icon

Ako pripraviť interiérovú mačku na sťahovanie do domu?

miriam3334
Dnes o 15:53

Moja mačka bola doteraz interiérovou mačkou. Idem sa sťahovať do domu. Má niekto skúsenosti s tým ako mačky zvládajú podobné zmeny? Tiež rozmýšľam o očkovaní proti besnote, keďže v interiéri ho nepotrebovala teraz by asi už bolo vhodné.

margaretka_
Dnes o 15:59

Hlavne aj infekcne ockujte. Ja som takto stahovala 2 macky. Kazda to mala inac. Jedna bola v strese dlho, druha bola ok hned. Zvykla si aj ta vystresovana a uziva si lovenie mysiek na luke. Takze velmi individualne. Ak bude aj vonku, nezabudnut pravidelne odcervovat a chranit aj voci ektoparazitom.
Dalsia vec je zvazit okolie ci je vhodne na potulovanie sa pre macku - ine zvierata, auta, neprajni susedia...

minesasubu
Dnes o 16:15

stahovala som mačku , bol to postupný proces - išla s nami na par hodin pobehala po dome, po dvore ( bola naučená že ak zahrkotáme dostane odmenu ked pride ) na dvore treba dávať pozor aby sa niekam nezabehla , my sme mali gps lokátor ktorý mala na krku a appku v mobile
následne na noc naprv bola v dome kým si zvykla a teraz už spi aj vonku cez noc
hlavne jej daj všetky očkovania čo su dostupné
plus kastráciu ( ak nieje)

anonym_18e3f0
Dnes o 16:25
@minesasubu

stahovala som mačku , bol to postupný proces - išla s nami na par hodin pobehala po dome, po dvore ( bola naučená že ak zahrkotáme dostane odmenu ked pride ) na dvore treba dávať pozor aby sa niekam nezabehla , my sme mali gps lokátor ktorý mala na krku a appku v mobile
následne na noc naprv bola v dome kým si zvykla a teraz už spi aj vonku cez noc
hlavne jej daj všetky očkovania čo su dostupné
plus kastráciu ( ak nieje)

@minesasubu bývalá majiteľka mi povedala, že je sterelizovaná. Dúfam že ma neoklamala a nebudú mačiatka... Áno očkovať ju plánujem.

vler
Dnes o 16:26

@miriam3334 preco by nemohla ostat interierovou mackou aj v dome?

anonym_93bbdd
Dnes o 17:08

Autor môže anonymne prispievať do vlastnej témy? 😮 Tak už chápem prečo sú niektoré témy také vyhrotené

miriam3334
autor
Dnes o 17:21
@anonym_93bbdd

Autor môže anonymne prispievať do vlastnej témy? 😮 Tak už chápem prečo sú niektoré témy také vyhrotené

@anonym_93bbdd neviem prečo mi to tak ukázalo asi som nechtiac klikla.

anonym_71a6e6
Dnes o 17:59

to nie je len tak. Macka sa odmalicka uvivi, ako vonku prezit.
Ze sa ma bat psov, ako prebiehat cez cestu, kde su za plotom psy. To nie je len tak, vypustim na dvor. Ona na dvore nezosatane.
A iny pripad, ze von mozno ani nebude chciet, niektore, co su cely zivot vnutri, nemaju radi ruchy a maju z vonkajsieho prostredia stres.

fajnova
Dnes o 18:03

Ja by som ju určite nepúšťala von. Utečie alebo ju zrazí auto a máte po mačke. Prečo nemôže zostať vnútri? My bývame v dome a máme ju výhradne vo vnútri.

liusa82
Dnes o 18:07

no my byvame v dome ale von mačku nepušťam .Vieš aká ti bude chodiť hnusne ufulana? ja som nestačila vreckovky kupovať a handričky a čistiť ju.Nerob to ak nechceš prísť o nervy.My sme ale mali šťastie lebo v prvom dome som to ako tak vydržala ale potom sme sa sťahovali do druheho a už som sa zapovedala že ju púšťať nebudem a dobre som urobila.Lebo ked ju už raz pustiš zvykne si aj von bude vyvádzať tak ti radim ani to nerobiť