Hľadám kamarátky zo Stupavy
Ahojte. Volám sa Lucka som v 29. tt, momentálne čerstvo nasťahovaná v novom byte sama za stolom. Manžel v práci a ja po práci doma. Tehotenstvo prebieha celkom v pohode, nemôžem sa sťažovať, vidím, že baby sú na tom aj horšie. Patrím medzi tie šťastné, ktoré veľa nepribrali, ale sem tam ich potrápi záha, nízky tlak a psychika samozrejme. Veľmi rada, by som si tu našla spriaznené dušičky s deťmi či bez detí, ktoré majú nervy počúvať tehotnú ženskú v poslednom trimestri, nemajú problém vybehnúť na kávu, prechádzku, ukázať okolie a proste kamarátiť, podať pomocnú ruku. Inak som dosť spoločenský typ a prechádzam všetkým tým čo ostatné tehuľky. Vytúžené dieťa, otázky budem dobrou matkou?, zvládneme to?, lezie mi na nervy proces trávenia a pod.🙂) pokecám ale aj o veciach netehotných, svetských 🙂) teším sa na vaše príspevky a hádam aj stretnutia.
@majovka8
ahoj ked sa pýtaš na školku,tak je najlepšie ist najlepšie čo najskor...v niektorej školke-neberú v najbližších 5 rokov,všetko je preplnené--čo mi bolo povedané pred rokom 🤐 / niekedy sa mi zdá ked nepodplatíš nemáš/
Ja na podplácanie nemám tak nedám 😉
@katkamarosova
fuha kam som sa to dostala?podplacat nebudem ani to neviem ale asi fakt ked sa narodi hned idem dat prihlasku 😖
@jana0706 @majovka8 @katkamarosova Ahojte, ďakujem za info ohľadom Oravcovej. Prehodnotím to aj ja, či u nej ostať. A s tými škôlkami to je ďalší šok 🙂. To sa mám ísť vážne pýtať už teraz, či mi ju o tri roky vezmú? To je šialené. Ale asi slovenská realita.
Katkamarosova a aké máš na ňu ty spomienky z detstva? Myslím na Oravcovú. Ja mám z nej trošku pocit, že sa správa inak ku oteckom. Keď som bola na poradni s jedným si tam štebotala, normálne som ju nespoznávala 🙂. Ja som s ňou zatiaľ veľa neriešila, ale niekedy mám pocit, že má naučené vety a tie omieľa dookola.
@jana0706 Ahoj, chodíš teraz každý deň von? My nechodíme a už mi z toho šibká 🙂 tak sa pýtam. Bojím sa aby neprechladla. Dávam ju teraz len ku oknu. Ako maličký so spánkom? Naša sa trošku lepší. Jedna pani mi povedala, že spánok môže haprovať aj kvôli počasiu. Dávaš Jakubkovi aj čajík? Ja som dala Eme detský čajík, bez cukru, len taký obyč. kvôli brušku a vypila ho dosť veľa. Tak teraz už neviem či býva smädná, alebo jej len chutil. Od smädu by snáď plačkala nie?
@fixka nemala vypite ked tak stebotala??? 😀 Naozaj si rozmysli ci tam budes chodit ak mas svoje auto alebo ked vas moze tatino vozit k lekarke raz za cas tak zmen.Uz horsia pediatricka asi neexistuje.Neviem si predstavit ze ta bosorka vysetruje moje babenko male az mi chlpky stoja.A uz ju vidim ako jej hovorim ze odmietam ockovanie jej vlasy stoja dupkom stale ale jasne ich vidim este viac najezene.Inak sestricku ma milu / mozno je tam za trest / 😎
@fixka @majovka8 to s tymi skolkami v Stupave ste nevedeli? aj v spravach to bolo parkrat ake su tu problemy - najprv neboli deti, skolky porusili a teraz sa sem pristahovala kopa mladych rodin a skolky chybaju...ja neviem ci ma zmysel zapisovat dieta tri roky dopredu, mam pocit ze bez znamosti sa tu dieta do skolky snad ani nedostane 😒 ja budem zrejme este skor ako v 3 rokoch chciet dat do skolky, to uz vobec nebude sanca - a navyse sme oktobrovi, takze v septembri nebude mat este tri, to nas tiez posunie "pod ciaru"...no uvidime ako to budeme riesit, zatial mi pride ze je to este daleko...
