Bývanie v Rajke: Ako vyriešiť invalidný dôchodok a lekárov?
Premýšľam nad bývaním v Rajke o nejaké 2-3 roky. Som na čiastočnom ID a tu kde bývam (stredné Slovensko) nemám šancu si nájsť nejakú prácu kde ma zoberú na čiastočný úväzok alebo chránenú dielnu. Takže živorím z nie veľkého ID a nepravidelných brigád kde niekedy zarobím 300 eur mesačne, niekedy 20 eur. Myslím, že v Bratislave by bola väčšia šanca nájsť si niečo stabilnejšie pre mňa. Avšak nemám hotovosť na byt v BA a okolí a peniaze z predaja nehnuteľnosti na strednom Slovensku nepostačia na kúpu niečoho v okolí BA, iba ak v tej Rajke. Hypotéku mi nedajú, ak nemám riadny príjem. Vodičák mám aj auto.
Tak to sú dôvody prečo premýšľam nad tým a preto sa chcem opýtať ako je to s ID? Budem nadalej dostávať ID zo Slovenska? Ako sa bude riešiť posudková komisia? A čo lekári ktorých navštevujem často vzhľadom na môj zdravotný stav? Ako sa to rieši ak žijem v inom štáte? Budem nadalej mať bezplatnú zdravotnú starostlivosť ako doteraz?
Skus pripadne dediny pri rajke 🙂

ak si pracovne cinny, na svk, ti vsetko ostane tak ako mas.
Rajka mas urcite ine moznosti ako Bratislava. znama tam byva, ze z Rajky uz je slovenske geto a zastavana dzungla. treba zvazit ci byt ci dom. ale aj domy sli uz za posledne roky dost hore.
dobre je ze mas auto.