14-mesačné dieťa v jasličkách
Maminky sú tu také ktoré dali dosť skoro dieťatko do jaslí? Ako to zvládali a podobne? Popravde nechystám sa do prace ale chcela by som tam syna dávať tak na 2-3 dni v týždni , keďže som nanho sama tak aby som si oddýchla, upratala , veci povybavovala a tak. Ste na tom podobne? Podelte sa so skúsenosťami dakujem
ja som odchádzala od 3 týždňového novorodenca. Srde mi trhalo.
Neviem kedy má tvoje dieťa tých spomínaných 14 mesiacov, ale zima je nevhodne obdobie, je veľa chorôb. Pockala by som do jari, potom už chorobnosť klesá
Maly mal 30teho 12ty rok a ja uz od 1.2 zacala pracovat,ale tak muz sa vedel a vie postarat,tak ja s cistym svedomim isla do prace,medzi ludi,oddychnut si od plienok.A nebol v jasliach,striedali sme sa.O par dni bude mat 3r a uz od 8smeho januara nastupuje do skolky.Tesime sa moc,aj maly sa tesi.Dufam,ze si raz dva na rezim skolka zvykne.
@maminka2306 my sme dali ako 13 mesačnú a to ešte nechodila..co ti poviem, na začiatku to bolo veľmi , veľmi náročné hlavne asi pre mňa citovo a práveže mala bola veľké zlatíčko..chodila tam veľmi rada, vždy pusinky a objatia a veľmi pomohli vychovavatelky....a zároveň sa tam neskutočne veľa naučila a posunula....ale podotýkam mali sme inú situáciu, ja som nastupovala do práce a manžel tiež nemohol ísť na rodicak/materskú v tom momente
14m je dosť skoro? V mojom okoli sú dve deti, ktoré sú v jasliach od 10 mesiacov a naša malá suseda od roka. Mužov kolega ma dcéru v jasliach od 9 mesiacov. Keď som pracovala v zahraničí, všetky kolegyne mali cca 6-7 mesačne deti v jasliach.
@maminka2306 a finančne to budeš zvládať? Budeš platiť plnú sumu. To si radšej zober opatrovateľku na občasné stráženie výjde ťa to lacnejšie
Nasa ide v 14 mes a bude tam len 3-4 hod denne. Ja ju necham ten rok zvyknut a potom si zvysim zase uvazok. Ten prvy rok bude skor doma a chora. Ako vsetky tie nove deti v kolektive
Tiež som to tak mala, ešte poriadne nechodila ale ja som dcérku dala do takých mini jaslí, kde bolo menej deti. Tiež tak 2-3x do tyzdna, neskôr keď bola staršia už každý deň. Veľmi sa tam potiahla, čo sa týka jedenia, samoobsluhy, potom sa tam odplienkovala..🙂
@maminka2306 moje dieťa začalo chodiť do jasličiek ako 11 mesačné. Ale dieťa bolo spoločenské, nebolo na mne nalepené od rána do večera. Do jasličiek išlo najskôr na hodinu so mnou, asi po tri dni, potom na pol hodinku bezo mňa, ďalší deň na hodinu a tak postupne, po mesiaci tam bolo pol dňa. Viac ako 5-6 hodín tam nebolo nikdy. Zvyklo si vďaka tomu, že to bolo veľmi pomaly a postupne, veľmid dobre a takmer bez plaču. Chodilo tam veľmi rado, dokonca raz keď sme išli v sobotu okolo, tak mrnčalo, že tam chce ísť. S mužom sme sa ale striedali tak, aby tam ozaj nebolo viac, ako tých 6 hodín, v krízovej situácii pomohla moja mama. Prekvapivo ani nebývalo choré.
Nasa ide v 14 mes a bude tam len 3-4 hod denne. Ja ju necham ten rok zvyknut a potom si zvysim zase uvazok. Ten prvy rok bude skor doma a chora. Ako vsetky tie nove deti v kolektive
@kiki68 väčšina detí býva často chorá, ale možno, ani chorá nebude, naše dieťa choré v jasliach nebývalo

@maminka2306 ja som tiez sama s 18 mesacnym dietatom a chcela som si to "uzit" doma do 3 rokov. Ale ako na potvoru sa mi naskytla dobra pracovna ponuka, o 2 mesiace nastupujem, tak pojde do jasli. Cim viac sa to blizi, tym som viac nesvoja, pretoze sme spolu 24/7.