icon

Bývanie v Rajke: Ako vyriešiť invalidný dôchodok a lekárov?

16. feb 2025

Premýšľam nad bývaním v Rajke o nejaké 2-3 roky. Som na čiastočnom ID a tu kde bývam (stredné Slovensko) nemám šancu si nájsť nejakú prácu kde ma zoberú na čiastočný úväzok alebo chránenú dielnu. Takže živorím z nie veľkého ID a nepravidelných brigád kde niekedy zarobím 300 eur mesačne, niekedy 20 eur. Myslím, že v Bratislave by bola väčšia šanca nájsť si niečo stabilnejšie pre mňa. Avšak nemám hotovosť na byt v BA a okolí a peniaze z predaja nehnuteľnosti na strednom Slovensku nepostačia na kúpu niečoho v okolí BA, iba ak v tej Rajke. Hypotéku mi nedajú, ak nemám riadny príjem. Vodičák mám aj auto.
Tak to sú dôvody prečo premýšľam nad tým a preto sa chcem opýtať ako je to s ID? Budem nadalej dostávať ID zo Slovenska? Ako sa bude riešiť posudková komisia? A čo lekári ktorých navštevujem často vzhľadom na môj zdravotný stav? Ako sa to rieši ak žijem v inom štáte? Budem nadalej mať bezplatnú zdravotnú starostlivosť ako doteraz?

balerina2025
16. feb 2025

ak si pracovne cinny, na svk, ti vsetko ostane tak ako mas.
Rajka mas urcite ine moznosti ako Bratislava. znama tam byva, ze z Rajky uz je slovenske geto a zastavana dzungla. treba zvazit ci byt ci dom. ale aj domy sli uz za posledne roky dost hore.

dobre je ze mas auto.

vanilkovazmrzka
16. feb 2025

Skus pripadne dediny pri rajke 🙂