Zúrivosť 10 mesačného dieťaťa. Ako to riešiť?
Ahojte, chcem vás poprosiť o radu. už neviem ako ďalej na malú. malá je strašne zúrivá, ale úplne príšerne. neviem čím to je, ale plače takmer celý deň. resp. nie plače, ona sa stále hnevá, kričí, vreští a piští. chcem ju posadiť - ona sa celá zapre, neni možné ju položiť na zem, nakoniec ju musím dať na chrbát na zem - kope nohami, kričí, plače, nakoniec sa obráti na brucho a plače, chce ísť na ruky. to isté, keď ju chcem dať ľahnúť, alebo ju dať spať do postielky - tak to je úplne príšerné, kričí, piští - nevie zaspať bez toho aby bol niekto pri nej. keď ju chcem dať do stoličky a ona nechce, zase ten istý cirkus. keď ju chcem nechať len tak vyrevať - je schopná plakať aj pol hodinu, a nepohne sa z miesta - čaká kto ju vezme na ruky. proste plače a kričí a zlostí sa takmer celý deň - pokiaľ nie je človek stále pri nej a robí presne to čo chce ona. nemám možnosť ísť na wc - lebo hneď kričí, že odchádzam. nemôžem ju nechať samotnú v izbe aby sa hrala - nevie byť vôbec ale vôbec sama. prosím poradte ako mám na ňu ísť, som z toho nešťastná, z toho že furt plače, ale tiež z toho, že prakticky nemám šancu nič pri nej urobiť, lebo pokial pri nej nesedím na zemi a nepodávam jej hračky tak stále plače. ☹ idú jej aj zuby, a a j z toho viem že je podráždená, ale toto čo robí viem že na 100 percent nie je zo zubov, ale proste skúša čo si môže dovoliť, nemá vôbec trpezlivosť, nič ju nebaví dlhšie ako 5 minút. neviem ju naučiť aby vdržala trebárs kým jej zájdem do kuchyne pre čaj - aby hneď neplakala a nezlostila sa.
tak to ti verim,ze ti tiekli nervy.Mala neznasa asi od 6mesiacov svoju postielku ale ked ju mam uz plne nervy cez den tak ju dam do postielky dam jej tam vsetky hracky a idem sa napriklad najest alebo najest.Mala zacala revat tak som si povedala,ze ju necham vyrevat ale to sa nam iba zhorsovalo,preslo to do takej fazy ,ze som ju potom upokojovala okolo hodiny
ahojte, čítam že nie som sama čo má doma veselo.
ja som malého chcela naučiť spávať v jednu rovnakú hodinu, lebo už bolo nemysliteľné čo stváral. Bol unavený ako pes, plačkal, mrunčal pri akejkoľvek činnosti a nič sa mu nepácilo, ale spať nechcel ani za svet. Tak sme sa s mužom zaťali a šli sme uspavať. Trvalo to dva týždne, pokým v pokoji a bez plaču zaspal, ale teraz je to radosť uspavať. On mi v postielke nezaspí, či skôr ho do nej nemôžem dať keď je v bdelom stave, lebo spustí cirkus. Takže uspávam na posteli. Keď odbila siedma hodina večer tak som malého pred tým okupala, prebalila, obliekla a položila na postel. Kedže už vie chodiť a má vlastnú hlavu tak z postele zliezol a skrabkal s prstom na dvere aby som ho pustila von zo spálne. Odpovedala sa na tom iba "nie". Spustil rev, vyskusal to este 10xkrat, potom som ho ukludnila a položila na postel este si poplačkal, ale nakoniec zaspal. Potom každý deň, to bolo lepšie a lepšie. Ešte skusal, či ho nepustim, ale ked zistil že nie, tak sam prisiel ku mne (k posteli), vyložila som ho na nu, pomrvil sa a zaspal. Samozrejme po zaspaní, ho prekladám do postielky, keďze je dosť živý aj v spánku a pár krát poletel z postele. Teraz ho položím o siedmej na postel, lahnem k nemu, chvilu mi podzavoce, pomrví sa, či polozí, vzdá to prituli sa ku mne a zaspi. No báseň. Ešte ho naučiť doma súať na obed tak budem uplne spokojná, a potom budem riešiť ako do neho dostat nejak zeleninu, čo je zatím nemožné. 😠
