Ako riešiť pocikávanie u 2,5-ročného dieťaťa?
Ahojte, vie mi niekto poradiť alebo len potvrdiť že v tom nie som sama. Malý 2,5 rokov už v podstate od Augusta bez plienky cez deň už teraz asi tri mesiace aj na obedny spánok. Mám problém s tým že sa niekedy pekne pýta alebo ide rovno sám na záchod ale väčšinou si cvrkne a až potom. Už som z toho zúfalá lebo stále len periem a vysvetľujem že musí ísť skôr cikať. Nemal s tým problém len posledné dva-tri mesiace to takto má. Prosím nejaké rady ako to odstrániť? Doma sme nič nemenili takže dôvod nepoznám
@laurasz je to len obdobie. Je ešte malý, potrebuje viac času. Nič mu nevyčítaj,.vždy ho upokoj, že sa nič nestalo. Určite v ňom nevytváraj výčitky, že je to jeho chyba, alebo že už je veľký a že je to hanba. Aj tak je šikovný. Držím palce a prajem veľa trpezlivosti.
Ved mu daj na cas opat plienku ak nechces vkuse prat. Nie je sa kam ponahlat
@laurasz podla mna treba byt len trpezliva a mozno mu prestat vysvetlovat a nechat to tak, aby to on sam v hlavicke pochopil. Povedala by som, ze u takych malych detoch je to este normalne
@hianicka13 ďakujem, len ja nechápem že zrazu sa toto stalo lebo bez plienky je už dosť dlho a pekne sa pýtal aj chodil a zrazu toto by týždeň napríklad chodí a potom tri-štyri dni má celé také že si cvrkne a potom že aha musím ísť
@laurasz je to len obdobie. Je ešte malý, potrebuje viac času. Nič mu nevyčítaj,.vždy ho upokoj, že sa nič nestalo. Určite v ňom nevytváraj výčitky, že je to jeho chyba, alebo že už je veľký a že je to hanba. Aj tak je šikovný. Držím palce a prajem veľa trpezlivosti.
@anonym_014ccc tak to mu zvyknem hovoriť že veď pekne si chodil a zrazu toto uvidíme no ako to pôjde ďalej k plienkam by som sa nerada vrátila
Aj moj mal presne taketo obdobie... v lete uplne krasne chodil sam alebo sa pytal, ziadna nehoda... potom prislo obdobie, kedy fakt najprv crkol a az potom sa isiel posadit... tak vtedy som ho ja upozornovala, ze treba ist cikat (aj ked sa to asi nema, neviem) a ked isiel sam od seba, tak boli ovacie, ako super, ze sa siel vycikat... to sa mu pacilo a to cvrkanie preslo... ale poviem ti, tiez som uz chcela ist k doktorke, ci to nie je nejaky problem... ale skor to bolo, ze povazoval cas straveny na nocniku za strateny a radsej sa hral do poslednej moznej chvile, len aby nemusel ist😅
@laurasz bolo take obdobie. Tiež ma išlo poraziť. Motivovala som i nálepkami, aj keď som skôr proti niečomu takému, načas pomohlo. Lenže moja nechcela ani vtedy, keď bolo evidentne, že potrebuje. Podľa mna tie deti skúšajú dokedy vydržia a kedy už naozaj musia ísť, lebo prišli na to, že sa to da aj zadržať. A potom sa im niekedy nechce, chcú sa hrať, oddialiť to čo najdlhšie. Inak si to neviem vysvetliť.
Nejako som už prestala po 2 mesiacoch riešiť a prestalo to uz ani neviem ako.
@laurasz bolo take obdobie. Tiež ma išlo poraziť. Motivovala som i nálepkami, aj keď som skôr proti niečomu takému, načas pomohlo. Lenže moja nechcela ani vtedy, keď bolo evidentne, že potrebuje. Podľa mna tie deti skúšajú dokedy vydržia a kedy už naozaj musia ísť, lebo prišli na to, že sa to da aj zadržať. A potom sa im niekedy nechce, chcú sa hrať, oddialiť to čo najdlhšie. Inak si to neviem vysvetliť.
Nejako som už prestala po 2 mesiacoch riešiť a prestalo to uz ani neviem ako.
