icon

Ako sa efektívne zbaviť bĺch u mačky?

Dnes o 03:32

Ahojte, mám doma 6 mesačnú mačičku a včera som si všimla že má blchy. Okamžite som ju umyla so šampónom a potom som ju vyčesávala hrebeňom najmenej dve hodiny, potom som ju už nechala tak lebo bola nervózna. Všetko som povysávala a všetko čo sa dalo som dala oprať na 60 stupňov. Večer som ju ešte prezerala a našla som jej blchu na bruchu, veľkú, hneď som ju chytila. Aj by som jej to všetko vyčesala ale má tmavú srsť v ktorej jej to dobre nie je vidieť, iba jej to vidieť na bruchu.. Netuším kde to mohla dostať, už od novembra býva len vnútri.. Prosím vás ako sa tohto čo najrýchlejšie zbavím? Ja toto extrémne nemám rada a keď si len pomyslím na to, že má moja mačka blchy tak ma svrbí celé telo. Budem veľmi rada ak odporučíte prípravky a tipy. Čítala som, že vraj všetko treba oprať ale naozaj neviem čo spraviť s mačacím stromom ktorý sa jasne že nedá prať.

jarvisstyle
Dnes o 04:58

Hm celý život máme mačky ale ešte som nevidel zablšenú mačku, kliešte to áno ale blchy ? Videl som akurát zablšeného psa a veru že nič moc pohľad. Každopádne skús prípravky priamo na to. Sú nato kvapky, šampóny či tablety. Keď nepomôže tak ku zverolekárovi peniaze zredukovať :D Následne obojok proti parazitom ten u mojich kocúrov zaberá parádne ako náhle ho nemajú hneď prídu s kliešťom.

anonym_06d94c
Dnes o 05:29
@jarvisstyle

Hm celý život máme mačky ale ešte som nevidel zablšenú mačku, kliešte to áno ale blchy ? Videl som akurát zablšeného psa a veru že nič moc pohľad. Každopádne skús prípravky priamo na to. Sú nato kvapky, šampóny či tablety. Keď nepomôže tak ku zverolekárovi peniaze zredukovať :D Následne obojok proti parazitom ten u mojich kocúrov zaberá parádne ako náhle ho nemajú hneď prídu s kliešťom.

@jarvisstyle Bezna vec.
Mam dvoch kocúrov a dva psy, väčšinou mi blchy donesu práve ti dvaja nezbednici, pretože sa flakaju po ulici kade tade - za tie roky mi ich vždy doniesli len kocuri. Nikdy som ani jedného z nich nevycesavala 2h, to by som musela stráviť Cesanim dokopy 8h keďže potom riešim všetkých.
Odblsujem samponom proti parazitom a sprejom, potom po tyzdni cca dám ešte pipetu medzi lopatky a vždy to zaberie. Pelechy, skrabadla, deky a všetko kde sa zdržiavajú savujem a vysavam.

aalt
Dnes o 05:30

Ak ma macacie tak ju treba osprchovat najlepsie s macacim samponom, ten jej nedrazdi kozu. Vyprat pelechy, alebo vyhodit a poriadne vsetko povysavat. Macacia blcha vajicka neprilepuje, ale su volne, cize vypadavaju do okolia ako prach. Macacia blcha je vlastne celkom citliva na hygienu a zbavis sa jej relativne lahko a rychlo.

venor
Dnes o 06:46

@anonym_autor ja mam sice psa a teda neviem ci su psie a macacie blchy ine, ale neraz sme s nimi bojovali a za mna: co sa da oprat tak oprat, psa vykupat v sampone proti parazitom, pipety, obojky ani ultrazvukove doplnky na obojok/ postroj u nas velmi nefungovali, najlepsie vzdy zabrala tabletka proti parazitom ( nemyslim odcervenie, idealne sa poradit s veterinarom ) a co sa neda vyprat a pokojne aj nejaky nabytok, potah v aute, pelechy, deky, proste vsetko s tymto vystriekat: https://www.drmax.sk/enviroscab-sprej-proti-svr...
A prajem pevne nervy, je to otrasne 😭

gaudi3
Dnes o 07:40

Tazko, ale ide to, my davame pipety pravidelne a vacsinou maju pokoj, macky nekupeme, su vonkajsie.

ratira
Dnes o 10:07

Najucinnejsie je pouzit nejaky spot-on pripravok, napr. Frontline Combo alebo Advocate. staci raz mesacne a zabija blchy aj vajicka. 😉