Hľadám kamarátky zo Stupavy
Ahojte. Volám sa Lucka som v 29. tt, momentálne čerstvo nasťahovaná v novom byte sama za stolom. Manžel v práci a ja po práci doma. Tehotenstvo prebieha celkom v pohode, nemôžem sa sťažovať, vidím, že baby sú na tom aj horšie. Patrím medzi tie šťastné, ktoré veľa nepribrali, ale sem tam ich potrápi záha, nízky tlak a psychika samozrejme. Veľmi rada, by som si tu našla spriaznené dušičky s deťmi či bez detí, ktoré majú nervy počúvať tehotnú ženskú v poslednom trimestri, nemajú problém vybehnúť na kávu, prechádzku, ukázať okolie a proste kamarátiť, podať pomocnú ruku. Inak som dosť spoločenský typ a prechádzam všetkým tým čo ostatné tehuľky. Vytúžené dieťa, otázky budem dobrou matkou?, zvládneme to?, lezie mi na nervy proces trávenia a pod.🙂) pokecám ale aj o veciach netehotných, svetských 🙂) teším sa na vaše príspevky a hádam aj stretnutia.
@jana0706
Ahoj, jasne chcem manzela pri porode, dufam ze neodpadne 😝
A mas pravdu vsetko rychlo rychlo aj teraz na ultrazvuku este som ani nebola poriadne postavena uz tam lezala dalsia a chcela som sa tolko veci popytat.Na dalsiu kontrolu si normalne musim napisat zoznam ako blba.Ja som bola teraz taka dojata lebo mi robil 3D a normalne som aj zabudla co som chcela.Pri prvom som bola na ultrazvuku mozno 4x?teraz mi ho robi pokazde.
No som zvedava lebo sa chcem opytat ze ked som rodila 1x cisarakom ci mi to hrozi aj teraz lebo ak ano tak manzel ma moze cakat akurat tak na chodbe.
@fixka pripadne skus odmerat, lebo my mame az moc teplo podla toho co pisu tak deticky by mali spat idealne v miestnosti okolo 20 stupnov - to by som ja asi zmrzla 🙂 ale ked ste tak zvyknuti tak je zbytocne prikurovat, babatkam sa lepsie dycha v noci ked je v miestnosti chladnejsie, takze kvoli malej radsej neprikuruj...
@fixka o tych otvorenych boxoch som pocula...tak aspon ze si bola sama, to sa tam vraj casto nestava...a davali ti epi, oxytocin alebo nieco ine este kym ti vyletel tlak? no ale hlavne ze vsetko dobre dopadlo...ja som nedostala nic, ani len klistir, islo to pekne samo bez vedlajsich zasahov...som mala jasnu predstavu ako by som to chcela a sa mi to tak aj splnilo - az sa mi spatne tomu nechcelo verit 😀 tiez si myslim ze pre muza je to uplne ine ked tam je, ma tak trochu tiez "zasluhu" na tom ze sa to podarilo, myslim ze to pre nich vela znamena 😉
@majovka8 s tym cisarakom asi zalezi aj na tom co bolo dovod ze to neslo prirodzene...lebo inak by po 9 rokoch normalnemu porodu nemalo nic stat v ceste...ved uvidis, Dr. ti urcite dobre poradi...
ja som sa vzdy na kontrole len opytala ci je vsetko v poriadku, mala som dost casu tak som si to vsetko nastudovala z kniziek a clankov, takze som zriedka mala nejaku nezodpovedanu otazku...pri porode som sa potom porodnej asistentky vypytovala ze ci sa musi spravit to alebo hento, ako to postupuje a podobne, potom sa ma dve hodiny po porode pytala ci sa tomu venujem profesionalne, muz sa iba uchechtaval 😀
@jana0706 To je paráda, žMne začal tlak stupať par dní pred pôrodom a v ďeň pôrodu som mala 160/100. Preto mi dali oxitocin, aby urychlili pôrod, aby nemusela mala von cisarskym. A dali mi aj Epi. Lenže tesne po nardení malej mi tlak strašne padol, takže zas infúzka...🙂. Vyše hodiny šitie. Druhý deň po pôrode mi ešte dávali aj transfúziu krvi, lebo mi klesol počet krviniek. A tlak mi zas vybehol. Stále som bola čímsi napichnutá. Ani som si nepripadala ako po pôrode, ale ako pacient. No nič moc 🙂. Ale nespomínam na to zle. Na izbe boli super maminy a bola celkom sranda. Všetko už je skoro zabudnuté, už ostala iba radosť 🙂
@jana0706chcela som napísať, že to je paráda, aký si mala krásny pôrod. Tak by to malo byť vždy. Neviem kde to zmizlo 🙂
@jana0706
hehehe nechces ma odrodit teda???citam aj ja vselico vlasne idem podla tehotenskej kalkulacky tak ked mi povedal lekar ze mala ma asi tak kilo tak som vedela ze moze mat aj menej aj viac.Ale ked pojdem rodit ja som zasa taka co povedia to urobim.Ozaj?Ked som rodila 1x na Zochovej tak manzel tam bol pri mne na sale / bola som sama rodicka / hned este som len prve bolesti dostala.A ako to je na Kramaroch?Moze tam byt niekde aj on a podporovat ma alebo ho zavolaju az k samotnemu porodu?Lebo to mi bude na dve veci potom ked ma tam nebude utisovat a mojkat.
