Je vhodné mať mačku iba v detskej izbe?
Ahojte, syn veľmi túži po mačke. Bola by ale iba v jeho izbe. Je to vhodné? Čo by sa pre ňu muselo v tej izbe zabezpečiť? Ma tam PC tak aby mu ho nezhodila? Brali by sme pouličnú mačku (ktoré sú záchrane a žijú v byte momentálne). Bola by to už dospelá mačka. A bol by rád, aby s ním spala aj v posteli. Je to vhodné zvieratko? Ak by bol v škole, musela by byť cez deň sama, cca 6 hodín.
Urcite nie macku, ta by trpela v 1 izbe. Chlapec tam tiez nebude cely den a noc zatvoreny. Macka je spolocenske zviera. Kupte korytnacku, vtacika, skrecka... ale psa, macku isto nie do takych podmienok
nie v žiadnom prípade bolo by to týranie zvieraťa a určite by sa nechcela mojkať podľa predstáv dieťaťa
Ani macku, ani psa. Do jednej zavretej izby radsej rybicku, skrecka, korytnacku, vtacika. Macka sa ti tam zblazni, bude utekat, nicit, hryzt vo vacsej miere. Je to spolocenske zviera, potrebuje priestor, kontakt, volnost, vysku
6 hodín sama vydrží. Mačka veľa prespí. Tá jedna izba, ak je väčšia, možno aj áno, až taký problém by som nevidela. Problém skôr je že v tej jednej izbe by musel byť aj zachodik aj jedlo, to mi nepríde vhodné. A možno jej dovolíte na chvíľu ísť aj do iných miestností, ale mačka bude škrabať na dvere že tam chce ísť...
Ty tiež zijes zatvorená v 1 izbe cely život?
Prosím tá, neber si žiadnu mačku. Nemáš predstavu co to znamená mat mačku v byte
@anonym_autor pri takýchto podmienkach prosím žiadne živé zviera, ja mačku mám a ona sa sama rozhoduje kde chce spať
Ahoj tiez si myslim ze to nie je vhodne. Aj macaci zachod by akoze mala v tej jednej izbe? Alebo ako si to predstavujete? Pred mackou nic nezabezpecis. Ona ked bude chciet vylezie ti aj po zaclone. Dospela macka by to sice robit nemala, ale vylucene to nie je. Takisto jej nerozkazes, aby spala so synom v posteli, bude spat tam, kde sa bude citit dobre ona.
Za mna do takychto podmienok urcite nie.
a zachod? ten bude mat tiez len v izbe? aku velku tu izbu vobec ma? ako jej zabranis ist do bytu ak sa zabudnu zavriet dvere? moja dokaze spat aj 2 dni a potom jej prepne a skace lezie jak zmyslovzbavena... niekdey ide vona ostane tam aj cez noc.. v zime ju z gauca nedostanem.. macka sa potrebuje ponatahovat .. utekat skakat ... nemas vhodne podmienky-nekupuj si zviera ...
Macka potrebuje pravidelne obhliadat svoje teritorium. Ak ju pustite z tej izby co i len raz uz bude povazovat za svoje teritorium cely byt a bude sa pytat aby ho mohla obhliadnut. Mackay si vybera kde bude spat. Moze aj s nim v posteli ale nemesis. Nedonutis ju ak nebude chciet. Macka si potrebuje skrabat pazure. Vacsinou pouzivaju caluneny gauc, koberec, dreveny nabytok. Treba jez zaobstarat skrabadlo. Macky radi spia a odychuju vo vyssich polohach. Na polici, na stole. Urobte jej posed na polici. A velmi radi spia na klavesnici pocitaca. Macaci zachod nie je vhodny v detskej izbe. Macka k nemu musi mat non stop pristup. Zariadte sa podla uvazenia. Kludne si zoberte dospelu macku z utulku ak je uz naucena na byt.
Mačka je krásne, inteligentné zviera, ale nečakajte, že sa bude riadiť pokynmi a bude vďačná za vašu pozornosť.Macka si žije svoj vlastný život,neprisposobuje sa, keď chce spať, spí a nebude sa hrať len preto,lebo to od nej chceme.Ked chce súkromie, nájde si flek s nechce byť rusena a keď sa chce hrať, tak očakáva,ze sa jej budeš venovať.
@anonym_autor Macke nevadi byt aj pol dna sama, v tomto by problem nebol. Ale zavreta v jednej izbe a navyse aj so zachodom...Jednak malo priestoru pre nu a jednak ta izba by proste bohvieako nevonala. Mali sme moznost si to odskusat teraz na jar, jedna macka tazko ochorela a musela byt izolovana v samostatnej izbe, no nic moc veru...
Uff, keď si predstavím moju mačku v jednej izbe, a navyše v detskej, ktoré bývajú v spravidla tie menšie v byte, tak normálne ma striasa. Nerobte to, mačka je osobnosť, relatívne veľké zviera (nie ako rybička, či škrečok), bude trpieť.
Odporucam zobrat autorke obc.preukaz. Toto sa realne niekto dokaze opytat? Verim, ze je to len trolling. Aj ked podla vysledkov volieb....no, neviem. 🤔
Ty si vôbec normálna, keď si takéto niečo schopná sa opýtať?? Hovorí Ti niečo týranie zvierat? Dúfam, že to nemyslíš vážne. S takýmto prístupom ani toho škrečka, maximálne plyšáka
tá mačka sa v jednej miestnosti zblázni, nevybehá a bude nervózna a podráždená. ťažko z nej urobíte miláčika. bude to trápenie pre všetkých.

Ak bude len a len v jeho izbe tak radsej plyšiaka, vážne