icon

Zobrali vám vaše neočkované dieťa do škôlky?

anicka766
26. okt 2017

.

nelinka2009
28. okt 2017

@xxxkatka a pani ucitelka... tak uz vieme preco ta mudrost...

xxxkatka
29. okt 2017

@nelinka2009 dakujem, ze si nam vsetkym otvorila oci a povedala nahlas, ze na Sk je problem so skolkami, inak by sme hlupo verili, ze problem so skolkami nie je, dokonca by si to mysleli aj mamicky, ktorym sa dieta do skolky nedostalo... btw ja nie som ucitelka, neviem, kde si tuto info nabrala, asi sa ti prisnilo...😀

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
xxxkatka
29. okt 2017

@kittykat22 ak vas nezobrali preto, ze nebol ockovany, tak porusili zakon, v zakone nie je uvedene, ze neockovane dieta nesmie byt prijate do MS. Dali vam to aj pisomne?

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
xxxkatka
29. okt 2017

@kittykat22 moj tiez nema MMR zo zdr. dovodov a zobrali nas bez problemov do vsetkych troch skolok... Ja by som sa s touto info obratila na zriadovatela, ze toto ti riaditelka povedala.

evittam
29. okt 2017

@kittykat22 S akym zakonom? Kde v zakone mas napisane, ze dovod pre neprijatie do skolky moze byt neockovanie? Poprosím konkrétny zakon aj paragraf, ďakujem.

evittam
29. okt 2017

@xxxkatka Presne tak.
@kittykat22 Takže preco píšeš klamstva o zakonoch keď bol problem len a len v postoji riaditela/ky a porusili zákon keď nevzali dieta kvoli neockovaniu.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
nelinka2009
29. okt 2017

@kittykat22 presne toto radi zneuzivaju, ze rodicia nevedia a veria im.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
pillipilli
29. okt 2017

Ahojte napisem moju skusenost. Takto to funguje v taliansku a som prekvapena ze u nas nie. Maly musel mat vsetky ockovania na 10 rozpisanych chorob. Normalne mi dali papiere a tam som musela zaskrtat ze vsetko sme absolvovali na SK. Teda prehlasenie,lebo ockovaci preukaz mi neuznali. Musela mi doktorka napisat na A4 kedy a na co bol konkretne ockovany ,s tym na preklad a odfaxovat na nejaky ich urad... Kazdy tyzden mi prisli postou dve obalky ,ze chcu to potvrdenie a ak ho nedonesiem tak maleho vyradia zo skolky. Cudujem sa ze tu to je takto a na SK nie.Fakt robili velke problemy a kebyze mu chyba len jedno ockovanie na konkretnu chorobu nemoze ist do skolky. Myslim ze to maju opatrene aj zakonom.

xxxkatka
29. okt 2017

@pillipilli a deti, ktore nemozu byt ockovane nechodia ano do skoly?

pillipilli
29. okt 2017

@xxxkatka neviem, moj musel byt na vsetko zaockovany. Nechapem to ani ja.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
teegreen
Odpoveď bola odstránená
emi16
29. okt 2017

@teegreen
Skolku a statnu

jvlo
29. okt 2017

Zobrali mi ju uplne bez problemov do sukromnych jaslí, štátnej školky a neskor aj sukromnej skolky zaradenej do siete MŠ.......nema ani jedno očkovanie.... Neočkovaných detí poznám viac a žiadne nemalo problém s umiestnením v škôlkach

teegreen
Odpoveď bola odstránená
pillipilli
29. okt 2017

@teegreen fakt to bolo na hlavu,kazdy den ma tam zastavovala riaditelka a mlela o ockovani. Uz mi to pripadalo ako by sme prisli na lodke s utecencami.

