icon

Ako pripraviť interiérovú mačku na sťahovanie do domu?

miriam3334
Včera o 15:53

Moja mačka bola doteraz interiérovou mačkou. Idem sa sťahovať do domu. Má niekto skúsenosti s tým ako mačky zvládajú podobné zmeny? Tiež rozmýšľam o očkovaní proti besnote, keďže v interiéri ho nepotrebovala teraz by asi už bolo vhodné.

margaretka_
Včera o 15:59

Hlavne aj infekcne ockujte. Ja som takto stahovala 2 macky. Kazda to mala inac. Jedna bola v strese dlho, druha bola ok hned. Zvykla si aj ta vystresovana a uziva si lovenie mysiek na luke. Takze velmi individualne. Ak bude aj vonku, nezabudnut pravidelne odcervovat a chranit aj voci ektoparazitom.
Dalsia vec je zvazit okolie ci je vhodne na potulovanie sa pre macku - ine zvierata, auta, neprajni susedia...

minesasubu
Včera o 16:15

stahovala som mačku , bol to postupný proces - išla s nami na par hodin pobehala po dome, po dvore ( bola naučená že ak zahrkotáme dostane odmenu ked pride ) na dvore treba dávať pozor aby sa niekam nezabehla , my sme mali gps lokátor ktorý mala na krku a appku v mobile
následne na noc naprv bola v dome kým si zvykla a teraz už spi aj vonku cez noc
hlavne jej daj všetky očkovania čo su dostupné
plus kastráciu ( ak nieje)

anonym_18e3f0
Včera o 16:25
@minesasubu

stahovala som mačku , bol to postupný proces - išla s nami na par hodin pobehala po dome, po dvore ( bola naučená že ak zahrkotáme dostane odmenu ked pride ) na dvore treba dávať pozor aby sa niekam nezabehla , my sme mali gps lokátor ktorý mala na krku a appku v mobile
následne na noc naprv bola v dome kým si zvykla a teraz už spi aj vonku cez noc
hlavne jej daj všetky očkovania čo su dostupné
plus kastráciu ( ak nieje)

@minesasubu bývalá majiteľka mi povedala, že je sterelizovaná. Dúfam že ma neoklamala a nebudú mačiatka... Áno očkovať ju plánujem.

vler
Včera o 16:26

@miriam3334 preco by nemohla ostat interierovou mackou aj v dome?

anonym_93bbdd
Včera o 17:08

Autor môže anonymne prispievať do vlastnej témy? 😮 Tak už chápem prečo sú niektoré témy také vyhrotené

miriam3334
autor
Včera o 17:21
@anonym_93bbdd

Autor môže anonymne prispievať do vlastnej témy? 😮 Tak už chápem prečo sú niektoré témy také vyhrotené

@anonym_93bbdd neviem prečo mi to tak ukázalo asi som nechtiac klikla.

anonym_71a6e6
Včera o 17:59

to nie je len tak. Macka sa odmalicka uvivi, ako vonku prezit.
Ze sa ma bat psov, ako prebiehat cez cestu, kde su za plotom psy. To nie je len tak, vypustim na dvor. Ona na dvore nezosatane.
A iny pripad, ze von mozno ani nebude chciet, niektore, co su cely zivot vnutri, nemaju radi ruchy a maju z vonkajsieho prostredia stres.

fajnova
Včera o 18:03

Ja by som ju určite nepúšťala von. Utečie alebo ju zrazí auto a máte po mačke. Prečo nemôže zostať vnútri? My bývame v dome a máme ju výhradne vo vnútri.

