14-mesačný syn mi ťahá vlasy a štípe ma
Ahojte moj 14 mesacny syn mi taha vlasy ale ze az do koze a stipe ma bije ma poviem nono on este viac a smeje sa ako ho to mam odnaucit? Alebo si o mna bacha hlavu a mna to dost boli....
Okamžite mu chyť ruku a vážne povedz: Nie, to bolí. Odlož ho od seba, otoč sa a prestaň s interakciou na pár sekúnd. Vždy rovnaká reakcia, aj 20 x denne, ak bude treba. On skúša hranice, pre neho je to hra. Vlasy si zopni a fyzicky mu znemožni prístup ku vlasom. Inak platí to isté ako.
Musíš mu veľmi dôrazne dať na javo, že tá to boli. Lebo on má z toho hru, srandu.
Silne a dôrazne NIE s vážnou tvárou
Okamžite mu chyť ruku a vážne povedz: Nie, to bolí. Odlož ho od seba, otoč sa a prestaň s interakciou na pár sekúnd. Vždy rovnaká reakcia, aj 20 x denne, ak bude treba. On skúša hranice, pre neho je to hra. Vlasy si zopni a fyzicky mu znemožni prístup ku vlasom. Inak platí to isté ako.
@billy_jean mal ho otec na rukach a ja som sa otocila a to bola sekunda ako mi zozadu potiahol z krku vlasy tak to bolelo
@billy_jean mal ho otec na rukach a ja som sa otocila a to bola sekunda ako mi zozadu potiahol z krku vlasy tak to bolelo
@anonym_autor A otec čo na to povedal malému?
@anonym_autor A otec čo na to povedal malému?
@anonym_6dba13 no to tiez ja ze nono nesmies a chytil mu ruku
aj my mame toto mile obdobie 😀 chyt ruku jemne a normalnym tonom uplne jednoducho “nie, mamu to boli”, bez vysvetlovania a idealne odstup aspon meter nech vie 😊
@anonym_6dba13 no to tiez ja ze nono nesmies a chytil mu ruku
@anonym_autor Ja len aby ťa podporil v tej výchove. Aby on nebol ten "dobrý".
Je to obdobie a prejde. Čo som robila ja: vždy som zachytila ruky a rázne ale nie dramaticky ani krikom povedala nie, maminka sa nebije. Ak budeš mať prehnané reakcie, tak to bude robiť, aby ich dostal. Najlepšie je robiť toto dookola aj 50x za deň kým toto obdobie neskončí.
Bud je to obdobie, alebo nejaká zatiaľ skrytá diagnóza.

Chytit ruky a nepustit. On este nevie, ze ta to boli ze to nema robit. Objavil novu cinnost, ktoru zvlada a strasne ho to bavi. Nic zle za tym nehladaj len to, ze skusa nove veci