@fixka von chodim kazdy den, vzdy iba na chvilocku, dobre maleho naobliekam a najkremujem tak dufam ze to bude v pohode...u nas je to so spankom stale podobne, ziadna slava, tak ale aspon uz zase nebuntosime po tom papani okolo 5...
@fixka
ja ako decko si ju pamatam.... ako nervoznú....ako píšeš naučené diagnozy...,kt.opakuje každemu...možem porovnat so svojími detmi,ked bolo mimina....nožičky idú zle,očká dáko utekajú,urologia-vajíčka,
ked som doteraz do decembra chodila k nej s malým-začal byt častejšie chorí-začal chodit do školky. Má chrípku a ona mu stále ohmatáva bruško,vytery z nosa že načo,CRP a hned ATB
@katkamarosova podla mna je lepsie k takym doktorom deti ani nedavat..
Caute ste vytiahli kociky dnes a hura na vzduch dnes krasny slnieckovy den ze?Pozeram z okna ze kolko maminiek zrazu kociky male deticky sa motaju vedla kocika ach joo aj ja uz chcem kocikovat...
ahojte vsetci, je tu niekto o tomto case?
Ahoj, ako sa ti darí? Dávno si nepísala. Už sa to tu celkom rozbehlo. Ako sa má bábenko a ako ty?
sevaste. ved ja kukam ci dakto nepise postu a tak a nikde nikoho tak idem prec. mame sa dobre teda poriesili sme veci, bolo zle ale vsetko o.k.
fixka kvetinqa ahojte kocky. neporodila som nestraste. mama riesi cely svet a maleho tiez, ale maly vie aku ma mamu tak sa krasne drzi. vsetko je tip top, kope o dusu, ale tak s mierou da sa. vcera som mala mierny brake down vsetko ma dostalo aj to ze kamoska nema cigarety a nemoze si zafajcit-ta kamoska. ja som nikdy nefajcila. tak som plakala a plakala🙂) som chcela pokecat nikde nikoho no a tak dosiel nas stavbyveduci do bytu riesit nieco tak som si s nim pokecala, poslala vsetkych kade tade a bolo to. opravil kurenie, mali sme uz v byte teplo ja som sa pozbierala a hotovo 🙂) inak s beznym dnom nenam nic spolocne. okrem tehu problemov, ze nevladzem chodit, zaviazat snurky a tak 🙂)
kvetinqa ake tyzdne? aky klud? nepoznam 🙂) doki sa mi snazila nahuckat ze mi hrozy predc. porod. inak som sa mala vyborne. tlak stupol, rychlo hladat pomoc. V praci mi stale niekto vypadava a ja ako veduci pracovnik nemam narok vyhlasit ze koncim. V novostavbe sme mali 13 stupnov celzia babenky, ja na nervy zhanaj stavbarov a vsetkych zodpovednych, behaj po lekaroch aby som ich presvedcila ze mi s malym nemame najmensi problem, presvedcit stavbyveducich, ze chybu robia oni a nie my no a davaj domov nakupit, do banky a riesit, lebo muzik v praci.
babenky učitelku tu mate, len vyrobte skôlku a mozme davat za par rokov deticky k nam 🙂)
kvetinqa pracujem pracujem. ked ja som taka tehulka co to nebrala prilis vazne. teda vdaka panu sa mi vyhybali hormon. situacie a tehu situacie a zrazu je toho na mna vela 🙂) a som v soku ze co a ako, tak ako môj muz. tiez nechape ze zenska toho môze mat plne zuby a pomozem trocha. mysli si ze budem ficat do nekonecna 🙂)

@jana0706
hej starší chodí do školky,ked len na pol dna....dnes som sa pýtala riaditelky,kvoli zápisu,či mám chodit,či je mladší zapísany...lebo mám pocit že sme sa o tom bavili....hovorila že ked sú surodenci...uprednostnuje aby spolu chodili do školky...že miesto "isté"