icon

Zobrali vám vaše neočkované dieťa do škôlky?

anicka766
26. okt 2017

.

Strana
z8
nelinka2009
26. okt 2017

Preco by nezobrali? Ved na ockovanie sa pri prihlaske nikto nepytal, stacila peciatka od dr na prihlaske.

zlte_kuriatko
26. okt 2017

Neviem co je na tom pravdy ale pocula som,ze do nasej skolky neockovane dieta nezoberu. Ja ked som pred cca 3rokmi dceru prihlasovala tak dr. Do tych papierov co sme davali do skolky aj napisala,ze nie je ockovana na mmr. No vtedy to nebol este problem a prijali ju.

veronicka88
26. okt 2017

Sme tam jediní,ale vzali bez problémov...akurát si pri každej chorobe vypočujem dodatok že malý je neočkovaný...strašili kiahnami že aký bude príbeh...po troch dňoch už doliecujeme chrasticky...ja sa už len pousmejem a idem dalej

anicka766
autor
26. okt 2017

Zrejme asi zalezi od danej skolky a riaditela ci to akceptuje.

anicka766
autor
26. okt 2017

.

tin007
26. okt 2017

UPOZORNENIE: Neabsolvovanie povinných očkovaní nie je a nesmie byť dôvodom na neprijatie dieťaťa do materskej školy.

na str. 17 material Min. skolstva - Prijímanie detí na predprimárne vzdelávanie v materskej škole https://www.minedu.sk/data/files/5982_prijimani...

babulka82
26. okt 2017

Nam nasa dr.dopisala do prihlasky ze dieta neockovane .Aj ked neviem naco lebo skolka sa na to nepytala,asi mala nejaku potrebu to tam napisat.No riaditelka to neriesila sama povedala ze ju to nezaujma pokial neni infekčny.

maminuska
26. okt 2017

@tin007 to sa zrejme týka jaslí a škôlok ktoré sú zaradené do siete školských zariadení a poberajú nejaké dotácie. Súkromné škôlky a jasle , ktoré tam nie sú ťa jednoducho môžu odmietnuť.

emi16
26. okt 2017

My sme na prijatie do ŠŠ museli mat napisane na ziadosti ci ma dieta vsetky ockovania za sebou
A kedze som ju potrebovala umiestnit neohanala som sa zakonom
Sukromna je financne narocnejsia 😱

babulka82
26. okt 2017

Pokial nieje vyslovene v prihlaske kolonka o ockovani je na samotnom pediatrovy ci to tam napise alebo nie.A druha vec je ci to vobec riatelku skolky zaujma.Podla mna neockovane dieta nieje hrozbou pre kolektiv ale skor dieta ktore je infekčne a nedoliečene a to moze byt aj očko aj neočko dieta.S nami sa to nikdy nevlieklo každy to respektoval.

marlenka222
26. okt 2017

@nelinka2009 preco by nezobrali? Nedava nahodou lekarka potvrdenie ze dieta je schopne do skolky? Nasa lekarka k tomuto dopisuje priamo ze neockovane dieta a nakolko je deti na 1 skolku vela, je vyber. Prednost maju ockovane. Nie je to diskriminacia, je to volba rodicov.

marika39
26. okt 2017

Mne chodi uz druha do skolky a nikdy sa nas ani neopytali ci sme ockovani, boli aj kiahne , kadeco, a nikto to neriesil.

nelinka2009
26. okt 2017

@marlenka222 ale prosim ta to nikto neriesi ci ocko ci neocko hlavne trv pobyt a vek a potom uz kto kolko da z rodicov... Ak dpjdem s 5000€ tak pani riaditelka sa posklada a vezme aj infekcne chore

marlenka222
26. okt 2017

@nelinka2009 jasne daj aj 10000€ ale potom nehovor o beznom postupe brani dietata do skolky. To na co nejake potvrdenia? Takym ako ty by som dala aj zaplatit aj vlasy na hlave. Styl ved my na to na sprosyom Slovensku mame...

evittam
26. okt 2017

@anicka766 Nie,nezalezi od danej skolky a riaditela. Pokial je to štátna skolka tak nikde nie je v zakone uvedené,ze nesmu prijať neockovane dieta-je to protiprávne. Jedine co začalo cca pred dvoma rokmi je,ze na prihláške je treba uviest očkovaci status,kt.ale a prijatím ci neprijatim do škôlky nesmie mat nic spolocne. 😉

evittam
26. okt 2017

*s

nelinka2009
26. okt 2017

@marlenka222 kocky ti tu na to odpovedaju, ved citaj pozorne. Trepes sprostosti a zbytocne strasis zakladatelku len preto, ze ty si matka ockujuca a az fanaticky sa k tomu snazis dotlacit aj ostatne... Tak to proste je. Netvrdim, ze som pkatila, ale chodi to tak. Osobne uz sluzby slov. skolstva nikdy nevyuzijem, takze je mi to suma fuk, ale dieta NEMIZE byt odmietnute na zaklade neockovania... Ci potom neockovane deti nemusia bastupit ani zakl. skol. dochadzku???