liusa82
Včera o 18:07

no my byvame v dome ale von mačku nepušťam .Vieš aká ti bude chodiť hnusne ufulana? ja som nestačila vreckovky kupovať a handričky a čistiť ju.Nerob to ak nechceš prísť o nervy.My sme ale mali šťastie lebo v prvom dome som to ako tak vydržala ale potom sme sa sťahovali do druheho a už som sa zapovedala že ju púšťať nebudem a dobre som urobila.Lebo ked ju už raz pustiš zvykne si aj von bude vyvádzať tak ti radim ani to nerobiť

ljmmm
Včera o 19:32

nijak. Proste sme sa prestahovali do domu a bolo to na nom. V byte zil 5 rokov. Vykastrovany ( to je velmi dolezite, nebude sa bit) vsetky ockovania, pipeta proti kluestom a vybavene. Vydrzal najdlhsie zo vsetkych maciek v okoli a zomrel na starobu. Mal paradny zivot, chytal mysi, santil sa so psikom, chodil s nami na prechadzky a puklo by mi srdce keby som ho nemala pustat aby sa nezaspinil. to je sprostost totalna
Vedel si otvorit vchodove dvere, takze si chodil ako on chcel

liusa82
Včera o 19:50
@ljmmm

nijak. Proste sme sa prestahovali do domu a bolo to na nom. V byte zil 5 rokov. Vykastrovany ( to je velmi dolezite, nebude sa bit) vsetky ockovania, pipeta proti kluestom a vybavene. Vydrzal najdlhsie zo vsetkych maciek v okoli a zomrel na starobu. Mal paradny zivot, chytal mysi, santil sa so psikom, chodil s nami na prechadzky a puklo by mi srdce keby som ho nemala pustat aby sa nezaspinil. to je sprostost totalna
Vedel si otvorit vchodove dvere, takze si chodil ako on chcel

@ljmmm no vidiš tvoj si vedel dvere otvoriť aspoň sám ale naša nám búchala na klučku z vonka.Kolkokrát prišla domov z potuliek až niekedy nad ránom a budila nás.Takže ja som bola rada že ostala vnutri a naša sa von ani nepytala proste zvykla si v novom.. nove teritorium a von ju to ani nelakalo má velku terasu a tam kdejake mačacie preliezky,škrabadlá takže určite netrpi.A to ste mali šťastie že sa vašmu nič nestalo tolke roky na dvore.Lebo ludia sú svine.Len tu na mk je kolko tém že chodia mačky k susedom a oni to neznášaju.Máloktorá mačka ti poslušne čučí na dvore že neprejde na skusy k susedom.Nášmu susedovi dokonca niekto mačku postrelil a predavačke dole v dedine zas otrávil jedom.A tie myši čo spominaš dalši problém lebo tie zvierata to nosia dovnutra kolkokrát.Ale tak každý to máme inak nastavené aj iné zvyky doma a to som odchovala mačku vyše 18 rokov v byte prvú

louise
Dnes o 07:55

Nepripravovali sme nijako - kocúr mal 14 rokov a prispôsobil sa rýchlo. Bol a aj ostal vnútorný kocúr, len sa trošku pomotal pod našim dohľadom na záhrade. Teraz máme dve 3ročné mačky a von ich nepúšťame. Ja sa nepotrebujem denne báť, či niektorú nezrazí auto, či mi ju niekto nevezme k sebe domov.

anonym_b9f1c1
Dnes o 08:05

@miriam3334
Ked sme sa stahovali do druheho domu prisli za nami z domova dochodcov co bol blizko nas, ze by nasu macku kupili co sme mi nevedeli ako sme odisli do roboty ona pochodovala obstastnovat na cely den do strarobinca, ale ked sme prichadzali z roboty ona vzdy uz cakala pred garazou...

zuzka55555
Dnes o 10:25

My sme sa sťahovali pred rokom z bytu do domu s dvoma mačkami ale ešte sme ich von nepustili, máme ich vnútri. Oni sú dosť bojazlive na cudzie vnemy, nepytaju sa von. Inak zmenu zvládali úplne v pohode. Žiadne negatívne správanie, stres sme si u nich nevsimli.
Kamoška sa tiež sťahovala z bytu do domu s mačkou pred pár mesiacmi a ona ju už pustila, tá sa poprechadza po pozemku a príde. Asi závisí aj od povahy mačky.