Zvyšujete hlas na deti?
Ahojte mam 2 ročnú živú raketu 😅 mala vzdoruje jasne je to prirodzené obdobie a ja sa snažím byt kľudná co to ide ale niekedy proste zvýšime mala skriknem nestava sa to nejak často ale stane. Zvýšite aj vy hlas na dideta ? Nekricim po nej stalo sa mozno 2x ked urobila nejaku zlobu veľkú
@anonym_1e5da8
@anonym_f34732
To, co popisujete je extrém. Vy navyše spajate dve odlišne veci - nekričanie na dieťa a to, že jeho rodičia mu dovolia robiť všetko, co chce a vo vsetkom vyhovejú, len aby neplakalo a bolo spokojne.
Nerozumiem tomu, prečo si takmer všetci myslia, že inak ako bez kriku to nejde. Ide. Ja nekricim a zároveň nebezim do obchodu, aby som dietatu kúpila, čo chce, ani nekupujem, na čo si ukáže, nedovolím mu obliecť si hocičo, udierat ma alebo niekomu ubližovať atď.
Urcim hranicu a buď sa nejako dohodneme, alebo oznamim, co bude nasledovať a následne to i vykonam. To sa predsa da aj bez kriku. Následne je dieťa sice smutne, sklamane, či nahnevane, niekedy place. Ale to je úplne normálna reakcia a pocity spojene s tym, že niečo nedostalo, niečo sa mu nepáči. Som tam, aby som mu pomohla to spracovať a upokojit sa.
@tiika tak to záleží aj od situácie a od dieťaťa . Dietatu zvýšený hlas neublíži . Nehovorím o nejakom ziapaniu po deťoch. Minule iná sesternica bola v hrackarstve. Dieťa chcelo taký veľký autobus.Sesternica mu vysvetľovala veľmi dlho pokojným hlasom, že prečo mu ten autobus nemoze kúpiť. Tiež je toho názoru, že je tam pri ňom a pomôže mu emocie spracovat. Dieťa nič vrieskalo strašne ďalej, dostali sa do amoku, keď už to trvalo velmi dlho tak sesternicina mama zobrala dieťa a vyviedla ho z obchodu, skríkla po ňom a dieta hneď akoby sa uvedomilo a prestalo plakať. Ja mám viac detí a nedá sa vzdy za každým dookola vysvetľovať. Jednoducho v tej situácii skríknem a potom si to vysvetlíme. Mne však deti našťastie nikdy nerobili cirkus v obchode.
@tatiana234 nechať vzdorovité dieťa panovať nad tebou a nad okolím je pre jeho vývoj nie dobré. Dieťa sa cíti v takom prostredí neisté a bude ešte horšie. Ono potrebuje mať definované hranice inak sa bude cítiť, že ho rodičia nevedia ochrániť. Podvedomé uvažovanie doetata je také: “mama otec urobte už so mnou poriadok lebo ja som takto v ohrození. Bojím sa a hneváte ma akí ste slabí”. A preto sa jeho spravanie ešte zhoršuje.
Otázka je ako to urobiť správne. Aby to nebola bitka, krik, strach, ponižovanie. Občas zakričať ak neviem inak momentálne je pochopiteľné. Ale riešiť to len krikom a bojovať neustále s dieťaťom je znak že to rodič nezvláda a nefunguje to. Zlomiť dieťa a donútiť ho iba počúvať je ešte horšie.
@slovakboy daj prosím nejaké typy ako na to ak máš zo skúseností... Mam dve deti ešte malé ale už teraz vidím že sú temperamentné po nás rodičoch a teda mna osobne nevedeli dať veru ani do poriadku ani zlomiť bolo to so mnou veľmi náročné
@tiika tak to záleží aj od situácie a od dieťaťa . Dietatu zvýšený hlas neublíži . Nehovorím o nejakom ziapaniu po deťoch. Minule iná sesternica bola v hrackarstve. Dieťa chcelo taký veľký autobus.Sesternica mu vysvetľovala veľmi dlho pokojným hlasom, že prečo mu ten autobus nemoze kúpiť. Tiež je toho názoru, že je tam pri ňom a pomôže mu emocie spracovat. Dieťa nič vrieskalo strašne ďalej, dostali sa do amoku, keď už to trvalo velmi dlho tak sesternicina mama zobrala dieťa a vyviedla ho z obchodu, skríkla po ňom a dieta hneď akoby sa uvedomilo a prestalo plakať. Ja mám viac detí a nedá sa vzdy za každým dookola vysvetľovať. Jednoducho v tej situácii skríknem a potom si to vysvetlíme. Mne však deti našťastie nikdy nerobili cirkus v obchode.
@anonym_f34732 áno, to by ma zaujimalo, prečo mu sesternica veľmi dlho niečo vysvetľovala? Prečo sa ho snaží dookola presviedčať, ale nestanoví žiadne hranice, nedrží si svoj postoj?
Mysli si, že ak bude niečo vysvetľovať dostatočne dlho a najmilšie, ako vie, že to pochopi? Alebo ze sa vyhne konfliktu?
To je taká mylná predstava asi ako, že respektujuco vychovávať znamená dieťaťu dovolit všetko. Alebo ze bez kriku sa vychovávať nedá.
Baby, len taká otázka, keď sa dcéra nechce ani za boha obliecť, kope, hádže hlavou o steny, skáče z gauca, trhá sa mi z rúk a ja ju proste sama neobleciem, proste to dieťa ma takú silu že sa to nedá a vy chcete niekam ísť, čo vtedy robiť? 😅
Kricala som na deti ked trebalo,niekedy aj capla po riti. Neubudlo z nich.
Baby, len taká otázka, keď sa dcéra nechce ani za boha obliecť, kope, hádže hlavou o steny, skáče z gauca, trhá sa mi z rúk a ja ju proste sama neobleciem, proste to dieťa ma takú silu že sa to nedá a vy chcete niekam ísť, čo vtedy robiť? 😅
@anonym_af5a71 koľko ma rokov? Nuž najskôr by som zisťovala dôvod, až potom s tým vieš niečo robiť. Prečo sa nechce obliecť: nechce ísť von; chce si obliecť niečo iné; chce robiť niečo iné; chce aby ju obliekol niekto iný, chce sa obliecť sama, chce tvoju pozornosť; je to nejaká jej forma zábavy..? A záleží i od toho, koľko máš času a do akej miery môžeš a vieš prispôsobiť program..
@tatiana234 áno kričím keď mám dôvod aj vrieskam aj varechou dostane keď je veľmi zlý ,5 ročný adhd a teraz do mňa 😃🙈
Jasne, nie casto, ale ked uz zdvihnem hlas, tak aj ponozky u nas doma stoja nastupene v rade, ked boli drobci mensi, tak aj vonku som niekedy dvihla hlas v zmysle hranice “stoj pred prechodom”, tiez stali vsetky deti co sli😂aj dospeli, ti sa usmievali🙈 dnes uz su velkaci a pokial vrieskam veselo, vedia, ze prestrelili a rychlo dojde k naprave, snazim sa vsak vyhnut kricaniu v hneve a vycerpani, hoci aj to sa niekedy podari, nie sme stroje, vysvetlime si potom, co sa stalo a takyto ventil z vycerpania tolerujem aj detom

@anonym_f34732 nie je tvoja švagriná na instagrame? Lebo videla som take decko čo v lete behalo v zimnej kombinéze… neviem ako sa vola ten profil ale taká rysava mamička
@misana84 nie, ona vôbec nemá tieto veci ako Instagram, Facebook.