no my takym posobom uspavame od malinkata.niekedy je to horšie ako toto obdobie že pri nom ležim aj hodinu ked konečne zaspi.inokedy je to tak fajn že zaspi do 10min.zvyknem hop ignorovat a potom si mysli že spi a zaspi aj on.ale v poslednom čase robi take veci že sa to ignorovat neda a vždy ho musim hrešit a tak vidi že nespim a uspavanie sa predlžuje.z postele nezlieza ale začas s postelkou hojdat chyti ju a začne sa na nej prevažovata mixovat ju.sto razi mu to zakažem ale ked ma možnost stale sa na nu obesi.už neviem ako mu dat na javo že to fakt nesmie.postielku som už lepil alebo sa cela vymykala a rozpadla. 😠
no tak sme sa vratili z tn do bb a nasa nervacka pokracuje 🙂 ja to vidim tak, ze je asi radsej vo vacsej spolocnosti, co jej vsak bohuzial nemozem u nas doma zabezpecit. inak dnes od rana to vyzeralo zase tak, ze som ju nemohla an na zem polozit, co tak nervacila. dala som ju k sebe do kuchyne kym som riady robila - madam celu dobu pistala a nezaberalo prihovaranie sa, ani hracky - proste chcela ist na ruky za kazd cenu. tak som zvedava ako to bude pokracovat
noo moja je to isté hlavne so stoličkou ale asi tak na rovnako vo všetkom, len teraz bola ešte horšia ale vyliezla jej stolička tak to pripisujem tomu ináč je otravná no vie sa aj sama zahrat alebo sedieť v kresielku z ikei také malé detské ratanové pozeráme v nom telku ten proram bebe má ho docela rada, ináč ked upratujem tak mi behá pred vsavač motá sa do šnúry achce vysávať tak jej dopraje, tiež som ani na záchod nemohla ale začala som ju babamutit dala som ju do positelky vresk najveší.. a z poza dverí som jej robila kukuč a kde je mama teraz aj ked si odbehnem tak sa pohrá s niečim alebo ožužle deku medzičasom ale je to lepšie asi zistila že som niekde blízko ale aj tak v postielke dlho nevydrží len na ruky na ruky ale ja ju moc nedávam lebo svokra ju vie mať aj celí den a ja sa potom nepohnem, tak sa naháname ja ju a ona mna a ppotom behá pri stene, kričíme do práčky to miluje, od kedy vie sama stáť chodítko nechce ani vidieť, a na záchod mi vlezie a šklbe mi papier, potom mám čo upratovať...
sloto moj maly je taky isty ani nie že by chcel ist na ruky ale vie že tam všeličo robim a tak chce pomahat. 😅 .len sa k linke približima už sa po mne driape.a tak mu urobim miesto na linke a posadim ho tam.oprem ho o stenu a sedim si tam.dam mu niečo do ruky a pekne sa hra.aj dnes sme vypekali gofry a bol spokojny.
baby tak zaspavanie sa u nas uz celkom zlepsilo - a viete co to vyriesilo? velky vankus v postielke. malu nan polozim, 5minut pri nej stojim a zaspi. huraaa a aj sa trosicku skludnila, mozno ze to bolo aj zubmi, akrat vcera na vianoce jej vyliezol vrchny zubok....
Sloto inak veľký vankúš pomohol aj nám. Nevedela som prísť na to prečo mame hore spí poobede vphode 2 hodiny a mne dole len 30 min. A potom som si uvedomila, že mama ho necháva spávať na veľko vankúši. Ale ja som veľmi bazírovala na tom aby spal na tvrdom matraci bez vankúša. Tak aby som čo to pospala (aj vnoci) tak som ho nechala spať na veľkom vankúši. Stejnak sa krúti ako háda celú noc tak je fuk, či je na matraci alebo vankúši.... Snád to nepznačí jeho chrbticu...
vinifera ja tiez dufam, ale tak som rada ze konecne spava normalne. uz asi tyzden neplace pri zaspavani, len ju polozim do postielky, drzim za rucku, alebo len tak stojim a pozeram na nu kym zaspi a vacsinou do 5 minut zaspinka. som stastna ze sa aspon toto vyriesilo, aj ked nervacenie pokracuje dalej, ale hadam aj to casom prejde
Ahoj, som rada, že Nikolka pekne spinká. Verím, že to bude už len lepšie.
