Zobrali vám vaše neočkované dieťa do škôlky?
.
@nelinka2009 uz vidim rodica, ktory ide slahnut 5000 za dieta aby ho dal do skolky 🙂
@ema234 no ja som tiez neni za, to uz si zavtie prachy vybavim sukromnu a kvalitnejsiu platenu... Ale picula som, ze tu to bezne ide cca 2000€ a dieta je prijate, ze menej sa ani neoplati davat
@alicka850 strasne dlho uvazujem ci na teba reagovat, lebo viwm co sa tu strhne, ale prepac uz do prefu... Preco by mna ako rodica dietata, ktore tri roky dovrso malo zsujinat, ze ty si sama? To ja som ti yen osud vybrala? Ci moje dieta? Ani len to tvoje si ho same nevybralo... Za to, ze ty si nestastne vybrala biootca, ocakavas nejake speci ulavy??? Fuj som svina, ale v yej chvili by si sla dolu aj ty. Ja som s uz MUSELA VRATIT DO PRACE, mamu mam tazko choru a muz bol na zahtanicnej misdi, v podstate som s nou tiez bola sama... Len sa tu na to nestazujem a ani necakam ohlad za to... Chcela som len to, co mne a mojej dvwte pravom patrilo.
@cecilia68
Byvam tam, kde su uplne jasne kriteria pre prijimanie a tiez elektronicka evidencia, takze riaditelka si nemoze sama od seba povedat, ze nezoberie pre plny stav, lebo ma svoj sukromny nazor.
A ked uz spominas hystericke mamicky; osobne som zazila jednu, ktora hned na prvom stretnuti vykrikovala, ze neockovane deti nemaju co robit v skolke, lebo nakazia jej dieta. Riaditelka jej odpovedala, ze ona otazku ockovania ci neockovania neriesi, dolezite je, aby rodicia nedavali do skolky chore/infekcne deti. A ako to bolo dalej? Vykrikujuca mamicka bola z tych, ktore velmi radi davali zjavne chore dieta do skolky a nie raz ju museli ucitelky upozornovat, ze nie je zdrave a ziadat ju, aby isla k dr.
@nelinka2009 je tema, kde nenadavas na skolstvo? Furt vsetko stocis na seba a svoj pohlad na vec a nic ine si nepripustas
jaaaj, konecne som to pochopila aj ja - ak moje dieta nesplna podmienky na prijatie do skolky a to konkretne kvoli nedovrsenemu veku, pretoze nema 3 roky k 31.8., co je jedna zo zakladnych podmienok, tak pockam do jeho narodenin a nasledne pojdem robit poriadok k zriadovatelovi a budem trvat na tom, aby vyhodil jedno z deti, ktore napr. bolo prijate z inej mestskej casti pripadne s trvalym pobytom mimo mesta, alebo mama ktoreho je na materskej ci rodicovskej alebo si najdem akykolvek iny dovod. a aj ked mi to dieta potom do skolky zoberu, tak budem nadavat aka to je otrasna skolka. vsetko je o ludoch a ich pristupe, ale do oci bijuca tupost ma neprestane udivovat asi nikdy
@bluka2 čo si má opraviť v mozgu.... Nechápem, prečo tak blbo reaguješ.... Ak nesúhlasíš s niekoho názorom napíš to slušne.....😉
@zirafkasaska Tak ja ti to napíšem takto:
Ak moje dieťa dovŕši 4roky v decembri 2017, ja mam prácu -konecne-od septembra (lebo rok predtym som nemohla ist do práce,lebo samozrejme mi dieta do škôlky nevzali kvôli veku) a vezmu dieta, ktoré ma 3roky v novembri 2017 a jeho matka je doma na MD alebo RD tak ano, budem to riešiť....😉
@evittam budes to riesit aj v pripade, ze tvoje dieta do skolky nastupilo v septembri 2017 a vadi ti, ze tento rok je viac miest ako minuly rok alebo iba v pripade, ze tvoje dieta do skolky od septembra 2017 nezobrali a ty vies, ze zobrali dieta mladsie od tvojho? lebo to su 2 rozdielne pripady
@zirafkasaska Jasne som to napisala. Nevidím zmysel tvojej otázky. Prečo by som mala riešiť čo nevzniklo?! Preco by som mala riešiť problemy iných?! Za mna ich tiez nikto neriesi.
@evittam nenapisala si to jasne, preto sa pytam. predpokladam, ze by si to riesila v pripade, ze tvoje dieta do skolky nezobrali, ale mladsie ano a to aj napriek tomu, ze ma mamu na MD/RD. ja hram s kartami, ktore mam, nie s tymi, ktore nemam. ale bohuzial, poznam aj maminy, ktore dokazu riesit aj ten druhy pripad :(
@zirafkasaska No ja som to napísala úplne jasne. 😉 A naozaj nemam dovod riesit situáciu, ktorá nenastala alebo nenastala alebo nebodaj riesit situacie inych. Ako som uz tiez dosť jasne napísala.
*alebo nenastane
@zirafkasaska ak si nahodou narazala na mna, tak nie, nikoho kvoli nam nevihodili ale kvoli mbe otvorili dalsie dve triefy v inej skolke tu pri nas, najstarsich prestahovali do volnych tried blizkej skoly a otvorilo sa tym detasovane pracoviski, ktore patrilo k skolke a bolivschpni nakoniec od januara prijat nielen nas, ale aj dalsich 45 deti cuduj sa svete... Ale mas pravdu, vsetko je o ludoch a vsetko sa,da, ked sa chce.