@majovka8 Najprv mi povedal lekár, že 24 hod po transfúzii len odsávať a vyliať, ale potom z detského povedali, že stačí raz odsať, vyliať a potom už môžem normálne kojiť. V nemocnici som mala ale aj tak mliečka málo, tak som aj dokrmovala, ale doma sa to už rozbehlo a teraz len dojčím.
@majovka8 neviem ako je to na Kramaroch, ale podla mna aj tu na diskusiach alebo na internete to najdes, alebo si tam zavolaj...ja by som tiez chcela dojcit co najdlhsie, uvidime ako to pojde, som rada ze doteraz sa nam dari bez akehokolvek prikrmovania, aj ked problemy sa mi nevyhli - ked mal maly dva tyzdne tak sme sa museli vratit do nemocnice kvoli zapalu prsnika, davali mi tam 4 dni infuzky s antibiotikami, nastastie na kojenie to nemalo vplyv..
Ozaj zaujímalo by ma, odkedy planujete začať s príkrmami. Mne teraz doktorka vravela čosi o piatom mesiaci. Chodíte k pediatrovi tu v Stupave?
@fixka ahoj, nie ja som dala maleho k Valdnerovej do Devinskej, aj kamosky maju u nej deti...ja budem plne kojit az do 6.mesiaca ked sa bude dat, povedala som to lekarke a ona ze ani by mi nic ine neodporucala, ze do polroka je najlepsie pre dieta len materinske mlieko, ze nic ine nepotrebuje..
@fixka Preboha neblazni v Stupave nieeeeee tu je strasna lekarka.Som bola zhrozena Oravcova sa vola katastrofa.Syna bolelo ucho to sme tu byvali asi mesiac tak ze teda ideme na polilkiniku.Pani doktorka ved dobre kazdy nejako vypadame ale tej som sa aj ja bala.Krpec sa jej oprel o stol a tak zacala hucat ze co ju drga.Ja som bola zhrozena na druhy den este.Proste hnusna hnusoba asi si je vedoma ze su tu len dve lekarky.Teraz ked cakame mimino tak sa budeme prevazat do Petrzky ale co uz.
@jana0706 @majovka8 Ahojte, no moc ste ma nepotešili :(. Ja chodím s malou Oravcovej. Je pravda že je taká zvláštna. Tak uvidím ako to s ňou pôjde a či ju nevymeníme. Minule som bola s maličkou na poradni, Ema sa na ňu vyškierala ako lečo a Dr. kamenná tvár 🙂. No čo už. Uvidíme. Len mne je to také hlúpe teraz za ňou prísť nech mi dá kartu.
@fixka ak chces zmenit lekara tak si nieco vymysli, vezmi kartu a hotovo, asi jej to bude aj tak jedno, urcite ma dost pacientov...a je dolezite mat dobry pocit zo svojho pediatra...ja mam zatial z tej Valdnerovej dobry pocit, tak dufam ze to tak ostane 😉 tu je jej stranka keby si sa chcela pozriet http://www.pre-deti.sk/index.php
Vobec ti to nemusi byt hlupe ja osobne keby sa ma opytala preco tak jej aj poviem preco.Ved si zober len tu ordinaciu...ved tam nema nic vludne ona sa chova hrozne nam dala uplne ine lieky diagnozu a leteli sme v noci na Kramare.Napr. ona da hned antibiotika.Krpca bolelo ucho pozrela mu hrdlo a svacla mu lieky nakoniec som si ho liecila sama.Ked sme 1x opustili ordinaciu tak moj syn ze boze mamina to bola bosorka?A maminky v cakarni sa zacali smiat ze ano mas pravdu.A ja ze tak preco sem chodite?Lebo nemaju inu moznost bud auto alebo teda hore dole sa premavat do BA.Nastastie my lekarke nechodime casto tak mozno raz za rok ale tam jedine cez moju mrtvolu.
A mozem sa ta opytat ako ste na tom tema ockovanie lebo ja uz neviem na ktoru stranu sa mam priklonit.Moj kolega nedal svoju malu zaockovat a poznam teda viac ludi citala som o tom vela uz aj vela MUDr sa vyjadrilo ze teda...
@fixka este tu som chcela reagovat ja som zacala ked bol moj syn babo tak na konci 4 mesiaca ale on bol zrut.Na Vianoce mal 6 mesiacov a ja som mu drobila peceneho kapra a moja mama sa chytala za hlavu ze ho chcem zabit.
A lekarka este ked sme v Pezinku byvali ze uz mu mozte skusit dat roztek....a ja ze keby si ty moja vedela...u nas to bolo tak ze ked jedol ovocne tak som bola opluta ale ako citil masko tak...proste chlapisko.
