Ako pomôcť plachej mačke adaptovať sa v domácnosti?
Vlani na jeseň sme našli mačiatko 3-4km od akéhokoľvek obydlia, behalo po ceste. My sme zobrali domov zvalí k zverolekárovi, dali odcerviť, zaočkovať potom vykastrovať.
Myslím si že je tu dostatočne dlho aby si zvyklo, ale boji sa všetkého, obyčajných zvukov v domácnosti. Mixér aj vysávač sú horor, myslím tým zatváranie skrine, mop,metla, varná doska,mycka a pod chytit vie iba dcéra.
@anonym_autor ma svoje bezpecne miesto? Ako sa k nemu spravate, ked sa takto zacne bat? Co vtedy robite?
@anonym_autor ma svoje bezpecne miesto? Ako sa k nemu spravate, ked sa takto zacne bat? Co vtedy robite?
@anonym_245d4f robí to od začiatku, odbehne preč väčšinou pod posteľ
@anonym_245d4f robí to od začiatku, odbehne preč väčšinou pod posteľ
@anonym_autor prosim odpoved aj na ostatne otazky.
@anonym_autor prosim odpoved aj na ostatne otazky.
@anonym_245d4f poviem jej neboj sa
My sme tak doniesli kocurika. Tiez sa bal chudak este aj tpho ked sme vosli do izby a ako bolo pocit ze chodime. Liezol pod postel. Tak sme ho vzali a hladkali a vraveli ze je to ok. Kupili sme taku gulicku na palicke co nemala rolnicku a osmelil sa.
Ono je v cudzom nikoho nepozna a ani zvuky nepozna, a vysavaca sa u nas boja vsetci 😁
dajte jej chranene vysoke miesto kam NIkTo nedotiahne a bude mat 100% istotu ze ju tam nebudete otravovat. Odtial moze pozorovat situaciu s pocitom bezpecia co teraz nemoze lebo kazdu sekundu je niekto 100x vacsi ako ona natahuje. Nema cas si zvyknut, furt je v strehu
@martinmmartin väčšinou spí hore na poschodovej posteli a nie kazdú sekundu je je niekto väčší. Ráno odídeme do práce dcéra do školy.
@anonym_245d4f poviem jej neboj sa
@anonym_autor co komu povies? 🤣
môže to trvať pomerne dlho. Pred niekoľkými rokmi dala jedna pani tu na MK otázku, či by niekto nechcel mačiatka. Zobrali sme všetky. Boli 4.
doviezli, dala som ich do garáže. Nepoužívanej. Pol roka trvalo kým sa ako tak odvážili ku nám do vedľajšieho domu. Nikdy nechceli do domu, vždy boli len von. Nakoniec boli u nás roky. Zvykli si, len to trvalo celé mesiace.
@anonym_autor co komu povies? 🤣
@anonym_245d4f fakt si tvojim komentom pomohla
@anonym_245d4f fakt si tvojim komentom pomohla
@anonym_autor ved ty neodpovedas na otazky a pises mimo. Tak najprv odpovedz na vsetky otazky, ktore som ti polozila a az potom ti mozem pomoct. Ach boze
Dať jej viac času, máme mačky dve. Jednu už štyri roky druhú 3,5 , jedná sa bude dívať na teba ako vysávas, druhá sa ujde schovať, jedná sa nechá aj nosiť, ale len mne a druhá zas príde za chlapom a dcérou , nosiť sa nedá. A aj to pohladkať sa prišla dať až po asi roku a pol. Sú mačky ktoré sa adaptuju skôr iné potrebujú viac času. Jedna mačka by sa mohla stále, druhá vobec.
@anonym_autor ved ty neodpovedas na otazky a pises mimo. Tak najprv odpovedz na vsetky otazky, ktore som ti polozila a az potom ti mozem pomoct. Ach boze
@anonym_245d4f na čo som vlastne neodpovedala? Alebo si bola pridlho na slnku?
Dať jej viac času, máme mačky dve. Jednu už štyri roky druhú 3,5 , jedná sa bude dívať na teba ako vysávas, druhá sa ujde schovať, jedná sa nechá aj nosiť, ale len mne a druhá zas príde za chlapom a dcérou , nosiť sa nedá. A aj to pohladkať sa prišla dať až po asi roku a pol. Sú mačky ktoré sa adaptuju skôr iné potrebujú viac času. Jedna mačka by sa mohla stále, druhá vobec.
@sense viac času to je koľko?
@sense viac času to je koľko?
@anonym_autor koľko bude potrebovať, to ti nikto nepovie. Možno sa bude báť stále, a pohladkať sa bude dať len dcére. Môže mať traumy z toho momentu kým prišla k vám. Naša bojka sa narodila medzi kravami na statku. Čiže zrejme kvôli hluku strojov, bude sa báť stále, pohladkať sa príde dať keď je klud
@anonym_245d4f na čo som vlastne neodpovedala? Alebo si bola pridlho na slnku?
@anonym_autor ty si bola ocividne pridlho na slnku. Ked ti niekto chce pomoct, tak by si mala prehodnotit svoje spravanie!!!