adkae no ved ty sama najlepsie vies ako Nika vyvadzala. takze dufajme ze bude lepsie 🙂))
Ja som uz z Patkovho nervacenia nevladala, a potom prislo obdobie navstev, a on ked je na navsteve tak je ako anjelik, dobrucky...a nikto mi nechce potom verit, ze sa vie aj riadne zlostit. PO par takychto dnoch po navstevach sa trochu polepsil, zacina si vazit domov a zname prostredie a maminkinu naruc 😎
pimpa presne tak, ani mne nik neveril, kym sme nedosli k babke a mala tam spustila svoje moresy....
ahojte, tak aj nam zacina pomaly nervacit 😒 tak si vas citam co zabere 😉
no ja mam problem skor z nervacenim v noci, hoci aj cez den zacina vystrkovat rozky 😎 .
v noci sa zvykne zobudit, uvedomi si ze sa vie posadit a postavit a je koniec spanku. vykrikuje z postielky, ked sa s nim netesime tak zacne vrieskat. pridem ho ulozit a hned je zase na nohach a takto to pokracuje. nechat stat sa ho este bojim. lebo nevie dobre padat a bojim sa aby si neublizil. tieto nervy a vreskot trvaju aj 1 pol hodiny, niekedy ma taky hisak ze sa uz nevie nadychnut a kasle....je to hrozne, uz sa desime kazdej noci. nikdy nebol v noci daky spac ale tot zas nerobil. museli sme ist k nemu a dat dudel alebo tak, ale toto ☹ . ked mu aj isli zubky tak toto nikdy nerobil / ma ich 6/. cez den vela nespava len 1 hod doobeda a 1.5 poobede, v noci tak tych 11 hodin/ z toho mozme odratat 1,5 hod nervacenia v noci/ takze vela spanku za 24 hodin nema.
nemali ste niekto takyto problem, ako ste ho riesili? nechcem k nemu zas chodit aby si na to nezvykol, ale ani ho nechcem nechat rucat 1a pol hodiny a najst nejaky kompromis.
Ked mal môj 8 mesiacov a niečo... Tak spal vnoci 8 hodín (chodieva spávať o polnoci a o 8 mej ráno je hore) Nočné kojenie každé dve hodiny. Cez den dokopy 2 hodky. Takže ti až tak málo zasa nespáva. Tebe len vnoci spí viac ako mne za 24 hod.
Jediné čo ma na tom teší, že konečne teraz ked má 10 mesiacov začína spávať trocha viac.
Na nervačenie vnoci nezaberalo nič. Musela som ho zobrať k nám do postele. Pomohlo mi to akurát vtom, že som nemusela stávať každú hodinu k postieľke ale mala som ho pri sebe v posteli. Bola som veľký zástanca spávania bába v posteli. Do 6 mesiacov to bolo vphode. Po 7 mom sa to už nedalo... Už spáva medzi nami.... U nás zaberá len cicik. Ale za tú cenu že má cicek vpuse stále 😠
Ahojte tak pridavam sa sem aj ja ☹ Noc je pre mna utrpenie ☹ Ak spi 2hod.v kuse tak oslavujeme inak sa budi aj 2x za hod.a to iba na cumel 😠 Trva to asi este len 2tyzden ale ja mam pocit ze je to uz rok ☹ A cez den hmm no tak bud skrieka, alebo mrnci. Myslim ze on je aj zurivy ale aj rozmaznany. Teraz mame tatina doma takze to je len tutuli mutuli a ked nahodou odite von alebo prec tak spusti taky vreskot ze ho je pocut na celu dedinu.Na stole nemoze byt vobec nic inak to mlady pan hned uprace ☹ Ked nie je po jeho tak dokaze bucat aj hodinu. No som len zvedava ako sa to bude vyvijat dalej ☹
Nas maly tiez zacina byt takyto...a tiez si myslim, ze uz mu pojdu konecne zubky, lebo nemame este ani jeden, myslim si tiez, ze je to teraz takym obdobim, ze si zacina uvedomovat sam seba a okolie a tiez skusa, co si moze dovolit.