@majovka8 jeee to som rada ze sa tiez na to ockovanie pozeras kriticky - ja maleho este nemam zaockovaneho, ked sme boli na poradni neboli prave tie vakciny a lekarka povedala ze aj tak mame este cas...v niektorych krajinach sa do roka ani neockuje, predsa len deti este v prvom roku nemaju tak vyvinutu imunitu...tak som rada ze to mame zatial aspon odlozene, ved som s malym doma, nechapem v dnesnej dobe celkom zmysel toho naco ockovat take malicke deti...a som stastna ze nemame to TBC, esteze to uz zrusili... poznam tiez ludi co nedali ockovat vobec, neviem ci by som na to mala odvahu, skoda len ze clovek pocuje uplne odlisne informacie z kazdej strany a je len na nom co z toho bude pokladat za objektivnejsi nazor...
@fixka ked tu citam ten pristup ako ho @majovka8 popisala tak by som od nej asi utekala ze by sa za mnou prasilo...nie je nic horsie ako ked lekar hned predpisuje antibiotika, je to velmi skodlive pre deti...ja som chcela doktorku co ma vlastnu hlavu a premysla, a nie ze iba predpisuje lieky, ved ked jeden nezaberie predpiseme iny... aj ohladne toho ockovania som chcela radsej skeptickejsiu co mi dieta zaockuje iba ked bude vsetko nasvedcovat tomu ze je uplne zdrave..
@jana0706 super takze v nemocnici ti vobec nezaockovali babenko?Ja som sa vytesovala pri spravach ze neockuju.Tam nech ockuju ciganske onee Lunik a podobne kde je spina a bordel.Myslim ze kazdy clovek si vytvara imunitu uz od malinka.Ale ked v nemocnici poviem ze nechcem a nezelam si aby mi malu ockovali tak ma budu brat ako krkavciu mater oznamia to lebo je to povinnost ockovat.Co sme fakt stado?Kolega bol na takom pohovore bude platit pokutu ale on vie argumentovat on ma ockovanie zmaknute od A po Z.Este ked sme sa snazilkovali tak som bola na kontrole u obvodnej mojej a ona ze nemam tetanovku ze mi pichne.Ja som nesuhlasila po prve lebo sme sa snazili a po druhe ked budem mat nedajboze uraz prve co do mna slahnu bude tetanovka.
@majovka8 ked som muzovi povedala ze nemam tetanovku, ze by som sa mala dat preockovat tak mi povedal presne co ty - ze mi hned pichnu keby sa nedajboze nieco stalo 😀 ja som rodila v Rakusku, tam to tbc uz dlho neockuju, takze sme sa tomu vyhli...ale na Antolskej kamoska v oktobri odmietla a bez problemov, len jej to zapisali do papierov - asi vedeli ze sa to bude rusit tak z toho uz nerobili taky cirkus...a to ci ta budu predvolavat a podobne zalezi asi aj od doktora...ci to riesi alebo nie...
@fixka
ja sa pripájam...my sme tiež odišlo od Oravcovej...stále predpisuje ATB,bez dokladneho vyštr.
Ten jej prístup je hrozny! Ešte mna liečila,ked som bola krpec. Odišli sme dr. do Ba-Dúbravka.
Nikto nevie al.neplánuje otvorit súkromnú školku v Stupave?
Neviem čo budem robit ked riaditelka nezobere o rok mladšieho syna do školky....to ano-ked už tam chodí starší súrodenec,mladší súrodenec má miesto isté
Že nebude pre neho volné miesto.
@katkamarosova a starsieho nemas este v skolke?
@katkamarosova Ahoj tak ma uvedte lebo v Pezinku som riesila skolku tesne pred nastupom.Tu je to ako???Uz ked sa male narodi treba zahlasit ci???
Ja som sa prehlasila do Petrzalky MUDr. Jelenciakovej. Uz ked som volala po telefone ci nas zoberie tak ten pristup sa mi pacil a este ked sa dozvedela ze som tehu tak povedala aby sme necakali so synom medzi detickami a mam si zaklopat.

@majovka8 Ja som našťastie mala fajn ľudí pri pôrode. Samotný pôrod už bol horší. Vyletel mi tlak, tak do mňa súkali infúzky na zníženie a kvantá oxitocínu na urýchlenie. Z tých všetkých ihiel a zmätku mi ťažko mohol klesnúť 🙂. Ale nakoniec som porodila prirodzene. Dr. aj asistentky boli milé. Ja som bola tiež sama na sále. Celkom ma to prekvapilo. Predsa len na Antolskej je to ako na bežiacom páse. Mne vadilo akurát to, že sú tie boxy také otvorené. A súhlasím s Jankou, že manžel pri porode je super. Môj bol super podpora. Teraz hovorí, že by mali všetci chlapi chodiť k pôrodom, aby si to vedeli vážiť. A stále spomína ako sa maličkej dotkol tesne po narodení a bola taká úžasne horúca 🙂. Hneď sa mu tlačia slzy 🙂