@ema234 vsak to schcalne taky priklad, to len poniektore nepochopili za,5000€ bude chodit rok do sukromky a je to
@nelinka2009 a z akeho dovodu ak sa mozem opytat
@nelinka2009 prepac, ale otvorenie 2 tried v skolke sa neda zrealizovat za necele 3 tyzdne a navyse v case vianocnych sviatkov, takze to nebolo kvoli tebe. otvorenie muselo byt pripravene davno predtym a len si mala stastie a bola v spravnom case na spravnom mieste.
ano, vzali, do mestskej, bez problemov, dokonca 3r. mal az v oktobri....
@zirafkasaska no tak ja som davala prihlasku na,skolku 1, a 3.1 mi volala pani riaditelka zo skolky 2, ze vsetko sa pohlo spravnym smerom, nemam mat starosti, len zbehnut k lekarke a dat si potvrdit dalsiu prihlasku( netusim na co, ked uz jednu mali) a ze na skolje 3 nasli moznost a otvoria dalsie dve triedy... Ako na tej prihlaske mi dr ocko ani nespominala, ci sme, ci niesme. Nenapisala tam nic. Bola som tam bez malej, bachla peciatku a podpis a hned odtial som sla do tej skolky 3... Mm kvolivtomu priletel na dovcu, aby sme tam sli spolu, pokecali sme s pani riaditelkou... A hned nam povedala, ze mala je prijata a 8.1 zaciname adaptacny proces.... Tak neviem, ale viem, ze keby som nemala podporu v kolegoch a nasa pani riaditelka z prace by tam nesla so mnou, mozno by som ani nemala odvahu, tak vriesjat 😁😂😁😂
@nelinka2009 5000€ uplatok? Ak mas taketo vedomosti, mala by si kontaktovat policiu nie o tom sirit drby na nete lebo ta PZ skontaktuje same 😉 Btw syn ma uz 3 skolku a do ani jednej sme nic nedavali ani od nas nik nic nepytal. A kedze byvame v rovnakom meste a myslim, ze aj stvrti, tak bezne to asi nebude.
@xxxkatka bol to priklad... Citaj poriadne
@nelinka2009 "Ak dpjdem s 5000€ tak pani riaditelka sa posklada a vezme aj infekcne chore" "Lebo tu v ba bezna prax, prijate to dieta, ktoreho rodicia daju viac... " "Nikto nebude riesit ocko neocko, ale s kapacitnych a aj inych dovodov su uprednostnovane deti rodicov, ktory maju co skolke ponuknut..." "Bol to priklad z praxe tak to proste je... Je jedno ocko neocko... Skolky peniaze nemaju a ak chce skokka aspon yrosku modernizovat, popripade detom dopriat cokolvek potrebuje financie... Od rodicov, ak niekto ma a da, tak riaditel pri prijimani neriesi, ci je dieta ocko a ci neocko... To je len vyhovorka" atd. Este nieco?
@nelinka2009 "Ale picula som, ze tu to bezne ide cca 2000€ a dieta je prijate, ze menej sa ani neoplati davat" Opakujem, ak mas taketo vedomosti, treba ist na PZ.
@xxxkatka to, ze som nieco poculs, co sa povazuje za beznu prax mam ist hlasit na policiu😇🤔???
@xxxkatka no rada pojdem, ak to pomoze... Ale kedze mam okolo seba dost ludi, co pracuju v ozbrpjenych zlozkach, tak viem, ze ma len vysmeju... Samo, ze pred policajtami to poprie aj jedna a aj druha strana
.. Ale uz moc odbocujeme od temy, ze ano...
@nelinka2009 si hrdinka len na MK,vieš len nadávať ako je všetko zle,ale nespravis nič,aby si to zmenila. A ta tuposti čo si zadrela,že vďaka tebe za 3 týždne zriadi niekto detas.triedy...ach ja
@xxxkatka neviem z akeho dovodu ma urazas, ale asi mas tazky zivot respektujem to,,, nie niesom hrdinka, som len matka ktora sa pobla za sovje dieta nedala sa stiahnut davom a neboji sa verejne povedat ako to je... keby bolo takych viac, tak by to ani nebolo...

@evittam a co sa budes s nimi sudit? Alebo posles do skolky kontrolu? A ked Ti to dieta potom vezmu, ako budes vychadzat s ucitelkami, riaditelkou. K tomu Ti napisem tolko z vlastnej skusenosti- ked nastupovala dcera mala 2 r a 9 mesiacov. Nesplnala teda kriterium. Napriek tomu mi ju riaditelka vzala, lebo som bola samozivitelka a sukromne jasle by som po ukonceni RP neuplatila. Dodnes som vdacna, ze sa nenasiel ziaden z rodicov, ktory by to isiel riesit na zriadovatela. Dnes chvalabohu uz na to mam, aby som synovi tu sukromnu zaplatila a tak som sa nad to povzniesla, ze ho neprijali a prijali ine rovnako stare dieta, ktore to mozno potrebuje viac. Niekedy sa treba pozriet aj na inych, nielen na seba.