Hľadám kamarátky zo Stupavy
Ahojte. Volám sa Lucka som v 29. tt, momentálne čerstvo nasťahovaná v novom byte sama za stolom. Manžel v práci a ja po práci doma. Tehotenstvo prebieha celkom v pohode, nemôžem sa sťažovať, vidím, že baby sú na tom aj horšie. Patrím medzi tie šťastné, ktoré veľa nepribrali, ale sem tam ich potrápi záha, nízky tlak a psychika samozrejme. Veľmi rada, by som si tu našla spriaznené dušičky s deťmi či bez detí, ktoré majú nervy počúvať tehotnú ženskú v poslednom trimestri, nemajú problém vybehnúť na kávu, prechádzku, ukázať okolie a proste kamarátiť, podať pomocnú ruku. Inak som dosť spoločenský typ a prechádzam všetkým tým čo ostatné tehuľky. Vytúžené dieťa, otázky budem dobrou matkou?, zvládneme to?, lezie mi na nervy proces trávenia a pod.🙂) pokecám ale aj o veciach netehotných, svetských 🙂) teším sa na vaše príspevky a hádam aj stretnutia.
@mily7 ahoj, a ty robis v skolke v bratislave?
@kvetinqa @fixka baby a ako chcete nahlasovat tie deticky do skolky? ze aby vam ich zobrali ked budu mat 3 roky? lebo podla mna teraz vam nikto neslubi ze vam ich vezmu skorej, kedze nebudu vediet kolko budu mat vtedy trojrocnych deti ktore "musia" zobrat...
jana0706 ano. a k tej skôlke. vraj to treba nahlasit este aj tie nenarodene deti v stupave. Teda napr. ja by som mala svojho nenarodeneho nevideneho syna nahlasit, aby mi ho zobrali do skôlky o tri roky. taky natresk tu je. to viem aj od kolegyne zo stupavy zo skôlky.
@fixka ajoj ta skolka asi nevznikne jedine tak sukromna Stupava bez penazi.Keby ze tu nemame pozemok tak sem nejdem byvat sakra.Nic sa tu nedeje.Este ked mate malicke deti tak ides s kocikom von potom na piesok a koncis potom.Skapal tu pes.Nechcem urazit niekoho kto tu vyrastal len ma hneva ze tu nemyslia na deti a je tu plno rodiniek.
@mily7 Ahoj, ja som už myslela, že si založila tému a koniec 🙂 To je dobre, že je všetko v poriadku a naozaj dávaj na seba pozor, šetri sa a zapriahni mužíčka 🙂. Ja som bola počas tehotenstva bezstarostná...v lete som dokonca dostala úpal a v 8. mesiaci sme boli na túre a potom som skončila v nemocnici s krvácaním. Neviem či to bolo tou túrou, ale aj tak som si to vyčítala. Našťastie maličká sa narodila v poriadku, presne v termíne. Teraz keď vidím tie predčasne narodené detičky s hadičkami :(...Malinké úbožiatka. Treba sa šetriť. Ako sa vám býva v Agátkach? Už je to tam obsadené?
@jana0706 No neviem, ako sa to nahlasuje. Máš pravdu, že je to čudné ísť tam už teraz. Ale vidíš, aj Mily písala, že treba. Pôjdem sa aspoň spýtať, čo mi povedia. A naša malá je septembrová, vlastne vám tiež zle vychádzajú roky. Myslíš, že automaticky nám ich zoberú až v štyroch rokoch? To by bol teda dosť veľký problém. :(
@jana0706 ved to aj mne pride divne, ale tak za to, ze sa opytame nic nedame, nie? Aj ked istotu clovek nema...
@fixka no nas maly je novembrovy, ale ja som ho chcela davat bud v septembri, ked este bude mat 2 alebo normalne v novembri, ale tusim som si to velmi jednoducho vsetko predstavovala... 🙂
@mily7 fixka ma pravdu, ja som s malym stravila tyzden po narodeni v detskej fakultnej a mala som co robit, aby som tie predcasne narodene dietatka predychala... ked sa raz nieco stane, budes si to vycitat, tak radsej trosku spomal.. a idem ti este odpisat na IP
nie z Pezinka uz dva roky tu byvam.Mozno aj preto mi je luto lebo Pezinok je fakt krasne mesto ale tiez to vzdy tak nebolo.A bolo kam chodit.
A mozno som len teraz taka depresivna nikoho tu stale nepoznam lebo ked som chodila do prace tak som nemala prilezitost.
este tak od veci teraz som 26t a mam normalne mlieko.Som mala mokre tricko je to normalne tak skoro?
@majovka8 To je pravda, Pezinok je fajn. Ale určite to bude lepšie, keď už bude teplúčko a bude sa dať lietať s kočíkom. A k tomu mliečku, ja som mala už v piatom mesiaci, ale potom sa prestalo tvoriť a po pôrode sa nie a nie rozbehnúť. Ale to pripisujem skôr stresom pred pôrodom. Takže podľa mňa je to úplne normálne.