MOJA RADA (aj pre mna samu): ked mam pocit, ze vymysla, ze ho nic neboli, ani mu nic vyznamne nechyba...nevsimam si jeho nervy a dam mu najavo, ze panom situacie som ja...ak ho prebalujem a zacne sa vrtiet, vymyslat, mrncat a kricat, vzdy a vzdy a vzdy ho dam naspat na chrbat, dohovaram mu a trvam si na svojom. Nocne spanie tiez zacal byt horor, este stale to nie je ok, ale velmi pomohlo, ked pochopil, ze ho proste nezoberiem na ruky a musi zaspat sam...no zatial s mojou rukou v jeho dlaniach, ale aj od toho hodlam upustit...boli to place velikanske, ale nechala som ho, lebo som vedela, ze vymysla, aj ked mnohe maminky to takto nechcu riesit, ja som to zobrala tak, ze sa uz nedalo...lebo za chvilu mi bude skakat po hlave...v tomto veku proste zacal byt omnoho utlocitnejsi, tiez nechce zostat na sekundu sam v miestnosti, co bolo pred tym v poho a aj zacina dost vymyslat...trvam si na svojom pri jeho scenach, ale zaroven mu chcem vzdy dat istotu a zazemie, ked viem, ze to potrebuje a nie je to o jeho vymyslani
pishulina podobne to vyzerá u nás doma, nikdy by ma nenapadlo, že osemmesačné bábo môže byť také zúrivé
ako tak čítam vidim že mame toho vela spoločného babenky.. ja tak isto mam 10 mesačného synčeka a teraz čo vystrája je neuveriteľné. Teraz je hrozne nervozny, nespavy a všetko robi tak ako on chce. Chodiť ešte nechodí no chcel by ale je dosť lenivy. Spinkať spať nebude len v kočíku ked ho ukolíšeme inak vôbec. A plač? ten počuť až k susedom hoci byvame v rodinnom dome. ako to zvladate vy?
diana-ja skacem za noc aj 3x na fit lopte a spievam jej prso-prsi len sa leje-divim sa,ze pri mojom speve vobec zaspi 😀 ked ju takto v noci neuspim tak reve a byvame v panelaku a susedia chodia do roboty-takze ich musim nechat vyspat.Spi s nami,ked ju dam do postielky tak neuveritelne reve.Pokusa sa o plazenie ale ma asi tazky zadok a ked ju dam na podlahu na zem aby sa plazila tak sa plazi ale reve ako sialena
no u nas s lezenim je celkom dobre sice lezie uz sam ale bojim sa ho pustat pretoze byvam v rodinnom dome a bojim sa ze mi spadne zo schodov alebo nieco ine vytreli.. je to velke sidlo.. no ked ho uz nic nebavi tak reve ako keby ho rezali.... mozno teraz je ta 10-mesačná puberta neviem ale uz nech to prejde pretoze je to hroza a v aute ani nehovorim nicim ho nezabavim vôbec.. nešoferujem sama pretoze este by som niekde havarovala a toho sa bojim.. ako ste na tom vy maminky..??
ahojte.dievcata pomozte aj my mame doma velkeho nervaka.ako ste to prezili co ste robili,aby to prestalo...
Ahojte,chcem sa spytat,ci ma niekto podobnu skusenost.
Moj sedemmesacny syn zacina mat poriadne prejavy zlosti.doteraz bol absolutne kludne dietatko.zurivost sa vsak prejavuje aj bez zjavnej vonkajsej priciny,proste len tak,hra sa....smeje sa a zo sekundy na sekundu krik,pucenie sa az ma tvaricku cervenu....potom to prejde,hra sa znova,smiech a potom zlost.trva to par dni,no vylakalo ma to,snad neide o ziadnu poruchu.zatial to pripisujem zubkom,hoci to nie je az take viditelne.takto prejavuje aj nespokojnost,ak mu nieco nechuti,alebo chce hracku,toto este beriem.ale bez priciny,striedanie smiechu a zlosti?neprezila niektora z vas nieco podobne?preslo to?dakujem
U nás je to podobné. Niekedy ani neviem, že mám malú doma a inokedy idem z nej zošalieť. Kričí, zlostí sa lozí stále za mnou, naťahuje ku mne rúčky až mi je ľúúúto, že ju nemôžem zobrať. Malá ma 10 mesiacov a na ceste druhé bábo.
Neviem si poradiť ako ju odnaučiť loziť k oknu a ťahať žalúzie, alebo ako kľudne sedieť v stoličke a čakať kým urobím papkať, pretože darmo že má vidí vrieska akoby nejedla 3 dni. a keď príde večer cca 18:00 tak to je už úplná katastrofa, nebavia ju ani hračky, ani čítanie, spievanie proste nič. ☹

lenka 1 smejka,
to poznám, to bolo aj u nás. Bolo mi blbé, že musí niekedy byť pri mne v tom smrade, ale však on to tak chcel 😒
A neboj sa, za tie dva týždne mi ináč tiekli nervy, mala som čo robiť, ale sama so sebou.