icon

Ako nastaviť dennú rutinu s 1,5-ročným dieťaťom?

21. okt 2025

Aky mátu rutinu, režim s 1,5 ročným dieťaťom?
Prešli sme na 1 spánok a nevieme urobiť nejakú rutinu so spánkom. Na denný aj nočný protestuje. Ráno ju dávam po 4,5-5h niekedy zaspí hneď inokedy nič a ťahá aj 6 hodín čo mi príde extrém. To iste aj večer po 4,5-5h dávam spať. Tam tiež protestuje. Keď ju necham dlhšie vidno na nej preunavu, energická je a oči sklenené. Neviem ako to nejako nastaviť, 2 spanky nám veľmi vyhovovali aj keď bol druhý krátky

diewcatqoo
21. okt 2025

Rano vstava medzi 6 - 7. hodinou, ranajkuje a potom odprevadime starsie do skoly. Cestou zo skoly sa ideme este poprechadzat v kociku, aktualne aj zbierame gastany, nakupime, co treba a okolo deviatej sme doma. Potom ma desiatu, zahrame sa, zaspievame a medzi 10. a 11. ju davam spat. Vstava okolo dvanastej, pol jednej, naobeduje sa a ideme okolo jednej, pol druhej po starsie dieta do skoly. Cestou zo skoly zajdeme na ihrisko alebo sa len tak prechadzame alebo ideme na nakup. Domov prichadzame okolo tretej, stvrtej. Da si olovrant, hraju sa doma so starsim alebo sa hadaju, pripadne mi "pomahaju" obaja, robime ulohy so starsim, varime veceru, hrajeme karty, kreslime, pozerame telku alebo pocuvame hudbu a okolo siestej jej davam veceru. Potom kupeme (kupeme kazdy druhy den) a medzi 7.-8.h chodi spat. Takze tiez je vyse 6 hodin hore od tej dvanastej. Ale ocividne jej to takto vyhovuje, nie je mrzuta.
Na jeden spanok sme presli este pred prvymi narodeninami. Dva spanky mi tiez vyhovovali viac, stihla som toho doma viac, ked dieta spalo. Ale co uz. U oboch deti sme to takto mali, ze toho moc cez den nenaspali.

anonym_603036
21. okt 2025

@anonym_autor v 1,5 roku mal režim takýto:
6:30 budíček
11:30 - 15:00 spánok
20:00 večerný spánok

Zaspával sám do pár minút. Teraz má 2,5 roka a večierku a ranný budíček má stále fixný, denný spánok má o 1 az 1,5 hodiny kratší.