Ja chcem začať na jar chodiť s malou aj na to plávanie, čo tu je. Už sa na to teším. Nepočuli ste na to niekde referencie?
@kvetinqa ale jasne uz mi je zasa ok a niekedy by som sa prefackala uz mi zacina hrabat pozeram si akurat tehotenstvo academy tehotensku kalkulacku ze to mlieko je normalne v 29t.Mozno ked cakam druhe ze sa mi to takto skor lebo fakt sa nepamatam prvorodeny ma 9 rokov ci sa mi aj vtedy tvorilo.Vtedy som sa tak nesledovala nemala som cas chodila som do prace.
@fixka
Ne, len neviem ako to tu funguje xixi. A ja nie som zas na vykecavanie o vsetkom s kazdim. Proste chcem pokecat a najst kamosky, ktorym budem moct co to povedat, nie tak na plac.ale uz sa do toho tu dostavam. Vsetko v pohode od predvcera sa byva dobre, lebo uz zakurili xixi. Mali sme zimu, stazovali sa a kdesi cosi nikto neporiesil akoby mal. A tak som urobila male rosambo a bolo to. Uz mame pekne teplucko. a tesim sa zo svojho a som na nas hrda, ze sme to dokazali.
@majovka8 verim ti ze je to tazke ked sa niekde pristahujes kde nikoho nepoznas...ale s tymi aktivitami to nie je take zle - ved je tu to centrum Happy a myslim ze este minimalne jedno dalsie MC, je tu krasny park, ihriska, za par minut si pri Morave na bicykli v nadhernej prirode - este z detstva sa pamatam ako sme tam chodili pozerat bociany (a doteraz ich kazdy rok chodim "privitat" a v auguste cakam kedy odletia), teraz je tu uz aj kino v kulturaku, kazdu chvilu nejake divadelne predstavenie (organizovane obcianskym zdruzenim Pour Art), dalsie zdruzenie organizuje rozne kurzy (tusim Pohodka sa volaju), ja chodim na jogu do Alternativneho centra Motyl, takze podla mna da sa vybrat, len treba mat oci "otvorene" 😉
ahojte stupavcanky 🙂 kolko vas tu je, tolko kocikov tusim ani vonku nestretavam 😀
@jana0706 máš pravdu s tými "otvorenými" očami 😉 poznám to ako šéfka MC Fifidlo, ktoré je v Stupave v MKIC. kto chce hľadať, ten nájde. bohužiaľ, tu v Stupave je málo reklamných plôch, kde by mohli všetky OZ v Stupave lepiť svoje plagátiky a tak informovať ľudí, čo robia... a porušovať zákon lepením plagátov na zastávky, el. skrine,... a tak nám ostáva väčšinou priestor na internete, alebo priamo na dverách vedúcich do fifidla
veľa OZ združení je založených na dobrovoľníctve a nájsť dobrovoľníkov v dnešnej dobe je veľmi ťažké. každý si povie, že nič sa nedeje, nič sa nekoná, ale žeby pridal ruku k dielu,... ľudia už veľmi spohodlneli ☹
ak ste tu nové (ja som sa sem prisťahovala pred 3 rokmi, ale stále sa cítim ako Alenka v ríši zázrakov 😀), tak kľudne dobehnite do MC-čka. na to je určené, aby sa tam maminy zoznámili, vyrozprávali (dosť často preberáme stupavské škôlky i pediatrov 🙂, pomohli si navzájom. a dokonca herňa, ktorá býva vo štvrtok od 9.30 do 11.30 je určená práve pre deti do 18 mesiacov
a na jar máme v pláne dokončiť to ihrisko pri MKIC (treba tam ešte dorobiť lavičky a možno niečo pre detičky), takže aj tam sa môžeme stretávať 😉

kvetinqa neboj. ide o to, ze mam vyvoj. chybu maternica a za sebou jeden potrat. Ale som v poriadku a doki urobila rozruch kvoli tej vyv. chybe, ze by mi mohlo nieco hrozit. samozrejme som to hned zobrala, môj krpcek je moje vsetko. A davaj obvolala znamych lekarov gynekol a bola som sa checknut. A vsetko je tip top, ta vyv. chyba mohla spôsobit prvy potrat, ale teraz je priepazka ktora je mierna len potlacena babetkom a vsetko je tip top. A nic mi nehrozi. Doki povedal, ze ta lekarka mimochodom sedemdesiatr. pani sa len chcela chranit. A dalsi doki mi to potrvdil. Som rozlietana, blazniva, ale svoje dieta lubim najviac na svete. Neublizila by som mu. Tak som nastavena aj tak ze vsetko je tip top a maly vie co mama prezila a podla toho sa sprava. On mi zle robit nebude. A ja jemu tiez nie. Nerobim nic tazke ani nevysavam od zaciatku tehu, ked ma lekarka varovala. Proste davam pozor. Jeho stratu by som nerozdychala. No a k tomu bytu chapes 13 stupnov v noci no nenastvu ta? nervozna som bola ze zima ako budeme potom ked maly bude a tak a tak som riesila. Vsetko a vsetkych.