaze strielate a este rady... Vzdy to tak bolo no sa samo, ze sa uprednostbi dieta rodicov, ktori daju viac... To je ale uz tam hore ako spominala @veronicka88 takze neprijatie dietata,s ockovanim nema a ani nemize mat nic spolocne

nelinka2009
27. okt 2017

@marlenka222 pozri aj @gugu56 ti pise, ze prijali bez problemov neocko

veronicka88
27. okt 2017

@nelinka2009 gratulujem.konecne si sa vyjadrila k téme.aj mne moje dieťa vzali úplne bez všetkého.akurat si pani učiteľky ktoré sú striktne za neodpustia poznámku,ale to ma nwstve,takých mám v okolí veľa ľudí.naucila som sa s tým žiť.;)

gugu56
27. okt 2017

Áno vzali a mali sme aj na prihláške napísané,že neockovana a nasa mala nie jedina v škôlke neockovana.

veronicka88
27. okt 2017

@nelinka2009 ale je aj možnosť že sme sa nepochopili.kazdopadnw ja ti tvoj názor neberiem a ani ta nepredlsviecam o svojom.mali by sme ukončiť diskusiu lebo sa diskutuje úplne.mimo témy a jedno s tebou súhlasím.a to to že sa zakladateľka na niečo pýtala a už ju začínajú strašiť.ale rada som pokecala.este raz pekný deň.

nelinka2009
27. okt 2017

@marlenka222 nepisem, ze som dala, pisem, ze ak by som dala... Tak je jedno ci je dieta ocko a ci neocko... Kapacita nepusti... A ak chce mat istpru prijatia, tak treba inym sposobom a vobec to nemusia byt peniaze (zaxila som, kde otec stavbar mal dieta prijate aj ked neockovane 3 rocne, lebo skolka potrebovala vynovit) a dieta 4 rocne v tej istej skolke prijate nebolo aj ked bolo ocko... JEDNODUCHO ROZHODNUTIE JE NA RIADITELOVI

viskupovaandrea
27. okt 2017

@anicka766 Ano zobrali dcerku a uz cakaju na syna 😄( ten ide az buduci rok do skolky)
Najlepsie urobis ak sa pojdes informovat do skolky ci beru neockovane dieta.... Viem ze jedna sukromna skolka bere neocko deti Best Friends Kids Club v Trencine je to anglicka skolka. Neviem kde zijete tak musis sa ist informovat do skolky v tvojom okoli 🤔

alicka850
27. okt 2017

@evittam uz vidim, ako sa zriadovatel trasie riesit Tvoje neprijate dieta na ukor prijateho s nesplnenymi podmienkami. Je to len utopia, aj ked podla spravodlivosti by to tak malo byt.

evittam
27. okt 2017

@alicka850 To si myslíš len ty. Mam ine skusenosti. Ale nazor ti neberiem.😉
Keby mne nevzali dieta do skolky a splna vsetky podmienky a dozvedela by som sa,ze vzali napr.po znamosti ine dieta,ktore nesplna co i len jednu podmienku tak ver tomu,ze maju problem.😉

nelinka2009
27. okt 2017

@alicka850 no ja,som to zazila, ale teda slo o to, ze boli deti mimo trv pobytu prijate a moje nie... Bordel k zriadelovatelovi som sla robit den po 3 narodeninach dcerky... A hanbim sa, ale vyhrazala som sa mediami a udala som pat mimoba mamiciek co tu deti prijate mali.... No to bo 21.12 a cuduj sa svete uz 8.1 nastupivala mala do skoljy, bez uplatky, bez dokoncenych ocko( zo zdrav dovodov...)bolo to rychle, len sa clovek musi pobit za svoje prava

evittam
27. okt 2017

@nelinka2009 Presne tak. Netreba len "držať hubu a krok"....😉

alicka850
27. okt 2017

Do statnej skolky beru, na ziadost nam doktorka pisala, ze je ockovany. Nehralo to ziadnu rolu, nevzali nas pretoze nemal k 1.9 dovrsene 3 roky. Do sukromnej to bola prva otazka- ci je ockovany, nakolko zaujemcov bolo tolko, ze si majitelka moze vyberat. Kedze sme ockovani, zobrali, keby sme neboli, pravdepodobne by uprednostnili inych zaujemcov.

marlenka222
27. okt 2017

@nelinka2009 a o com sa prosim ta hadas ked som ti napisala priamo ze rozhodnutie zavisi od riaditela? Ak chce a dieta neprijme,najde si dovod aj keby traktory padali. 😂 jasne a postupi podnet na zriadovatela ktory s prijimanim deti ma cisty prd. Moj nazor o ockovani a neockovani bol a stale je ten ze lekarka vpisuje na prihlasku ze je dieta ocko\neocko. Ak ucitelkam\ riaditelovi nebude voniat ze je neocko, ci uz z kapacitnych alebo osobnych dovodov, daju ti na papier aj 5 roznych inych dovodov preco ho neprijali a ano vtedy tvoja reakcia bola vytiahnem 5000€. Ked mozes daj. Ale nie riaditelovi ale na ucet skolke, aby z tohp vazne skolka.nieco mala 😀😝

nelinka2009
27. okt 2017

@marlenka222 po mojej skusenosti zo stat skolkou tam uz dieta nikdy v zivote osamote nenecham, ale nevudem zakladatelku zbytocne strasit... Tato tema nieje o tom. Pisala,si to, ale najprv inak si precitaj svphe prve prispevky.

ema234
27. okt 2017

@nelinka2009 nam lekarka zapisala do papierika do skolky, ze sme riadne zaockovany