marlenka222
26. okt 2017

@nelinka2009 nie ale zavisi to od riaditela vsetko, aj ked sa na hlavu postavis. Zavazi ci je dieta ockovane, ci na 30deti z ktorych 20 nastupuje v septembri do skoly, bude 20 patrocnych a 10 blizsie k veku 5 rokov alebo 3 roky. A jasne zavisi aj od toho kolko ktora mamicka chce chudakovi riaditelovi umoznit svoje rozhodovanie podmienit istymi darmi ale to sme potom u celej diskusie - ako kde v ktorej skolke predsa, niekde vezmu, niekde nie. A ja trepem? Zamysli sa nad tym, ci vlastne take matky ako ty, nerobia prave taketo nerovnosti. Ak by vsetky skolky deti brali rovnako, nebol by problem ani s ockovanim ani s vekom. Lenze mamicky od utleho veku potrebuju deticky podporovat a natlacat niekam. No nech ti to len dlho vydrzi. Kazdy problem za dieta riesit uplatkami. Garantujem ti ze v 10rokoch ti dieta bude robit take problemy ze sa z toho zblazbis. Lebo mamicka zoberie korunky a vsetko zaplati 🙄 to co je za utopiu?

evittam
26. okt 2017

@marlenka222 Nc nezalezi od riaditeľa ale od zriaďovateľa.😉 A nech mi len napisu do vyjadrenia o nevzati do škôlky,ze je to kvôli neockovaniu....

nelinka2009
26. okt 2017

@marlenka222 prosim ta zas co trepes??? Ja ti pisem aka je prax... A odkial ty vies aka,som ja matka??? A pozor, chodis po tenkom lade, lebo obvinovanie s korupcie a verejne ohovaranie moze byt trestny cin!!!

veronicka88
26. okt 2017

@marlenka222 zakladateľka témy sa nepýtala za akých okolností jej vezmú dieťa do škôlky vo všeobecnosti...stačí čítať s porozumením.vyjadrujes sa od veci k niečomu čo sa tu nikto nepýta.zacala si o úplatkoch...a nikto sa nepýtal koľko mám dať aby mi zobrali neočkovaný dieťa do škôlky...žiadna z nás tu zakladateľka netrafila dať úplatok aby jej dieťa vzali.napisali sme jej každá skúsenosť a ty si úplne od veci napísala za "ak dá xy eur vtedy sa dá hocičo,a že vyrába nerovnosti medzi rodičmi" neviem ako u vás ale u nás sú triedy rozdelené aspoň podľa možnosti maličké deti,deti staršie a predškoláci.

nelinka2009
26. okt 2017

@evittam by som z,tpho take prachy vysudila, ze moje deti studuju len sukrombe skoly a nebude ma to stat ani euro 😁😂

evittam
26. okt 2017

@marlenka222 Inak ty pekne trepeš uz v ďalšej diskusii. Prosim ta, najskôr si naštuduj problematiku a potom rad a vyjadruj sa k veci odborne.😉 Urobis sluzbu viacerým nielen sebe.

nelinka2009
26. okt 2017

@anicka766 NA ZAKLADE NEOCKOVANIA NEMOZE BYT DIETA NEPRIJATE A AK TI TO NIEKTO UDA AKO DOVID TRVAJ NA PISOMNOM VYJADRENI, POTOM KONTAKTUJ ZRIADOVATELA, POPRIPADE INSPEKCIU SKOLSTVA, MINISTERSTVO A POTOM MI PILOVICKU VYSUDENYCH PRACHOV MOZES DAROVAT.

evittam
26. okt 2017

@nelinka2009 Ja som nikomu nic neplatila, dcera ma na prihláške jasne napísané,ze nie je očkovana a "čuduj sa svete" chodi do škôlky a este od septembra nevynechala ani jeden den na rozdiel od jej ockovanych spolužiakov....
A to je u nas iný problém s miestami...

anicka766
autor
26. okt 2017

@nelinka2009 hahahaha mas to mat :D

anicka766
autor
26. okt 2017

@xxxxxnnnnn dakujem, ja vsak hladam nieco aktualne

evittam
26. okt 2017

@anicka766 Ved ti pisem "aktuálne"...

zirafkasaska
26. okt 2017

zalezi od konkretnej skolky, od rozhodnutia riaditelky a zriadovatela alebo ich dohody, osobne vo svojom okoli nepoznam neockovane dieta.
a verim, ze ten pripad neockovaneho dietata, ktore si maminka odmieta zobrat z nemocnice, pretoze je tazko postihnute, dopadne dobre a maminka sa k tomu postavi tak odvazne ako k rozhodnutiu o jeho neockovani a o svoje dietatko sa pekne postara.

Strana
z8