emi16
29. okt 2017

@teegreen
Ja som to vedela aj vtedy
Len Petrzalka funguje na systeme uplatkou, znamosti a nahodneho doplnenia
Kedze som nemala sponzorsky dar tak sa to tusim pomenovava
A ani znamosti
Ani som danu skolku nenavstevovala pred xy rokmi
A mala mi uz mala 4 roky
Tak som vsadila na nahodne doplnenie
Vecsi problem je umiestnit 4 rocne deta ako troj
Lebo doplnaju 2 kusy do druhacskej triedy
Nie 20 ks. ako trojrocne deti
Ako trojrocnu mi ju nevzali, lebo system
Tak som to potvrdenie priniesla

Ale to je jedno, lebo viem, ze niekt. mamicky robia peticiu aby neockovane deti nechodili do skolky

Kazdeho trapi nieco ine
Niekto dava ockovat aby deti nemal chore a boji sa choroby proti kt. ma dieta ockovane ?
Velka dovera
A niekto sa stara o blaho skolky, svojho vrecka?
A politikov zaujima tiez len ich "valov" ked seru na nedostatok miest v MS

A ked uz dieta prijmu, chcu ho vylucit, pretoze ste na materskej
A povedia vam do tvare, ze dovod da neprisposobila v kolektive

Aj to tu funguje

Ale v poho, lebo som pani riaditelke povedala, ze prinesiem potvrdenie zo sukromnej skolky kam chodila par mesiacov pred nastupom do statnej, kde mi tvrdili, ze mala nema problem s detmi, kolektivom s ma vysoke IQ

V tomto state je vsetko ok

xxxkatka
29. okt 2017

@emi16 uz som to tu pisala nelinke2009, ak vies o nejakych uplatkoch, smer PZ. Mne dieta vzali do 3 skolok v Petrzalke, bez uplatku ci pytania sponzorskeho daru a podobne. Vsetky 3 skolky statne. Do jednej sme davali prihlasku v 2,5 rokoch, do druhej v 4,5 rokoch a do tretej v 5,5 rokoch. Ale samozrejme, ak si na RD, su uprednostnovane deti pracujucich rodicov, to je hadam normalne.

emi16
29. okt 2017

@xxxkatka
Ja som mala aj zivnost!!!!
Skus robit zivnost s 2 detmi doma
A co poriesis na PZ?
Ano viem, ze pobrali 2 a pol rocne
Od jan a feb
Drzali miesta a od sept do jan
5 mesiacov mohlo ine dieta navstevovat skolku
Tak preco nie trojrocne
Ja som mala druhu matersku az ked mala dovrsila 4 roky
Ked mala 3 tak som matersku nemala
A patri to pod diskriminaciu ak ti dieta nezoberu pre matersku
To je tiez v zakone
Chodim medzi mamicky
Viem ako to funguje
A viem, ze tu bude na mna niekto ukazovat prstom
Uzite si
Ja som to odpisala teegreen
Aky som mala ja zazitok
A to ziaden koment na moju osobu nezmeni
Pekny den

nelinka2009
29. okt 2017

@emi16 navsimaj si pani ucitelku... Neda dopustit na tento ' supersystem' samo, ze UCITELke vzali bez uplatku
.. Bez daru bez... No bohuzial, alebo nastastie, nie vsetci mozeme, alebo musime pracovat v skolstve

nelinka2009
29. okt 2017

@emi16 👏👏👏👏👏 dakujem uz som sa zacinala citit ako blazon

xxxkatka
29. okt 2017

@emi16 moj chodil od 2,5 roka do specky, takze ziadne ine dieta by tam 5 mesiacov chodit nemohlo.

nelinka2009
29. okt 2017

@xxxkatka co je specka???

xxxkatka
29. okt 2017

@nelinka2009 este raz kde si zobrala, ze som ucitelka? Uz druhy krat sa ta to pytam, lebo nie som, tak by ma zaujimalo, kde si tuto facinu nabrala.

emi16
29. okt 2017

@xxxkatka
Nuz ked nato ziadne ine dieta nema
Asi ju navstevuje sam

nelinka2009
29. okt 2017

@xxxkatka no tak mozno nie ucka, ale pracujes niekde v skolstve, alevo niekto z tvojej rodiny...