@tiika ďakujem vám všetkým za odpovede no neviem snáď to je len obdobie lebo už nemám asi silu to riešiť on si z toho robí ako keby srandu
Neni pripraveny .mala si pockat.dieta co je pripravene netreba motivovat,podplacat ani obdobia nema. Pojde a vycika sa ked mu treba
@tiika ďakujem vám všetkým za odpovede no neviem snáď to je len obdobie lebo už nemám asi silu to riešiť on si z toho robí ako keby srandu
@laurasz ak ma z toho srandu, o to viac by si to mala prestať riešiť a nejako zvlášť komentovat. Iba bez emocii poznamenať, vidím, že si si cvrkol, tam sú suché veci, poď, prezlečieme ho.
Neni pripraveny .mala si pockat.dieta co je pripravene netreba motivovat,podplacat ani obdobia nema. Pojde a vycika sa ked mu treba
@anonym_85892f deti sú rôzne, verím, že sú i rôzne obdobia. Moja bola odplienkovana v 2r2 mes hneď bez nehody, aj na obedny a nočný spánok. Takze verím, že pripravená bola. Kedy, ak nie vtedy? (Predtým sme 2-krát skúšali, no nemala som na to nervy, na 3x to vyšlo ako píšem). Napriek tomu po 1/2 roku začalo obdobie pocvrkavania, zadržiavania, testovania… Takze tak.
@anonym_85892f ja som ho nemotivovala prišli sme z dovolenky a po asi troch neúspešných pokusoch sa zrazu sám začal pýtať tak som mu zobrala plienky a bolo toto pocikavanie začalo len teraz posledné asi dva mesiace dovtedy bol v pohode
@anonym_85892f deti sú rôzne, verím, že sú i rôzne obdobia. Moja bola odplienkovana v 2r2 mes hneď bez nehody, aj na obedny a nočný spánok. Takze verím, že pripravená bola. Kedy, ak nie vtedy? (Predtým sme 2-krát skúšali, no nemala som na to nervy, na 3x to vyšlo ako píšem). Napriek tomu po 1/2 roku začalo obdobie pocvrkavania, zadržiavania, testovania… Takze tak.
@tiika no presne ako u nás až na to že on ešte v noci plienku má
@laurasz Máš šikovné dieťa, tak nepanikár. Ak dobre chápem, bol odplienkovaný cca v 2 rokoch. To sa málokomu podarí.
Môže mať obdobie, že je veľmi zaujatý hrou, nechce ju prerušiť a tak močenie zadržiava. A spamätá sa, až keď mu cvrkne. Ak si s ním stále doma, tak mu to občas pripomeň, aby nezabudol. A ešte mi napadlo, že to môže byť aj zimným obdobím, vtedy je močový mechúr náchylnejší na prechladnutie alebo zápal močových ciest. Ak sa hráva na zemi (čo predpokladám, že áno) a je tam chladnejšie, tak to môže byť kľudne aj tým.
V každom prípade, máš naozaj šikovného chlapca. Väčšinou sa uvádza, že stabilné ovládanie močového mechúra je medzi 3 a 6 rokom. Niektoré deti sú "šikovnejšie" a zvládnu to aj pred 3 rokom a niektorým to trvá dlhšie.
@laurasz Máš šikovné dieťa, tak nepanikár. Ak dobre chápem, bol odplienkovaný cca v 2 rokoch. To sa málokomu podarí.
Môže mať obdobie, že je veľmi zaujatý hrou, nechce ju prerušiť a tak močenie zadržiava. A spamätá sa, až keď mu cvrkne. Ak si s ním stále doma, tak mu to občas pripomeň, aby nezabudol. A ešte mi napadlo, že to môže byť aj zimným obdobím, vtedy je močový mechúr náchylnejší na prechladnutie alebo zápal močových ciest. Ak sa hráva na zemi (čo predpokladám, že áno) a je tam chladnejšie, tak to môže byť kľudne aj tým.
V každom prípade, máš naozaj šikovného chlapca. Väčšinou sa uvádza, že stabilné ovládanie močového mechúra je medzi 3 a 6 rokom. Niektoré deti sú "šikovnejšie" a zvládnu to aj pred 3 rokom a niektorým to trvá dlhšie.
@sovica no máme podlahové kúrenie tak neviem či to je tým aké posledné dni sa už pre zmenu komplet pocika už som zúfalá

@laurasz podla mna treba byt len trpezliva a mozno mu prestat vysvetlovat a nechat to tak, aby to on sam v hlavicke pochopil. Povedala by som, ze u takych malych detoch je to este normalne