Tu ti to kopirujem: Ako sa k nemu spravate, ked sa takto zacne bat? Co vtedy robite
@anonym_autor ty si bola ocividne pridlho na slnku. Ked ti niekto chce pomoct, tak by si mala prehodnotit svoje spravanie!!!
Tu ti to kopirujem: Ako sa k nemu spravate, ked sa takto zacne bat? Co vtedy robite
@anonym_245d4f a ja som ti na to napísal že jej poviem že sa neboj. Na čo si dala debilných. smajlikov.
Nebiem ju, nenahánam, nekričím na ňu.
my sme mali jednu takú tulavku na dvore čo k nám chodila po jedlo a nechala nám tu potom jej malú mačku tú už ale máme 3 rokom.No jej mama bola tiež riadne bojazlivá mne sa dala pohladkať až po roku čo k nám pravidelne chodila.Takže môže to byť aj povahou a táto jej malá čierna je tiež trošku bojazlivá ale nie tak ako jej mama.Táto sa lúbi aj túliť od mala .Takže ona si zvykne len to chce trpezlivosť a pevné nervy.No a čo sa týka tých zvukov kludne to môže mať aj na stálo.Tá čierna čo ju máme je stále taký strachopud ked sa niečo pustí alebo zašuští hneď uteká a to ako hovorím má 3 roky hocičo ju vystraší aj obyčajná somarina 😃 a to sme pritom pokojná domácnosť dvojčlenná bez detí.Takže nenaťahuje ju tu nikto práveže má pokoj.To je aj o povahe mačky majú tiež rôzne povahy ako aj ludia.Uvidíš časom
@anonym_245d4f a ja som ti na to napísal že jej poviem že sa neboj. Na čo si dala debilných. smajlikov.
Nebiem ju, nenahánam, nekričím na ňu.
@anonym_autor myslim si, ze problem je u vas, vo vasom pristupe. Ked vidim, ako sa spravas k ludom, tak je to jasne. Dovidenia
@anonym_autor myslim si, ze problem je u vas, vo vasom pristupe. Ked vidim, ako sa spravas k ludom, tak je to jasne. Dovidenia
@anonym_245d4f ja si zas myslím že problém bude v tebe,dopo
@anonym_245d4f ja si zas myslím že problém bude v tebe,dopo
@anonym_autor 🤣🤣🤣 ja problem nemam s mackou, za to ty hej. To o niecom vypoveda. Takze tento ubohy pokus o urazku ti nevysiel. Och, ty si dobre mimo , asi ani inteligentne na tom nebudes najlepsie podla tvojich komentarov . Dufam, ze ti ta macka ujde a bude sa mat lepsie
@anonym_autor 🤣🤣🤣 ja problem nemam s mackou, za to ty hej. To o niecom vypoveda. Takze tento ubohy pokus o urazku ti nevysiel. Och, ty si dobre mimo , asi ani inteligentne na tom nebudes najlepsie podla tvojich komentarov . Dufam, ze ti ta macka ujde a bude sa mat lepsie
@anonym_245d4f no čo ak raz niekto nevie poradiť iba rýpať
Podla tvojich vyjadreni s diskutujucimi mi neprides ty uplne okej. Nevies sa moc spravat k takemuto typu maciek. Mozno bude najlepsie ju dat niekomu, u koho nebude v takom strese
Podla tvojich vyjadreni s diskutujucimi mi neprides ty uplne okej. Nevies sa moc spravat k takemuto typu maciek. Mozno bude najlepsie ju dat niekomu, u koho nebude v takom strese
@pudinka v akom strese?
@pudinka u koho sa nikdy neotvára skriňa, nepípne varná doska, nikdy sa nezametá, nikdy sa nezmýva podlaha?
@pudinka u koho sa nikdy neotvára skriňa, nepípne varná doska, nikdy sa nezametá, nikdy sa nezmýva podlaha?
@anonym_autor kde spominam zvuky domacnosti? Hovorim o tvojom spravani. Nebudem sa s tebou viac vybavovat. Vidim, ze s inymi tiez nevies komunikovat, ani so mnou, takze ocividne ani s mackou
@anonym_autor kde spominam zvuky domacnosti? Hovorim o tvojom spravani. Nebudem sa s tebou viac vybavovat. Vidim, ze s inymi tiez nevies komunikovat, ani so mnou, takze ocividne ani s mackou
@pudinka ak nevieš pomoct načo odpovedas na.moju otazku. Ten anonym pred tebou tiež nemal normálnu odpoveď. Pýtal sa ja som odpovedala ako odpoveď som dostala miesto pomoci rehotajúcich sa smajlíkov. To je podľa vás pomoc?

dajte jej chranene vysoke miesto kam NIkTo nedotiahne a bude mat 100% istotu ze ju tam nebudete otravovat. Odtial moze pozorovat situaciu s pocitom bezpecia co teraz nemoze lebo kazdu sekundu je niekto 100x vacsi ako ona natahuje. Nema cas si zvyknut, furt je v strehu