Ako naučiť 2-ročnú dcérku skákať?
Caute, mate nejake tipy? 😄 Nechce za nic, a n atrampoline sa boji... Ale bolo by to fajn na posipnenie nohy. Ma 2 roky.
Najnovšie študie neodporúčaju malinkým ďetom trampolínu
@pribinak a lezenie cez preliezky moze aj naboso? Ci radsej v papuckach? Mame doma piklerovej trinagel
@hedviga2 to vazne? 🫠
Asi skôr obuté sandálky, jednak jej to chráni nozicku a potom na ihrisku môže byt kov či plast ešte teplý
Ja súhlasím s názormi, že trampolína vôbec nie je vhodná pre tak malé deti, takže by som sa tým vôbec netrápila, ale teda to je môj názor 🙂
Nech sa naučí liezť cez preliezky, po kameňoch, rôznych povrchoch, preskakovať obrubník atď. Trampolínu k šťastiu nepotrebuje 🙂
Nijako ju nemusis ucit, jedneho dna na to pride sama. Moj na to prisiel az v 3 rokoch. Predtym som mu to aj ukazovala, ale nic, ani to nejako neskusal.Tak som to velmi neriesila. Jedneho dna ho nejako osvietilo a uz to zrazu vedel sam od seba. A tak je to unho so vsetkym. Odrazadlo tiez nula bodov, zaujem ziadny alebo velmi maly, presiel nemotorne par metrov a koniec a aj to bolo len zriedka Potom ho tiez osvietilo a zhruba vtedy, ked prislo aj to skakanie. A zrazu na tom normalne isiel akoby nic. Ja mam pocit, akoby mal nejake tlacitka, ktore ked su vypnute, tak sa mozen aj rozkrajat a jedneho dna sa zapnu a vtedy uz nemusim robit v podstate nic 🙂
Inac trampoliny sa moj boji doteraz, vadi mu nepevny podklad pod nohami.
Učiť ju to nemusíš, ale môžeš jej vytvoriť podnety. Vezmi kriedy a nakresli na chodník kamene a nesmie spadnut do vody. Nakresli rovnú čiaru (doma svihadlo) a preskakujte. Zaskočiť z obrubnika, do kruhu, von z kruhu, hra na žabky, ... proste len sa hrajte.
A ak bude mokro, vezmite gumaky a hop do vody ... toto musí zabrať 😆
@autorka
Však to dieťa sa ešte len naučilo poriadne chodiť, tak kde sa ponáhľaš so skákaním? A na trampolíne? Skús najprv s dieťaťom "skákať" na pevnej podložke, napr. pri hudbe. Nech dvíha jednu nohu, druhú nohu, prenáša váhu, nech behá (tam je určitý odraz jednou nohou - až neskôr sa naučí, ako sa odraziť oboma nohami naraz), keď budú vonku mláky po daždi, tak obuť gumáky a tam sa deti veľmi rýchlo naučia skákať - tam im to ide prirodzene - je to zábava, keď voda po skoku špliecha na všetky strany😅 atď.
Děti do šesti let na trampolínu nepatří, jejich tělo ten nápor nemůže zvládnout, varuje pediatrička :
https://www.irozhlas.cz/zivotni-styl/spolecnost...
Takéto ešte nie: V akom veku až pustiť dieťa na trampolínu? Traumatológ sa prihovoril rodičom, priblížil ťažké úrazy a 7 dôležitých rád
https://najmama.aktuality.sk/clanok/Gp2jITP/tak...
Ak máte doma Piklerovej triangel, tak tam môže aj naboso. Však vyskúšaj, čo jej bude viac vyhovovať, či bosá noha alebo pevnejšia obuv. Na preliezkach na ihrisku by som ja osobne dala tenisky.
Naco nutit, ked dieta nechce...
Skakanim sa ani tak neposiluju nohy. Skace sa vacsinou z vysieho miest ana nizsie a na to nepotrebujes vela svalov. Skor sa tym trenuje koordinacia a dieta musi mat odvahu spadnut.
Skacte z posledneho schodu, z obrubnikov a tak.
Nas syn dlho skakal len z jednej nohy na druhu ze akoby urobil velky krok. Az ovela neskor sa naucil skakat znozmo. asi ked mal 3 roky. Chodi od 9 mesiacov. Nikdy som to s nim netrenovala.
Ak potrebujes posilnit nohy ten trojuholnik je urcite dobry a preliezky, schody.
Podla mna je uplne jedno ci obuty alebo na boso. Hlavne nech je to bezpecne.
Trampolina naozaj nie je fajn na ,,posilnenie nohy” skôr naopak.
No mmaky, dakujem vam teda! Normalne som stastnejsia. 😄 Ja ze je to alfa omega na posilnenie nozky. 🥲
Vôbec ju to nemusíš učiť. A skákať na trampolíne už vôbec nemusí také malé dieťa. Ona sa to raz naučí sama. Normálne nech chodí, beha, žiadne extra veci na posilnenie nôh zdravé prirodzene sa vyvíjajúce dieťa nepotrebuje.
Môj tuším v 2 rokoch vôbec nevedel skákať, len sa tam "podhupol" v kolenách nezdvihol nohy zo zeme, až neskôr s tým začal. Ani neviem presne kedy, nesledovala som to.

Má čas, nemusíš ju učiť, ona príde na to sama, napr budúce leto
Na posilnenie svalov na nohách stačia prechádzky napr lese či parku a lezenie po preliezkach